Kız İsteme Evlenme kararı sonrası sevgiliyi aile ile tanıştırma... Acil yardım!:)

philosophia87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2013
54
14
38
İstanbul
Merhaba kızlar! Henüz üyeliğim çok yeni; ama yıllardır sizlerin paylaşımlarını izleyerek bir çok konuda fikir edindim. Ama şimdi iş başka:) ve sıcağı sıcağına yardımlarınıza ihtiyacım var benim. Konuyu doğru yere açmadıysam da şimdiden özür dilerim.

Ocakta 4 yılı dolduracak bir ilişkim var. İnişlerin çıkışların bol olduğu fırtınalı bir ilişki idi. Bağlılığımız bu güne değin bir çok sınavdan geçti. 2 hafta önce bana evlenme teklif etti. Bir an da yüzüğü parmağımda bulmuş oldum:) Beklemiyordum aslında. Akabinde, artık ailenle de tanışmak istiyorum dedi. Ben onun ailesini ve yakın arkadaş çevresini tanıyorum. Hatta evlerine 2 kez gittim ve arada annesi ile telefonla haberleşirim.

Çok makul bir istek tabi ama kızlar ben inanılmaz gerginim. Bir aksilik çıkacak diye ödüm kopuyor. Bu tanışmayı nasıl organize edeceğimi de bilemedim. İlkin annesi, ailece tanışmaya gelelim, 1 hafta sonra da isteme olsun uygun mu diye aradı beni. Sonra ben annemle paylaştığımda, o da önce babamın yalnızca erkek arkadaşımla tanışıp konuşmak istediğini söyledi. Ailem sorun çıkaracak insanlar değildir. Tercihlerime saygı duyacaklardır ama tabi içlerinin rahat etmesini ve seçimimi beğenmelerini isterim.

Gelelim asıl meseleye, şimdi bu cumartesi ya da pazar babamla tanışacaklardı. Ancak biz bayram nedeniyle ailece yazlıkta olacağız. Haftasonu tanışma için geri döneriz diye düşünmüştüm. Erkek arkadaşım istanbula 2 saat mesafede başka bir şehirde ve oradan gelecekti. Ancak daha sonra istanbulla aynı mesafede olan yazlığımıza gelmesini teklif ettim. Kabul etti. Aslında bir fikir anneme aitti. Ama şimdi bu buluşma için erkek arkadaşımı yazlık evimize kahvaltı/çay/yemek için mi davet etsem; yoksa annem, babam, ben ve kardeşim onu da alıp bir yere yemeğe falan mı gitsek bilemedim. Oraya kadar çağırmışken dışarıda görüşmek ayıp olur mu acaba? Sonuçta ailesine bahsedecek ve onlar tarafından yadırgır mı bu durum? Eve gelmesinden çekinmemin sebebi, teyzemlerle yazlığımızın aynı sitede olması ve bayramda onlarda olacaklar. Erkek arkadaşımı eve girip çıkarken görecekler doğal olarak, meraklı bakış ve sorularla muhatap olmak istemiyorum şimdiden açıkçası:)

Bu arada, bu durumda babamla erkek arkadaşım yalnız görüşememiş olacak. Onları ne şekilde yalnız bırakabiliriz ki? Ve başından geçenler... Kızlar, böyle bir ilk tanışmada genellikle neler konuşulur, ben ne yapmalıyım, öncesinde ailemle ve erkek arkadaşımla ne konuşmalıyım? Pot kırılacak tehlikeli konular nelerdir?

Her türlü tavsiye ve nasihatlerinize açığım... Lütfen beni yalnız bırakmayın:) Teşekkürler.

anlıyabılıyorum seni öncelikle baban illa konusmak ıstıyorsa dısarıda görüşsünler eve davet etmezsin.onun ailesi içinde öyle kötü şeyler yadırgamazlar.bunlar olması gereken şeyler zaten.sevdiğin kişi ile baban arasındaki diyalog belli sorulardır bir kız babası olmak kolay değil :) sevdiğin kişinin cevapları kendinden emin ,saygılı ve sakin bir şekilde uygulaması gerekiyor.daha sonra zaten baban şugün gelsinler tanışmaya söyler ; ilk önce aileler tanışmalı birbirnizin evlerinize gitmeli daha sonra söz tarihini belirlemek bunuda baban karar veriyor o sırada neden geç yapıyorsun diye kızma çünkü gerçekten babaların bir bildiği oluyor buna inan cnm :)

Son düzenleme:
çok tatlı telaşlar bunlar öncelikle bunu bil ve gerilme. şu an eminim çok streslisin ama bu tanışmayı atlattıktan sonra şöööyle bir geriye bakıp tatlı tatlı gülümseyeceksin. gelelim mevzuya. bi kere evde yada dışarıda nerede görüşecek olursanız olun bu durumdan erkek arkadaşın gocunmaz zaten. kolay mı kız babası olmak tabiki o ne derse o olacak:) babanla sevgilinin yalnız kalması değil de hep birlikte bir görüşme daha iyi olacaktır bence çünkü ne kadar kalabalık olursa o kadar sıcak bir ortam oluyor muhabbet tıkanıp kalmıyor. kendimden örnek vereyim sevgilimin ailesi ile tanışmaya gittiğimde teyzesi kuzeni falan da vardı ve kalabalık olduğu için üzerimde stres azalmıştı. aynı şekilde sevgilim bize geldiğinde de aynı şekilde bir organizasyon yaptık:) ayrıca neden teyzenin bakışlarından rahatsız olacaksın ki o kısmı anlamadım:) gizli saklı iş yapmıyorsun ki sevdiğin ve ciddi düşündüğün kişiyi babanla tanıştırıyorsun.

Teşekkür ederim, fikirleriniz için. Bu durumda en iyisi ailece dışarıda bir buluşma olacak galiba. Aslında babamla çok benzet yönleri var bence ve yeterince tanıdıktan sonra eminim severler birbirlerini. Ama ilk intiba önemli tabi. Gerci erkek arkadasim da saygıda kusur etmeyecek efendi biri. Teyzemlerin gelip gittigine sahit olmamasini isteme nedenim, daha isteme olayları falan olmadan cok duyurmak istemedigim icin acikcasi. Sonucta daha yolun basindayiz ve ne olacagini bilemeyiz. Simdilik ailenin mahremiyet sınırları içerisinde kalmasi en iyisi diye dusunuyorum.

Bu arada, eger eve gelecekse annem icin bir cicek buketi ve bayram vesilesiyle cikolata ile gelmesinin uygun oldugunu konusmustuk ama simdi disarida bulusacaksak bunlar biraz tuhaf mı olur acaba? Ya da sadece cicekle mi gelmeli? Kendisi bu tarz seyleri pek bilmiyor ve benden yardim istiyor:)

erkek arkadaşımla inişli çıkışlı bir ilişkimiz vardı ama son 6 ay ı çok güzeldi artık evlenmeye karar vermiştik.. aramızda mezhep farkıda vardı. ailem tepkili idi ancak öncelikle annemlerle tanıştırdım annem babam çok sevdi herşeyi ile tam istedikleri gibi bir damattı. aradan 2.5 ay geçti ailesi geldi ankara dışından memleketleri tokattın bir köyünden sadece bir tanışma idi. bizden aile büyüğü olarak babaannemde vardı. ama ilk tanışma çok iyi olmadı.. sanki bizim memleketten bir akraba gelmişte muabbet ediyormuş gibi kaynanam olucak nişanlı iken kocasına nasıl kaçtığını,
en büyük oğullarının nasıl kız kaçırıp evlerinde sakladıklarını köylerındeki kaçırma hikayelerını
kayınbabam olucak kişinin oturuş şekli bacağının ayağının altına alıp diğer ayağınında onun üstüne atıp poposunuda kaykılarak oturması
tüm gece babamdan kendi gömleğinin cebinde sigara olmasına ragmen babam sigara uzattıkça çok içtik yaaaaaa diyerek sigara içmesi
arada küfür kaçırması (babaannem varken)kısacası herşeylerini döktüler hiç gizli saklı birşeyleri yoktu. tuhftı..
annem ikram ettikçe kaynanam olacak kadın çok yediler demesinler valla gülay bacıda ( annem) getiriyor sürekli diyor kayınbababam olucakta getirsin biz buruya yemeye içmeye geldik diyor..
kendi kültürleri (dini) ile çelişmeleri apartmanın içinden eve gelirken hayırlı akşamlar diye bağırmaları,
babaannemle aralarında yaş farkı olmamasına rağmen ebeee ebee demeleri
2. akşamda geldiklerinde herkesin başına gelebilir tabi felç geçirmiş engelli zor yürüyen görmeyen abilerini de getirmişler evimiz büyük diye ( gelebilir ama ilk tanişmada bunlar yapılırmı) 2. akşamda çağırdık uzak yerdeler birşey anlamadık ilk akşam gene aynı sorunların olması annemleri ve beni çok düşündürdü.
davranışları cok rahattı saygısızlıkta vardı. hiç biz hayırlı bir iş için geldik falan demek yok bu söz işini ne zaman yapıyoruz çok uzutmasak dedi. sanki hemen vericekmişiz gibi
aileleri çok sorunlu diger kardeşleri maddi anlamda da..
erkek arkadaşım 5 6 yıldır kredi ödüyor kendisine babasına ev aldı gebzeden babasının sigortasını yatırdı da emekli etti düşünün babası çiftçi..
adam torunlarından bile para istiyormuş yazları çalışınca vermiyorrrlar yaa bana diye şikayet ediyorlardı.
bir evin tek cocuğuyum. ailem sıcak bakmıyor benim üzürime titriyorlar.. biz yokuz bu işde diyor erkek arkadaşım çok düzgün bi çocuktu her bakımdan nasıl oldu böyle bilmiyorum ama bende bu aile ile anlaşamam biliyorum.. ne yapacağım bilemiyorum

canım ben de aynı şekilde yaşadım bu olayı. ilk babam tanışmak istedi ve sevgilimle kahvaltıya gittiler. 4 saat kadar muhabbet etmişler ve son yarım saati sadece konu bana gelmiş. babam sevgilimi tanımaya çalışmış normal bir insanla tanışır gibi.
eğer babanın özellikle sevmediği şeyler varsa bunu erkek arkadaşına söyle sadece onlara dikkat etsin bence. mesela benim sevgilimin babası masada bacak bacak üstüne atılmasından nefret edermiş. ayrıca baban tek tanışmak istediyse emrivaki yaparak ailece karşılamayın sevgilini derim ben. böyle zamanlarda annenin babanın suyuna gitmek her zaman karlı oluyor emin ol

canım yaa sizin bu olay ne zaman oldu şu an ne durumdasınız?

neden eskisi gibi değil peki? eskisi gibi sevmiyormusun yani

biraz geç cvp verdim ama yani o günden bu güne görüştükizde onlara gitttik iki aile arasında çok büyük kültür farkı var ben sorunsuz bir ailem var erkek arkadaşım için ama o benim için büyük sorun ben tek çocuğum ailem diye demiyorum çok düzgün insanlar karşı tarafda düzgün insanlar ama nerde ne konuşcaklarını vs şeylerle iyi değiller kaba saba insanlar biz 1 hafta önce gebzeye onların ailesini tanımaya gitttik bir tane yengesi ve kaynanası dışında bana yakınlık gösteren yoktu o aileye br gelin gelcek nasıl biri konuşmak ister o kadar yolu bir günde gittik geri geldik.erkek arkadaşım ailesine çok düşkün maddi anlamda 2010dan beri para ödüyor oraya bir ev yaptırdılar hemde tayini oraya çıkmayacak getirisi olmayacak bir ev için 5 yıl kredi ödeyecek. üstüne düğün masrafları. üstüne allah kimsenin başına vermesin engelle bir abisi var evliliğim de ara ara bu abisine bakmak olmadı bakımı için para vs vermek zorundayız. ama onu çok seviyorum ayrılmak elbette istemem ama kendimide bu aileye nasıl atıcam bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…