-
- Konu Sahibi Germanteacher
ay yani bence deaile işinde çalışmasına rağmen 15 bin alıyorsa
pek akıllı biri değildir bu kişi
Merhaba iyi günler
Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Sizlerden fikir almak için açtım konuyu. Sevgilimle liseden beri birlikteyiz. O benden 2 yaş daha büyük. 9 yıl oldu ilişkimiz. Bir çok zorluğu beraber atlattık buralara kadar geldik. Ama şöyle bir durum var, ben mezun olur olmaz işe başladım çalışıyorum aktif olarak sevgilim ise küçük yaştan itibaren aile dükkanında babası ve abisiyle çalışmaktadır. Sevgilim üniversite mezunu fakat mezun olduğundan beri orda çalışıyor. Abi ve baba baskın karakterde en açık tabirle sevgilim pasif kalıyor. Ben söylemeye başladıktan sonra başka iş aramaya başldı hatta ben çalışmaya başladıktan sonra daha çok baskı yaptım. Daha aktif aramaya başladı
Ailesi benimle evlenme konusunda konuştular fakat ben ordan çıkmadan evlenmek istemiyorum sevgilimle de bunu açık açık konuştuk. Kendisi kaç senedir iş arıyor fakat baba sanırım dükkanda çalışmasını istiyor bize evlenin diye baskı yapıyorlar. Ben orada olduğu sürece mutlu olacağımızı düşünmüyorum . Sevgilime açık açık söylüyorum.
Çıkmazın içindeyim kaç senedir bir yol katedemedik ya evlenicez ya ayrılıcaz.
Bu beliresizlikten çok sıkıldım. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ve ne yapmalıyım?
4 yıl işletme mezunu kendisi. Askere gitti geldi hiç dükkandan çıkmadı mezun olalı 3 4 yıl oluyor. Mezun olduğundan beri bu durumla ilgili kavga ediyoruz net olmadığı için. Bir de böyleyken evlenmek istiyor ısrarlaBöyle iş bulabileceği bir mesleği, eğitimi var mı? Ya da dükkanda şuan çalışırken ne işle uğraşıyorsa o işle ilgili başka yerde iş bulamaz mı?
Evet iş şartları gerçekten zor, iş aramak, uygun iş bulmak çok zor ama şuan izin günü belirsiz, mesai parası alamadığı bir işte nerdeyse asgari kadar para alıyor, her ay aynı parayı aldığını sanmıyorum. Bunun yerine bir market zincirine işe girse, yavaş yavaş bile olsa maaşı artar.
Benim arkadaşımın böyle babandan işi vardı, hiç babayla işe girmeden, 5 yıl üniversitede gündüz okul, geceleri taksicilik, şöförlük yaparak para kazandı, hem ailesine destek oldu, hem okulu bitince kendine düzenli iş buldu, 2 sene geçmeden evlendi. Çalışacak adam her şartta yolunu buluyor. Mırın etmiyor.
Evet bunlar da hep olacak şeyler o yüzden bunları tek tek yüzüne söyledim ama hala tık yok sabır da tükendiSevgiliniz o dükkandan ayrılmaz. Ayrılsa bile göstermelik ayrılır sonra geri döner. Eğer dönmezsede bütün aile sizi sorumlu tutar. Aileyi parçalayan kötü gelin ilan edilirsiniz. Dükkanda çalışmaya devam edersede hep sen az aldın o çok aldı, sen çok çalıştın o az çalıştı davasıyla geçer ömrünüz. Tatilleri bile onlara uydurmak zorunda kalırsınız. Ne taraftan bakarsanız bakın sorun yani.
Peki bu durumu nasıl izah etmeliyim ona sizce çünkü ben bu şekilde istemiyorumBu adam mümkün yok babasının kanadından ayrılmaz. Olur da ayrılırsa ilk zorlukta suçlanacak olan sizsiniz, yükü taşıyacak olan da. Çünkü alıştığı düzenden koparacaksınız onu.
Tam konuya yorum yapacakken 32 yaşa orta yaş yazdığını okudum 32 yaş bekar halimle ben. Gözyaşım pıtt.Çok üzülüyorum ben bu gençlere diyecektim ki yaşınızı gördüm aramızda 1 yaş var Allah aşkına 30 yaşında olacaksınız o 32. 9 yıldır diyorsunuz daha neyi bekleyeceksiniz demekki beyefendi ailesinin hala pompişkosu çocuk olarak görüyorlar. Bu yaştaki bir adamın kararlarını alması lazım neredeyse orta yaş bence 1 yılınızı daha heba etmeyin.
4 yıl işletme mezunu kendisi. Askere gitti geldi hiç dükkandan çıkmadı mezun olalı 3 4 yıl oluyor. Mezun olduğundan beri bu durumla ilgili kavga ediyoruz net olmadığı için. Bir de böyleyken evlenmek istiyor ısrarla
Bu adam pasif karakterde, kullanışlı biri olduğu için ne ailesi ondan vazgeçecek ne de onun ailesinin eteklerinden ayrılmak işine gelecek. E iş başa düşecek tabi, böyle bir kararda zerre destek göremez hiçbir yerden. Bunu bilin hareket edin. Bence kimse kimsenin zamanını almasın daha fazla. Daha ne kadar bekleyeceksiniz?Peki bu durumu nasıl izah etmeliyim ona sizce çünkü ben bu şekilde istemiyorum
Ufff 9 yıl ne ya..Merhaba iyi günler
Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Sizlerden fikir almak için açtım konuyu. Sevgilimle liseden beri birlikteyiz. O benden 2 yaş daha büyük. 9 yıl oldu ilişkimiz. Bir çok zorluğu beraber atlattık buralara kadar geldik. Ama şöyle bir durum var, ben mezun olur olmaz işe başladım çalışıyorum aktif olarak sevgilim ise küçük yaştan itibaren aile dükkanında babası ve abisiyle çalışmaktadır. Sevgilim üniversite mezunu fakat mezun olduğundan beri orda çalışıyor. Abi ve baba baskın karakterde en açık tabirle sevgilim pasif kalıyor. Ben söylemeye başladıktan sonra başka iş aramaya başldı hatta ben çalışmaya başladıktan sonra daha çok baskı yaptım. Daha aktif aramaya başladı
Ailesi benimle evlenme konusunda konuştular fakat ben ordan çıkmadan evlenmek istemiyorum sevgilimle de bunu açık açık konuştuk. Kendisi kaç senedir iş arıyor fakat baba sanırım dükkanda çalışmasını istiyor bize evlenin diye baskı yapıyorlar. Ben orada olduğu sürece mutlu olacağımızı düşünmüyorum . Sevgilime açık açık söylüyorum.
Çıkmazın içindeyim kaç senedir bir yol katedemedik ya evlenicez ya ayrılıcaz.
Bu beliresizlikten çok sıkıldım. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ve ne yapmalıyım?