• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince ailelerden başka bir şehirde mi yaşamalı?

Tecrübeli ,evli hanımlara sormak istiyorum. Hangisinde huzuru yakaladiniz? Not : diyelim ki kız ve erkek ailesi birbirine yakın ama farklı şehirlerde yaşıyor. Kız da erkek de evlenmeden önce kendi memleketinde ailesinin yaninda yaşıyor.

A. Kız ve erkek ailelerinin yaşadığı şehre uzak başka bir şehirde yaşamak
B. Kız ve erkek ailenin yaşadığı şehirlere yakın bir şehirde yaşamak ( örneğin iki şehre de 1-2 saat uzaklıkta bir başka şehir )
C . Kız tarafının sehrinde yaşamak
D. Erkek tarafının şehrinde yaşamak

Hangi şikki sectiginizi ve nedenini yazarsanız çok sevinirim . Sadece evli yada boşanmış arkadaslara soruyorum sorumu. Yani tecrübe etmiş arkadaslara

A B ve C yi denedim
en çok huzuru A şıkkında buldum
şu an B şıkkını yaşıyorum eh iyi ama sık sık yanlarına gidiyoruz yakın olduğu için
C şıkkı ise tatilde 3 ay kaldık fena oldu eşimle

Ben ailemden uzakta yasamayi hayal bile edemem. Ki esimin de ailesinden uzakta yasiyor olmasini istemem. Yani iki ailede zaten cok yakin bize ve gayet normal ilerliyor hayatimiz. Mesele insanlarin karakteri sanirim. Onu siz analiz edebilirsiniz. Ve baska bir bakis acisiyla sunu diyebilirim. Uzak erkek ailesi, uzun uzun sizde yatili kalacak demektir :KK47: her hafta bir kac saat gorusmeyi tercih ederim dertsiz tasasiz :KK49:

Ikimizin de ailelerine yaklasik 8-9 ar saatlik mesafede yasiyoruz, cocugumuz olana kadar cok rahattik ama simdi ailem keske yanimda olsaydi diyorum. Arada onlara birakip bir aksam cikmak falan iyi gelirdi. Simdi ancak annem geldiginde yapabiliyoruz o bile ilac gibi geliyor. Onun disinda da hastalikta falan ariyorum cok, mesela grip oluyorum hasta hasta cocuk bakiyorum, acil bir isim ya da doktor kontrolum oluyor karda kista cocugu pesimde goturuyorum vs vs
Ozetle hayat 2 kisilikken kimseyi aramiyordum ama simdi bir destegim olsaydi keske diyorum.

Ben eşimin ailesi de kendi ailemle de aynı şehirde yaşıyorum. Hatta aynı semte oturduk dolmuş güzergahında 10-15 dk lık mesafeler. Kızım oldu çok yardımcı oldu ikisi de. Daha bugün kızımı kayınvalideme bırakıp arkadaşlarımla kahvaltıya gittim. Hasta olursam yardıma gelirler. Ben onların ihtiyacı olunca giderim. Yanı eğer herkes iyi insansa yakınlığın sakıncası yık

ben d yi yasıyorum ama kesnlkle a diyorum .. cunku benım esım ailesine cok düşkün her aksam onlara gtmek istiyo bende evde dinlenmek isiyorum sonra baslasın kavgalar :KK51:

karnını nerede doyuruyorsan orasıdır memleketşn demişler.
yani bu verilere göre yorum yapamıcam, iş fırsatları sosyal kültürel uygunluk daha önemli bence.

Canım biz ikisine de yakın oturuyoruz ama iki tarafla da mesafeliyiz ama ben istanbulu sevmiyorum sırf bu yüzden taşınmak isterim ama eşim ne.kendi ailesini ne benim ailemi bırakıp gidemez bi yere

Tecrübeli ,evli hanımlara sormak istiyorum. Hangisinde huzuru yakaladiniz? Not : diyelim ki kız ve erkek ailesi birbirine yakın ama farklı şehirlerde yaşıyor. Kız da erkek de evlenmeden önce kendi memleketinde ailesinin yaninda yaşıyor.

B. Kız ve erkek ailenin yaşadığı şehirlere yakın bir şehirde yaşamak ( örneğin iki şehre de 1-2 saat uzaklıkta bir başka şehir )

Hangi şikki sectiginizi ve nedenini yazarsanız çok sevinirim . Sadece evli yada boşanmış arkadaslara soruyorum sorumu. Yani tecrübe etmiş arkadaslara

genelde insanlarin gunumuzde bunu sececk luksu olmuyor isten dolayi ama diyelim ki seciyoruz!
Kadin calisiyorsa ve kendi ailesi ile arasi iyi ise kadinin ailesinin yanina gitsinler derdim, ileride cocuk olunca annane bakimina yardimci olur diye.

Kadinin annesi hasta/yasli/veya olmus olabilir o zaman kv tarafina yakin olmak gerek.

Ha yok oyle seyleri sorun etmeyiz bakici tutariz derseniz de iki aileden de uzakta bir sehirde yasasinlar en guzeli.

Ben sahsen 3. sikki dusunuyorum ama henuz bebegim yok ancak yasayinca insan bilebilir bazi seyleri.

Sırf evlilik ve Sevdiğim adamın Uğruna herseyi arkamda bırakıp onun ve ailesinin yaşadığı Şehre gitmem hayatımın hatasıydı. Bir kadın olarak annemden uzakta yaşamayı Göze almış bir insan olarak orada resmen kabusu yaşadım. Hatırlamak bile istemiyorum, hayatımda bukadar abartılı ilişkileri olan bir aile görmedim. Netice de Kürkçü dükkanına geri döndüm. Tabi Hayatım altüst olmuş olarak. Kişiye ve ilişkilere göre değişir. Benim evliliğim Ölçü değil. Başka Şehirde de olsak yine sorun çıkardı. Eşinin ailesiyle aynı Şehirde olup mutlu olanlarda var tabi. Tamamen insanlara göre değişen bir durum. Ama yeniden evlenecek olsam bi daha Göze alırmımıyım şehir değiştirmeyi bilmiyorum. Büyük konuşmaktan korkarım.

Eşler kendini nerede geliştirebilir nerede huzurlu olursa o ilde,maddi açıdan yetilebilecek bir ilde :) Ailelerimizden farklı illerde yaşıyoruz ama iş,kariyer açısından nerede iyi olursak oraya gidelim diyoruz.Ailelere de bağlı mesela benim yaşadığım ilde yaşasak ben çok daralırdım çünkü biz de birbirine çok gidip gelme çok arayıp gelme olayı var ben pek sevmiyorum..eşimin ailesinin yaşadığı yerde de öyle olacaktı hem de çok küçük bir yerde yaşıyorlar genç yaşta içim çürürdü orada :)
Tabi acil durumlar olabiliyor o yüzden çok da uzaklaşmamak lazım burada okuduğuma göre bebek konusu bakıcı konusu sıkıntı oluyor o yüzden bir tarafa mutlaka yakın bir yer olmalı.Eşimin ailesine 1.5 saat uzaklıkta bir yerde yaşıyoruz

Canim eski.konularina baktim simdi. Herseyi sormus sorusturmus ogrenmissin. Yapma etme tutma denen ne varsa yasamassin. O adamdan koca olmaz. Simdi bosan rahatina bak

B çünkü çok uzak olursa geldiklerinde uzun uzun kalmaları için bahane olmaz

Yuvanı bozmak isteyen taaaa kilometrelerce öteden olsa bozmaya uğraşır. Burda önemli olan iyiniyetli insanlarla karşılaşmış olman

A'yı yasiyorum
C' yi istiyorum:)) A da huzurluyum
ÇC de bu husütü bulacağımı sanmıyorum. Bebeğim bakıcıda ve yalnız zorlanıyoruz. Ikıncı çocukta bildik bir yerde olmak istiyoruz.

Teşekkürler konu hort çıktı
Milyon tane şey yazdıydım
Neyse ;)

Back