• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

sen kadın olarak haklarını bilirsen hiçbir erkek o dediğini yapamaz.
seni kocan çalıştırmıyor diye buralarda çalışan kadınlara çemkiriyorsun resmen.
kaç tane kadın yazdı ev işlerini ortak yapıyoruz diye.
demek ki öyle olmuyormuş değil mi?
Ortak yapılıyor eminim ben kendimin kıymetini biliyorum benim çalışma zorunluluğum yok ev işleri çocuğun ilgisi yeter de artar bile, bir kadın dışarıda 10 saat çalışıp da evde çalışamıyor ilişkiler evlilik ilişkisinden çok ev arkadaşlığı ilişkisine döndü, kadının bir şeye gücü kalmıyor ki çocuklar bir koltukta adam bir yerde kadın bir yerde yayılıp kalıyor kadın tek çeşit yemek çıkarıp yiyebiliyorlarsa dua ediyorlar, neymiş ayakları üzerinde duruyormuş eşitlermiş kadın ayakta kalamıyor ki yatıp uyuyor artık.

Ortak yapılıyor eminim ben kendimin kıymetini biliyorum benim çalışma zorunluluğum yok ev işleri çocuğun ilgisi yeter de artar bile, bir kadın dışarıda 10 saat çalışıp da evde çalışamıyor ilişkiler evlilik ilişkisinden çok ev arkadaşlığı ilişkisine döndü, kadının bir şeye gücü kalmıyor ki çocuklar bir koltukta adam bir yerde kadın bir yerde yayılıp kalıyor kadın tek çeşit yemek çıkarıp yiyebiliyorlarsa dua ediyorlar, neymiş ayakları üzerinde duruyormuş eşitlermiş kadın ayakta kalamıyor ki yatıp uyuyor artık.

eee kadın evde otursa sadece adam çalışsa o dediklerin olmuyor mu?
kendini haklı çıkaracaksın diye saçmalamışsın resmen.
erkek çalışınca aile ilişkisi zedelenmiyor mu?
erkek yorgun argın eve gelince o ilişki ev arkadaşlığına dönmüyor mu?
erkek çalışırken bir şeye gücü kalmıyor olmuyor mu?
komik yani.

sizin paranız bol herhalde ondan rahatsınız ama tek maaş hayat pahalılığına yetmiyor artık. işin bu yönü de var.

sonra kadın çalışmasın dersin ama okulda kadın öğretmen, hastanede kadın doktor istersin.
eee bunları yapan kadın o ''ayakta duramayan'' kadın olmayacak mı?
bana kadın çalışın bulun diye zırlayan tipler var bunlar da kadın çalışmasın otursun derler meclislerde ama kendilerine kadın hizmet etsin isterler.
başkası ''ayakta duramasın'' ama ben oturayım. alışmışlar oturmaya zaten.

bizim bir komşu vardı anlatmışımdır burda daha önce böyle ben çalışmak zorunda değilim erkek işi onlar derdi de bir süre sonra kocasından sürekli dayak yiyince kapıma gelip bildiğin iş var mı bu herifi boşamak için para lazım demişti.

hey gidiii... büyük konuşmayacaksın hayatta.

eee kadın evde otursa sadece adam çalışsa o dediklerin olmuyor mu?
kendini haklı çıkaracaksın diye saçmalamışsın resmen.
erkek çalışınca aile ilişkisi zedelenmiyor mu?
erkek yorgun argın eve gelince o ilişki ev arkadaşlığına dönmüyor mu?
erkek çalışırken bir şeye gücü kalmıyor olmuyor mu?
komik yani.

sizin paranız bol herhalde ondan rahatsınız ama tek maaş hayat pahalılığına yetmiyor artık. işin bu yönü de var.

sonra kadın çalışmasın dersin ama okulda kadın öğretmen, hastanede kadın doktor istersin.
eee bunları yapan kadın o ''ayakta duramayan'' kadın olmayacak mı?
O kadar banal ve komik ki yorumlarınız bunlar hep böyle yetiştirilmemekten üzülüyorum aslında , islamiyet yaşanmıyor ki hiç her şey oraya çıkıyor yine, erkek çalışıp eve para getirmekle yükümlü kadın ise ev işlerinden sorumlu bu böyledir, kadının fıtratı yapısı dahi farklı daha güçsüz olduğu için ev işleri onu ancak paklıyor, Allah her şeyi kararında belirlemiş, erkekler yorgun geliyor ama kadınlar gibi güçsüz değil ona göre o normal bir zahmet gelince de evinde huzur bulmalı yemeği, güler yüzü, temizliği eksik olmamalı bunlar huzur aslında diğer türlü bir huzur göremiyorum ben kadın diyor param var niye çekeyim ben bu adamı diyor evlilik boşanma üzerine kurulmuyor, fedakarlık istiyor herkes rollerini bilse hatta değişmeseydi bugün bu boşanmalar olmazdı.

O kadar banal ve komik ki yorumlarınız bunlar hep böyle yetiştirilmemekten üzülüyorum aslında , islamiyet yaşanmıyor ki hiç her şey oraya çıkıyor yine, erkek çalışıp eve para getirmekle yükümlü kadın ise ev işlerinden sorumlu bu böyledir, kadının fıtratı yapısı dahi farklı daha güçsüz olduğu için ev işleri onu ancak paklıyor, Allah her şeyi kararında belirlemiş, erkekler yorgun geliyor ama kadınlar gibi güçsüz değil ona göre o normal bir zahmet gelince de evinde huzur bulmalı yemeği, güler yüzü, temizliği eksik olmamalı bunlar huzur aslında diğer türlü bir huzur göremiyorum ben kadın diyor param var niye çekeyim ben bu adamı diyor evlilik boşanma üzerine kurulmuyor, fedakarlık istiyor herkes rollerini bilse hatta değişmeseydi bugün bu boşanmalar olmazdı.

madem komik geldi seni arabistan'a alalım. orada kadınlara o kadar fazla hak veriliyor ki, mutlu mesut yaşarsın.
araba kullanamazsın. bir de yanında erkek olmadan bakkala bile gidemezsin falan ama olsun. rahat edersin :)

şuna bak,
eee param var niye çekeyim bu adamı demesi neden zoruna gitti?
elin herifinin höt zötüne, şiddetine, sadakatsizliğine katlanması mı hoşuna giderdi?

fıtratsa mesele biz daha güçlüyüz.
neden kadını sürekli zayıf, narin gösterme derdinde bu toplum?
yurtdışında inşaatta çalışan kadın bile gördüm ama burada kalkmış neler diyor?

sadece doğum bile erkeklerin dayanamayacağı kadar acı verir kadına ama dayanır yine de. o yüzden öyle saçma öğretilerle evlilikleri baltalama yoluna gitmeyin.

huzur, güleryüz bunları kadın erkek herkes ister.
sadece erkeğin çalıştığı evliliklerde herkes çok mutlu ve huzurlu mu?

boşanmaların artması erkek kaynaklıdır çokca.
baş sebep de şiddet ve sadakatsizlik.
şimdi kadının cebinde para var. çekmiyor bu dertleri. iyi de yapıyor.
bazı yobazların zoruna gidiyor tabii.
eşime düzgün davranayım, gönlünü hoş edeyim yok ille de sıkıntı verecek.
ondan sonra kadın mahkemeye gidince neden gitti?
gitmeyip ne yapacaktı?

evlilik fedakarlık ister de aldatan adamı ne yapacak kadın?
kocacağım başka kadına gidebilir ama fazla abartmasın mı diyeceğiz?
biz de arada başka erkeğe gidelim madem fedakarlık istiyor?
bakalım neler oluyor o zaman...

eğer senin dediğin gibi yaşamda mutluluk olsaydı müslüman kadınlar kafir ülkelere kaçmak istemezdi. o yüzden boş edebiyatı bırakın hayatın gerçeklerine bakın.

Ben çalışabilecekken evde oturan kadın veya erkeği hep irite bulmuşumdur. Hayat müşterek gerçekten de kendi paranı kazanması lazım insanın özellikle de bu devirde

madem komik geldi seni arabistan'a alalım. orada kadınlara o kadar fazla hak veriliyor ki, mutlu mesut yaşarsın.
araba kullanamazsın. bir de yanında erkek olmadan bakkala bile gidemezsin falan ama olsun. rahat edersin :)

şuna bak,
eee param var niye çekeyim bu adamı demesi neden zoruna gitti?
elin herifinin höt zötüne, şiddetine, sadakatsizliğine katlanması mı hoşuna giderdi?

fıtratsa mesele biz daha güçlüyüz.
neden kadını sürekli zayıf, narin gösterme derdinde bu toplum?
yurtdışında inşaatta çalışan kadın bile gördüm ama burada kalkmış neler diyor?

sadece doğum bile erkeklerin dayanamayacağı kadar acı verir kadına ama dayanır yine de. o yüzden öyle saçma öğretilerle evlilikleri baltalama yoluna gitmeyin.

huzur, güleryüz bunları kadın erkek herkes ister.
sadece erkeğin çalıştığı evliliklerde herkes çok mutlu ve huzurlu mu?

boşanmaların artması erkek kaynaklıdır çokca.
baş sebep de şiddet ve sadakatsizlik.
şimdi kadının cebinde para var. çekmiyor bu dertleri. iyi de yapıyor.
bazı yobazların zoruna gidiyor tabii.
eşime düzgün davranamıyor, gönlünü hoş edeyim yok ille de sıkıntı verecek.
ondan sonra kadın mahkemeye gidince neden gitti?
gitmeyip ne yapacaktı?
Size bol çalışmalı bol yorulmalı bol günahlı günler diliyorum aynı dilden konuşamıyoruz.

Size bol çalışmalı bol yorulmalı bol günahlı günler diliyorum aynı dilden konuşamıyoruz.

dinimizi kötüleyenlerle aynı dili konuşamam evet.
asıl günahkar sensin terbiyesizlik yapma. böyle yobazlar yüzünden dinimiz bu hale geldi işte. yazıklar olsun. helalleri haram eder olmuşlar. indirilen din uydurulan dinle bozulmuş resmen.

dinimizi kötüleyenlerle aynı dili konuşamam evet.
günahkar da sensin terbiyesizlik yapma.
Haddinizi aşmayın ikide bir yobazlık ithamlarını kullanan ben değilim, terbiyesizlik yapan sizsiniz,dinden bihaber insanlarla konuşmak ancak bu kadar olur zaten, saldırıya geçti hemen.

Haddinizi aşmayın ikide bir yobazlık ithamlarını kullanan ben değilim, terbiyesizlik yapan sizsiniz,dinden bihaber insanlarla konuşmak ancak bu kadar olur zaten, saldırıya geçti hemen.

ilahiyat mezunu biri var karşında senden mi din öğreneceğim?
helalleri açıkca haram ilan ediyorsun sonra doğrusunu anlatınca işine gelmiyor tabii.
kul kulu günahkar ilan edemez, haddin değil.

ilahiyat mezunu biri var karşında senden mi din öğreneceğim?
helalleri açıkca haram ilan ediyorsun sonra doğrusunu anlatınca işine gelmiyor tabii.
kul kulu günahkar ilan edemez, haddin değil.
Helal olan kadının erkeklerle aynı ortamda çalışması mı cidden çok iyi bir eğitim almışsınız.

Hoca adı altında anca okuma yazma bilenlerden dinleyip ezberlediğiniz lafları burada saymayın.
Kadının karın kasları son derece gelişmiştir çok iyi pilot olur, kondisyonu sağlamdır, fıtrat ne bilmeyenlerin papağan gibi sayıkladığı basma kalıp laflarla gelmeyin buraya.
İyi Güler yüz gösterdin, yemeğini yaptın temizliğini hallettin aldattı. Hemde bunların hiçbirini yapmayan ama fettan komşu ile aldattı, üstüne dayak yedin, üstüne sana kadınlığını yapmıyorsun diye iftirada attı.
eee sen ama ütünü yaptım donunu yıkadım dedin. Üstüne birde seni sokağa attı. Ahh ailende senin kafadansa kocan yapar görmeyeceksin dedi.
Kadın olarak nerede yaşıyorsunuz bir ona bakın. Çok şükür rabbim bizi hem çalışacak hem diğer işleri yapacak kadar direyatli ve kuvvetli yaratmış. Kadın para kazandığı için kendine güveni var neden ayyaş, kumarbaz, küfürbaz, aldatan, döven adamı çeksin! Zaten kadın bunlar olmasa boşanmıyor bile, hallolur idare ederim diyor. Bunların hepsi çalışmaya üşenip koca kahrını çekmeyi tercih edenlerin bahaneleri, zaten islamiyette reenkarnasyon yok, bu hayatı bir kere yaşıyorsun, param varsa ömrümü çoluğumun çocuğumun rızkını kumarda, kadında, içkide harcana vermem! NET!

Sen bir gün dayak ye, doğru ve yanlışı ayırt edemeyecek kadar psikolojik şiddete maruz kal, üstüne kocan gitsin seni aldatsın.

Sen yine gül
Sen yine etrafında pervane ol
Sen yine kocanın iç çamaşırını ütüle
Sen yine ona 100 çeşit yemek yap.
Sen yine sus
Sen yine bekle

Kıyafet gibi giydiğin "kadın güçsüzdür" zihniyeti, fikri sana bunu söylüyor.
Sen bunlardan öte değilsin.

Sen böylesine acizsin diye herkesi kendin gibi sanma.

İstisnası vardır belki ama kimse durduk yere koşarak eşini boşamıyor.
Kadın susmak zorunda değil.
Kadın ne olmak isterse olur.
Size ne?
Siz kocanıza bakın başka kadınların ne yaptığına kafa yormayın.
Zaten yapabileceğinizi sanmıyorum.
Diğer türlü böyle düşünmezdiniz.
Zira sizinde dediğiniz gibi sizi sadece ev işleri paklar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back