Evlenen 2011 gelinleri artık burda toplanıyoruz

selam güzellerrrr

eşimin yanındaydım iş arkadaşlarıyla tanıştm

alışveriş yaptım kendime :))

akşama iş arkadası eşiyle gelicek yaş pasta yapıcam yanına ne yapayım akıl verin bana kolay tarif var mı bildiğinizzz ???

pastanın yanına kolay istiyorsan.

makarna salatası yada hazır garnitür alıp amerikan salatası yapabilirsin.

speedy buzluğa atılan mantarın tadı biraz tuhah oluyor. ben de geçen hafta almıştım. cumartesi çıkardım buzluktan. normal pişirdim ama yemekte soğuk su tadı vardı. hiç beğenmedim. mantar dolap için uygun tercih değil bana göre.

slm kızlar nasılsınız ?sssccc m sağol kuzum teşekkür ederim ne yalan söyliyim bende muytluyum burda olduğumaa. akşam iftara kayınvalidem ve ablası geliceklerr baya kalabalık olucaz bakalım hayırlısı . sabahh markete gittim alışveriş yaptım evi süpürüp sildim ölüyorum yorgunluktan ancak oturdum sevgilim söz verdi verandayı o yıkayacak :) allahtan kayınvalidem erken gelicek beraber hazırlıcaz yemeğii pide yapıcaz söylemesi ayıp ben daha dolaba hiç bişey koymadım bi vişne attım bide barbunyaa bakıcam artıkk ramazandada hiç bişey içimden gelmiyoryaa neyse .hepinize hayırlı iftarlar kuzularr

speedy aldığım gibi çiğ olarak poşete koyup buzluğa attım.
acaba haşlayıp falan mı koymak gerekirdi. ya da başka bir yöntemle
annem hep mantar taze yenilir dediği için buzluğa atmazdı ben de o gün pişiremeyince koydum ama tadı pek iyi değildi.

bende üstünü soydum limonlü suya koydum yarım saat falan bekledim sonra kaldırdım buzluğa
bakıyım yarın falan açarım nasıl olacak. bamyayı annem öyle yapıyor mantar da bamya gibi nazik bi yemek hemen bozulur

esraaa sen buralarda:)))
kadını hem yemeğe çağırdın hem de ona mı yaptıracaksın. cık cık cık:))))
buzluğu doldurmak lazım çalışan bayanın pratik olması gerek:)

speedy limonlu suyla bende yıkadım kuruyunca koydum. kararma olmamıştı ama tadı garipti işte.
kabuklarını soymadım ama seninkine birşey olmazsa bende öyle koyim.
nettede şoklama yöntemiyle koyun buzluğa diyor.
şimdi ben dolmalık biber aldım içi boş olarak buzluğa koycam. acaba buzluğa koymadan altını delmek gerekir mi. yoksa yemeği pişirirken mi delicem biberleri(((

Evet yarına denerim merak ettim tadı nasıl olacak ona göre yine koyarız yada koymayız :78:
zeytinyağlı biber dolma diyorsan ben koydum çiğden içini hazırladım bibere doldurdum sonra buzdolabı poşetine iyice havasını
alarak koydum. tadında hiç bi değişiklik olmuyor

Selam kızlar madem herkez gıda ürünlerini dondurarak saklama yöntemleri ile bu kadar ilgileniyor bende hemen mesleki bilgilerimi paylaşayım sizlerle :) Gıda Mühendisiyim asıl uzmanlığım fresh cut ürünlerdir ama dondurularak saklanan gıda ürünleri ile ilgili genel bilgilerimi paylaşmak isterim ...
Önce mantarın dondurulması ; iyice yıkanır(limonlu su tercih edin) ve istege göre az miktarda tuz ve limon suyu içinde 5-7 dakika haşlanır ( haşlama aşaması isteğe bağlıdır)Dondurma -40 ºC de mantarın iç sıcaklığı -18 olana kadar devam edilir
Fasulyelerin Dondurulmaları;Dondurulacak fasulyelerin ince ve körpe olması gerekir, yıkanır ve uçları kesilir. Bütün halde dondurulmayacak olanlar 2,5 – 3,5 cm uzunlukta olmak üzere doğrandıktan sonra, kaynar suda haşlanır. Haşlama hammaddenin körpeliğine göre, 2 – 3 dakika süreyle uygulanır. Süratle soğutulduktan sonra, ambalajlanıp dondurulurlar.

ooo kızlar siz aşmışsınız olayı valla süpersiniz eşleriniz bişey demiyolar buzluktan çıkanlara demek ben annemlerin evinden hiç alışık değilim babam herşeyi taze ve 1 öğünlük severdi annemde en fazla bezelye,birazda dometes rendesi atardı buzluğa burda okuyunca benimde aklıma yattı :) gerçi şu an çalışmıyorum tatildeyim ama işe başlayıınca kışın çok mantıklı :))

Bamya;
Bamyanın sapları kesilir. İyice yıkandıktan sonra kaynar su içinde veya buharda 2–3 dakika süreyle haşlanır.
Haşlama suyuna limon suyu ve tuz ilave edilebilir.
Haşlama sonunda süratle soğutulur ve daha sonra ambalajlanıp dondurulur.

Genel düğer bir tavsiye dondurduğunuz sebzelerin çözünmesini beklemeden pişirin.
Tavuk ve et ürünlerinde ise tam tersi uygulanır etlerin dolabın alt bölümünde tamamen erimeleri gerekmektedir.
Çözünen hiç bir ürün bir daha dondurulmaz aman dikkat ... Çok risklidir ...bir çok zehirlenmenin sebebidir.

İsterse aksi davransın aç kalır
eee bizde çalışıyoruz sonuçta ev hanımı olsam genelde bende taze yapardım

Hepsini doğru yapmışım. annemi tebrik ediyorum yaw hepsini biliyor.
eee anneler yapa yapa öğrenmiş artık

biberleri çiğden ve boş olarak koyacağım speedyciğim.
çünkü dolu olunca çok yer kaplıyor.
mantarı sen yarın yap bakalım.

keeper teşekkür ederiz canım ama ben fasülyeyi falan hep çiğ olarak koyuyorum buzluğa besin değeri kaybolmasın diye?

hulya buzluğa yiyecek koymakla eşlerin bişey demesi ne alaka anlamadım. bir haftalık yemeği koymuyorsunki önüne. buzluktan çıkarıp taze taze pişiriyorsun yine:) çalışan bayan için pratik olmak önemli bir de her sebze meyve her mevsim güzel değil. kış için hazırlık şart:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…