• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Kadın iyi bir eş olacak, iyi bir anne olacak, iyi bir ev hanımı, başarılı çalışan olacak. Kadın kahkaha atamayacak, gece dışarı çıkamayacak, istediğini giyemeyecek, kadın kadın kadın... Ne kadar çok sorumluluk yüklüyoruz kendimize? Bunları yapmaya çalışırken kendimizi unutuyoruz. Ve bunları bize bir erkekten çok başka kadınlar dayatıyor. En büyük düşmanımız yine kendimiziz

Bu dediklerini kim dayattı burda Allah aşkına tut temizlikçi yapsın ya da kocanı itele birlikte yapın,bunlara gücü yetmeyen kadının kendi sünepeliği para kazanıp evde de hizmetçilik yapıyosa diyecek bişey yok kartınıda adamin eline verir ohh bu işte modern kölelik ona karşıyım

Yok yok mutlaka birisin. Sen farkında değilsin...Ben müneccim b.ku yedim. Buradan görebiliyorum.
Haklisin tatlım çalışmayan kadınları aşağılayan yerine mutluluk tercihlere bağlı diyene saldırmak daha kolay. İnşallah siz de mutlu olursunuz.

Bu dediklerini kim dayattı burda Allah aşkına tut temizlikçi yapsın ya da kocanı itele birlikte yapın,bunlara gücü yetmeyen kadının kendi sünepeliği para kazanıp evde de hizmetçilik yapıyosa diyecek bişey yok kartınıda adamin eline verir ohh bu işte modern kölelik ona karşıyım
Kadınlar kulübü bir derdim var bölümünde bunları yazan kadın o kadar çok var ki, bu konuda aramaya gerek Yok.

Allh daim etsin maaşı çok olduğu için diyebilmis asgari ücretli olsa diyebilecek miydi bunu, ben erkeklerin çalışan eş istemesini anlıyorum tercihtir kriterdir istemeyen doktor pilot iş adamı koca bulsun elbette
Aynen katılıyorum sana ciddiyim. Ben ben çalışmazsam evinin temel ihtiyaçlarını gideremeyecek adamla olamazdım. Benim de annem çalıştı çünkü babamin maaşı düşüktü öyle bir evde büyüdüm ve sevmedim. Ben böyle olmak istemiyorum dedim. Annem hep gergin hep stresliydi. Bu benim tercihim. Kimsenin kimseye tercihleri yüzünden hakaret etme hakkı yok. Ben ne anneme ne size kendinizi kullandiriyorsunuz demedim.

Evde oturan,şiman,bakımsız,kaprisli,özgüvensiz bir kadını hiçbir erkek istemez. Evde oturan hanımlar ben böyle değilim demeyin.

halbuki çalışan kadınların hayata bakış açılarının daha demokratik, daha çok yönlü olması gerekir.
çalışıyor olmak size pek bir şey katmamış anlaşılan:işsiz:

Evde oturmak ifadesine katılmıyorum ben. Kadınlar çalışsın ya da çalışmasın evde oturmuyorlar.. bayramlarda çalışanlar tatil yaparken benim annem 2 kat mesai yapıor. Ama evde "oturmuş" oluyor. O yanlısı bi düzeltelim. Ayrıca hayat müşterekse kendisi de halı silecek, cam silecek, pantolon ütüleyecek, bugün ne pişirsem diye düşunecek. Düsünecek ve yapacak. Bebek bezleyecek, kayınvalide ziyaretinde çay servisi yapacak.. kabul ediyorsa amenna. Yoksa hiçbir şeye zorlayamaz.

Kesinlikle katılıyorum
ayrıca bir de fitrat var diye düşünüyorum
erkeğin çalışıp eve bakması ailesini gexindirmesi onun aslı görevi
ama kadınlar Hz Allah tarafından daha nadide yaratılmış.

Ha brnde çalışıyorum ama artık otobüslerde bile kadınların ayakta genç delikanlilarin oturduğu bir memleket olduğu için de çok uzuluyorum

Ya tabikide öyle, bende belli basli noktalar kafama uydugu icin onunla birlikte olma yoluna çıktım ama bu hayatta her sey olabilir. Sagligim bozulsa evde otursam sanki basima kakacak gibi soyledi:)
İçide ne varsa onu söylemiş.Sinsi deolabilirdi bu bakımdan iyi olmuş söylemesi. ayrıca evde boş boş oturma diye bir şeyin olduğunu kim söylemiş ona.Çalışmayan kadın bizim toplumumuzda adamın ayağındaki çoraba kadar sorumlu tutulmuyormu.Sen şimdi evde olsan temizlik yemek ütü market -pazar görme çocuk bakıcılığı, varsa kv-kp bakımı,akrabzlarını sık sık davet edip yedirip içirmek gibi zimmetli ve eksiklik gösterilmemesi gereken yükümlülüklerin olacak. Nerden baksan 2500-3000 tl lik bir bütçe demek bu eğer bu işleri bir başkası yapsa.Müstakbel kocana aynen söyle bunları.Yani çalışıyorsan evlenince bizdebu işleri yapabilecek başka bir kadını istihdam edelim o halde bizde, bende kadınların BOŞ BOŞ evde oturmasına karşıyım,Bir kadını daha çalışma hayatına kazandıralım de...

[QUOTE="Ladygg, post: 55076214, Evde oturan,şiman,bakımsız,kaprisli,özgüvensiz bir kadını hiçbir erkek istemez. Evde oturan hanımlar ben böyle değilim demeyin. Bunlardan elbet birisiniz. Evlendim diye çalişmayan,kocam Zengin diye çalişmayan bir sürü tembel kadın var. /QUOTE]

Çalışan bir bayan im ama ev hanımı Komsularim bakıyorum asla dediğiniz gibi değil son derece bakımlı ve gelişmişler

Kadın kadını eziyor aşağılıyor erkek ne demez ki

Aynen katılıyorum sana ciddiyim. Ben ben çalışmazsam evinin temel ihtiyaçlarını gideremeyecek adamla olamazdım. Benim de annem çalıştı çünkü babamin maaşı düşüktü öyle bir evde büyüdüm ve sevmedim. Ben böyle olmak istemiyorum dedim. Annem hep gergin hep stresliydi. Bu benim tercihim. Kimsenin kimseye tercihleri yüzünden hakaret etme hakkı yok. Ben ne anneme ne size kendinizi kullandiriyorsunuz demedim.

Benim için temel ihtiyaç yeterli değil karnım doysun başımda dam olsun yeter diyemiyorum sadece ev geçindirecek kadar maaş alan adama bana hyaluronik asit tableti lazım nasıl diceksin,olmaz

Ben paralı adam isterim demek de bir tercih herkes aşk evliliği yapacak diye bişey yok,konu sahibi de diyo statüye bakarım diye

Buradaki çoğu arkadaşın Norveçte, İsviçrede yaşadığını filan düşünüyorum. Heralde geleceğiniz devlet tarafından teminat altında ki kadınlar naiftir, şöyle yaradılmıştır, erkekler onlara bakmalıdır minvalinde saçmalıyosunuz. Saçmalıyosunuz diyorum çünkü bu ülkede erkek terörü yüzünden mağdur olan bir çok kadın var.Bu ülkede çalışmak zorundasınız arkadaşlar, çünkü bu ülkede kadınların özgürlükçü olması lazım. Çünkü bu erkek terörüne anca o zaman dik durabiliriz. Her gün şiddet (psikolojik+fiziksel) gören, yasak konulan, öldürülen, sindirilen, erkek hegomonyası altından ezilen binlerce kadın varken neyinize güvenmiyosunuz da çalışmıyosunuz? Benim aklım almıyor ya cidden almıyor. (Ama benim kocam özünde iyi biri, benim kocam asla yapmaz di mi?)

Konu sahibi ben genel olarak erkeklerin kadınlara bi şeyler dayatma olayına aşırı sinir olduğumdan normalde katılsam bile dayatma haline geldiğinde otomatik karşı çıkıyorum. Yukarıda anlamışsındır kadın çalışmalı bence de ama her şeyi söylemenin de bir üslubu var. Koca parası yenmez gibi iğrenç mide bulandırıcı söz söyleyen adama ben açardım ağzımı yumardım gözümü. Erkekler her haltı kadına dayatıp sindiriyolar, şiddet, küfür, aşağılama, aldatma her şey var, boşanırken ödenen tazminat,boşandıktan sonra ödenen nafaka feci halde onlara battığı için önünü ardını düşünmeden böyle dangul dungul konuşuyolar.

Kadınlar kulübü bir derdim var bölümünde bunları yazan kadın o kadar çok var ki, bu konuda aramaya gerek Yok.

E kullandırmasınlar kendilerini o da tercih,eşim ceza alır mı diye dayakçı kocalarının derdine düşenler de çok burda,ne yapacaksın mantık olmayınca

Benim için temel ihtiyaç yeterli değil karnım doysun başımda dam olsun yeter diyemiyorum sadece ev geçindirecek kadar maaş alan adama bana hyaluronik asit tableti lazım nasıl diceksin,olmaz

Ben paralı adam isterim demek de bir tercih herkes aşk evliliği yapacak diye bişey yok,konu sahibi de diyo statüye bakarım diye
Onu ben de diyemem:) benim kriterim yüksekti ,o kriterde birini bulana kadar da evlenmedim 30 dum yani evlendiğimde. Kendim çalışıp yalnız yaşiyordum.
Ama sen de calisacaksin diyen adam baska, benim elimden gelen budur maaşim budur evime bakarım istersen çalışma diyen adam başka, eşim öyle bi adam olsaydi ve ben de aşık olsaydım çalışmaya devam ederdim luksumden kismamak için, bizde gerek kalmadı o ayrı konu. Ama sen çalışmazsan evlenmeyiz kafası başka. İtici olan kısım evlenecek yaşa gelmis evin temel ihtiyacini karşılayamıyor eee çıkma madem orta yere evlenicem diye. Anasına babasına evinin eşyalarını falan aldırıyor bu adamlar mesela onlara da gıcığım:)

siz de ona şunu söyleyin, eğer kadın da çalışacaksa, erkeğin de en az kadın kadar ev işlerine ortak olması gerekir, bunu kabul ediyorsa sorun yok

Buradaki çoğu arkadaşın Norveçte, İsviçrede yaşadığını filan düşünüyorum. Heralde geleceğiniz devlet tarafından teminat altında ki kadınlar naiftir, şöyle yaradılmıştır, erkekler onlara bakmalıdır minvalinde saçmalıyosunuz. Saçmalıyosunuz diyorum çünkü bu ülkede erkek terörü yüzünden mağdur olan bir çok kadın var.Bu ülkede çalışmak zorundasınız arkadaşlar, çünkü bu ülkede kadınların özgürlükçü olması lazım. Çünkü bu erkek terörüne anca o zaman dik durabiliriz. Her gün şiddet (psikolojik+fiziksel) gören, yasak konulan, öldürülen, sindirilen, erkek hegomonyası altından ezilen binlerce kadın varken neyinize güvenmiyosunuz da çalışmıyosunuz? Benim aklım almıyor ya cidden almıyor. (Ama benim kocam özünde iyi biri, benim kocam asla yapmaz di mi?)

Konu sahibi ben genel olarak erkeklerin kadınlara bi şeyler dayatma olayına aşırı sinir olduğumdan normalde katılsam bile dayatma haline geldiğinde otomatik karşı çıkıyorum. Yukarıda anlamışsındır kadın çalışmalı bence de ama her şeyi söylemenin de bir üslubu var. Koca parası yenmez gibi iğrenç mide bulandırıcı söz söyleyen adama ben açardım ağzımı yumardım gözümü. Erkekler her haltı kadına dayatıp sindiriyolar, şiddet, küfür, aşağılama, aldatma her şey var, boşanırken ödenen tazminat,boşandıktan sonra ödenen nafaka feci halde onlara battığı için önünü ardını düşünmeden böyle dangul dungul konuşuyolar.
Kadının çalışmasından önce çok çok iyi bir eğitim almali, mesleği olmalı, eş seçimini iyi yapmalı. Toplumdaki ay sen hala evlenmedin mi dayatmalarini takmamali, bulduğu adamı nikah masasina götürdüyse elbetteki çalışmalı. Zira benim nazarımda o evlilik değil.

Onu ben de diyemem:) benim kriterim yüksekti ,o kriterde birini bulana kadar da evlenmedim 30 dum yani evlendiğimde. Kendim çalışıp yalnız yaşiyordum.
Ama sen de calisacaksin diyen adam baska, benim elimden gelen budur maaşim budur evime bakarım istersen çalışma diyen adam başka, eşim öyle bi adam olsaydi ve ben de aşık olsaydım çalışmaya devam ederdim luksumden kismamak için, bizde gerek kalmadı o ayrı konu. Ama sen çalışmazsan evlenmeyiz kafası başka. İtici olan kısım evlenecek yaşa gelmis evin temel ihtiyacini karşılayamıyor eee çıkma madem orta yere evlenicem diye. Anasına babasına evinin eşyalarını falan aldırıyor bu adamlar mesela onlara da gıcığım:)

Temel ihtiyaç karşılanıyor da günümüzde kızlarımız filamingo kusmuş gibi evler istiyorlar malum, eşya isterim şu kadar bilezik isterim...beklentiler istekler kültürler o kadar çeşit çeşit ki sen gibi bulmak çok önemli
O sebeple insanlar beklentilerini açıkça konuşmalı, bu konuda erkek açıkça söylemiş koni sahibi olmaz başka kadın olur illa ko bulur kendine göre birini, sıkıntı üslubu

Haklisin tatlım çalışmayan kadınları aşağılayan yerine mutluluk tercihlere bağlı diyene saldırmak daha kolay. İnşallah siz de mutlu olursunuz.
Burada yazılan bazı şeyleri okuyunca peşin hükümlülüğün ne kadar yanlış olduğunu daha iyi anlıyorum. Tebessüm ediyorum çoğu yazılana.
Hayat çok ama çok garip.
Ben de burada kendimi,eşimin kim olduğunu hang şartlara rağmen beni tercih ettiğini yazsam,Allah şahit herkes küçük dilini yutar..
O sebeple tebessüm etmeye devam edelim bazen.

çalışan kadınların çalışmayanları aşağılaması ezik olduğu imaları,çalışmayan kadınların da ohh evimde koca parası yiyorum siz eşek gibi çalışıyorsunuz vurguları 48 sayfa olmuş hala bitmemiş

aferin bize :KK9:

Temel ihtiyaç karşılanıyor da günümüzde kızlarımız filamingo kusmuş gibi evler istiyorlar malum, eşya isterim şu kadar bilezik isterim...beklentiler istekler kültürler o kadar çeşit çeşit ki sen gibi bulmak çok önemli
O sebeple insanlar beklentilerini açıkça konuşmalı, bu konuda erkek açıkça söylemiş koni sahibi olmaz başka kadın olur illa ko bulur kendine göre birini, sıkıntı üslubu
Filamingo kusmuş :KK70:

O üyeliğini iptal ettirmiş bu sebeple açıklayamam ama abla sağlam sanal sex yapıyor... ben öyle demiyorum kendi cümlesi...

Bu arada Erkek değil bayan bilginiz olsun .....

şaka gibi

din günah haram diye tutturan abla meğer neler yapıyormuş:KK53:

kadın erkek aynı ortamda çalışmak günah haram ama sanal seks yapmak değil demek ki

Filamingo kusmuş :KK70:

Konu özelinden çıktığımızda normalde aynı görüşte olacağım arkadaşlarla polemiğe görmüş gibi oluyorum üzüntüm ona

Benim demek istediğim bir erkeğin de kadın kadar isteklerini söylemeye hakkı olduğu, zaten açıkça söylenecek ki ona göre evliliğe gidilsin ya da gidilmesin

Yoksa burda adam sen çalış bende annemlere yedireyim demiste ben o adama hak veriyorum gibi bişey yok

Back