Evlenmeden ayni eede yasamak

Ben bakireyken de karşılaştım bu arada böyle bekaret şu bu bik bik öten erkeklerle. İçimden dedim ki, benim için cinsellik önemli, ben bunu evlenmeden yaşarım sadece düzgün bir ilişkim olmadığı için böyle bir fırsatım olmadı, evlenene kadar birliktelik yaşamam düşüncesi ya da inancım gereği vs gibi hassasiyetlerim yoktu. Daha başından ayrıldım bu kişilerle. Çünkü ilişkimiz ilerlese birliktelik yaşamayacaktık ve ciddi şekilde hayata bakış açısı farklılığı vardı, yürümesinin imkanı yoktu. Gittim kendim gibi düşünen birini buldum. Erkek arkadaşımla düşünme şekillerimiz ve düşünce yapılarımız bile o kadar benzer hatta çoğunlukla aynı ki, hiç birbirimize görüş bildirmediğimiz konuları ilk kez konuştuğumuzda dahi aynı cevapları veriyoruz. Farklı bakış açıları çok çok çok nadir.

Benim için her zaman hayata aynı pencereden bakmak, uyumlu olmak çok önemli oldu. Yeri geldiğinde en yakın arkadaş, yeri geldiğinde anne baba gibi birbirini kollamak, kardeş gibi iyi anlaşıp birlikte eğlenebilmek, her şeyi paylaşabilmek benim için hep çok önemli oldu. Önceki ilişkilerimdeki en büyük eksikliğin bu olduğunu da yaşayarak öğrendim.
Zaten seni sen yapan şeyler bunlar iyi ki yaşamışsın iyi ki tecrübe etmişsin şimdi ne istediğini bilen daha net adımlar atabilen biri olmuşsun , bunları yaşamayan biri olsaydın yine seni takdir ederdim çünkü bu sefer seni sen yapanlar onlar olacaktı benim daha çok sinirlendiğim şey toplumun iki yüzlülüğü hep kadına yüklenmesi hani sohbet başlatan ilk alıntıladığımız msj var ya misal paşam kabul etmemiş kadını en büyük örneği bu mesela o tip bir erkeğe göre günah haram tamam saygı duyarım bu da onun tercihi ama önce benle sevgili olacak sonra karşıma geçip bunu diyecek ağzına cidden çakarım inandığın şeye göre yaşamak senin hakkın ama sen kendine gelince hiçbir halt sorun değil ama gözü açılmış kız aboww haram e sevgilikte haram mal mısın derler adama yani

kadınlar hiç erkek keyfi beklemiyor mu yani 😂 keşke öyle olsa... şurda bile kaç konu açıldı beraber yaşıyoruz ama sevgilimin evlenmeye niyeti yok diye... bu duruma düşünce gerilmeyecek hatunlara her karar mübah. Ama bu ihtimal gerçekleşirse üzülecek olan varsa bu yola girmemeli
Katılıyorum, bekar kadınlar bir erkekle birlikte yaşayacaksa veya ilişkiye girecekse kesinlikle sonucu evlilik olacak düşüncesiyle hareket etmemeli.
Karşımızdakine değil kendimize güveniyorsak adım atmalıyız, diğer türlü üzülürüz.

Katılıyorum, bekar kadınlar bir erkekle birlikte yaşayacaksa veya ilişkiye girecekse kesinlikle sonucu evlilik olacak düşüncesiyle hareket etmemeli.
Karşımızdakine değil kendimize güveniyorsak adım atmalıyız, diğer türlü üzülürüz.
"Nasılsa evleneceğiz" diye düşünmememiz lazım kesinlikle. Bazen birlikte yaşayınca evlilikten vazgeçecek taraf kadın da olabilir. Sanki birlikte yaşayınca kadını evlilikten mahrum eden taraf hep erkek olur gibi bir algı var. Mesela eski erkek arkadaşım kirlilerini sepete atmaktan aciz, çoraplarını ortalıkta bırakan tiplerdendi. Ben bu gelişmemiş mağara adamını evlerinde birkaç saat geçirdiğimde tanıdım ve yol verdim. Aynı eve taşınmış olsaydık bu gibi durumlardan evliliğe gitmezdi ilişkimiz. Sanki evlilik erkeğin kadına bahşetmesi gereken bir şeymiş gibi davranılıyor ya, buna sinir oluyorum.

Ben eşimle evlenmeden önce 6 yıl aynı evde yaşadım. Hiçbir dezavantajını görmedim, çok mantıklı buluyorum. Aile konusuna gelince de kabul ettirmek kolay olmayacaktır aile yapınız buna çok uygun değilse, o yüzden yarı birlikte yarı ayrı gibi yaşayabilirsiniz bir orta yol bulursunuz ailenizin gözünün içine sokmadan.

Bu forumu yillardir okuya okuya evlilige sicak bakmamaya basladim. Ozellikle edinilen mallara katilim rejiminde benim kazanip biriktirdigim paralarda hak iddia edebilir, kotu ciksa bir smsle bitiremezsin, dava acman veya anlasmali bosanman lazim... Cok garip ve ruh hastasi bir gorus bu biliyorum ama, evlilik bana enayilikmis gibi, hem ekonomik acidan, hem de isgucu acisindan somurulmekmis gibi geliyor. Elbette iyi birine denk gelirsen bunlari yasamazsin. Ama etraf parazit ve cakal dolu... Erkek arkadasla ayni evde yasamak, evlenmeden once adami iyice tanimak, iyi mi kotu mu, hirli mi hirsiz mi anlamak acisindan bence iyi bir yontem.

Bu forumu yillardir okuya okuya evlilige sicak bakmamaya basladim. Ozellikle edinilen mallara katilim rejiminde benim kazanip biriktirdigim paralarda hak iddia edebilir, kotu ciksa bir smsle bitiremezsin, dava acman veya anlasmali bosanman lazim... Cok garip ve ruh hastasi bir gorus bu biliyorum ama, evlilik bana enayilikmis gibi, hem ekonomik acidan, hem de isgucu acisindan somurulmekmis gibi geliyor. Elbette iyi birine denk gelirsen bunlari yasamazsin. Ama etraf parazit ve cakal dolu... Erkek arkadasla ayni evde yasamak, evlenmeden once adami iyice tanimak, iyi mi kotu mu, hirli mi hirsiz mi anlamak acisindan bence iyi bir yontem.
Mutsuz insanlar sorunu olanlar konu açıyor o açıdan bak. Mutlu huzurlu keyfi yerinde insanlar ne diye konu açsın değil mi ? Burda topa tutarlar insanı :KK53:

Ben isterdim evlenmeden birlikte yaşamak. Ama maalesef bizim toplumda pek iyi karşılanmıyor. Flört aşamasındayken hele 9dan sonra eve girsem babam bağırır küser konuşmazdı benimle. Haliyle birbirimizi daha iyi tanıyalım diye değil beraber yaşamak, bir gece konsere gidip sabahlamak bile ütopikti. Nişanlıyken bile gece 2de eve gelsem ohoo..

diyeceğim o ki güvendigin biriyse evlilik yolunda olduğuna inanıyorsan çevren de buna müsaitse kesinlikle dene derim. Fakat aynı evde 6 ay yaşadık çok iyiyiz diye de piyango sana vuracak değil. Huylar en iyi evlilikte ortaya çıkar. İyi ve kötü. Aileler işin içine girecek, sorumluluklar artacak çünkü. Boşuna dememişler cicim ayları diye.

Tabii asktan çok daha öte baglar var ama bence çiftlerin birlikte olmasını sağlayan Sey biraz da aynı frekansta olmalari. Bazen hiç nedensiz bu ortak enerji bagi bitebiliyor. ..bitmeyedebiliyor tabi ki.
Yani ayni evde de yaşasa ,tatile de çıksa hastalığında tramvasinda yanında da olsa gidecek olan kişi gider bitecek olan iliski biter bu karşılıklı 2 tarafin karakterinden bağımsız bence.
Ben eşimi ilk gördüğümde aşık olmasam da bur şekilde hep hayatimda olacağını biliyordum mesela sadece 10 dk sohbet ettik ve sanki yıllardır taniyor gibiydim....yani o aradaki enerji bazen cok farklı oluyor
Valla öngörülerin çok iyiymiş :KK70: ben sevgili olmayı kabul ederken amaaan sanki evlencez mi demiştim. :KK70: illa herkes beraber yaşasın demiyorum tabi ama bence farklı bir bakış açısı kazandırıyor

kaç yaşındasınız ?
Yazdıklarınızdan küçük olduğunuz izlenimine vardım.
İlla evlenmek zorunda değilsiniz.
Her evlenen adam kötü de çıkmıyor.
Tanımadan her halini bilmeden evlenmeyin zaten de
1 ay beraber yaşayalım sonra evleniriz deneyelim diyecekseniz o kişi oynayacaksa beraber yaşarken de oynar.
Bence Bunlara kafayı takmayın.
Evlilik doğru kişi gelirse güzeldir.
Evlenmek zorunda tabi degilim ama bir gun istedigim yuvaya kavusmak istiyorum bu hayalim gerceklesmeyebilir beni uzen ve korkutan bu sadece evlenememek degil

Ben isterdim evlenmeden birlikte yaşamak. Ama maalesef bizim toplumda pek iyi karşılanmıyor. Flört aşamasındayken hele 9dan sonra eve girsem babam bağırır küser konuşmazdı benimle. Haliyle birbirimizi daha iyi tanıyalım diye değil beraber yaşamak, bir gece konsere gidip sabahlamak bile ütopikti. Nişanlıyken bile gece 2de eve gelsem ohoo..

diyeceğim o ki güvendigin biriyse evlilik yolunda olduğuna inanıyorsan çevren de buna müsaitse kesinlikle dene derim. Fakat aynı evde 6 ay yaşadık çok iyiyiz diye de piyango sana vuracak değil. Huylar en iyi evlilikte ortaya çıkar. İyi ve kötü. Aileler işin içine girecek, sorumluluklar artacak çünkü. Boşuna dememişler cicim ayları diye.
Evet benim icinde biraz hayal bizimkiler nisanliyken bile karisir e ben evlenecegim adami evlendikten sonra tanimak istemiyorum nasil olucak bu is gel de anlat

Bence mantıklı bi düşünce evlenmeden önce böyle bi süreç olmalı bencede evlilik çok bağlayıcı oluyor yapılan masraflar vs yüzünden iş çıkmaz oluyo sonra
Evet bir de o tarafi var cok abartiyi sevmeyen biri bile istemeden de olsa bir masraf yapiyor belki butcesini de asiyor sonra anlasamiyorsun ve hepsi bosa. Evlenmeden once bu durumu yasarsak en fazla bosa giden kira masrafi olur

Evet benim icinde biraz hayal bizimkiler nisanliyken bile karisir e ben evlenecegim adami evlendikten sonra tanimak istemiyorum nasil olucak bu is gel de anlat
Kendinizi ille de aynı eve girmeden tanıyamam diye şartlamayın. Ben eşimle birlikte yaşamadım ama çok şükür seni hiç tanıyamamışım gibi bir hayal kırıklığım olmadı. Ne ise o oldu evlendigimizde de. Bazı huylar belki aynı evde göze batar, o da her evlilikte olur inan. Önemli olan kalbinin sesini dinle, ilişkide şiddete eğilimi var mı, arkadasları ile muhabbeti, diger kadınlara tavrı, ailesi ile konuşması, ailesinden çok mu bahseder az mı bunları gözlemle. İyi kötü bir sonuca varirsin. Gözü kapalı aşık olma, çok da güvensiz olma sadece. Gerisi kader kısmet

Sırf bunun için aynı evde yaşamayı doğru bulmuyorum nedeni şu ben evlenmeden önce aynı evde eşimle yaşadım ama boşandım evlenmek ve aynı evde yaşamak çok farklı maalesef Türkiyede evlenince sülaleyle evlendiğin için farklı öyle kapımızı kapatırız her şey dışarıda kalır durumu çok pembe emin olun bunu yaşayan çok arkadaşım var diğer taraftan biZim erkeklerimizde genelde evlendikten sonra bir rahatlık başlıyor hatta evlenmeyi bırakın şuradaki konulara bir bakın çoğu insan nişan atmaktan bile çekindiği için çoğu erkek o yüzüğü takınca değişmeye başlıyor nasılsa artık dönüşü yok diye benim yaşadığım mesela şuydu tüketmiştik her şeyi paylaşacak hiçbir şeyimiz kalmamıştı yani öyle hadi uyumluyuz huyu suyu iyi evlenelimle de olmuyor , biz beraber oyun oynardık yemek yapardık vs ama bir insana bakınca işte bununla yaşlanırım demen gerekiyor mesela ben çok seviyordum ama asla bunu diyemedim sıkılırım diyordum aksine aynı eve girince bu da olabilir eğer ayrıldıktan sonra ah vah edecekseniz çok bağlanacaksanız girmeyin hiç bu toplara artı bir şeyin ciddiyeti olup olmaması sizin duruşunuza bağlı bu sadece erkeklerde değil iş arkadaş aile her yerde her konuda siz erkeğin bu harekete ciddiyetsiz yaklaşacağını düşünürseniz farkında olmadan o enerjiyi verirsiniz ve karşınızdaki bunu otomatikman düşünmeye başlar yine kendimden örnek vereyim eşim ikinci kez aynı evde yaşadığım insandı hiç beni ciddiye almaz mı beni kullanır mı diye düşünmedim o beni ciddiye almıyorsa ben onu hiç almam o beni bir kullanırsa ben onu iki kullanırım her şey karşılıklıdır en kötüsünü bile yaşasanız dik duramanız lazım zihninizi rahat bırakın akışına bırakın aynı evi paylaşmak cinsellik yaşamak bunlar bir tarafın bir tarafa sunduğu bir şey değil karşılıklı karar verilen karşılıklı mutlu olunan şeyler bir gün biri sizi bir ciddiye almazsa siz onu iki kere ciddiye almayın hayatınızda yer bile vermeyin böyle tiplere
Maalesef ben cok kaygili bir insanim cok sevdigim bir insan olunca dusuncelerini hep merak ediyorim acaba beni gercekten seviyor mu ya da benim onu sevdigim kadar beni seviyor mu diye kendi kendime kurarim. Biri beni ciddiye almazsa ben de onu almam diyemiyorum direkt kafamda NEDEN sorusu olusuyor bunun ustune gidiyorum

Merhaba ✋🏻 Kotu biten iliskilerim yuzunden evlilikten iyice sogudum evlilik benim icin cok anlamli kutsal bir seydi yuva kurmakti ama artik oyle gormuyorum eskiden mutlu yuvamin hayalini kurardim simdi korkudan hayal bile edemiyorum hatta tek dusuncem evlendikten sonra esim berbat bir insan cikarsa? Bosandik ama ya bosandiktan sonra hala istedigim mutlulugu bulamazsam... daha evlenmeden bosanmayi dusunuyorum. Cocuklugum huzursuz bir aile ortaminda gecince benim de hayalim hep cok mutlu bir yuva kurmakti 💔 Eskiden daha kolaydi sanki simdi sosyal medyada sagolsun insanlar kendilerini olmadigi biri gibi gosteriyorlar zaten sosyal medyadan birisiyle tanisip gorusmeye sicak bakmiyorum iyice nefret ettim bu durumdan. Mesela okulda arkadas ortaminda birinden hoslaniyorum cok agirbasli, efendi duruyordu baya etkilwnmistim. Aksam arkadaslarla cocugun instagramini bulduk storylerini profilini gorunce isik hiziyla kactim o cocuktan 😂 Guzel bir iliskiye basliyorum hatta 1 yil guzel geciyor birbirimizi iyice alistigimiz icin daha fazla vakit gecirmeye basliyoruz ya da yazin okul falan da yok sık sık gorusuyoruz ve olanlar oluyor her gecen gun baska bir ozelligini gormeye basliyorum adamin. Suan evlilik dusunmesem de belki ilerde 1 yil icinde tanisip zamani geldi diye evlenebilirim. Evlilikten once ayni evde yasamaya baslayip sonra evlenenler var mi? Ayni evin icinde her seyi gorursunuz iyice tanirsiniz cunku ve evlilikte surpriz olmaz. 1 ay beraber yasadiniz rahatsiz eden davranislari oldu ve evleri ayirirsiniz, ayrilirsiniz bu kadar. Ailem cook karsi cikar ikna eder miyim bilmiyorum da hem Turkiyede de bazi erkeklerin buna ciddiyetsiz yaklastigini gordum 🤬 Bu bir cozum mu yoksa gereksiz bir yol mu ilk evliligim 7 yiilik

Aynı evde kalıp şu anda evlenip boşanmayacağının garantisi var mı yok tabi bir sürü örnek vardır kesin ..İnsanlar 7 sene tanıyor boşanıyor 7 ayda evlendiği kişiyle çok mutlu oluyor.Sırf tanıyım diye bir insanla asla aynı evde kalmam .Ailem hele çok karşıysa gizli saklı asla iş yapmam.Dışarıdada tanıyabilirim evleneceğim kişiyi bence ..
Ilk evliligimde 7 yil sevgili olup 9 ayda bosandim. Evlilikten cok uzaklastim sogudum. Ama gecen sene internetten biriyle tanistim. Yazın evlendik. Sukurler olsun korkularım onun sayesinde bitti. Evlilik guzel şeymiş aslinda ..

Kendinizi ille de aynı eve girmeden tanıyamam diye şartlamayın. Ben eşimle birlikte yaşamadım ama çok şükür seni hiç tanıyamamışım gibi bir hayal kırıklığım olmadı. Ne ise o oldu evlendigimizde de. Bazı huylar belki aynı evde göze batar, o da her evlilikte olur inan. Önemli olan kalbinin sesini dinle, ilişkide şiddete eğilimi var mı, arkadasları ile muhabbeti, diger kadınlara tavrı, ailesi ile konuşması, ailesinden çok mu bahseder az mı bunları gözlemle. İyi kötü bir sonuca varirsin. Gözü kapalı aşık olma, çok da güvensiz olma sadece. Gerisi kader kısmet
Ya evet haklisiniz ama biraz da insanina bagli. Kimi kapali kutu gibi kimi de oldugu gibi davranir. Iki sekilde insanla da iliskim oldu ve pek hayal ettigim gibi gitmedi bosanmaktan ayriliktan korkmuyorum yeterince mutsuz oldum daha da mutsuz edilmek istemiyorum

Ilk evliligimde 7 yil sevgili olup 9 ayda bosandim. Evlilikten cok uzaklastim sogudum. Ama gecen sene internetten biriyle tanistim. Yazın evlendik. Sukurler olsun korkularım onun sayesinde bitti. Evlilik guzel şeymiş aslinda ..
Cok yakin bir arladasimda 5 yil her gununu beraber gecirdigi adamdan ayrildiktan sonra 6 ay icinde tanisti nisanlandi dugun tarihi bakiyorlar suan bu isler biraz da nasip kismet hatta sans

Ya aslında mantıklı duruyor ama o imza atıldıktan sonra yine de o kadar şey değişiyor ki.. artık sadece manevi değil maddi olarak da birbirine bağlı oluyorsun Aileler de evleniyor gibi bir şey oluyor vs vs
Herkesin kendi tercihi 🤷 ama ben olsam yapmazdım sanirim ailemden cekineceğim için

X