• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Hoca adı altında anca okuma yazma bilenlerden dinleyip ezberlediğiniz lafları burada saymayın.
Kadının karın kasları son derece gelişmiştir çok iyi pilot olur, kondisyonu sağlamdır, fıtrat ne bilmeyenlerin papağan gibi sayıkladığı basma kalıp laflarla gelmeyin buraya.
İyi Güler yüz gösterdin, yemeğini yaptın temizliğini hallettin aldattı. Hemde bunların hiçbirini yapmayan ama fettan komşu ile aldattı, üstüne dayak yedin, üstüne sana kadınlığını yapmıyorsun diye iftirada attı.
eee sen ama ütünü yaptım donunu yıkadım dedin. Üstüne birde seni sokağa attı. Ahh ailende senin kafadansa kocan yapar görmeyeceksin dedi.
Kadın olarak nerede yaşıyorsunuz bir ona bakın. Çok şükür rabbim bizi hem çalışacak hem diğer işleri yapacak kadar direyatli ve kuvvetli yaratmış. Kadın para kazandığı için kendine güveni var neden ayyaş, kumarbaz, küfürbaz, aldatan, döven adamı çeksin! Zaten kadın bunlar olmasa boşanmıyor bile, hallolur idare ederim diyor. Bunların hepsi çalışmaya üşenip koca kahrını çekmeyi tercih edenlerin bahaneleri, zaten islamiyette reenkarnasyon yok, bu hayatı bir kere yaşıyorsun, param varsa ömrümü çoluğumun çocuğumun rızkını kumarda, kadında, içkide harcana vermem! NET!
Paradoks bu farkında mısınız, içki de aldatma da zina da hepsi haram, ben içen bir adamla neden evlenip çocuğuma baba yapayım, her şey islamın yaşanmamasına çıkıyor, kadının erkek gibi erkeklerle çalışma durumu sözkonusu değil, araştırın, ezbere konuşan sizsiniz.

hadis hadis deyip de dinin kadına değer verdiğini iddia etmek de komik.
ben sizi kadını aşağılayan yüzlerce hadis gösterebilirim üstelik sahih kabul edilen hadisler.
kabul edecek misin?
Buyrun verin ama cidden araştırıp da söyleyin şayet nur61 örneğindeki gibi olacaksa hiç vermeyin, o ayette geçen erkeklerin hepsi helal baba amca dayı.

Paradoks bu farkında mısınız, içki de aldatma da zina da hepsi haram, ben içen bir adamla neden evlenip çocuğuma baba yapayım, her şey islamın yaşanmamasına çıkıyor, kadının erkek gibi erkeklerle çalışma durumu sözkonusu değil, araştırın, ezbere konuşan sizsiniz.
Günümüzde fiziki kuvvete dayanan kaç iş var??? En emek yoğun dediğimiz sektörler bile otomasyona bağlı. Hizmetler ve finans sektörü tüm çalışma alanlarını kaplıyor, fiziki kuvvet devri kapandı, kadın da erkek de kasiyer de bankacıda öğretmen de doktor da olabilir mi? Olur. Kadınlar çalışmasın evde otursun diyip diyip kadın doktor arayan cahillerden bıktık artık.Hadi geçmiş olsun önümüze bakalım.

Günümüzde fiziki kuvvete dayanan kaç iş var??? En emek yoğun dediğimiz sektörler bile otomasyona bağlı. Hizmetler ve finans sektörü tüm çalışma alanlarını kaplıyor, fiziki kuvvet devri kapandı, kadın da erkek de kasiyer de bankacıda öğretmen de doktor da olabilir mi? Olur. Kadınlar çalışmasın evde otursun diyip diyip kadın doktor arayan cahillerden bıktık artık.Hadi geçmiş olsun önümüze bakalım.
Ay cahil sizsiniz doktor olmayın da gitmeyelim kadın doktorlara bir bitmediniz okumuş doktor olmuş varke hakkımı neden kullanmayayım, siz çalışarak huzurluysanız gerçekten her şeye yetişip de ne mutlu ama zaten uygun değil.

Bizde sevgiliyken konusurduk ve esim de bana derdi kadın çalışmalı diye, ama bunu babam da derdi ve alınmazdım çünkü bence de böyle olmalı, ha yeri geldi ben 2 sene ücretsiz izin kullandım 2.çocuğum olursa yine kullanıcam

Sebebi ille maddi olma zoruna değil ki sosyal hayatın içinde statü sahibi bir kadın tercih sebebi olabilir, kadınlar da beklemiyo mu bu tip şeyleri, erkek bekleyince neden sıkıntı olsun

Kadin ve erkegin bir arada calismadigi kadinin yerinin sadece evi oldugunu savunan toplumlarin yasayis bicimleri cokmu ic acici sefalet resmen gelisme yok kadin ikinci sinif vatandas baski hat safa bumudur hayalinizdeki yasam kadin kendine deger vermezse erkekden ne beklersiniz ben calismayan bir kadin olarak kadinlarin calismasindan is hayatinda erkeklerden daha fazla yer bulmasindan yanayim

Ben olsam direk 'peki sen evde her işi görüp aynı zamanda bebek bakabilir misin?' diye sorardım. Genelde kemküm edip 'eh yani yardım ederim tabi' lafıyla geçiştirirler.
O zaman kadınların da evlilik içinde kendilerine göre karar verebilme hakları var buna bir erkek karar veremez..

Buyrun verin ama cidden araştırıp da söyleyin şayet nur61 örneğindeki gibi olacaksa hiç vermeyin, o ayette geçen erkeklerin hepsi helal baba amca dayı.

yoo sadecee akrabalar yok nikah düşenler de var.
iyi oku ayeti.

bak yazıyorum bir iki tane hadis kaynağıyla birlikte.
yanında da hangi ayete ters o var.

Kadında, atta ve evde uğursuzluk vardır. [1995-6617-İbn Mace-1995/1993 c.17 s.218 /6617], [Buhârî-Müslim-Ebû Davud-Tirmizî-Nesâî] - Kur’an-27/47 7/131

Erkeğe karısını niçin dövdüğü sorulmaz. [3299-Ebu Dâvud] - Kur’an-33/58

Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir. [3307-Ebu Dâvud-Müslim-Buharî-İbnu Mâce] Kur’an-39/18 4/1 49/11

Evlenmeden gözünüzü dört açın diyor, ailesi çok büyük bir ipucu.

neyini dört açacaksın anası babası 5 vakit namazında insanlar ama çocuk hapçı esrarcı oluyor.

iyi oku ayeti.

Kadında, atta ve evde uğursuzluk vardır. [1995-6617-İbn Mace-1995/1993 c.17 s.218 /6617], [Buhârî-Müslim-Ebû Davud-Tirmizî-Nesâî] - Kur’an-27/47 7/131

Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir. [3307-Ebu Dâvud-Müslim-Buharî-İbnu Mâce] Kur’an-39/18 4/1 49/11

neyini dört açacaksın anası babası 5 vakit namazında insanlar ama çocuk hapçı esrarcı oluyor.
Esrarcıyla da evleniyorsan senin bileceğin iş.

iyi oku ayeti.

Bosu bosuna banlanacaksin
Ben kibledim o sahsi
Muhatap olma bence

İstersen çalış demiyor sorun o, kadın çalışmazsa para yiyici olarak görüyor. Siz öğretmenisiniz sanırım, o sebeple çok haberiniz olmayabilir ama günümüzde kadınların çalışma şartları çağdaş,kendini eve kapamayan vsvs kadın olmaktan çok köle olmak üzerine kurulu. Etini kemiğini sömürelim mantığında patronlar ki öyle olunca da eve de kocaya da bir güler yüz kalmıyor kadında. Yoksa günde 3 5 saat işe gidip gelmeyi herkes ister.Erkekler de keza kurt kapanında çalışıyor belki ama iki tarafta bitip tükenmiş eve gelince yürümüyor o işler. Ben çalışmıyorum çünkü eşim ben eve geldiğimde bakımlı güler yüzlü olabileceksen çalış dedi, ben olamıyorum. Ev işi falan beklemediği çocuk vs olmadığı halde. Sadece bütün gün çok yorulduğum için canım konuşmak gülmek istemiyordu işi bırakma sebebim bu. Bi erkek evine bakabilmek için kadına güvenmemeli, kadının çalışması ekstrasi olmalı. Ben çalışmazsam evine bakamayan adam inanılmaz itici gelir bana.
Kadın calısmazsa( cok onemli bir nedeni olöadıgı takdirde) ben de para yiyici olarak görüyorum. Kendine saygısı olan her ınsan yasamını idame ettirecek parayı kazanmalı bence. Ben öğretmenim evet ve biz de bu sistemin köle gibi çalışan bir parcası oluyoruz zaman zaman. Incileriniz dökülmez merak etmeyin. Tabii siz hayattaki nihai amacınızı kocanız eve gelince guleryuz gostermek uzerıne kurduysanız bilemem. Biz birlikte uretip,birlikte yorulup alsam yemegımızı bırlıkte hazırlayıp cayı kahveyı bırlıkte yapıyoruz

Ben de eşimi seçerken çok dikkat ettigimi düşünüyordum.Evlenmeden once kendisi ile ilgili alacağı kararlarda bile bana fikir sorardi. Bekar evimde bana mukellef sofra kuran, hafta içi sabah yiyebileyim işe aç gitmeyeyim diye buzluguma gözleme hazırlayıp koyan adam evlendigimizin ertesi günü değişti. Annemi ara da fasulyeyi nasıl sevdigimi anlatsin öyle pişir , atletlerimi de boyle útúle şoyle katla diyen birisi oldu:KK57:Simdi burada paylasimlari görüyorum da sanırım hatam aman huzursuzluk cikmasin.....annem neler çekti..... benim hayatım şununkinin yanında harika.... diye kendi kendimi avutmammis
O nasıl bi değişmek yaaa

Maaşının dörtte üçüne el koymayacaksa sorun yok bence. İş ciddiye binmeden ev ekonomisinde müşterek harcama yapacağınızdan ve kalan paralarınızın kendi cebinizde kalacağından emin olun bence.

Back