- 20 Aralık 2017
- 399
- 250
- 53
- Konu Sahibi usuyenprenses
-
anlamadım :) hayır bizimkiler öyle yaptı da... adam taktıgı takıları bile söylediCiks...
Yüzlü yüzlü miktir cekme firsatimi elimden vermem :)
O düşünce bana da çok mantıksız geliyordu. Aynen böyle düşünüyordum. Son derece de karşı çıktığım bi durumdu ama farkettim ki asıl saçma olan benim tepkimmiş. Öyle düşünmemek gerek. Ev eşyası en nihayetinde kim isterse alabilir :)
Bizde bulaşık makinesi set üstü aldık çamaşır makinesini de kız alır ama karşı taraf önceden aldığı için almayın dedi. Küçük mutfak eşyaları mutfak masası vs vs kız alır. Oturma odasını da biz aldık ama tv yi karşı taraf aldı. Salon yatak odasını da erkek tarafı aldı. Halı perde ortak. Borçları da aileler ödedi. Biz sıfır borç ile evlendik. Takılara da göz koyan olmadı şükür. Burda bin tane insan varsa bin tane farklı usul olacaktır. Evlenirken herşey anlaşmaya bağlı. İlla sen bunu alacaksın demek saçma olurbizim buralarda allahtan böyle bir adet yok
kız taafı oturma odası yada misafir yatak odası için baza falan alınır mobilya olarak ,
illa almıcam diyen insandan bişey istemekte olmuyor.. sanslıymışsınız...Bizde bulaşık makinesi set üstü aldık çamaşır makinesini de kız alır ama karşı taraf önceden aldığı için almayın dedi. Küçük mutfak eşyaları mutfak masası vs vs kız alır. Oturma odasını da biz aldık ama tv yi karşı taraf aldı. Salon yatak odasını da erkek tarafı aldı. Halı perde ortak. Borçları da aileler ödedi. Biz sıfır borç ile evlendik. Takılara da göz koyan olmadı şükür. Burda bin tane insan varsa bin tane farklı usul olacaktır. Evlenirken herşey anlaşmaya bağlı. İlla sen bunu alacaksın demek saçma olur
onu da sen alsaydın da ağzını açamasalardı :))))
siz mi ödemiştiniz peki?En son tartisma noktasina gelmistik ve kredi cekip onlari da ben alacaktim. Soz isteme nisan kina yemin ederim yanimda gelenlerle birlikte kuaförü ben odedim. Dugun gunu yanimda 6 kisi gelecekti. 1 gun once bana sordu kac kisi gelecek. 6 kisi dedim. Oo cok fazla 2 kisi dedi kv.ve bunu komsusunun yaninda soyledi. Hicbirsey demedim. Ilk defa odeyeceklerdi. Esimin ozaman baska borclari vardi parasi olsa hayatta ailesinden para almazdi. Ordan ciktim esime dedim ki yarin para falan almayacam odetmeyecem ona dedim. Cok sinirlenmistim. Esim o ara tuvalete gitti kesin annesini aradi ki annesi esim yanıma gelmeden beni aradi. Kizim sen dediklerimi unut diyor. Sabah erkenden kuaföre gectik. Kuafore dedim ailemden gizli (moral bozuklugu olmasin diye) parayi ben odeyecem kv den para almayin. Kv kuafore geldi canim kizim guzel gelinim yuzune bakmiyorum. Neyse kv beni rencide etti ya o da rencide olsun diye sacimi yapan kisinin yaninda anne kuaforu ben karsilayacagim kasaya soyledim dedim. Bu olmaz oyle diyor utandi birseyler yapiyor. Cok sinir olmustum.
Evet çok şükür sevgili konusunda pek şansım yoktu görücü usulü evlenince şansım döndü herhalde zaten diyorum iyiki görücü usulü evlenmişim diye :)illa almıcam diyen insandan bişey istemekte olmuyor.. sanslıymışsınız...
Hiç almiyaydılar bari o ne öyle. Sanki kiz veriyorlarBen yatak odami, oturma odami, mutfak masami, halilari, kucuk ev aletlerini, bulasik makinami, firin ve ocak, mutfak esyalarini, 4 odanin halisini, yatak odasinin perdesini, nevresim vb. , kutuphane, calisma masasi,tum avizeler... Hepsini ben aldim annemlerde destek sagladi. Esimin ailesi de bir misafir odami aldi yemek odasiyla birlikte havalarindan gecilmiyor:)
En son tartisma noktasina gelmistik ve kredi cekip onlari da ben alacaktim. Soz isteme nisan kina yemin ederim yanimda gelenlerle birlikte kuaförü ben odedim. Dugun gunu yanimda 6 kisi gelecekti. 1 gun once bana sordu kac kisi gelecek. 6 kisi dedim. Oo cok fazla 2 kisi dedi kv.ve bunu komsusunun yaninda soyledi. Hicbirsey demedim. Ilk defa odeyeceklerdi. Esimin ozaman baska borclari vardi parasi olsa hayatta ailesinden para almazdi. Ordan ciktim esime dedim ki yarin para falan almayacam odetmeyecem ona dedim. Cok sinirlenmistim. Esim o ara tuvalete gitti kesin annesini aradi ki annesi esim yanıma gelmeden beni aradi. Kizim sen dediklerimi unut diyor. Sabah erkenden kuaföre gectik. Kuafore dedim ailemden gizli (moral bozuklugu olmasin diye) parayi ben odeyecem kv den para almayin. Kv kuafore geldi canim kizim guzel gelinim yuzune bakmiyorum. Neyse kv beni rencide etti ya o da rencide olsun diye sacimi yapan kisinin yaninda anne kuaforu ben karsilayacagim kasaya soyledim dedim. Bu olmaz oyle diyor utandi birseyler yapiyor. Cok sinir olmustum.
siz mi ödemiştiniz peki?
Çok sinir bozucu nasıl böyle şeyler düşünür erkek annesi hemde böyle bi zamandaEn son tartisma noktasina gelmistik ve kredi cekip onlari da ben alacaktim. Soz isteme nisan kina yemin ederim yanimda gelenlerle birlikte kuaförü ben odedim. Dugun gunu yanimda 6 kisi gelecekti. 1 gun once bana sordu kac kisi gelecek. 6 kisi dedim. Oo cok fazla 2 kisi dedi kv.ve bunu komsusunun yaninda soyledi. Hicbirsey demedim. Ilk defa odeyeceklerdi. Esimin ozaman baska borclari vardi parasi olsa hayatta ailesinden para almazdi. Ordan ciktim esime dedim ki yarin para falan almayacam odetmeyecem ona dedim. Cok sinirlenmistim. Esim o ara tuvalete gitti kesin annesini aradi ki annesi esim yanıma gelmeden beni aradi. Kizim sen dediklerimi unut diyor. Sabah erkenden kuaföre gectik. Kuafore dedim ailemden gizli (moral bozuklugu olmasin diye) parayi ben odeyecem kv den para almayin. Kv kuafore geldi canim kizim guzel gelinim yuzune bakmiyorum. Neyse kv beni rencide etti ya o da rencide olsun diye sacimi yapan kisinin yaninda anne kuaforu ben karsilayacagim kasaya soyledim dedim. Bu olmaz oyle diyor utandi birseyler yapiyor. Cok sinir olmustum.
aileme de gelin cıkarımı olurken bizi cok yormayın demişti annesi.
gelin cıkarımında para alır cocuklar. onu kuaför parasını dügün günü atılan paraları.
düğünün ertesi günü üzerimize takılan nakit paralarla ödedik.
bunu yaptıracagı halde aileme zorlamayın bizi diyo. ztn benm cebimden cıktı o paralar. gerizekalılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?