• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince ailelerden başka bir şehirde mi yaşamalı?

En iyisi uzak olmak imkanın olursa uzak baska bir sehir de olmayı tercih et ve esinin ailesine asla yakın oturma pamuk olsa batar beylerde bu konuda sen haklısın demez asla :)

Şartlar nerde daha iyiyse orda yaşamalı ama kayınvalideyle çok yüz göz olmadan saygılı bir mesafe kurulmalı ve kız da kendi anne babasına her allahın günü gidip eşini biktirmamali

Tecrübeli ,evli hanımlara sormak istiyorum. Hangisinde huzuru yakaladiniz? Not : diyelim ki kız ve erkek ailesi birbirine yakın ama farklı şehirlerde yaşıyor. Kız da erkek de evlenmeden önce kendi memleketinde ailesinin yaninda yaşıyor.

A. Kız ve erkek ailelerinin yaşadığı şehre uzak başka bir şehirde yaşamak
B. Kız ve erkek ailenin yaşadığı şehirlere yakın bir şehirde yaşamak ( örneğin iki şehre de 1-2 saat uzaklıkta bir başka şehir )
C . Kız tarafının sehrinde yaşamak
D. Erkek tarafının şehrinde yaşamak

Hangi şikki sectiginizi ve nedenini yazarsanız çok sevinirim . Sadece evli yada boşanmış arkadaslara soruyorum sorumu. Yani tecrübe etmiş arkadaslara
Walla arkadasim biz bnm ailemn oldgu sehirde yasiyoruz. Esimn tarafi 7-8 saat mesafede yasiyo. Bi gelince aylarca kaliyorlar. Yakin olsa daha iyiydi en azndan evimn duzeni belli olurdu. Smdi sirayla herkes gelip bi kac ay kalio. Misafir aksamnda gider en azindan. Bizm bir odamiz sadece misafirhane oldu, yatak falan bile toplanmiyo. Gelen de tatil yapma mantgyla geldgi icin elini sicaktan soguga vurmuyo. Yakin olup mumknse biseye karismasinlar:) uzak olacaksa da gideyim de dinleneyim manyigi olmamali en azindan. Bi hafta sonrasnda insanin sinirleri ziplayabiliyo.

Kayinvalidesiyle altli ustlu oturan biri olarak sakin ha ayni sehirde oturma ikisinede uzak ol en iyisi çünkü sen eşinin ailesinden kacarken onu senin ailenin yanina suruklemeye hakkin yok en iyisi ikisindende uzak olmak

Benim canım annem damadını kıskanıp sürekli onu bana şikayet edip bizi yönetmeye çalışıp kendisini dünyanın merkezi zannetmediği için tabiki anneme yakın oturmayı tercih ederdim. Gel görki şartlar aynı şehirdeyiz ama annem uzak kayınvalidem 10 dakika. :-(

B çünkü ailelere çok yakın olunca huzursuzluk yaşayan çok insan gördüm.

eşe bağlı bence.
istersen arada iki aileye de 5 günlük yol olsun, eğer eşde iş yoksa, huzursuzluk gelir sizi bulur.
bence böyle bir sınırlandırma yapmayın. nerede yaşarsanız yaşayın aile kurdugunuzun farkında olun ve kendi anne ve babanızı her şeye karıştırtmayın

Tecrübeli ,evli hanımlara sormak istiyorum. Hangisinde huzuru yakaladiniz? Not : diyelim ki kız ve erkek ailesi birbirine yakın ama farklı şehirlerde yaşıyor. Kız da erkek de evlenmeden önce kendi memleketinde ailesinin yaninda yaşıyor.

B. Kız ve erkek ailenin yaşadığı şehirlere yakın bir şehirde yaşamak ( örneğin iki şehre de 1-2 saat uzaklıkta bir başka şehir )

Hangi şikki sectiginizi ve nedenini yazarsanız çok sevinirim . Sadece evli yada boşanmış arkadaslara soruyorum sorumu. Yani tecrübe etmiş arkadaslara
Bu biraz islede alakali aslında kimin kurulu işi neredeyse orada yaşanabilir diye düşünüyorum. Misal erkeğin yaşadığı şehirde kurulu bir işi varsa esnaf gibi iş yeri kapatıp gelmesi yeni bir iş kurması zor olur ama memur ise istediği şehire atanabilir.

Bu kadın için de geçerli tabi her ikiside memur ise 1.2 saatlik mesafe iyidir çok uzak şehir güzel olmaz bunun doğumu var bayramı var kişi var akraba dugunu var .Hastalığı var.

Valla benim iki küçük cocugum var ve kayinvalideme 5dk lk mesafede oturuyorum.annem abimin cocuklarina baktigi icin kayinvalideme yakin oturmayi ben sectim.cocugun biri hasralandiginda dr gotururken aagolsun gelir digerine bakar.kizimi haftanin iki gunu baleye gotururken bdbegime bakar.isin kisasi cocuk oldugunda illaki birine ihtiyac duyuyorsun.bi dipnot duseyim kayinvalidem asla zirtbirt habersiz gelmez birseyime karismaz yardimci olur.herseferinde seni seviyorum kizim der.

Walla arkadasim biz bnm ailemn oldgu sehirde yasiyoruz. Esimn tarafi 7-8 saat mesafede yasiyo. Bi gelince aylarca kaliyorlar. Yakin olsa daha iyiydi en azndan evimn duzeni belli olurdu. Smdi sirayla herkes gelip bi kac ay kalio. Misafir aksamnda gider en azindan. Bizm bir odamiz sadece misafirhane oldu, yatak falan bile toplanmiyo. Gelen de tatil yapma mantgyla geldgi icin elini sicaktan soguga vurmuyo. Yakin olup mumknse biseye karismasinlar:) uzak olacaksa da gideyim de dinleneyim manyigi olmamali en azindan. Bi hafta sonrasnda insanin sinirleri ziplayabiliyo.

Nasıl katlanıyorsun ya ?
Allah sabır versin .
Herkes sırayla gelip birkaç ay kalıyorsa , zaten yılda 12 ay var yani , çok saçma olmuş .

Valla benim iki küçük cocugum var ve kayinvalideme 5dk lk mesafede oturuyorum.annem abimin cocuklarina baktigi icin kayinvalideme yakin oturmayi ben sectim.cocugun biri hasralandiginda dr gotururken aagolsun gelir digerine bakar.kizimi haftanin iki gunu baleye gotururken bdbegime bakar.isin kisasi cocuk oldugunda illaki birine ihtiyac duyuyorsun.bi dipnot duseyim kayinvalidem asla zirtbirt habersiz gelmez birseyime karismaz yardimci olur.herseferinde seni seviyorum kizim der.
Çok şanslısın.

b şıkkı diyorum canım ne çok uzak olacaksın( acil bişey olduğunda da biraz yakın olman daha iyi olur diye düşünüyorum )

nede çok yakın olacaksın( evinizdeki sorunlara ailelerin çok karışmaması için )
siz artık 2 kişilik bir ailesiniz herhangi birşey olduğunda onlarda dahil oldumu iş daha çok büyüyor yani bilmelerini istemediğin bişey olur mesela onu bir şekilde öğrenmiş oluyorlar aynı yerde yaşadığımnız için hesap vermek zorunda kalıyosun yanii..
ben şuan eşimin ailesiyle aynı yerde yaşıyorum daha biraz önce tartıştık ..eşya almıştık gelmişler onların hesabını soruyorlar bize niye aldınız ne gerek vardı gibi falan uzadı da uzadı..
b şıkkı en güzeli kısacası :)

böyle kaynanalarda mı varmış :) çok şanslısın canım :KK51:

bu herkese gore degisir uzak yasayanlar da kaynananin gelip aylarca kalmasindan sikayet ediyor
yani onmeli olan kaynanaya kayinpedere anaya babaya uzak olmak degil
onmeli olan kaderinin iyi olup insan gibi insanlara catmis olmak

Back