- 3 Eylül 2009
- 4.497
- 8
-
- Konu Sahibi ceylin2011
- #1.461
selam güzellerrrr
eşimin yanındaydım iş arkadaşlarıyla tanıştm
alışveriş yaptım kendime :))
akşama iş arkadası eşiyle gelicek yaş pasta yapıcam yanına ne yapayım akıl verin bana kolay tarif var mı bildiğinizzz ???
sipidimm yetiştinn
malzememde var neden düşünemediysemm yapayım eşimde çok seviyor
evet yapıcam canım daha anca oturtucam sanırım düzenii
speedy buzluğa atılan mantarın tadı biraz tuhah oluyor. ben de geçen hafta almıştım. cumartesi çıkardım buzluktan. normal pişirdim ama yemekte soğuk su tadı vardı. hiç beğenmedim. mantar dolap için uygun tercih değil bana göre.
speedy aldığım gibi çiğ olarak poşete koyup buzluğa attım.
acaba haşlayıp falan mı koymak gerekirdi. ya da başka bir yöntemle
annem hep mantar taze yenilir dediği için buzluğa atmazdı ben de o gün pişiremeyince koydum ama tadı pek iyi değildi.
esraaa sen buralarda:)))
kadını hem yemeğe çağırdın hem de ona mı yaptıracaksın. cık cık cık:))))
buzluğu doldurmak lazım çalışan bayanın pratik olması gerek:)
speedy limonlu suyla bende yıkadım kuruyunca koydum. kararma olmamıştı ama tadı garipti işte.
kabuklarını soymadım amaseninkine birşey olmazsa bende öyle koyim.
nettede şoklama yöntemiyle koyun buzluğa diyor.
şimdi ben dolmalık biber aldım içi boş olarak buzluğa koycam. acaba buzluğa koymadan altını delmek gerekir mi. yoksa yemeği pişirirken mi delicem biberleri(((
ooo kızlar siz aşmışsınız olayı valla süpersiniz eşleriniz bişey demiyolar buzluktan çıkanlara demek ben annemlerin evinden hiç alışık değilim babam herşeyi taze ve 1 öğünlük severdi annemde en fazla bezelye,birazda dometes rendesi atardı buzluğa burda okuyunca benimde aklıma yattı :) gerçi şu an çalışmıyorum tatildeyim ama işe başlayıınca kışın çok mantıklı :))
Bamya;
Bamyanın sapları kesilir. İyice yıkandıktan sonra kaynar su içinde veya buharda 23 dakika süreyle haşlanır.
Haşlama suyuna limon suyu ve tuz ilave edilebilir.
Haşlama sonunda süratle soğutulur ve daha sonra ambalajlanıp dondurulur.
Genel düğer bir tavsiye dondurduğunuz sebzelerin çözünmesini beklemeden pişirin.
Tavuk ve et ürünlerinde ise tam tersi uygulanır etlerin dolabın alt bölümünde tamamen erimeleri gerekmektedir.
Çözünen hiç bir ürün bir daha dondurulmaz aman dikkat ... Çok risklidir ...bir çok zehirlenmenin sebebidir.
biberleri çiğden ve boş olarak koyacağım speedyciğim.
çünkü dolu olunca çok yer kaplıyor.
mantarı sen yarın yap bakalım.