Evlenmeden ayni eede yasamak

Zaten seni sen yapan şeyler bunlar iyi ki yaşamışsın iyi ki tecrübe etmişsin şimdi ne istediğini bilen daha net adımlar atabilen biri olmuşsun , bunları yaşamayan biri olsaydın yine seni takdir ederdim çünkü bu sefer seni sen yapanlar onlar olacaktı benim daha çok sinirlendiğim şey toplumun iki yüzlülüğü hep kadına yüklenmesi hani sohbet başlatan ilk alıntıladığımız msj var ya misal paşam kabul etmemiş kadını en büyük örneği bu mesela o tip bir erkeğe göre günah haram tamam saygı duyarım bu da onun tercihi ama önce benle sevgili olacak sonra karşıma geçip bunu diyecek ağzına cidden çakarım inandığın şeye göre yaşamak senin hakkın ama sen kendine gelince hiçbir halt sorun değil ama gözü açılmış kız aboww haram e sevgilikte haram mal mısın derler adama yani

Katılıyorum, bekar kadınlar bir erkekle birlikte yaşayacaksa veya ilişkiye girecekse kesinlikle sonucu evlilik olacak düşüncesiyle hareket etmemeli.
Karşımızdakine değil kendimize güveniyorsak adım atmalıyız, diğer türlü üzülürüz.

"Nasılsa evleneceğiz" diye düşünmememiz lazım kesinlikle. Bazen birlikte yaşayınca evlilikten vazgeçecek taraf kadın da olabilir. Sanki birlikte yaşayınca kadını evlilikten mahrum eden taraf hep erkek olur gibi bir algı var. Mesela eski erkek arkadaşım kirlilerini sepete atmaktan aciz, çoraplarını ortalıkta bırakan tiplerdendi. Ben bu gelişmemiş mağara adamını evlerinde birkaç saat geçirdiğimde tanıdım ve yol verdim. Aynı eve taşınmış olsaydık bu gibi durumlardan evliliğe gitmezdi ilişkimiz. Sanki evlilik erkeğin kadına bahşetmesi gereken bir şeymiş gibi davranılıyor ya, buna sinir oluyorum.

Ben eşimle evlenmeden önce 6 yıl aynı evde yaşadım. Hiçbir dezavantajını görmedim, çok mantıklı buluyorum. Aile konusuna gelince de kabul ettirmek kolay olmayacaktır aile yapınız buna çok uygun değilse, o yüzden yarı birlikte yarı ayrı gibi yaşayabilirsiniz bir orta yol bulursunuz ailenizin gözünün içine sokmadan.

Bu forumu yillardir okuya okuya evlilige sicak bakmamaya basladim. Ozellikle edinilen mallara katilim rejiminde benim kazanip biriktirdigim paralarda hak iddia edebilir, kotu ciksa bir smsle bitiremezsin, dava acman veya anlasmali bosanman lazim... Cok garip ve ruh hastasi bir gorus bu biliyorum ama, evlilik bana enayilikmis gibi, hem ekonomik acidan, hem de isgucu acisindan somurulmekmis gibi geliyor. Elbette iyi birine denk gelirsen bunlari yasamazsin. Ama etraf parazit ve cakal dolu... Erkek arkadasla ayni evde yasamak, evlenmeden once adami iyice tanimak, iyi mi kotu mu, hirli mi hirsiz mi anlamak acisindan bence iyi bir yontem.

Mutsuz insanlar sorunu olanlar konu açıyor o açıdan bak. Mutlu huzurlu keyfi yerinde insanlar ne diye konu açsın değil mi ? Burda topa tutarlar insanı

Ben isterdim evlenmeden birlikte yaşamak. Ama maalesef bizim toplumda pek iyi karşılanmıyor. Flört aşamasındayken hele 9dan sonra eve girsem babam bağırır küser konuşmazdı benimle. Haliyle birbirimizi daha iyi tanıyalım diye değil beraber yaşamak, bir gece konsere gidip sabahlamak bile ütopikti. Nişanlıyken bile gece 2de eve gelsem ohoo..

diyeceğim o ki güvendigin biriyse evlilik yolunda olduğuna inanıyorsan çevren de buna müsaitse kesinlikle dene derim. Fakat aynı evde 6 ay yaşadık çok iyiyiz diye de piyango sana vuracak değil. Huylar en iyi evlilikte ortaya çıkar. İyi ve kötü. Aileler işin içine girecek, sorumluluklar artacak çünkü. Boşuna dememişler cicim ayları diye.

Valla öngörülerin çok iyiymiş ben sevgili olmayı kabul ederken amaaan sanki evlencez mi demiştim. illa herkes beraber yaşasın demiyorum tabi ama bence farklı bir bakış açısı kazandırıyor

Evlenmek zorunda tabi degilim ama bir gun istedigim yuvaya kavusmak istiyorum bu hayalim gerceklesmeyebilir beni uzen ve korkutan bu sadece evlenememek degil

Evet benim icinde biraz hayal bizimkiler nisanliyken bile karisir e ben evlenecegim adami evlendikten sonra tanimak istemiyorum nasil olucak bu is gel de anlat

Bence mantıklı bi düşünce evlenmeden önce böyle bi süreç olmalı bencede evlilik çok bağlayıcı oluyor yapılan masraflar vs yüzünden iş çıkmaz oluyo sonra
Evet bir de o tarafi var cok abartiyi sevmeyen biri bile istemeden de olsa bir masraf yapiyor belki butcesini de asiyor sonra anlasamiyorsun ve hepsi bosa. Evlenmeden once bu durumu yasarsak en fazla bosa giden kira masrafi olur

Evet benim icinde biraz hayal bizimkiler nisanliyken bile karisir e ben evlenecegim adami evlendikten sonra tanimak istemiyorum nasil olucak bu is gel de anlat
Kendinizi ille de aynı eve girmeden tanıyamam diye şartlamayın. Ben eşimle birlikte yaşamadım ama çok şükür seni hiç tanıyamamışım gibi bir hayal kırıklığım olmadı. Ne ise o oldu evlendigimizde de. Bazı huylar belki aynı evde göze batar, o da her evlilikte olur inan. Önemli olan kalbinin sesini dinle, ilişkide şiddete eğilimi var mı, arkadasları ile muhabbeti, diger kadınlara tavrı, ailesi ile konuşması, ailesinden çok mu bahseder az mı bunları gözlemle. İyi kötü bir sonuca varirsin. Gözü kapalı aşık olma, çok da güvensiz olma sadece. Gerisi kader kısmet

Maalesef ben cok kaygili bir insanim cok sevdigim bir insan olunca dusuncelerini hep merak ediyorim acaba beni gercekten seviyor mu ya da benim onu sevdigim kadar beni seviyor mu diye kendi kendime kurarim. Biri beni ciddiye almazsa ben de onu almam diyemiyorum direkt kafamda NEDEN sorusu olusuyor bunun ustune gidiyorum

Ilk evliligimde 7 yil sevgili olup 9 ayda bosandim. Evlilikten cok uzaklastim sogudum. Ama gecen sene internetten biriyle tanistim. Yazın evlendik. Sukurler olsun korkularım onun sayesinde bitti. Evlilik guzel şeymiş aslinda ..

Ya evet haklisiniz ama biraz da insanina bagli. Kimi kapali kutu gibi kimi de oldugu gibi davranir. Iki sekilde insanla da iliskim oldu ve pek hayal ettigim gibi gitmedi bosanmaktan ayriliktan korkmuyorum yeterince mutsuz oldum daha da mutsuz edilmek istemiyorum

Ilk evliligimde 7 yil sevgili olup 9 ayda bosandim. Evlilikten cok uzaklastim sogudum. Ama gecen sene internetten biriyle tanistim. Yazın evlendik. Sukurler olsun korkularım onun sayesinde bitti. Evlilik guzel şeymiş aslinda ..
Cok yakin bir arladasimda 5 yil her gununu beraber gecirdigi adamdan ayrildiktan sonra 6 ay icinde tanisti nisanlandi dugun tarihi bakiyorlar suan bu isler biraz da nasip kismet hatta sans

Ya aslında mantıklı duruyor ama o imza atıldıktan sonra yine de o kadar şey değişiyor ki.. artık sadece manevi değil maddi olarak da birbirine bağlı oluyorsun Aileler de evleniyor gibi bir şey oluyor vs vs
Herkesin kendi tercihi ama ben olsam yapmazdım sanirim ailemden cekineceğim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…