- 7 Ocak 2016
- 10.349
- 49.941
- 598
- Konu Sahibi papatya_sever
Arabanın yarısı eşinizin. Evlilikte edinilen mallar ortaktır. Kimin üstüne olduğunun veya kimin parasıyla alındığının önemi yok.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok üzüldüm sevmediğin biriyle zorla evlendirilmek korkunç birşey olsa gerek işte içine edilmiş bir hayat. ama ben sizi cesur gördüm kendinizi kurtaracak gibisiniz çok da korkmamışsınız:)
Yine bunu bi mesajla falan ispatlayabilirsen senin için çok iyi olur.Mevzu şöyle aslında biz Bi araba almıştık altınlarımla o zaman vergiden düşsün diye şirket adına alınırdı tüm arabalar şirkette kp in ya oda götürmüş arabayı kızının üstüne yapmış eşimde Bilgi dahilinde ben iki yıla yakın kavga ettim o benim hakkımdı diye şuan ikna oldular arbaayı vermiyorlar tabi ki ama sen haklısın da dediler istemezler herhalde bendeki arabayı sonuçta altınlara karşılık alındı diye umutluyu. Ama bakalım
İnanır mısın babam vefat edince üstümdeki korkuda kalktıçok üzüldüm sevmediğin biriyle zorla evlendirilmek korkunç birşey olsa gerek işte içine edilmiş bir hayat. ama ben sizi cesur gördüm kendinizi kurtaracak gibisiniz çok da korkmamışsınız:)
İnşallah hakkım da hayırlısı çocuklarım içinevet yazdıklarından oldukça güçlü görünüyor ,
inşallah sağ salim kurtulur
Altınımla alınan görümce de , ben geöen ay kavga gürültü kocaya arabasını sattırıp kendi adıma araba aldırdım , xaten borçları vardı satmak zorunda idi işte araba dan kalan parayla borsa oynuyor şuan tam Bi malYine bunu bi mesajla falan ispatlayabilirsen senin için çok iyi olur.
Araba kimin üzerine şuan senin mi yoksa görümcenin mi?
Keşke kendi adına araba aldırmak yerine parasını alıp altın yapsaydın.Altınımla alınan görümce de , ben geöen ay kavga gürültü kocaya arabasını sattırıp kendi adıma araba aldırdım , xaten borçları vardı satmak zorunda idi işte araba dan kalan parayla borsa oynuyor şuan tam Bi mal
Evet git çalış diyor bana çocupun kreşini ödersin bari diyoDugun altınlarıni bozdurdugunuza dair belgeniz var mi? Bankadan mi bozdurdunuz? Ablam ilk esinden ayrilirken ispatlamisti ve esi evden az bir pay alabildi. Yani mesela 200 binlik altin bozma belgesi var (buna fis mi fatura mi denir bilmiyorum) ayni hafta icinde 100 binlik de kredi cekilip ev alinmisti. 100 binin yarisinin adamin hakki olduguna karar verildi. Ama yine de bi avukattan dogrulayin, cunku ablam bosanali baya zaman oldu degisiklik olmussa yaniltmak istemem.
Ikiniz de mi calismiyorsunuz? Dikkat edin adam sizden nafaka talep de edebilir.
Hakkinizda hayirlisi olsun
Çocuk var iki tanearaba evlilik içinde alındığı için ikiye bölünüyor evi evlilik içinde aldıysanız onun da borcu ikiye bölünür fakat siz çalışmadığınız için size borç yıkamazlar muhtemelen ev sattırılıp borcu kapattırılır araba da satılır parası ikiye bölünür. evlilikte yoksulluk nafakası var çalışan eş çalışmayan eşe nafaka verir eşiniz şuan çalışmıyor görünüyorsa nafakaya bağlayamazsınız çocukta yoksa nafaka vermeyi kabul etmez işi yokuşa sürer büyük ihtimalle ama çocuk varsa çocuklara nafaka vermek zorunda
Teşekkürler inşallah buraya üye olana kadar çok salaktım İnan buradaki kadınlar gözümü açtı minnetarm cidden herkeseKeşke kendi adına araba aldırmak yerine parasını alıp altın yapsaydın.
Altınınla alındığını yine mesaj yoluyla falan teyit ettir. Bu boşanma mevzusunu da şimdilik açma derim.
Bütün delilleri topla öyle aç davanı.
Hakkında hayırlısı olsun, güçlü bir kadına benziyorsun ben bunun altından kalkacağına eminim.
Yazdıklarınıza bakılırsa güçlü bir kadınsınız insallah kurtulursunuz o adamdan da ama anlayamadığım bi şey var onca sıkıntıya rağmen neden iki çocukÇocuk var iki tane
Böyle bir babaya sahipseniz boşanma yoluna tam olarak girdiğinizde de tek başınıza ayakta durabilmelisiniz.Pek size hayrı dokunmaz gibi geliyor babanızın yanılıyor muyum ?Evlenmek istemiyorum dedim babam oruçlu halimle dövdü evleneceksin diye
İkinci çocuktan sonra büyü yapmışlar ya kocama alalala ondan değişmişYazdıklarınıza bakılırsa güçlü bir kadınsınız insallah kurtulursunuz o adamdan da ama anlayamadığım bi şey var onca sıkıntıya rağmen neden iki çocuk![]()
Öldü zatenBöyle bir babaya sahipseniz boşanma yoluna tam olarak girdiğinizde de tek başınıza ayakta durabilmelisiniz.Pek size hayrı dokunmaz gibi geliyor babanızın yanılıyor muyum ?
Anladım.Doğru olanı yapıyorsunuz sizin huzurunuz elalemin lafından önemliÖldü zatenhayrı batsın onun bizimkilerde boşanma ayıp günah elalem ne der olmaz çekicen kafası var ama inadına dönmüyorum kararımdan
Ortadoğuda kadın olmak zor diye bir yorum yazmıştımHayatımı erkekler yönetiyor resmen baba zoruyla evlen koca zoruyla sorunlar yaşa kardeş zorundan boşanmaya çekin erkek çocuklarım yüzünden yeni Bi hayata gözün korksun![]()
Aklı başında hiçbir kadın huzurlu rahat yuvasını bozmak istemez , kocası kendisine Allah’ın emanetir diye Düşünse muamele etse haklarını korusa evine çocuklarına düzgün bir adam olsa kadın neden zırhımdan çıkayım diye düşünsün , aile toplumuzun kutsal korunması gereken bir oluşumu ve en son istenen şey dağılması , her ailenin dinamiği ayakta tutan yada dağıtan sebepleri elbet ayrıdır , batıya yada doğuya kıyaslamak yanlış olur diye düşünüyorum , bizim ülkemiz de gayet modern eğitime önem veren babalar da var evlenince eşini destekleyip statü sahibi yapan da eritip bitiren deOrtadoğuda kadın olmak zor diye bir yorum yazmıştım
Karşılığında böyle bir mesaj geldi
normalde, hatta hukukta; kocası - karısı ölmüş ya da boşanmış insana dul denir.
normalde, hatta hukukta; evli bir çiftin erkek olanına koca, kadın olanına karı denir.
eğitim seviyesinin yüksekliği; kavramların isimlerini değiştirmekle olmaz.
bu ülkede; sözde eğitimlilerdeki eziklik hissi, taşradakilerde yok.
sen dul yerine 'bekar anne' dersen; bu seferde insanların aklına nikahsız çocuk doğurmuş kadın gelir mesela...
siz avrupada kadın olmayı iyi bir şey zannediyorsunuz galiba... yada amerikada...
batıda kadın, ya etinden ya sütünden faydalanıldığı kadar kıymetlidir. fayda bittimi kıymet biter.
batıda kimse sana sırf kadın olduğun için kıymet vermez. hatta insan olduğun için bile kıymet vermez.
bizim çoğrafyamızda ise aile kadının zırhıdır. (genel bakış budur. istisnalar kaideyi bozmaz.)
ama siz; bu zırh beni sıkıyor, içinde rahat hareket edemiyorum deyip zırhı çıkartırsanız, işte o zaman tüm darbelere açık hale getirirsiniz kendinizi.
zırhın bir ağırlığı ve sıkıcılığı var evet. ama şunu bilin ki o zırhı tamamen çıkarabilenler, çıkaramayanlardan çok daha fazla darbelere ve yaralanmalara maruz kalıyorlar bu hayatta. ama sırf kuyruğu dik tutmak adına bunu artık itiraf edemiyorlar. o da ayrı bir mesele...