Evlenirken neyi kim alır ?

Daha ortada söz nişan yokken böyle şeylerin altına girilmesini uygun bulmuyorum. Kendi paranızı ayrı ayrı biriktirin zamanı gelince alırsınız her şeyi.

yatak odası pike yorgan battaniye yatak odasının halısı mutfak eşyaları kız tarafı.beyaz eşya oturma gurubu erkek tarafı.bizim daha karışıktı. mutfak eşyaları çarşaf yastık pike salon oturma gurubu,mutfak ve oturma odası halısı.kocam özellikle söylüyorum kendisi almış oldu bir nevi kendisi aldığı için salça olan olmadı.yatak odası ve yatak odasının yollukları,oturma odasına 2 çekyat beyaz eşyalar çamaşır, bulaşık, buzdolabı salon halısı,antrenin jel yolluğu aldı.mobilyadan anladığı için vestiyeri ve vitrinimsi dolapları mutfak dolaplarını o yaptı.maaliyetine getirmek için.evin panel kapılarını çıkartıp odaları böldük 2 tahta duvarımız var. ev annesinin diye böyle ev küçüldü bu haliyle bile ancak sığdık. çocuk odamız yok.

Bizde yatak odasini mutfak esyalarini ivir zivir sus esyalarini falan kiz tarafi alir. Tv beyaz esya mobilya erkek tarafi alir.

Eşya olarak yatak odası mutfak masası bulaşık makinesi mutfak gereçlerini işte küçük ev aletleri filan kız tarafı olarak biz aldık.Eşimin tarafı salon takımı oturma odası bide altın yaptılar.Ama illa böyle olacak diye bi dayatma yok ama çevremizde olanda bu şekilde.

bizim buralarda allahtan böyle bir adet yok
kız taafı oturma odası yada misafir yatak odası için baza falan alınır mobilya olarak ,

bizim buralarda allahtan böyle bir adet yok
kız taafı oturma odası yada misafir yatak odası için baza falan alınır mobilya olarak ,
Bizde bulaşık makinesi set üstü aldık çamaşır makinesini de kız alır ama karşı taraf önceden aldığı için almayın dedi. Küçük mutfak eşyaları mutfak masası vs vs kız alır. Oturma odasını da biz aldık ama tv yi karşı taraf aldı. Salon yatak odasını da erkek tarafı aldı. Halı perde ortak. Borçları da aileler ödedi. Biz sıfır borç ile evlendik. Takılara da göz koyan olmadı şükür. Burda bin tane insan varsa bin tane farklı usul olacaktır. Evlenirken herşey anlaşmaya bağlı. İlla sen bunu alacaksın demek saçma olur

Geçen sene Mayıs ayında evlendik bizde yatak odasını , bulaşık makinası ve ocak fırın bir biz aldık mutfağın halısını perdesini yatak odasının halısını perdesini aldık oturma odasıyla küçük odamızın eşyalarını eşimler aldı (küçük odaya bi tek halı , masa , perde aldırdım başka bişey istemedim çoçuğumuzun odası olcak orası diye) bütün küçük ev aletleri vs zaten çeyizde ben getirdim öyle hallettik biz

illa almıcam diyen insandan bişey istemekte olmuyor.. sanslıymışsınız...

onu da sen alsaydın da ağzını açamasalardı :))))

En son tartisma noktasina gelmistik ve kredi cekip onlari da ben alacaktim. Soz isteme nisan kina yemin ederim yanimda gelenlerle birlikte kuaförü ben odedim. Dugun gunu yanimda 6 kisi gelecekti. 1 gun once bana sordu kac kisi gelecek. 6 kisi dedim. Oo cok fazla 2 kisi dedi kv.ve bunu komsusunun yaninda soyledi. Hicbirsey demedim. Ilk defa odeyeceklerdi. Esimin ozaman baska borclari vardi parasi olsa hayatta ailesinden para almazdi. Ordan ciktim esime dedim ki yarin para falan almayacam odetmeyecem ona dedim. Cok sinirlenmistim. Esim o ara tuvalete gitti kesin annesini aradi ki annesi esim yanıma gelmeden beni aradi. Kizim sen dediklerimi unut diyor. Sabah erkenden kuaföre gectik. Kuafore dedim ailemden gizli (moral bozuklugu olmasin diye) parayi ben odeyecem kv den para almayin. Kv kuafore geldi canim kizim guzel gelinim yuzune bakmiyorum. Neyse kv beni rencide etti ya o da rencide olsun diye sacimi yapan kisinin yaninda anne kuaforu ben karsilayacagim kasaya soyledim dedim. Bu olmaz oyle diyor utandi birseyler yapiyor. Cok sinir olmustum.

siz mi ödemiştiniz peki?

Hiç almiyaydılar bari o ne öyle. Sanki kiz veriyorlar

aileme de gelin cıkarımı olurken bizi cok yormayın demişti annesi.
gelin cıkarımında para alır cocuklar. onu kuaför parasını dügün günü atılan paraları.
düğünün ertesi günü üzerimize takılan nakit paralarla ödedik.

bunu yaptıracagı halde aileme zorlamayın bizi diyo. ztn benm cebimden cıktı o paralar. gerizekalılar.

Çok sinir bozucu nasıl böyle şeyler düşünür erkek annesi hemde böyle bi zamanda

Gerizekalilar bende kardesime verecegi parayi esime vermistim. Esim benim verdigim parayi vermisti. Aklima geldikce sinirleniyorum. Gerizekalilar.

Bizdede herseyi erkek tarafı alır sadece mutfak eşyası ütü bulaşık makinasını süpürge makinasını kız alıır küçük ev aletleri işte bide kızın kendi çeyizi nevresim battaniye ıvır zıvır.. mobilya halı perde oğlana aittir ama annem mutfak yatak odası perdesi halısınıda almıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…