• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Kızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.

Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)

Şimdi hepsi böyle inanki yine şanslısın ne kadar maaş aldığını sormamış yüz alsa onuda sorar .Şimdikiler erkek değil erkek müsveddesi kendilerine güvenmiyorlarsa evlenmesinler ben de çalışıyorum işimide çok seviyorum asla bırakmayı düşünmüyorum ama bu şekilde bir şey duyunca karşı taraftan evlenince çalışmayacağımı söylüyorum direk inat değil mi ? valla şahsen herşey aynı olacaksa niye evleneyim ki ?böyle oh çok daha rahat nasıl sinir oldum ya iki tane çakacaksın rollerin değişmesine değecek

kuru-gotlu-erkek-iticiligi_844499.jpg

Bu yorumların üzerine konuşmam cidden anlamsız hadisi yok sayan bir kafayla işim olamaz, siz çalışın devam edin ama yok kocam aldatıyor iş yerinden bir kadınla şu oldu bu oldu diye de ağlamayın buradaki tüm kadınların konularının baş sebebi bu, dışarıda fitne oluyor, bir tek onda bacak var ya açıyor da açıyor biz bile bakıyoruz kaldı ki erkeklerin nefsi bizden kaç kat daha kabarık, kadın erkeklerle çalışmasa bunlar olmayacak, aldatan erkeğin ya da kadının savunulacak bir tarafı olamaz ama bunca yaşanan olay da hayal ürünü değil, demek ki oluyor mu oluyor, dışarıda bu şekilde olmasa kadınlar bir sorun kalmayacak şimdi onu bunu taciz edenciler de çıkacak sapkın olanları tenzih ediyorum, istisnalar kaideyi bozmaz.

dışardan okuyorsun eminim.
sağlam sanal seks nasıl oluyor?
biz dışarda erkeklerin olduğu ortamlarda çalışan kadınlar olarak bunu bilmiyoruz.
gelince konu açıp açıklarmısın.
ama sağlam bir açıklama olsun..

Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.

Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)
Gayet normal bir adammis. Siz olsaniz evde oturan adamla evlenmek ister misiniz mesela. Ayrica siz de ayni dusunuyorsaniz niye rahatsiz oldunuz. Adam gayet durust ve net.

hahahahah git ilerde nefes al derken nasıl da haklıymışım.. Polemik amaçlı geldiği apaçıktı zaten, yasak olduğunu bile bile o kadar sivri ve dik bi şekilde yazıyoduki -güya- fikirlerini.. Bi de cevap veriyosunuz cevap vererek pirim veriyosunuz ona yanıyorum.. Neyse gelmiş geçmi olsun :)

hahahahah git ilerde nefes al derken nasıl da haklıymışım.. Polemik amaçlı geldiği apaçıktı zaten, yasak olduğunu bile bile o kadar sivri ve dik bi şekilde yazıyoduki -güya- fikirlerini.. Bi de cevap veriyosunuz cevap vererek pirim veriyosunuz ona yanıyorum.. Neyse gelmiş geçmi olsun :)

o geyik yapıyordu belki ama emin olun bu zihniyette insan çok. birisi okur da belki anlar diye yazdık :)

o geyik yapıyordu belki ama emin olun bu zihniyette insan çok. birisi okur da belki anlar diye yazdık :)
Neyse hadi inşallah öyle olur diyelim o zaman ne diyelim.. Ama ben bu kadar yani bak üstüne basa basa söylüyorum "bu kadar" örümcek kafalı birinin zaten buralarda işi olmaz diye düşünüyorum.. Yani evindeki örümcek ağlarını temizlemekten vakti kalmaz zannımca :D :D

Soyleme tarzini sevmedim:) koca parasi yemek olmaz, kadin dedigin parasini kendi kazanir esine destek olur. Ama bunun yani sira her sey ortak diye konustu. Temizlikte yemekte beraber yapilir bla bla

Erkek ben karıma bakıyorum. Karnını doyuruyorum diye düşünmeye başlıyosa sıkıntı var bence. Ye kürküm ye

Merhaba canım.
Ben erkeklerin kadınların çalışması üzerine yorum yapmalarını doğru bulmuyorum. Kadınlar çalışıp çalışmamaya kendi karar vermeli kesinlikle. Hatta açık söylemek gerekirse böyle erkeklerin kadının parasında gözü olduğunu düşünüyorum.

Benim bir arkadaşım MEB de kadrolu öğretmen, mühendis biriyle evlendi. Bu kızın da öyle çalışmada, kariyerde parada pulda gözü yok. Hatta nişanlıyken de söylemişti uzun süre çalışmayı düşünmüyorum diye. Adam o zamanlar tabiki bu senin kararın, hatta ben eşimin evde rahat etmesini isterim diyordu. Sonra noldu biliyor musun? Evlendiler ve çocukları oldu, arkadaşım çalışmaya devam etmek istemediğini istifa edeceğini söyleyince kıyamet koptu. O çok anlayışlı adam gitti yerine nasıl çalışmazsın diyen biri geldi. Belki inanmayacaksın ama boşanmanın eşiğine kadar geldiler, arkadaşım çocuğuyla beraber babasının evine döndü tam 8 ay babasının evinde kaldı, eşi arayıp sormadı bile. Sonra yine arkadaşım alttan aldı da evine geri döndü tekrar denemek için. Bir de bunu yapan okumuş mühendis adam, hayli hayli tek başına ev geçindirebilecek maaşı olan biri. İnan abartmıyorum canım.

Yani canım eskiden erkekler eşlerinin çalışmasını istemezdi, şimdiki erkekler ise illa eşi de çalışsın istiyorlar, valla canım yanlış anlama ama gerçekten de bu devirde erkekler paragöz olmuş. Ben de çalışan biriyim bir kamu kurumunda hem de 10 senedir aralıksız tam zamanlı. Benim iş sıkıntım yok çok şükür, ama kamu kurumunda değil de daha farklı bir yerde çalışsam yarının ne olacağı hiç belli olmaz, işten çıkarmalar olur, mobbing olur, evlenince hamile kalsan bir sürü problem çıkarırlar vs vs. Yani evet hayat müşterek ama kadrolu bir işte çalışmıyorsan kadınlar için çalışma hayatı zor.

Velhasılı kelam bir erkeğin direk bunu söylemesi düşündürücü. Bence iyi düşün canım, iyi gözlemle.

Ben çalışmaktan yanayım, evde oturup eşimden babamdan para isteyemem, çalışmalıyım ve kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılamalıyım diye düşünüyorum.

Senin sevgilinin düşüncesi anormal değil belki söyleme tarzı yanlış.

Sekerim kadin calismali illa ki diyen bu adama siz de soyle diyin ev islerini erkek kadin kesinlikle birlikte yapmali. Yardimci olmali bile demiyorum sanki zaten kadinin gorevi de erkek yardim etcek. Oyle degil. Ustune basa basa birlikte yapmak evse is bolumu yapmakran bahset. Bakalim ne diyor?

Bu devirde esinin calismasini istemesi normal kesinlikle hakli ama ev islerine gelince onu da kadinin ustune yikiyorsa orada bir duuur demeli. Kendini ezdirme sakin.

Nalaka onu anlamadim ? Hastalıkla çalışmamanin ne alakasi var ? Amma abartildi bu konuda, kadin milleti olarak bi konuyu başka yere cekmeye bayiliyoruz. Adam bana " ben calisan biriyle evlilik yapmak isterim, hayatta her sey ortak cocuk olunca zaten mecburi evde olmak zorunda kalicak " dedi. Yok efendim paranda gözü var kendine guvenmiyo evliligi kaldiramaz kadin şiddetine kadar gitti olay. Ben ne fikir istedim burdan bana neler dendi. Herkesin evliligi 10 numara 5 yildiz galiba. Kocalari pamuklara sariyo kose yastigi gibi oturtuyo bi yerde.
^^Sagligim bozulsa evde otursam sanki basima kakacak gibi soyledi^^ diyen sizsiniz. iki lafın ikisini de siz diyorsunuz. Kendi içinizde çelişiyorsunuz.

Aynen öyle.
Çocuk yokken çalıştım çünkü ev dağılmıyordu. Kirlisi azdı. Ev işi yok gibiydi.

Ama çocuk olunca tüm düzen bozuluyor. 5 yıldır kesintisiz uyku uyumadım. 2-3 saatte bir kalkıyorum mutlaka.
Ev zaten dandini. En derli toplu hali yarım saat sürüyor.
Eşim çok yoruluyor ama ben de yoruluyorum.
Akşamları çocuklar, iş güç onda. Ben de haftada 1-2 gün dizi keyfi yapıyorum.
Eşim bazen sinirleniyor, işten geldim yorgunum, sen evdesin diyor.
O zaman ben de işe gireyim, çocuklara bakıcı tutalım. Ya da sen evde kal, ben çalışayım.
Tabi hemen geri adım atıyor.

Ben de dört senedir bu sekildeyim ve yalniz oldugum icin cocuklari birakayim da isimi göreyim durumum yok. Yani söyle ki ehliyet alacagim ama derslere gidemiyorum, dil ögrenecegim ama derslere gidemiyorum. Nicin cünkü cocuk bakiyorum. Geceleri de uyumuyorum. Esim isten gelince yemekleri halledip ya dinleniyorum ya da yürüyüse cikiyorum.
Calismaya cok anlam yüklüyorlar bu yeni dönemde. Kadin calismali tamam, herkes calismali karnini doyurmali barinmali.
Fakat bu kadin calissin olayi feminizm gibi yansitilsa da tamamen kapitalizme hizmet eden bir dayatma. Benim düsüncem bu tabi. Sistemin icinde hala bir objeyiz sirtimizdan dünyanin parasini kaldiriyorlar. Calisin kazanin daha cok harcayin. Maddi acidan lazimsa zaten calissin herkes. Ama aile de önemli. Cocuklarin evde bir anneye ihtiyaci var.
Kadin evde cocuk bakinca da kadin. Calissa da kadin. Insaniz biz de ya. Bos yasamadiktan sonra illa calissin kadin olayi nerden cikti. Hepsine kosalim oldu.
Türkiye sartlarinda biraz da mecburilesti. Ehlilesmemis erkek insani saolsun madur olmamak adina calisin ögütünü aliyoruz herkezden. O da baska bir konu. Ama gercek.
Erkegin bir yuva kurmaktan cok bir köle aldim kafasi yüzünden kadin calissin ayaklari üzerinde dursun demek zorunda kaliyoruz.
Ay isin sosyolojik boyutunu tartimak istemiyorum hic zira yine uykusuzum düzgün cümle kuramayacagim. Konu uzadikca uzar zaten.
Mutlu olun kadinlar, mutlu olalim, huzurlu olalim.
Kimi calissin, kimi cocuk baksin. Amac mutluluk olsun.

^^Sagligim bozulsa evde otursam sanki basima kakacak gibi soyledi^^ diyen sizsiniz. iki lafın ikisini de siz diyorsunuz. Kendi içinizde çelişiyorsunuz.
+1000 bura nereden tanisin adami kendi hissiyatim bu demis ona gore yorum yapmisiz sonra vay ne alaka e kendin demisin
aman Allah mesut etsin en son boyle bi konuda akil verenlere konu sahibi k...i yiyin minvalinden bise yazmisti(bska bir uye)o sebeple bir arkadasin profil mesaji gibi ameeannn zirt der giderim

Son düzenleme:
bence çok dürüst davranmış. çokta mantıklı. bu zamanda hangi erkek ev kadını ister ki. ben de ev erkeği istemem mesela:)

Back