- 1 Mart 2018
- 23
- 3
- 1
- 34
- Konu Sahibi noclearmind
-
Böyle konular hep aynı düzlemde ilerliyor, hiç şaşırmadım yazılanlara:) Biraz da en başta “çalışamazsam kafama kakacak gibi” dediğiniz için yorumlar yönlenmiş olabilir.
Biz eşimle çalışırsın çalışmazsın muhabbeti hiç yapmamıştık evlenmeden önce. Bizim için iki eş de çalışmalı, normali budur. Bize de çalışmayıp, erkeğin sorumluluğu eve bakmak, çalışamam diyenler garip geliyor. Yeri geldi eşim işsiz kaldı, yeri geldi ben ücretsiz izin aldım Doğumdan sonra. Birbirimize hiç bahsini bile açmadık. Şirket değil, bir aileyiz çünkü. Ortak bütçemizi birlikte yönlendiriyoruz.
Umarım siz de evlenmeden önce bu konuyu netleştirebilirsiniz.
kadınların erkeklerle çalışması neye uygun değilmiş hanfendi?? Beyninizdeki örümceklere mi ters?
Asıl köle çalışacağım diye yırtınan kadınlar işte hem eve para getiriyor hem çocuklarla yemekle temizlikle uğraşıyor sonra da eşitiz diye nara atıyorlar.Bana göre bu tür erkekler evliliğin getirdiği yükten korkuyorlar. Ne yani siz uzun bir süre iş bulamazsanız boşanırmı sizden. Erkekler kolayını bulmuş hem bizi çalıştırıyorlar hemde evin bütün yükünü bizim sırtımıza yüklüyorlar, biz kadınlarda özgürüz diye seviniyoruz.
Erkeğin sorumluluğu eve bakmaktır zaten kadın erkek gibi çalışmamalı, evinde çocuklarını büyütüp
Asıl köle çalışacağım diye yırtınan kadınlar işte hem eve para getiriyor hem çocuklarla yemekle temizlikle uğraşıyor sonra da eşitiz diye nara atıyorlar.
Hayır örümceklere değil dinimize göre ters!
Burası dini bi platform olmadığına göre vaazlarınızı camide vermenizi öneririmHayır örümceklere değil dinimize göre ters!
Kesinlikle hayır çalışacağım diye kadın uğraşıyor neyi kanıtlamaya çalışıyor anlamıyorum sonra da hiçbir şeye yetişemeyince ağlıyorlar, erkek sadece çalışıyor para getiriyor kadın para getiriyor, çocuk doğuruyor, sancısını çekiyor, işten gelip onu doyuruyor susturuyor, adam gelip uzanıp yemek bekliyor kadın iş isteyince onlar senin görevin diyor yapsa bile doğru düzgün yapanı da yok, kadın misafir ağırlıyor kocasının önüne kahvesini meyvesini getiriyor neymiş ayaklarının üzerinde duruyormuş kadın.Fıtratımıza göre yaşamıyoruz sonrada sorunlarla karşılaşınca ağlıyoruz.
Hangi ayetmiş o?kuran'da bu konuda kesin bir bilgi yok.
aksine birlikte oturabilir, yiyip içebilirsiniz der.
yobaz zihniyetinize dinimizi ortak etmeyin.
Erkeğin sorumluluğu eve bakmaktır zaten kadın erkek gibi çalışmamalı, evinde çocuklarını büyütüp
Asıl köle çalışacağım diye yırtınan kadınlar işte hem eve para getiriyor hem çocuklarla yemekle temizlikle uğraşıyor sonra da eşitiz diye nara atıyorlar.
Kendi söyledi zaten benim sormama gerek kalmadi. Cocuk olunca isler degisecek zaten o zamana kadar çalışabilmeli tarzinda. Ki ben kendiAdam dürüst davranmis fikrini soylemis.
Calisan kadin istiyor.
Olabilir tercihi bu.
Bu durumda sizin ne dusundugunuz onemli.
Siz gebelik ve dogum sonrasi ilk aylari saymazsak , belki ilerde calismam zor gelir..diyorsaniz siz de soyleyin acikca ona.
Evlenmeden once hersey konusulmali ki ilerde sorun cikmasin
Erkeklere guvenim olmadığı icin evet oyle bi sey dedim. Çünkü her sey köprüye gecene kadar. Tamam sevgilim seviyorum deger veriyorum ama babamin da oglu degil. Kesin beni uzmez kesin verdigi sozleri tutar diyemiyorum ki ben hayatta hic kimseye köru körüne guvenemem mizac meselesi. Yani biz de oturup evlenince calisican mi diye bir muhabbet acmadik baska konunun üzerine açıldı. Calismali tarzinda. Ben zaten idare olmaliyim ay aman burdan da kisiyim pazar parasindan 10 lira artirayim tarzi bi kadin olamam. O yuzden çalışmak zorundayim.Böyle konular hep aynı düzlemde ilerliyor, hiç şaşırmadım yazılanlara:) Biraz da en başta “çalışamazsam kafama kakacak gibi” dediğiniz için yorumlar yönlenmiş olabilir.
Biz eşimle çalışırsın çalışmazsın muhabbeti hiç yapmamıştık evlenmeden önce. Bizim için iki eş de çalışmalı, normali budur. Bize de çalışmayıp, erkeğin sorumluluğu eve bakmak, çalışamam diyenler garip geliyor. Yeri geldi eşim işsiz kaldı, yeri geldi ben ücretsiz izin aldım Doğumdan sonra. Birbirimize hiç bahsini bile açmadık. Şirket değil, bir aileyiz çünkü. Ortak bütçemizi birlikte yönlendiriyoruz.
Umarım siz de evlenmeden önce bu konuyu netleştirebilirsiniz.
İslam ahlakı o kadar naif bir ahlak ki kadını koruyor aslında hatta el üstünde tutuyor, erkeklere laf edememe durumuyla ne ilgisi var, hepimiz Allah’ın emanetiyiz kadın erkeğe emanet edilmiş diyoruz kadın meta mı diyorlar, sonra da adam eşim çalışsın deyince zorunuza gitmesin.Bunun cevabı yukarıda verildi hanımefendi öyle köle gibi uğraşma yok siz kendinizi köle gibi gördüğünüz için normaldir herkesi öyle görmeniz.
aldatılıp dayak yiyince de sevinirsiniz ama hem evde hem işte çalışmadım diye.
erkeklere laf edemeyip kendi hemcinsine saran kadınlar ne kadar aciz görünüyor yazık.
Kesinlikle hayır çalışacağım diye kadın uğraşıyor neyi kanıtlamaya çalışıyor anlamıyorum sonra da hiçbir şeye yetişemeyince ağlıyorlar, erkek sadece çalışıyor para getiriyor kadın para getiriyor, çocuk doğuruyor, sancısını çekiyor, işten gelip onu doyuruyor susturuyor, adam gelip uzanıp yemek bekliyor kadın iş isteyince onlar senin görevin diyor yapsa bile doğru düzgün yapanı da yok, kadın misafir ağırlıyor kocasının önüne kahvesini meyvesini getiriyor neymiş ayaklarının üzerinde duruyormuş kadın.
İslam ahlakı o kadar naif bir ahlak ki kadını koruyor aslında hatta el üstünde tutuyor, erkeklere laf edememe durumuyla ne ilgisi var, hepimiz Allah’ın emanetiyiz kadın erkeğe emanet edilmiş diyoruz kadın meta mı diyorlar, sonra da adam eşim çalışsın deyince zorunuza gitmesin.
Hangi ayetmiş o?
Kesinlikle hayır çalışacağım diye kadın uğraşıyor neyi kanıtlamaya çalışıyor anlamıyorum sonra da hiçbir şeye yetişemeyince ağlıyorlar, erkek sadece çalışıyor para getiriyor kadın para getiriyor, çocuk doğuruyor, sancısını çekiyor, işten gelip onu doyuruyor susturuyor, adam gelip uzanıp yemek bekliyor kadın iş isteyince onlar senin görevin diyor yapsa bile doğru düzgün yapanı da yok, kadın misafir ağırlıyor kocasının önüne kahvesini meyvesini getiriyor neymiş ayaklarının üzerinde duruyormuş kadın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?