• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince ailelerden başka bir şehirde mi yaşamalı?

Doğru devlet baba memurunun yanında.
Zaten kendileri demişti "evlenemezseniz bize gelin" diye.
Her neyse..
O zaman...
Aileler öcü değildir, şimdi siz kara sevda misali bir pembe köşk hayal ediyorsunuz ama koca da bulunur yeri gelirse ama maalesef anne baba 1 tane. Gidince yerine başkası gelmiyor.
Senin yerinde olsa bebeğin olacağı zamanı da göz önüne alır ona göre karar verirdim.

Bu sekilde antipatik ve sert cevap veren kk üyeleri konuma hiç cevap yazmayın daha iyi .

En iyisi uzak olmak bence ama ilerisinde düşün ben su hamilelk döneminde annemi cok aradiim sonrasıda öyle olacak muhtemelen çalıştığı icin cokta kalamicak herseyi düşün bence. Bizde is nedeniyle uzagiz her iki tarafa

2 sinede uzak olmak en iyisi
Benim eşim tarafı aynı sehirdeyiz

Aileler uzakta olsa iyi olur. Ama iş filan bazi sebeplerden dolayi mecbur ailenin yakininda olunuluyor. Allah sabir versin. Inşallah iyi ailelere duseriz de cok dert etmeyiz . :KK33:

Bunu hiç konuşmadık,istanbulda iki aileyede 1 saat mesafedeyiz ortalama. Sorun yaşamıyoruz bu konuda. Benim ailem,senin ailen ayrımi yapılmadıktan sonra,iki tarafıda aile olarak gördükten sonra birine yakın,birine uzak yada ikisinden uzak yaşamanın farkı yok bence.
Zaten uzakta yaşarsaniz,tatillerde sadece birine gidebileceksiniz bu sorun olabilir.
Birine ekstra yakın olsanız,daha fazla gidilip gelinecek,ötekine ayda alemde bir,dolayısı ile buda bir yerde rahatsız edebilir.

Bekarım fakat sorunuzdan anladığım kadarıyla
kız ve erkek farklı şehirdeler. aynı şehirde değiller?

o zaman B. Kız ve erkek ailenin yaşadığı şehirlere yakın bir şehirde yaşamak ( örneğin iki şehre de 1-2 saat uzaklıkta bir başka şehir )

orta yol bu )

Ailelerinize bagli size bagli
Benim annem hic birseye karismaz uyumlu ve ilimlidir bu nedenle esim annemin yakininda olmamizi seviyor

Adalet iki tarafa da eşit uzaklıkta olmak aslında ama ben kendi ailemin yanındayım annem olmadığı için Aileme yakın olmak benim tercihim oldu. Eşimi kendi semtine bağlayan bir şey de yoktu.

Açıkçası kendi ailemin bana yakın oluşunun dezavantajı değil askine avantajı oluyor. Aklım onlarda kalmıyor, bir sorunum olsa kendi akrabalarımın desteği oluyor vs. Kaldı ki annem olsa çok daha rahat ederdim. Şuan annesiyle aynı apt. da yaşayan ablam var annesi hep yardımcı her konuda. O da annesine tabii ki.

Biz iki tarafla da ayni sehirdeyiz.
Esimin ailesinin tarafiyla aramizdaki mesafe 4 5 km ulasim araci yok. Benim ailemle mesafe 20 km falan ama cok rahat ulasim var.
Aileler ocu degil. Bizim keyfimiz yerinde. Mesafeyi tutturabiliyoruz. Hos kimse de asmaya calismiyor. Yabi devamli gelin gidini yok kimsenin. Alistilar. Evde oturmak istiyorsak bir bahane sunmamiza gerek kalmiyor.
Yarin bir gun cocugum olursa, hasta olursam, acil bir sey olursa iki tarafa da ulasabilmeliyim. Ayni zamanda iki taraf da bana ulasabilmeli.

Ben iki tarafla da ayni yerde yasamayi dogru buluyorum. Tamamen ayri sehre kacmak ilginc geliyor.

iş durumuna göre değişir sanırım o_O
biz en başından beri benim ailemin yanında yaşayacağız, o bu şehre gelecek diye plan yapıyorduk, çünkü ben iş bulacağım burada sanıyordum. ama işler öyle olmadı. ben hala iş bulamadım, o da kendi şehrinde güzel bi iş buldu. şartlar böyle devam ederse ben onun şehrine gitmek zorunda kalacağım :KK51:

ben ikisine de yakınım ama eşimin ailesi yarı burada yarı memleketinde yaşıyor ama onlar burada olmadığında daha huzurluyuz ama benim aileme yakın olmak benim için avantaj.çocuğuma annem bakıyor gözüm arkada kalmıyor

kesinlikle ailemden uzakta bi yerde yasamak istemezdim ya bir şey olsa da yetişemezsem diye kendimi yer bitirirdim sanırım.....
kvdemlerle de altlı üstlü oturuyoruz onlarda çok destek oluyorlar çoğu konuda tabi köstek oldukları da oluyor ama birbirimizi tölere ettiğimiz sürece sıkıntı yaşamıyoruz çok şükür huzurum yerinde

Tecrübeli ,evli hanımlara sormak istiyorum. Hangisinde huzuru yakaladiniz? Not : diyelim ki kız ve erkek ailesi birbirine yakın ama farklı şehirlerde yaşıyor. Kız da erkek de evlenmeden önce kendi memleketinde ailesinin yaninda yaşıyor.

A. Kız ve erkek ailelerinin yaşadığı şehre uzak başka bir şehirde yaşamak
B. Kız ve erkek ailenin yaşadığı şehirlere yakın bir şehirde yaşamak ( örneğin iki şehre de 1-2 saat uzaklıkta bir başka şehir )
C . Kız tarafının sehrinde yaşamak
D. Erkek tarafının şehrinde yaşamak

Hangi şikki sectiginizi ve nedenini yazarsanız çok sevinirim . Sadece evli yada boşanmış arkadaslara soruyorum sorumu. Yani tecrübe etmiş arkadaslara

önce d şıkkını şimdi de c şıkkını yaşayan biri olarak bence b şıkkı :KK59::KK59:

uzaklık biryerden sonra çok yoruyor diyorlar,birşekilde istediğinde ulaşılabilir olmaları lazım ama dipdibe de olmamak lazım.
d şıkkını yaşarken çok zorlanıyordum,15 dk mesafeden yatıya geldikleri,ya da yatıya gittiğimiz oluyordu,çok sık görüşüyorduk. şimdi c şıkkındayım,mümkün olduğunca dengeyi kurmaya çalışıyorum ama annemin alınganlıkları oluyor,bazen 2 günde 1 çağırdığı oluyor zor durumda kalıyorum.imkanım olsa farklı birşehire kesinlikle giderim :KK14:

Bizde ; hem erkek ailesine, hemde kız ailesine uzak bir şehir de yaşıyoruz. 5-6 saat uzaklık bir şehir..
Çok çok rahatım.. Bayramlarda seyranlar da bayrama aileleri ziyarete gidiyoruz.. Eşimin ailesinin evin de 1 hafta zor kalıyorum. Onda bile bunalıyorum.. Aynı şehir de yaşasak ve her hafta görmeye dayanamazdım sanırım..
Ama ailemi de çok özlüyorum.. Evlenmeden önce, annemle aramız pek iyi değildi.. Evlendim kıymete bindik.. Ailemle aram iyi oldu.. Hani ünlü şair der ya; Özlemek güzel şey, özlenen de özlüyorsa.. Bizim ki de o misal oldu..

Back