• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Böyle konular hep aynı düzlemde ilerliyor, hiç şaşırmadım yazılanlara:) Biraz da en başta “çalışamazsam kafama kakacak gibi” dediğiniz için yorumlar yönlenmiş olabilir.
Biz eşimle çalışırsın çalışmazsın muhabbeti hiç yapmamıştık evlenmeden önce. Bizim için iki eş de çalışmalı, normali budur. Bize de çalışmayıp, erkeğin sorumluluğu eve bakmak, çalışamam diyenler garip geliyor. Yeri geldi eşim işsiz kaldı, yeri geldi ben ücretsiz izin aldım Doğumdan sonra. Birbirimize hiç bahsini bile açmadık. Şirket değil, bir aileyiz çünkü. Ortak bütçemizi birlikte yönlendiriyoruz.
Umarım siz de evlenmeden önce bu konuyu netleştirebilirsiniz.

Bana göre bu tür erkekler evliliğin getirdiği yükten korkuyorlar. Ne yani siz uzun bir süre iş bulamazsanız boşanırmı sizden. Erkekler kolayını bulmuş hem bizi çalıştırıyorlar hemde evin bütün yükünü bizim sırtımıza yüklüyorlar, biz kadınlarda özgürüz diye seviniyoruz.

Geçen gün birisi konu açmıştı doğum yaptım çocuğuma bakmak istiyorum ama eşim artık işe başla diye baskı yapıyor demişti. Muhtemelen öyle bir adam olacaktır ilerde görüştüğünüz bey.

Erkeğin sorumluluğu eve bakmaktır zaten kadın erkek gibi çalışmamalı, evinde çocuklarını büyütüp
Bana göre bu tür erkekler evliliğin getirdiği yükten korkuyorlar. Ne yani siz uzun bir süre iş bulamazsanız boşanırmı sizden. Erkekler kolayını bulmuş hem bizi çalıştırıyorlar hemde evin bütün yükünü bizim sırtımıza yüklüyorlar, biz kadınlarda özgürüz diye seviniyoruz.
Asıl köle çalışacağım diye yırtınan kadınlar işte hem eve para getiriyor hem çocuklarla yemekle temizlikle uğraşıyor sonra da eşitiz diye nara atıyorlar.

Erkeğin sorumluluğu eve bakmaktır zaten kadın erkek gibi çalışmamalı, evinde çocuklarını büyütüp

Asıl köle çalışacağım diye yırtınan kadınlar işte hem eve para getiriyor hem çocuklarla yemekle temizlikle uğraşıyor sonra da eşitiz diye nara atıyorlar.

Fıtratımıza göre yaşamıyoruz sonrada sorunlarla karşılaşınca ağlıyoruz.

Fıtratımıza göre yaşamıyoruz sonrada sorunlarla karşılaşınca ağlıyoruz.
Kesinlikle hayır çalışacağım diye kadın uğraşıyor neyi kanıtlamaya çalışıyor anlamıyorum sonra da hiçbir şeye yetişemeyince ağlıyorlar, erkek sadece çalışıyor para getiriyor kadın para getiriyor, çocuk doğuruyor, sancısını çekiyor, işten gelip onu doyuruyor susturuyor, adam gelip uzanıp yemek bekliyor kadın iş isteyince onlar senin görevin diyor yapsa bile doğru düzgün yapanı da yok, kadın misafir ağırlıyor kocasının önüne kahvesini meyvesini getiriyor neymiş ayaklarının üzerinde duruyormuş kadın.

Bunun cevabı yukarıda verildi hanımefendi öyle köle gibi uğraşma yok siz kendinizi köle gibi gördüğünüz için normaldir herkesi öyle görmeniz.

aldatılıp dayak yiyince de sevinirsiniz ama hem evde hem işte çalışmadım diye.

erkeklere laf edemeyip kendi hemcinsine saran kadınlar ne kadar aciz görünüyor yazık.

Adam dürüst davranmis fikrini soylemis.
Calisan kadin istiyor.
Olabilir tercihi bu.

Bu durumda sizin ne dusundugunuz onemli.

Siz gebelik ve dogum sonrasi ilk aylari saymazsak , belki ilerde calismam zor gelir..diyorsaniz siz de soyleyin acikca ona.

Evlenmeden once hersey konusulmali ki ilerde sorun cikmasin
Kendi söyledi zaten benim sormama gerek kalmadi. Cocuk olunca isler degisecek zaten o zamana kadar çalışabilmeli tarzinda. Ki ben kendi
Böyle konular hep aynı düzlemde ilerliyor, hiç şaşırmadım yazılanlara:) Biraz da en başta “çalışamazsam kafama kakacak gibi” dediğiniz için yorumlar yönlenmiş olabilir.
Biz eşimle çalışırsın çalışmazsın muhabbeti hiç yapmamıştık evlenmeden önce. Bizim için iki eş de çalışmalı, normali budur. Bize de çalışmayıp, erkeğin sorumluluğu eve bakmak, çalışamam diyenler garip geliyor. Yeri geldi eşim işsiz kaldı, yeri geldi ben ücretsiz izin aldım Doğumdan sonra. Birbirimize hiç bahsini bile açmadık. Şirket değil, bir aileyiz çünkü. Ortak bütçemizi birlikte yönlendiriyoruz.
Umarım siz de evlenmeden önce bu konuyu netleştirebilirsiniz.
Erkeklere guvenim olmadığı icin evet oyle bi sey dedim. Çünkü her sey köprüye gecene kadar. Tamam sevgilim seviyorum deger veriyorum ama babamin da oglu degil. Kesin beni uzmez kesin verdigi sozleri tutar diyemiyorum ki ben hayatta hic kimseye köru körüne guvenemem mizac meselesi. Yani biz de oturup evlenince calisican mi diye bir muhabbet acmadik baska konunun üzerine açıldı. Calismali tarzinda. Ben zaten idare olmaliyim ay aman burdan da kisiyim pazar parasindan 10 lira artirayim tarzi bi kadin olamam. O yuzden çalışmak zorundayim.

Bunun cevabı yukarıda verildi hanımefendi öyle köle gibi uğraşma yok siz kendinizi köle gibi gördüğünüz için normaldir herkesi öyle görmeniz.

aldatılıp dayak yiyince de sevinirsiniz ama hem evde hem işte çalışmadım diye.

erkeklere laf edemeyip kendi hemcinsine saran kadınlar ne kadar aciz görünüyor yazık.
İslam ahlakı o kadar naif bir ahlak ki kadını koruyor aslında hatta el üstünde tutuyor, erkeklere laf edememe durumuyla ne ilgisi var, hepimiz Allah’ın emanetiyiz kadın erkeğe emanet edilmiş diyoruz kadın meta mı diyorlar, sonra da adam eşim çalışsın deyince zorunuza gitmesin.

Kesinlikle hayır çalışacağım diye kadın uğraşıyor neyi kanıtlamaya çalışıyor anlamıyorum sonra da hiçbir şeye yetişemeyince ağlıyorlar, erkek sadece çalışıyor para getiriyor kadın para getiriyor, çocuk doğuruyor, sancısını çekiyor, işten gelip onu doyuruyor susturuyor, adam gelip uzanıp yemek bekliyor kadın iş isteyince onlar senin görevin diyor yapsa bile doğru düzgün yapanı da yok, kadın misafir ağırlıyor kocasının önüne kahvesini meyvesini getiriyor neymiş ayaklarının üzerinde duruyormuş kadın.

sen kadın olarak haklarını bilirsen hiçbir erkek o dediğini yapamaz.
seni kocan çalıştırmıyor diye buralarda çalışan kadınlara çemkiriyorsun resmen.
kaç tane kadın yazdı ev işlerini ortak yapıyoruz diye.
demek ki öyle olmuyormuş değil mi?

Boyle dusunmesi guzel, demek ki ev islerinde evin sorumluluklarinda herseyde yardimci olacak is ilerler ve evlenirseniz:) Konuyu oraya baglamalisin bence. Bu dusuncesinde bi sakinca yok, hayat sartlari artik cift maas gerektiriyor biseyleri rahat yapmak istiyorsak.

İslam ahlakı o kadar naif bir ahlak ki kadını koruyor aslında hatta el üstünde tutuyor, erkeklere laf edememe durumuyla ne ilgisi var, hepimiz Allah’ın emanetiyiz kadın erkeğe emanet edilmiş diyoruz kadın meta mı diyorlar, sonra da adam eşim çalışsın deyince zorunuza gitmesin.

kimse kimseye emanet değildir islam ahlakı o kadar naif diyorsunuz ama hangi islam ülkesinde kadına değer var?
niye kadınlarımız kafir ülkelere kaçmak istiyorlar?
onca müslüman kadının kafir ülkelerde ne işi var?

yazılanla uygulanan aynı olmuyor işte.
erkeklerimiz düzgün erkekler olsa keşke.

bu zihniyetten de çalışmayan kadınları ezik,güçsüz gören zihniyetten de nefret ediyorum ikisi de aynı şeyin laciverti

kadın ister çalışır ister çalışmaz size ne? her şeyi dine bağlamaktan bıkmadınız mı ya?

Yapmasın efendim. Yemek yapmasın, misafir ağırlamasın, kocasının önüne kahvesini meyvesini götürmesin.
Yapmayın diyoruz.
Çalışıyorsanız hayatın yükünü paylaşıyorsanız evdeki işleri de paylaşın.
Benim eşim mutfağa gidip bir bardak su almamış bekarken. Rahmetli kayınvalidem hep ayaklarına getirmiş.
Benden de bekledi. Ben yapmadım. Haaaa yapmadım diye boşanacaksa buyursun kapı açık gitsin.
Adam baktı ki ben annesi gibi yapmıyorum, bu hayat başka hayat ayak uydurdu bana.
Çocuklarım için de geçerli bu. Oğlum sabah kalkar çayı demler mesela. Çünkü evde her sabah çay yapma görevinin bir kişide olmadığını bilir.
Hem çalışacak hem de evde düzeni kuracaksınız. Ama yok ben evle ilgileneyim adam evine bana baksın demeyeceksiniz. Hayatı her anlamıyla müşterek yaşayacaksınız.
Çalışmak her şeyden önce kadının kendisine kardır. Yarın ortada kalmaz her daim ayaklarınızın üstünde aslanlar gibi durursunuz. Sizi kimsenin ezmesine müsaade etmezsiniz.

Back