- 30 Ekim 2020
- 271
- 295
- 24
-
- Konu Sahibi Mutsuzum41
Katiliyorum ayrica ben de erkeklerin bebegi kucagina alana kadar babalik duygusunu hissedebildigine inanmiyorum tabii baba olmayi cok istemesi disinda anne kadar heyecanli olamamalari normal geliyor. Evlendikten sonra da hemen hamile kalmak da zor yeni evlisin ne olucagi belli degil pat cocuk hemen sorumluluklar ya da anlasamadigini analrsin birkac sene sonra bosanma davasi... anne baba ayri buyuyen cocuk. Yazik gunah bebelereKatılmıyorum. Böyle bir durumun sonuçlarıyla en çok kadın baş başa kalıyor. Ayrıca hamilelik süreci de başlı başına zorlayıcı. Kadın hayır doğurmak istemiyorum dediği sürece, adamın bir şeye karışma hakkı kalmıyor bence. Çok istiyorsan kendin taşı, doğur derim böyle bir durumda kalsam. Bu durum %50-%50 karar verilecek bir durum değil. %60-%40 kadının daha baskın karar mercii olması gereken bir durum. Sevgiliyken en fazla kürtaj olur sevgilinden de ayrılırsın böyle bir sorun olduğunda. Ama resmiyette eş imzası diye bir gerçek var, boşanalım desen boşanana kadar kürtaj süresi geçer.
Evli değilken hamile kalma korkusu iyice fobiye dönüştü sanırım bende. O kadar uzun zamandır şiddetle çocuk sahibi olmamayı istiyorum ki, yaşla ya da sevdiğim insanla evlendiğim durumda bunlar değişecek mi endişeleri başladı artık. Yaşım küçük, henüz kendimi gerçekleştirmedim, beynimde MrsDelfino projesine ayırdığım hiçbir şey tamamlanmadı. Sanırım bunlar tamamlandığında %1 de olsa hazır hissetmeye başlayabilirim kendimi. Şu an için böyle bir şeyin kararını karşı tarafa bırakabilme olasılığının düşüncesi dahi beni boğuyor.
Sonraki es adayim buna karsi cikarsa zaten boyle bir insani ben hayatimda istemem. Gecmisi gecmiste birakiyoruz sonucta. Oyle bir insan birak ayni evde yasamayi daha once opusmus olabilecegimi bile kafaya takar bence. Ailemin dusuncelerine saygim sonsuz gizli gizli is cevirmem ikna etmek icin elimden geleni yaparim sadece bakalim surec gostericek insallah boyle dusunceleri tartip olcme ihtiyaci duymayacagim biri cikar karsimaAyrilirsaniz bunu daha sonraki es adayiniza nasil aciklayabilirsiniz? Yani aileniz karsi cikabilecek bir aile ise bence pek yapmamaniz daha uygun olur.
Benim akademisyen bir arkadasim erkek arkadasiyla bu sekilde yasadi ve evlendi. Ama hala hic tanimamisim diyor. 2 sene yasadilar birlikte. Kisaca onun da garantisi yok.
Allah hayirli insanlarla karsilastirsinB
sonraki es
Şu an için şanslıyım ki, kararı yüzde yüz bana bırakacak biriyle birlikteyim. Ama diyelim ki evlendik ve ben hâlâ hazır değilim/istemiyorum, ama o artık istiyor, yaşımız geldi diye düşünüyor vs. Böyle bir şeyin aramızı bozması ihtimali de korkutuyor beni. O aşamada duygusal davranır mı bilmiyorum, hiç yaşamadığımız bir durum sonuçta.Katiliyorum ayrica ben de erkeklerin bebegi kucagina alana kadar babalik duygusunu hissedebildigine inanmiyorum tabii baba olmayi cok istemesi disinda anne kadar heyecanli olamamalari normal geliyor. Evlendikten sonra da hemen hamile kalmak da zor yeni evlisin ne olucagi belli degil pat cocuk hemen sorumluluklar ya da anlasamadigini analrsin birkac sene sonra bosanma davasi... anne baba ayri buyuyen cocuk. Yazik gunah bebelere
Korunma yontemi de kesin cozum degil surpriz olabilir simdiden fikirlerinizi acikca soyluyorsaniz bir sorun cikmaz bence dikkatli davranmak gerekŞu an için şanslıyım ki, kararı yüzde yüz bana bırakacak biriyle birlikteyim. Ama diyelim ki evlendik ve ben hâlâ hazır değilim/istemiyorum, ama o artık istiyor, yaşımız geldi diye düşünüyor vs. Böyle bir şeyin aramızı bozması ihtimali de korkutuyor beni. O aşamada duygusal davranır mı bilmiyorum, hiç yaşamadığımız bir durum sonuçta.
Benım aılekede çok ters amabence cok mantıklı .Basla turlu ıcınden ne vıkar bılmıosun .Gercı saklamak ısteyen olede saklar .Ama kendını bellı eder .Ben kabul ettıremem .Umarım sız ettırırsınızMerhabaKotu biten iliskilerim yuzunden evlilikten iyice sogudum evlilik benim icin cok anlamli kutsal bir seydi yuva kurmakti ama artik oyle gormuyorum eskiden mutlu yuvamin hayalini kurardim simdi korkudan hayal bile edemiyorum hatta tek dusuncem evlendikten sonra esim berbat bir insan cikarsa? Bosandik ama ya bosandiktan sonra hala istedigim mutlulugu bulamazsam... daha evlenmeden bosanmayi dusunuyorum. Cocuklugum huzursuz bir aile ortaminda gecince benim de hayalim hep cok mutlu bir yuva kurmakti Eskiden daha kolaydi sanki simdi sosyal medyada sagolsun insanlar kendilerini olmadigi biri gibi gosteriyorlar zaten sosyal medyadan birisiyle tanisip gorusmeye sicak bakmiyorum iyice nefret ettim bu durumdan. Mesela okulda arkadas ortaminda birinden hoslaniyorum cok agirbasli, efendi duruyordu baya etkilwnmistim. Aksam arkadaslarla cocugun instagramini bulduk storylerini profilini gorunce isik hiziyla kactim o cocuktan Guzel bir iliskiye basliyorum hatta 1 yil guzel geciyor birbirimizi iyice alistigimiz icin daha fazla vakit gecirmeye basliyoruz ya da yazin okul falan da yok sık sık gorusuyoruz ve olanlar oluyor her gecen gun baska bir ozelligini gormeye basliyorum adamin. Suan evlilik dusunmesem de belki ilerde 1 yil icinde tanisip zamani geldi diye evlenebilirim. Evlilikten once ayni evde yasamaya baslayip sonra evlenenler var mi? Ayni evin icinde her seyi gorursunuz iyice tanirsiniz cunku ve evlilikte surpriz olmaz. 1 ay beraber yasadiniz rahatsiz eden davranislari oldu ve evleri ayirirsiniz, ayrilirsiniz bu kadar. Ailem cook karsi cikar ikna eder miyim bilmiyorum da hem Turkiyede de bazi erkeklerin buna ciddiyetsiz yaklastigini gordum Bu bir cozum mu yoksa gereksiz bir yol mu olur
ben ayni evde yasadim ailemden habersiz. Iyiki de yasamisim. Tum ozelliklerini gordum ve iyi kotu kafamda tartip net karar alabildim. Ayni evde yasamasak bu huylarimi disarda kafelerde ne kadar gorebilirdim bilmiyorum... Simdi nisanliyiz yaza evleniyoruz ve kafam cok rahat beraber yasadigimiz icin oncesinde:)MerhabaKotu biten iliskilerim yuzunden evlilikten iyice sogudum evlilik benim icin cok anlamli kutsal bir seydi yuva kurmakti ama artik oyle gormuyorum eskiden mutlu yuvamin hayalini kurardim simdi korkudan hayal bile edemiyorum hatta tek dusuncem evlendikten sonra esim berbat bir insan cikarsa? Bosandik ama ya bosandiktan sonra hala istedigim mutlulugu bulamazsam... daha evlenmeden bosanmayi dusunuyorum. Cocuklugum huzursuz bir aile ortaminda gecince benim de hayalim hep cok mutlu bir yuva kurmakti Eskiden daha kolaydi sanki simdi sosyal medyada sagolsun insanlar kendilerini olmadigi biri gibi gosteriyorlar zaten sosyal medyadan birisiyle tanisip gorusmeye sicak bakmiyorum iyice nefret ettim bu durumdan. Mesela okulda arkadas ortaminda birinden hoslaniyorum cok agirbasli, efendi duruyordu baya etkilwnmistim. Aksam arkadaslarla cocugun instagramini bulduk storylerini profilini gorunce isik hiziyla kactim o cocuktan Guzel bir iliskiye basliyorum hatta 1 yil guzel geciyor birbirimizi iyice alistigimiz icin daha fazla vakit gecirmeye basliyoruz ya da yazin okul falan da yok sık sık gorusuyoruz ve olanlar oluyor her gecen gun baska bir ozelligini gormeye basliyorum adamin. Suan evlilik dusunmesem de belki ilerde 1 yil icinde tanisip zamani geldi diye evlenebilirim. Evlilikten once ayni evde yasamaya baslayip sonra evlenenler var mi? Ayni evin icinde her seyi gorursunuz iyice tanirsiniz cunku ve evlilikte surpriz olmaz. 1 ay beraber yasadiniz rahatsiz eden davranislari oldu ve evleri ayirirsiniz, ayrilirsiniz bu kadar. Ailem cook karsi cikar ikna eder miyim bilmiyorum da hem Turkiyede de bazi erkeklerin buna ciddiyetsiz yaklastigini gordum Bu bir cozum mu yoksa gereksiz bir yol mu olur
Ayyyy o kadar kötü mü ya? Başka neler var? Ayyy bayılıcimmmmGöbek kaşıma başlar daha neler varda demeyim şimdi