• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Kızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.

Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)
Evet bir kadin ister evli ister bekar kendi ayaklari uzerinde durmali calismalisiniz evde oturup erkek calissin bana bksin mantigida ters gelio bana calismak uretmek ise yaradigini hissetmek guzel bise ancak kendiniz icin bunu bu kadar net belli eden tipler evlendiginde skinti cikartabiliyor bir tanidigimizin kocasi karisi dogum izninin 4. Ayindayken (8aylik izin)annemler bakacak nasilsa basla istersen 4ay senin maasin su kadar buna sunu dunu aliriz deyip hesap cikartmis kiza kavga dovus 6 .aya kadar idare edip basladi nefret ettigi bir iste cikmasina izin vermeyip olay yaratip zorla tutmustu sen cikarsan su kadar zarar olur (kendide 10 bin civari aliyor yani mevzu sikisma gecim degil) en son kiz psikologluktu bayagi bayagi ilacli terapili tedaviye baslamisti simdide ayri yasiyorlar sanirim ayrilacaklar

Yerinizde olsam direk valla evlendikten sonra calismayi dusunmuyorum ben cocukla falan zor diyip tavrini izlerdim kendini az cok belli eder derdi zaten parapul alisveris hesabi ise uzaklasir ki hakkinizda hayirlisi olur yok oylesine laf icin konusmaysada belli olur

Rizki veren Allah bazen insanin nasibi kapanir ne yaparsa yapsin kapi acilmaz cabalasada bulamaz edemez zaman zaman olur mesela oyle bir zamana denk geldiginde girtlaginiza vay calismadin ben baktim diyecek adamlarla degil yaninizda yuruyecek adamlarla evlilik yurur oteki turlusu genelde bosanma ile sonuclaniyor

Son düzenleme:
Kadının çalışmak isteyip istememesi tamamen kendi insiyatifinde olmalı bence bu konuda erkeğe söz düşmez.çünkü kadının tek derdi dışarda çalışmak değil.hayat müşterek mi? o halde sizinle aynı derecede çocuk bakacak, yemek yapacak, çamaşır, ütü, temizlik amenna kabul hayat müşterek.

Gerçekten eşit miyiz? Bu ülkede bunca darp edilen öldürülen tacize tecavüze uğrayan evde hizmetçi gibi kullanılan kadın varken eşit miyiz?
Taciz, tecavüz, darp hepimizin yarası ama konuyla alakasını göremedim. Madem siz dahil ettiniz o zaman bize böyle davranıldığında ya da hizmetçi yerine konulduğumuzda bunun üstesinden gelmek için de her türlü elimizin ekmek tutması gerekiyor.

Taciz, tecavüz, darp hepimizin yarası ama konuyla alakasını göremedim. Madem siz dahil ettiniz o zaman bize böyle davranıldığında ya da hizmetçi yerine konulduğumuzda bunun üstesinden gelmek için de her türlü elimizin ekmek tutması gerekiyor.
Eli ekmek tutanlarda bu şiddete uğruyor
Siz şunu anlamadiniz kadın çalışmasın diyen yok herkes çalışsın
Ama çalışan kadın isterim dayatması yanlış
1 ay olmuştu arkadaşım doğum yapalı eşi ne zaman ise baslayacaksin dedi
Arkadaşım 2 sene sonra ! Dedi diye adam kıyameti kopardı evi terk etti .

Bu normal mi ?

Kadın her şeyi yapıyor doğuruyor üstüne kazancını eşi alıyor sonra da adam haklı diyorsunuz .

Hangisine yetiselim ?

Çocuk ev temizlik misafir kusursuz beklenen eşlik görevi ütü düzen yemek =kadın

Super guclerimiz var bence bizim

Daha bide 2. Çocuğu da isterler

Burda doğru olan çalıştığın için her işi ortak yapicaz veya düzenli bir yardımcı gelecek muhabbeti olmalıydı . Kadın dediğin erkek parası yememeli demek yerine

Kızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.

Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)

bence açık sözlü bir adam ve doğru doğru dosdoğru konuşmuş. bugün eğilip bükülse sen nasıl istersin canım dese iki gün sonra üç kuruşun lafını etse daha iyi olmazdı. ben böyle dürüst adamları severim. biz de eşimle bu minvalde konuşmuştuk te evlenmeden önce, o zaman da o konuşmayı beğenmiştim. ev kadını tercih eden erkekler garipsenmiyorsa çalışan kadın tercih eden erkekler kesinlikle yadırganmamalı.

Gerçekten eşit miyiz? Bu ülkede bunca darp edilen öldürülen tacize tecavüze uğrayan evde hizmetçi gibi kullanılan kadın varken eşit miyiz?
Değiliz de olmaya çalışıyoruz kardeş.. Yani ben en azından olmaya çalışıyorum.. Bunun için çalışıyorum mesela.. Bi mesleğim var.. Şu hayatta tek de kalsam ayaklarım üstünde durabilecek kapasitedeyim çok şükür.. haklarımı savunuyorum mesela hiçbi konuda kendimi ezdirmiyorum.. Bi olaya hem erkek hem kadın gözüyle bakıp o şekilde değerlendirebiliyorum.. Ne erkeğe semer vurulacak malzeme gözüyle bakıyorum, ne de kadına tüm çileleri çekmek zorunda olan bi sabır taşı gözüyle bakıyorum.. Bana göre kadın erkek değil insan var.. farklı özelliklere ve yeteneklere sahip çeşitli insanlar var eşitlik sadece güç ve yetenekte bozulur bence.. Kısaca bakış açımla eşitliği sağlıyorum bunu da hayata ve hayatıma yansıtıyorum.. Herkes öyle yaparsa da gün geçtikçe denge kurulabilir diye düşünüyorum..

İnsanın içinde olacak burada gördüğüm bazılarının çalışma isteği yok zor geliyor işe gidip gelmek ondan sonra yok çamaşır bulaşık da ben de filan diye bir sürü bahaneler.
sanki evli olmasa çamaşır, bulaşık işi yapmayacaklardı.

evlenirken erkeğe net rest çekersiniz sen de ev işi yapacaksın diye o kuralınıza da sıkı sıkıya bağlı kalırsınız.
ama yooook... erkek yapmıyorsa ben de yapmayayım demek yok.
illa yapılacak.
evi bok götürse ölürler çünkü.
öyle öğretilmiş genç kızlıklarında.

işten yorgun argın gelmişsin.
herif yemek mi istiyor?
sen yap diyeceksin.
yapmıyor mu?
aç kalsın.
ev niye pis mi diyor?
al eline süpürgeyi, bezi temizle diyeceksin
yapmıyor mu?
otursun pis evde.

neden o yapmayınca hepsini siz yapmaya kalkıyorsunuz?

kadınların çalışmama bahaneleri olarak ev işini göstermeleri bana saçma geliyor.
çalışmaya maçası yemeyen kadınların bahaneleri bunlar bence.

ondan sonra koca dövünce, aldatınca e maddi dayanağım yok oluyor.
e hani çalışamamak daha iyiydi?
madem paran yok, otur koca dayağı çek.

erkeğe güven olmaz.
kadının kendine ait birikimi olmalı.

Üslubu yanlış belki ama kadınlar da çalışmak istiyor sürekli dile getirilince tuhaf gelmemeli diye düşünüyorum, kadınların erkeklerle çalışması uygun değil aslında ama dikkate bile alınmıyor.

İnsanın içinde olacak burada gördüğüm bazılarının çalışma isteği yok zor geliyor işe gidip gelmek ondan sonra yok çamaşır bulaşık da ben de filan diye bir sürü bahaneler.
sanki evli olmasa çamaşır, bulaşık işi yapmayacaklardı.

evlenirken erkeğe net rest çekersiniz sen de ev işi yapacaksın diye o kuralınıza da sıkı sıkıya bağlı kalırsınız.
ama yooook... erkek yapmıyorsa ben de yapmayayım demek yok.
illa yapılacak.
evi bok götürse ölürler çünkü.
öyle öğretilmiş genç kızlıklarında.

işten yorgun argın gelmişsin.
herif yemek mi istiyor?
sen yap diyeceksin.
yapmıyor mu?
aç kalsın.
ev niye pis mi diyor?
al eline süpürgeyi, bezi temizle diyeceksin
yapmıyor mu?
otursun pis evde.

neden o yapmayınca hepsini siz yapmaya kalkıyorsunuz?

kadınların çalışmama bahaneleri olarak ev işini göstermeleri bana saçma geliyor.
çalışmaya maçası yemeyen kadınların bahaneleri bunlar bence.

ondan sonra koca dövünce, aldatınca e maddi dayanağım yok oluyor.
e hani çalışamamak daha iyiydi?
madem paran yok, otur koca dayağı çek.

erkeğe güven olmaz.
kadının kendine ait birikimi olmalı.

Aynen katılıyorum.
Kendimden örnek verirsem.
Diyelim ki ev dağınık, ne çocuklar ne de eşim neden dağınık diyemez. Çünkü zamanında eşim dediğinde rahatsız oluyorsan topla ben yorgunum ve ikimizde çalışıyoruz dedim. Yemek yoksa aynını söyledim. Çocukları da alıştırdım.
Yemek yoksa ve yardım da yoksa yapmam. Aman çocuğum aç kalsın derdi yok bende.
Mesela çamaşır makinesi bozuldu, eşim ağırdan almaya başladı. Onun kıyafetlerini ayırıp kendimin ve çocukların kıyafetlerini kardeşime götürdüm. Banyo eşimin kıyafetleriyle doldu taştı. Asla yıkamam dedim. Ertesi gün çamaşır makinesi eve geldi.
Şimdi alıştılar. Eve en son ben giriyorum. Yemek yoksa ya bir şeyler yapılıyor ya da dışarıdan sipariş veriliyor. Herkes kendi çamaşırını katlar ve ütüler.
Herkes kendi artığını toplar.
Her hafta sonu sadece evi süpürür ve silerim. Sonrası eli olan herkesin yapabileceği şeylerdir.
Burada konu açanların bir çoğu bile olaya giriş yaparken "evim her zaman tertemizdir. Her gün temizlerim" ifadesini kullanıyorlar. Konuyla alakalı ve alakasız bu cümle mutlaka yazılıyor.
Hele ki sosyal medyada "kocişim ister de ben yapmaz mıyım?" başlığında gecenin bir yarısı kocişlerine yemek yapanlar var ki ayrı bi illet oluyorum onlara.
Ehhhh, o zaman da adamın her türlü eziyetine eyvallah diyecek gün gelir aldatılırsanız amenna edeceksiniz.

Üslubu yanlış belki ama kadınlar da çalışmak istiyor sürekli dile getirilince tuhaf gelmemeli diye düşünüyorum, kadınların erkeklerle çalışması uygun değil aslında ama dikkate bile alınmıyor.
kadınların erkeklerle çalışması neye uygun değilmiş hanfendi?? Beyninizdeki örümceklere mi ters?

Ya tabikide öyle, bende belli basli noktalar kafama uydugu icin onunla birlikte olma yoluna çıktım ama bu hayatta her sey olabilir. Sagligim bozulsa evde otursam sanki basima kakacak gibi soyledi:)
Evet böyle biriyse başına kalkar belli ki. Sen de o stresi yaşarsın. Belki hasta olsan bile 2 gün rapor almaya korkar olursun.

Adam dürüst davranmis fikrini soylemis.
Calisan kadin istiyor.
Olabilir tercihi bu.

Bu durumda sizin ne dusundugunuz onemli.

Siz gebelik ve dogum sonrasi ilk aylari saymazsak , belki ilerde calismam zor gelir..diyorsaniz siz de soyleyin acikca ona.

Evlenmeden once hersey konusulmali ki ilerde sorun cikmasin

Amenna haklisiniz bu noktada. Ama keşke gerçekten eşit olsak da bize böyle dendiğinde canımız sıkılmasa.

Değiliz de olmaya çalışıyoruz kardeş.. Yani ben en azından olmaya çalışıyorum.. Bunun için çalışıyorum mesela.. Bi mesleğim var.. Şu hayatta tek de kalsam ayaklarım üstünde durabilecek kapasitedeyim çok şükür.. haklarımı savunuyorum mesela hiçbi konuda kendimi ezdirmiyorum.. Bi olaya hem erkek hem kadın gözüyle bakıp o şekilde değerlendirebiliyorum.. Ne erkeğe semer vurulacak malzeme gözüyle bakıyorum, ne de kadına tüm çileleri çekmek zorunda olan bi sabır taşı gözüyle bakıyorum.. Bana göre kadın erkek değil insan var.. farklı özelliklere ve yeteneklere sahip çeşitli insanlar var eşitlik sadece güç ve yetenekte bozulur bence.. Kısaca bakış açımla eşitliği sağlıyorum bunu da hayata ve hayatıma yansıtıyorum.. Herkes öyle yaparsa da gün geçtikçe denge kurulabilir diye düşünüyorum..
İnşallah. Ben de çalışıyorum. Bir de kızım var onun zamanına kadar her şey değişir ve tam eşitlik gelir umarım.

Aynen katılıyorum.
Kendimden örnek verirsem.
Diyelim ki ev dağınık, ne çocuklar ne de eşim neden dağınık diyemez. Çünkü zamanında eşim dediğinde rahatsız oluyorsan topla ben yorgunum ve ikimizde çalışıyoruz dedim. Yemek yoksa aynını söyledim. Çocukları da alıştırdım.
Yemek yoksa ve yardım da yoksa yapmam. Aman çocuğum aç kalsın derdi yok bende.
Mesela çamaşır makinesi bozuldu, eşim ağırdan almaya başladı. Onun kıyafetlerini ayırıp kendimin ve çocukların kıyafetlerini kardeşime götürdüm. Banyo eşimin kıyafetleriyle doldu taştı. Asla yıkamam dedim. Ertesi gün çamaşır makinesi eve geldi.
Şimdi alıştılar. Eve en son ben giriyorum. Yemek yoksa ya bir şeyler yapılıyor ya da dışarıdan sipariş veriliyor. Herkes kendi çamaşırını katlar ve ütüler.
Herkes kendi artığını toplar.
Her hafta sonu sadece evi süpürür ve silerim. Sonrası eli olan herkesin yapabileceği şeylerdir.
Burada konu açanların bir çoğu bile olaya giriş yaparken "evim her zaman tertemizdir. Her gün temizlerim" ifadesini kullanıyorlar. Konuyla alakalı ve alakasız bu cümle mutlaka yazılıyor.
Hele ki sosyal medyada "kocişim ister de ben yapmaz mıyım?" başlığında gecenin bir yarısı kocişlerine yemek yapanlar var ki ayrı bi illet oluyorum onlara.
Ehhhh, o zaman da adamın her türlü eziyetine eyvallah diyecek gün gelir aldatılırsanız amenna edeceksiniz.

Ne güzel yapmışsınız tebrik ediyorum. Benim de tartıştığım zamanlar oldu ama bu kadar kararlı olamadım sanırım.

Evet böyle biriyse başına kalkar belli ki. Sen de o stresi yaşarsın. Belki hasta olsan bile 2 gün rapor almaya korkar olursun.
Nalaka onu anlamadim ? Hastalıkla çalışmamanin ne alakasi var ? Amma abartildi bu konuda, kadin milleti olarak bi konuyu başka yere cekmeye bayiliyoruz. Adam bana " ben calisan biriyle evlilik yapmak isterim, hayatta her sey ortak cocuk olunca zaten mecburi evde olmak zorunda kalicak " dedi. Yok efendim paranda gözü var kendine guvenmiyo evliligi kaldiramaz kadin şiddetine kadar gitti olay. Ben ne fikir istedim burdan bana neler dendi. Herkesin evliligi 10 numara 5 yildiz galiba. Kocalari pamuklara sariyo kose yastigi gibi oturtuyo bi yerde.

Eli ekmek tutanlarda bu şiddete uğruyor
Siz şunu anlamadiniz kadın çalışmasın diyen yok herkes çalışsın
Ama çalışan kadın isterim dayatması yanlış
1 ay olmuştu arkadaşım doğum yapalı eşi ne zaman ise baslayacaksin dedi
Arkadaşım 2 sene sonra ! Dedi diye adam kıyameti kopardı evi terk etti .

Bu normal mi ?

Kadın her şeyi yapıyor doğuruyor üstüne kazancını eşi alıyor sonra da adam haklı diyorsunuz .

Hangisine yetiselim ?

Çocuk ev temizlik misafir kusursuz beklenen eşlik görevi ütü düzen yemek =kadın

Super guclerimiz var bence bizim

Daha bide 2. Çocuğu da isterler

Burda doğru olan çalıştığın için her işi ortak yapicaz veya düzenli bir yardımcı gelecek muhabbeti olmalıydı . Kadın dediğin erkek parası yememeli demek yerine
Haklısın,o mantıkla bakarsan o zaman erkek te kadının pişirdiğini yememeli,ütülediğini giymemeli,akrabasını kendi ağırlamalı,çocuğunun sorumluluğunun yarısını kılı kılına paylaşmalı.
Ama böyle olmuyor ekseriyetle,hani tavuk 1 yumurta yumurtlar,ortalığı ayağa kaldırır,balık milyonlarca yumurtlar sesi çıkmaz,o misal,kazara bir işin ucundan tutsalar,nasılda yaptıydım ama diye cakalarından geçilmiyor...

Nalaka onu anlamadim ? Hastalıkla çalışmamanin ne alakasi var ? Amma abartildi bu konuda, kadin milleti olarak bi konuyu başka yere cekmeye bayiliyoruz. Adam bana " ben calisan biriyle evlilik yapmak isterim, hayatta her sey ortak cocuk olunca zaten mecburi evde olmak zorunda kalicak " dedi. Yok efendim paranda gözü var kendine guvenmiyo evliligi kaldiramaz kadin şiddetine kadar gitti olay. Ben ne fikir istedim burdan bana neler dendi. Herkesin evliligi 10 numara 5 yildiz galiba. Kocalari pamuklara sariyo kose yastigi gibi oturtuyo bi yerde.
Böyle konular hep aynı düzlemde ilerliyor, hiç şaşırmadım yazılanlara:) Biraz da en başta “çalışamazsam kafama kakacak gibi” dediğiniz için yorumlar yönlenmiş olabilir.
Biz eşimle çalışırsın çalışmazsın muhabbeti hiç yapmamıştık evlenmeden önce. Bizim için iki eş de çalışmalı, normali budur. Bize de çalışmayıp, erkeğin sorumluluğu eve bakmak, çalışamam diyenler garip geliyor. Yeri geldi eşim işsiz kaldı, yeri geldi ben ücretsiz izin aldım Doğumdan sonra. Birbirimize hiç bahsini bile açmadık. Şirket değil, bir aileyiz çünkü. Ortak bütçemizi birlikte yönlendiriyoruz.
Umarım siz de evlenmeden önce bu konuyu netleştirebilirsiniz.

Back