Evlenemeyenler

aile işinde çalışmasına rağmen 15 bin alıyorsa
pek akıllı biri değildir bu kişi
ay yani bence de
baba var abi var bir de bu, dükkan demek ki 3 aileyi geçindirmeye yetmiyor e daha şimdi ortada aile yok ama olsa yetmeyecek.
bunlarda hiç mi kafa yok?
ya bu işi/ticareti beceremiyorlar
ya da dükkanda kapasite yok (belki minik bir yerdir) yol yakınken başka işler bakalım demiyorlar

15 binle ev geçinir mi şu devirde?

konu sahibinin orada çalışırken evlenmek istememesi mantıklı ama bundan bğaımsız olarak bir insan ben 15 bine nasıl geçincem demez mi?

Çok üzülüyorum ben bu gençlere diyecektim ki yaşınızı gördüm aramızda 1 yaş var Allah aşkına 30 yaşında olacaksınız o 32. 9 yıldır diyorsunuz daha neyi bekleyeceksiniz demekki beyefendi ailesinin hala pompişkosu çocuk olarak görüyorlar. Bu yaştaki bir adamın kararlarını alması lazım neredeyse orta yaş bence 1 yılınızı daha heba etmeyin.

Bölümü ne erkek arkadaşının, iş bulamama ihtimali ne derece yüksek bilirsin az çok. Ha 15 lira maaş asgari ücretten hallice. Bence ailesinden ayrılsa bir kaybınız olmaz.

Zaten yapısı aileye bağımlıysa isterse yurtdışına gidin orda çalışsın yine de o bağımlılık sizi rahatsız eder. Dışarda iş bulsa şartlara göre düşünün yeterli olacak mı? Beklesen neyi beklediğin belli değil insan önünü göremez valla böyle belirsizlikler hep insanın yıllarını alır geriye bakınca da keşke dersin. Düzeni olan önünü gören biri ile evlen. Herkes herkesi unutup tekrar sevebiliyor emin ol buna.

Sevgiliniz o dükkandan ayrılmaz. Ayrılsa bile göstermelik ayrılır sonra geri döner. Eğer dönmezsede bütün aile sizi sorumlu tutar. Aileyi parçalayan kötü gelin ilan edilirsiniz. Dükkanda çalışmaya devam edersede hep sen az aldın o çok aldı, sen çok çalıştın o az çalıştı davasıyla geçer ömrünüz. Tatilleri bile onlara uydurmak zorunda kalırsınız. Ne taraftan bakarsanız bakın sorun yani.

Böyle iş bulabileceği bir mesleği, eğitimi var mı? Ya da dükkanda şuan çalışırken ne işle uğraşıyorsa o işle ilgili başka yerde iş bulamaz mı?

Evet iş şartları gerçekten zor, iş aramak, uygun iş bulmak çok zor ama şuan izin günü belirsiz, mesai parası alamadığı bir işte nerdeyse asgari kadar para alıyor, her ay aynı parayı aldığını sanmıyorum. Bunun yerine bir market zincirine işe girse, yavaş yavaş bile olsa maaşı artar.

Benim arkadaşımın böyle babandan işi vardı, hiç babayla işe girmeden, 5 yıl üniversitede gündüz okul, geceleri taksicilik, şöförlük yaparak para kazandı, hem ailesine destek oldu, hem okulu bitince kendine düzenli iş buldu, 2 sene geçmeden evlendi. Çalışacak adam her şartta yolunu buluyor. Mırın etmiyor.

4 yıl işletme mezunu kendisi. Askere gitti geldi hiç dükkandan çıkmadı mezun olalı 3 4 yıl oluyor. Mezun olduğundan beri bu durumla ilgili kavga ediyoruz net olmadığı için. Bir de böyleyken evlenmek istiyor ısrarla

Evet bunlar da hep olacak şeyler o yüzden bunları tek tek yüzüne söyledim ama hala tık yok sabır da tükendi

Yani bu sizin vereceğiniz bir karar değil.
Aile işi ne o önemli.
Hali hazırda iş yapan bir işletme varsa başka bir yerde küçük maaşlara çalışmak mantıklı değil.
Ailede düzen adalet sağlanıyorsa, işletmenin geliri de iyiyse mantıklı değil işletmeyi abiye bırakıp ayrılmak.
Eğer bitik bir işse, ama erkek arkadaşın daha iyi bir seçenek bulamadığı için orada kalıyorsa zaten senin hayalindeki kişi bu değil.

benim dayımlar ortak iş yapıyorlar sanayide dükkanları var. eşleri arasındaki kavga anlatılmaz yaşanır. biri ne alsa öbürü nasıl aldı nasıl aldı nasıl aldı benim neden yok. o çok harcıyor o dükkandan para çalıyor. böyle muhabbetler ediyorlar hep

Tam konuya yorum yapacakken 32 yaşa orta yaş yazdığını okudum 32 yaş bekar halimle ben. Gözyaşım pıtt.
Konuya yorumum artık yok

Benim bakıcı ablanın kızı hemsire.
Eşi aile işinde calisiyor maaşı asgari ücret.
Öncelikle bu tarz adamların hep önceliği kök ailesi oluyor.
Ve kadın şuan başka ilde çalışıyor adam evine haftasonu gidiyor.
Ailemin bana ihtiyacı var diye babası da yeni öldü.
Adam haftaici ailesi ile kalıyor haftasonu karısının yanına gidiyor.
Ve bu evliliğin ilk gününden beri böyle imis.
On yillik evliler.
Kadın kızı ile ayrı ilde bir hayat sürüyor bütün sorumluluk onda.
Haftasonu adam gidiyor olay bu.
Parada yetersiz ama bu tarz adamlar onceligi karilarina çocuklarına vermiyorlar.

Bence cok haklksiniz. Aile yani ,15.000( size gercegi soylemiyor olabilir) ve ekstra calisiyor.
Olayi netlestirmek adina ,bence ara vermelisiniz. Uzun zaman olmus..
Cabalayip donerse senindir ,donmezse zaten hic senin olmamis

az önce bahsettiğim arkaşımda işletme mezunu. Şuan 27 yaşında, iyi kötü 2+1 ev tuttu, hoş bir düğün yaptılar. Seven erkek gerçekten isterse uğraşıyor çabalıyor. Bahanr bulmuyor. 3-4 yıl iş bulmaması için baya uzun bir süreç, holdingler elbette kapısında beklemiyor, ama düzenli maaş aldığı, ilerleyebileceği bir işte isterse çalışabilirdi.

Peki bu durumu nasıl izah etmeliyim ona sizce çünkü ben bu şekilde istemiyorum
Bu adam pasif karakterde, kullanışlı biri olduğu için ne ailesi ondan vazgeçecek ne de onun ailesinin eteklerinden ayrılmak işine gelecek. E iş başa düşecek tabi, böyle bir kararda zerre destek göremez hiçbir yerden. Bunu bilin hareket edin. Bence kimse kimsenin zamanını almasın daha fazla. Daha ne kadar bekleyeceksiniz?

Yani 15 bini zaten nereye giderse gitsin kazanır.
Ama kendisi de alışmış belli ki başka iş yapmayı gözü yemiyor çünkü istese çoktan başka işler bulurdu.
Ve belki de daha yüksek kazancı bile olurdu.
Aile yanında çalışmayı da geçtim sınır cizemeyen pasif erkek zaten her türlü sorun çıkarır onu söyleyeyim.
Ki bu adamın işten de çıkmaya gönlü yok hep iç içe olacaksınız .
Çabucak evlenmek isteme sebebi hemen sizi kafalamak gibi geldi bana ailece sizi kacirmak istemiyorlar sanki.

Ufff 9 yıl ne ya..
Gerçekten sabrınız dipsiz kuyu gibiymiş.
Sakın oradan ayrılmadan "aman evlenelim gitsin" diye kendinizi ateşe atmayın. Hatta bence ayrılın artık, olacak gibi değil bu zamana kadar 10 kere olurdu yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…