Ben evlendiğimde eski halı eski perde kullandım 1yıl şuan yeniledim yeterki musallat olmadan bize evlenelim diye düşündüm ailesi herşeyimize karışmak için iş işten geçtikten sonra yardım etmeye kalktı ama tenezzül etmedik eski eşya kullanırım ama huzurumu kaçırmalarına izin vermem dedim kabul etmedim sonradan yardımı şuan gelelim tatile diyorlar ama biz hep Başbaşa geçirmek istiyoruz vaktimizi eşimle bende sınava girecektim evlendikten sonraya kaldı sınav müşavirlik sınavım var benimde 10 gün sonra..herşeyin en iyisine bakmayın huzurunuz olsun yeter vallahi çocuk bile düşünmüyorum torun bahanesiyle gelirler diye keşke iyi olsalar ama bazılarımızda hayırsız ana babaya düşüyoruz o yüzden birbirinize sıkı sıkı sarılın destek olun uzatmayın arayıZor olmadimi desteksiz.ayni durumdayiz suan naasil yapicaz duusnuyorz kara kara 3 yildir erteledik zaten bu yazada yapamiyoruz biraz para toparlayip seneye insallah..benim her seyim var gerci zamnla her sey olurda desteksiz altindan kalkabilirmiyiz cidden ? Bende atanmayi bekliyorum atanamazsam ne olacak bilmiyorum.evlenince calisirsin sinava diyor ama o mucadelede yalniz birakmak isime gelmiyor bir yandan erteledikce erteliyoruz..
Bizde oyle oluruz umarim..boyle guzel ornekler gorunce su serpiliyor icime..mutlulugunuz daim olsun insallahBen evlendiğimde eski halı eski perde kullandım 1yıl şuan yeniledim yeterki musallat olmadan bize evlenelim diye düşündüm ailesi herşeyimize karışmak için iş işten geçtikten sonra yardım etmeye kalktı ama tenezzül etmedik eski eşya kullanırım ama huzurumu kaçırmalarına izin vermem dedim kabul etmedim sonradan yardımı şuan gelelim tatile diyorlar ama biz hep Başbaşa geçirmek istiyoruz vaktimizi eşimle bende sınava girecektim evlendikten sonraya kaldı sınav müşavirlik sınavım var benimde 10 gün sonra..herşeyin en iyisine bakmayın huzurunuz olsun yeter vallahi çocuk bile düşünmüyorum torun bahanesiyle gelirler diye keşke iyi olsalar ama bazılarımızda hayırsız ana babaya düşüyoruz o yüzden birbirinize sıkı sıkı sarılın destek olun uzatmayın arayı
Amin Can'ım inşallah sende Mutlu ol..Eşime giden yolda bu sıkıntıları çekmem gerekmişse eğer iyide çekmişim diyorum evlendikten sonra daha huzurlu oluyor insan içini ferah tutBizde oyle oluruz umarim..boyle guzel ornekler gorunce su serpiliyor icime..mutlulugunuz daim olsun insallah
esınle iyi geçin o gitmiyorsa hiç gitme ne gerek var vardır bi bildiği dertsiz başına dert aramaDerler..
Evlilik karari aldigim kisinin ailesi cok ilgisiz daha once bahsetmistim.henuz nisan soz olmadi zaten orada asiri bir destek beklemiyoruz ama cocuklarina karsi asiri ilgisizler.kisa bir issizlik donemi gecirdi. biri bile arayip oglum ne yaptin diye sormadi..yardima ihtiyaci oldugunu soylemedigi icin yok diye dusunuyorlar.biz aile baglari cok sıkı bir aileyiz.bu tavirlari diger konularda da devam ederse dengeyi nasil kurucam??ailesine karsi ofke halinde suan.evlenince gitmicez diyo..
Ailesi hakkinda cok buyuk seyler soylemesede cok dolu oldugunu soyluyor peki neden konusmuyosun dedigimde biriktiriyorum diyor..nasil davranmam lazim evli arkadaslarim ? Bazen o kadar uzuluyorum ki haline.en son ne zaman gorustuler bilmiyorum.onda da zorla git diye israr ettim.ailesinden biri demiyor ki ziyarete gidelim.aklim durdu..ben kalabalik civil civil bir aile olmayi cok istedim cunku bende yalniz buyudum hep..bana tecrubelerinizi aktarirsaniz sevinirim
Her seyde hayir var derler ya ne istiyorlar anlamiyorum oglun mutlu ne guzel sende mutlu olsana fitne fucur hep..Ben bu söze inanıyorum bi konuda daha yazdım hatta..2.5 yıllık evliyim ilk sene kvyle aynı binadaydım.klasik kv sendromlarıyla ugrasmaktan bıktıgım için ordan tasındık tek vesaitlik mesafedeyiz ama cok sukur o binadan kurtulduguma hergün sukrediyorum.esim benim haklı oldugumu gormese anasının doldurusuna gelse orada o kadar cok ezilirdim ki en son boşanmaya kadar giderdi mevzu.
Esimde annesiyle hiç anlasamaz sırf annesi diye katlanıyor diyebilirim
Diğer fertlerle sorun yok.dun dugunumuz vardı en ufak seyde kadın bana sarıyo ne kadar ayrılsamda sonucta kopamıyosun.
Şuan bulundugumuz ilden bile daha az gorusmek için gitmek istiyoruz
Mesafe gibisi yok huzur istiyosan bu şart sende cok takılma yani
Olaki tavırları degişti sen mesafe koy aksine
Bi arkadas demiş ya cocuk yapmıyorum bu yuzden diye,bizim cocugumuz olmuyor
İlk sene olsaydı tasınmamız cok zor olurdu şimdi olsa evi su yolu yaparlardı
Rabbim belkide bu yuzden vermedi
Ah ahh bacımHer seyde hayir var derler ya ne istiyorlar anlamiyorum oglun mutlu ne guzel sende mutlu olsana fitne fucur hep..
Bencede anlasmak esin destegi cok onemli bende cok anneci bi adamla yapamazdim annemin ardsi cok istedi oggluna ama micmic baktimmm olmazda olmaz diyr az direnmedim sonuc ayni kendileri gibi gelin buldular kadin cocuga araba aldi ama arabayi yasadklari sehre gondermiyoAh ahh bacım
Valla esimi cok sevmeme ragmen bazen diyorum ki daha gec evlenseydim
Tabiki aile onemli ama en önemlisi eşinle anlasabilmek bir aile olabilmek.
Hamdolsun her konuda esim destek oluyor yoksa bu deveyi gudemezsin dış etkenler insanın enerjisini tuketiyor
Derler..
Evlilik karari aldigim kisinin ailesi cok ilgisiz daha once bahsetmistim.henuz nisan soz olmadi zaten orada asiri bir destek beklemiyoruz ama cocuklarina karsi asiri ilgisizler.kisa bir issizlik donemi gecirdi. biri bile arayip oglum ne yaptin diye sormadi..yardima ihtiyaci oldugunu soylemedigi icin yok diye dusunuyorlar.biz aile baglari cok sıkı bir aileyiz.bu tavirlari diger konularda da devam ederse dengeyi nasil kurucam??ailesine karsi ofke halinde suan.evlenince gitmicez diyo..
Ailesi hakkinda cok buyuk seyler soylemesede cok dolu oldugunu soyluyor peki neden konusmuyosun dedigimde biriktiriyorum diyor..nasil davranmam lazim evli arkadaslarim ? Bazen o kadar uzuluyorum ki haline.en son ne zaman gorustuler bilmiyorum.onda da zorla git diye israr ettim.ailesinden biri demiyor ki ziyarete gidelim.aklim durdu..ben kalabalik civil civil bir aile olmayi cok istedim cunku bende yalniz buyudum hep..bana tecrubelerinizi aktarirsaniz sevinirim
Ilgisiz tavirlari ve onun uzulmesi benide cok uzuyo isin ozu bu aslinda ilerde benimle kapatabileckmi eksikleri yoksa daha mi kotu olacak ben isin o kismindayimAilesiyle iliskilerine karismayin gorusup gorusmemeleri sizi ilgilendirmez, ayrica kim dedi size gorusmeye basladiklarinda super anlasacaginizi sevgi yumagi olacaginizi. Turk insani ortalamasina gore konusursak samimi ic ice aile iliskilerinden se umursamaz aramaz sormaz bir erkek ailesi evliliginiz acisindan cok cok cok daha saglikli en azindan burnunu sokan olmayacaktir hayatiniza. Yine ortalama turk geleneklerine bakacak olursakda evet ne yazikki kadin ve erkek ne yaparlarsa yapsinlar asiri yada azicik da olsa eslerinin ailelerinide mecburen hayatlarina sokmus bulunurlar evlenerek. Buna evlenmek de ne dersen de o insanlarin hayatinin ne kadarina ne derece girio karisacaklarida kari kocanin akilligi ve mantigina kalmis.
Aile delisi bir adamla evlenirseniz pek evlenmis olmazsiniz mesela, o adamin ailesine yama olarak gitmis olursunuz vede herseylerine katlanip kabul edip alismanizi beklerler. Bir suru tur evlilik var hangi birini anlatayim ama inan bana suanda dert edecegin en son sey sevgiline karismayan uzak duran gorusmeyen ailesi olmali.
Karisma derim
Ilgisiz tavirlari ve onun uzulmesi benide cok uzuyo isin ozu bu aslinda ilerde benimle kapatabileckmi eksikleri yoksa daha mi kotu olacak ben isin o kismindayim
Ayrilik sebebinizi tam olarak anlayamadim..ailesinin yanindami oldu siz olayin neresindesiniz neden oyle tercih haline geldi kiCanim seni korkutmak gibi olmasin ama eski nisanliminda aile baglari iyi degildi. Ayni senin hesap aramak sormak ne. Dugun oncesi "halledebildiniz mi herseyi" diye sadece bir telefon actilar. Yardim etmek soyle dursun bizi tepetaklak ettiler. Maddi anlamda dugune para vermek istemiyordum ama memleketlerinde zorla dugun yaptirdilar. Guya eski nisanli musvettem de nasil ofkeliydi.
Niye eski nisanlim oldu biliyor musun ailesi yuzunden. Ummadik tas bas yardi. Anne baba abla bulunmaz es bulunur hesabi olduk. Fazla pollyanna pollyanna takilma bu insanlardan uzaaaaaaaaaak dur.
Ben dedim canım ilk yıl olmadı bizimde bana baskı yapıyorlardı mecburen eşim kontrol olunca varikoselden kaynaklandığını anladık şimdi çocuk olmasa da olur demeye başladı eşimin ailesi düşündüm ki bi vakti var Rabbim iyisini bilir demek hayırlı olmıcak diye düşündüm tedavi olmuyorum düşünmüyorum dediğim tedavi olmuyoruz daha :) zaten eşim evde duramıyor pek olsa zaten bahaneyle dibimizden ayrılmayacaklar en güzeli böyleBen bu söze inanıyorum bi konuda daha yazdım hatta..2.5 yıllık evliyim ilk sene kvyle aynı binadaydım.klasik kv sendromlarıyla ugrasmaktan bıktıgım için ordan tasındık tek vesaitlik mesafedeyiz ama cok sukur o binadan kurtulduguma hergün sukrediyorum.esim benim haklı oldugumu gormese anasının doldurusuna gelse orada o kadar cok ezilirdim ki en son boşanmaya kadar giderdi mevzu.
Esimde annesiyle hiç anlasamaz sırf annesi diye katlanıyor diyebilirim
Diğer fertlerle sorun yok.dun dugunumuz vardı en ufak seyde kadın bana sarıyo ne kadar ayrılsamda sonucta kopamıyosun.
Şuan bulundugumuz ilden bile daha az gorusmek için gitmek istiyoruz
Mesafe gibisi yok huzur istiyosan bu şart sende cok takılma yani
Olaki tavırları degişti sen mesafe koy aksine
Bi arkadas demiş ya cocuk yapmıyorum bu yuzden diye,bizim cocugumuz olmuyor
İlk sene olsaydı tasınmamız cok zor olurdu şimdi olsa evi su yolu yaparlardı
Rabbim belkide bu yuzden vermedi
Canım bunu tecrube etmeden bizi anlayamazsin, emin ol bekarken hepsi annesine cevap veriyor, itiraz ediyor, elestiriyor ama evlenince ne oluyorsa anneme hayır diyemem, o istemis yapmayim mi, annem yanlis yapsa da elestirenem sen de elestirme... Buna benzer sozleri duymaya basliyosun maalesefKoruyup korumama meselesi degilde dengede tutabilmesi onemli o da kisilik meselesi bence her erkek anneci degil benimki hic degil annesinin baska hatalarinida cok rahatlkla dile getirir suna suna haksizlik yapti hataliydi diye
Allah seni inandırsın birebir aynı sorunu yaşadım.Derler..
Ya o uzulmese zatn banane esin uzulmuyor mu ben onu gorsucke daha bir doluyorum..annem sahip cikinca nasil hosuna gidiyor onun eksikligi var cunku goruyorum.bizde kendimiz yapicaz her seyi nasil kalktiniz altindan merak ettim..dugun ev koyy cok zor desteksizAllah seni inandırsın birebir aynı sorunu yaşadım.
Bana yaz deseler aynen bunları yazardım, çok şaşırdım şuanda.
5 yıl olacak evleneli, ben kendimizi anlatayım sen pay çıkar.
Tam da anlattığın gibi eşimin ailesi ne manevi ne maddi hiçbir anlamda ilgili değillerdi, evlenirken de sonrasında da, çocuk olduğunda da..
Gayet resmi, ilgisiz, suratsız insanlar.
Bense birbirine çok bağlı bir aile, sülaleden geliyorum, çok yadırgadım, çok zorlandım.
Evliliğimin ilk 1 yılı bunları kabullenememekle geçti, çok yıprandım. Ama eşim hiçbir zaman beni üzmedi.
O ailesinin farkında.. Zaten asıl mesele onların arasında, banane..gerçi bir mesele de yok, adamların yapısı mıdır nedir, buzdolabı gibiler,çocuklarını el gibi gören umursamaz tipler..
Eşim hep beni yatıştırdı, öyle kabul edelim, yine de anne baba gidip gelelim, ötesini hiç düşünmeyelim ded, çaresizdi çünkü yapacak bişey yok ki.
Öyle de yaptık. Evlatlık görevlerimizi yaptık, gerisi yok. Onlar ana babalık yapmadı, yapmıyor, olsun, Allah görsün..
Hasılı kelam, aile ile evleniliyor diyemem, biz evlenemedik çünkü :)
Eğer eş adayına güveniyorsan, birlik olabilecekseniz hiç düşünme onları, bir süre dert eder sonra takmazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?