• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenemeyen kadınlar nolucak yaşlanınca ??

Canım ben evlendim boşanıyorum. Neden biliyor musun tıpkı senin bu zihniyetinde bir kayınvalidem olduğu için. Kadın bana cicim ayı yaşatmadı eşimle başbaşa kalmayı bırak önümde oğlunu öpüp öpüp nispet yaptı. Senin bu düşüncen çok tehlikeli. Ozaman evlenince kaynanana bakacaksın şimdi sen çocuk yapınca o sana bakacak ya sen de evlenip kocanla baş başa bir hayat planlama ozaman. Kaynanana bakıcan ki ilerde bakılasın. Te allam ya. Şu hayatta hiç kimseye yük olmak istemiyorum allahım hiçbir insana beni yük etme insan eti ağırdır 3 gün yatak dördüncü gün toprak hayırlı ölüm ver allahım. Duan bu olsun yoksa benim kaynanam zihniyetinde bir kaynanan olur 45 yaşında dımbıcık gibi kadınla cicim aylarını paylaşmak zorunda kalırsın

Yaa konunun basligi da icerigi de ayri depresif
Konu sahibi arkadasim
Yaklasik 8 yıldır yalnız yaşıyorum, hastayken de yalnızım, ev tasirken de...
Evet elbette insan bazen destek ariyor ya da paylaşabilmeyi istiyor ama öyle biri yok diye de karalar baglamiyorum
Hayat güzel, bakin pandeminin ortasındayiz sagligimiz yerindeyse sukredecek cok seyimiz var.
Ben şahsen yalnizliga da alistim evlensem ayni evi biriyle paylasma fikri de korkutuyor alisik olmayinca :)
Diyelim ki evlenmedim yalniz öldüm, ee zaten yalniz doguyor ve yalnız ölüyoruz. Hayatin gerçekleri...
Evlensem belki kocam kotu biri olacak ya da onu da kaybedecegim ne malum
Ya da çocuğum olmayacak, belki sakat olacak. Kısaca hayatta her türlü olumlu olumsuz ihtimal var.
Sizin bu sekilde bir kafa yapisinda olmaniz problem bence bir uzman destegi alin.
Kimse kendine baksin diye cocuk yapmaz, evlat yetistirmek kolay mi?
Kendinizle barisik ve yalnız da mutlu olmayı öğrenmelisiniz. Kisi kendi basina mutlu değilse kimse onu mutlu edemez.

..........

Bir diğer konu da, benim kızkardeşim ablam Yok. Evlenememekten daha kötü birşey de kızkardeş olmaması. İşyeribde bir teyze vardı emekli oldu, 60 yaşındaydı be ömrü boyunca hiç ama hiç evlenmemişti, bir kere dahi evlenmemişti . Ama yalnızlık çekmiyordu çünkü 3 kızkardeşi vardı ve onlarla gezip Bodrum'da tatil yapmıştı. Yeğenleri vardı " ben doğuramasam da yeğenlerim bana analığı tattırdı benim Harika hayatım var" diyordu. İşte bende kızkardeş yok. 2 abim var biri evli, zaten bilirsiniz erkekler evlenince yarı el olur. Diğeri 35 yaşında bekar kendi havasında. Yani evlenemezsem yaşlanınca bana omuz verecek ablam Yok kızkardeşim yok.

Böyle işte kızlar. Dertleşmek istedim sizinle.

bunları böyle hissediyorsunuz sadece, bence gerçek tam olarak öyle değil..
kardeşler yetişkin oldukça, kıskançlıklar artıyor, ona fazla yaptın bana az yaptın insanoğlu aynı rahimden çıktığı canına bile düşman olabiliyor.
Abiniz sadece evlendi diye 'yarı el' olmuş, dışlamışsınız sanki :KK43: -abiniz duymasın bence-
Bekar abiniz el değil o zaman onunla gezip tozun, bşyler yapın !

Evli insanın öncelikleri değişiyor, artık kendi ailesi öncelikli oluyor, ki böyle olmalı.. Evli abiniz 'el' olmamış, 'ayrı ev' olmuş sadece.
Kız/ erkek farkediyor mu? Kardeşiniz varmış, iki tane .. Kız olsaydı farklı olacak gibi yazmışsınız, onlarında farklı hayatları olucaktı.

Çocuk sahibi olmak muhteşem birşey ama bazı evlatlar ailelerine öyle 'ateşten gömlek' giydiriyor ki, 'keşke doğurmasaydım' deniyor, hayatını bütün birikimini ona harcıyorsun, kısıyorsun, fedakarlık yapıyorsun ama sonucu ya farklı olursa !..
tabii ki tüm bunları deneyimlemek istiyorsunuz, inşallah nasip olur siz de yaşarsınız, en güzel şekilde.
olmasını istediğiniz için de; hep olumlu şeyler yazmışsınız.
ama zor tarafları da var, sadece eşinle değil, ailesiyle de evleniyorsun, herkes senin gibi yaşamıyor, senin kültürüne, hayata bakış açına uymuyor, arada kalıyorsun bazen Dünya'n değişiyor, eltin, görümcen, kayınpederin oluyor, aile içinde başka bir aile oluyorsun..
kimse kötü olmuyor özünde ama herkes farklı, herkes başka düşünüyor, her kafadan bir ses çıkıyor..

bu günlerin tadını çıkarın, okuyun, izleyin, gezin, kendinize güzel meşakkatler bulun, düşünüp dertlenip zaman kaybetmeyin.
Nasip olur evlenirseniz -ben 32 de evlendim-, 'iyi ki erken evlenmemişim' diyip güzel geçirdiğiniz bu anları anımsarsınız
:KK50:

Son düzenleme:
Annem 37'de evlenip 38'de beni doğurmuş. Önce bu size moral olsun.
Daha sonra, çocuğunuz olması size bakmak zorunda olduğu veya bakacağı anlamına gelmez. Tamamen gönüllülük esasına dayalı. İşiniz mesleğiniz varsa kendinize bakıcı tutarsınız. Dostlarınız, akrabalarınız ile ilişki kurarsınız maneviyatı tamamlamak için.
Mesela ben tek çocuğum. Ailemden başka bir şehirde yaşıyordum senelerdir. Şimdi iş için daha uzağa taşındım. 1 sene sonrada yurtdışına tayine gideceğim. Ve ömrüm dışarlarda geçecek.
Annem, keşke seni okutmayaydım bari yanımda kalırdın diyor😅 bak anam beni doğurdu ama işine yaramadım yani..
Her şeyin hayırlısı

Bir defa boyle dusunmeyin.
Benim annanem 3 kizi olmasina ragmen, maalesef ki bakim evinde dunyaya gozlerini yalniz bir sekilde kapatti.
Nedenlerini nicinlerini bir kenara, bazen insanin 10 tane evladi da olsa 1 tanesinden fayda gormez.

Diger konuya gelince, herkes evlenecek yuva sahibi olacak diye bir kaide yok.
2 tane kuzenim var, 50'li yaslara merdiven dayadilar ama, maalesef ne bir baltaya sap olabildiler ne de evlendiler.
Ikisi de kiz.
Akrabalarin kendileri hakkinda yorumlari ise su oluyor "biri annesinin emekli maasini alir ilerde, digeri de babasinin emekli maasini alir, gecinir giderler"
Bana sorarsan, bosa harcanmis hayatlar.

Neden bir kadin icin oncelik evlilik ben onu da anlamis degilim.
Bir kadin oncelikle hedef olarak ayaklarinin uzerinde durabilmeli, kendi kazancini saglamali ve hayatini planlamali.
Kendini maddi olarak ozgur kildiktan sonra ve kimseye muhtac durumda kalmadiktan sonra zaten yasliligin da cok zor gececegini dusunmuyorum.
Yeterki maddi imkanlar olsun, gelecege yatirim yapmak bu kadar zor olmasa gerek.
Bekar olmanin dezavantajlari oldugu gibi avantajlari da cok.
Oncelikle bunlara odaklanmak gerekirken, bir cok kadin "evde mi kaldim, ne yapacagim yasliligimda" diye hayiflaniyor.

Insan once "hayatta kendime faydali ne yapabilirim" diyebilmeli.

Evliyim 2 cocuk sahibiyim, ancak bu yasima kadar hep calistim.
Son 2 senedir calismiyorum, hayatin getirdikleri dogrultusunda.
Ancak hic bir zaman 2 cocugum var ilerde bana bakarlar diye dusunmuyorum.
Benim cocuklarim once kendilerine baksinlar, kendi hayatlarini duzgun bir rayina koysunlar, bana bakmasalarda olur.
Ben basimin caresine bakabilecek bir gelecek kurmaya calisiyorum kendime.
Tabii ki cocuklarimin da geleceklerini onemseyerek.

Illa evlada bagimli bir hayat olmak zorunda degil.
Hayatta tabii ki olumsuzluklar bizi bulabilir, hic ummadigimiz bir an evlatlarimiza muhtac olabiliriz o ayri bir konu.
Ama diyecegim o ki, sen essegini saglam kaziga bagla, sonra Allah'a emanet et.
Sen onlemini simdiden almadiktan sonra, yarinin ne getirecegini zaten kimse bilemez.
Bilsek olmeden mezarimizi kazardik.

Karsi komsumuz emekli olmustu, cocuklarini evlendirmisti, saglikliydi esiyle birlik yemek yaparlar, dolasirlar, tatillere giderlerdi. Anlayacaginiz birlikte tam kafa dinleme dönemine girmislerdi. O saglikli adam emekli olmasina ragmen gönüllü olarak calistigi bir yerde Covid kapmis 8 günün icinde kalp krizi gecirdi ve öldü. Karisi yapayalniz kaldi. Bu hayatta neyin garantisi var? Evli olanlarin esleriyle bir ömür gecireceginin bir kadin icin terkedilmeyeceginin ya da baska sebeplerden yanliz kalmayacaginin garantisi var mi? Evlenmek isteminiz normal ama evlenmek isteme sebebinizi cok yanlis buldum.

Merhaba haklısınız. Aslında etrafımda kocasıyla ve çocuğuyla hava basan kara yürekli çok insan var biraz ondan dolayı düşüncem böyle oluyor sanırım. İşyerinde falan kadınlar var, kocalarıyla çocuklarıyla hava atıyorlar bekar kadınlar üzerinden ego tatmini yapıyorlar, düşünemiyorlar mı hiçbirşeyin garantisi olmadığını ? En son geçen yine bir kadın bana hava bastı şöyle dedi: "sana üzülüyorum feray , kocan yok çocuğun yok yalnızsın neyse ki benim mutlu yuvam var" dedi. Ben sakin yapıda kimseyi kırmak istemeyen bir insanım ve dilimin ucuna kadar geldi şunu demek istedim: "bu dünyada hastalık var trafik kazası var uçak kazası var, o çok hava attığın aileni bir anda kaybedebilirsin" demek istedim ama diyemedim aslında bir patlasam susacaklar ama o an kalbim hızlı hızlı çarpmaya başlıyor laflar çıkmıyor kırmayayım diyorum yine içime attım bıktım bu durumdan yeter

Merhaba haklısınız. Aslında etrafımda kocasıyla ve çocuğuyla hava basan kara yürekli çok insan var biraz ondan dolayı düşüncem böyle oluyor sanırım. İşyerinde falan kadınlar var, kocalarıyla çocuklarıyla hava atıyorlar bekar kadınlar üzerinden ego tatmini yapıyorlar, düşünemiyorlar mı hiçbirşeyin garantisi olmadığını ? En son geçen yine bir kadın bana hava bastı şöyle dedi: "sana üzülüyorum feray , kocan yok çocuğun yok yalnızsın neyse ki benim mutlu yuvam var" dedi. Ben sakin yapıda kimseyi kırmak istemeyen bir insanım ve dilimin ucuna kadar geldi şunu demek istedim: "bu dünyada hastalık var trafik kazası var uçak kazası var, o çok hava attığın aileni bir anda kaybedebilirsin" demek istedim ama diyemedim aslında bir patlasam susacaklar ama o an kalbim hızlı hızlı çarpmaya başlıyor laflar çıkmıyor kırmayayım diyorum yine içime attım bıktım bu durumdan yeter
Ne biçim insanmış o kadın ya. Mesafe koyun bence ona.

Kesinlikle bunlar yüzünden takıyorsun bence. Evliyim 2 ay oldu 31 yasindayim bende, aramızda cok yokmuş sende daha cook gencsin evlilik her yasta olabilir bu hayat neler getirir bilinmez.
Gecenlerde bir arkadasim boşanmıştı yeniden sozlendi. Insanlar ikinciye bile evleniyorlar neden olmasin?
Bir baska arkadasim da 35 yasinda bekardı , kendi yasindan birkac yas büyük ve asla yasini gostermeyen biriyle sozlendi.
Cevrendeki insanlara aşırı kızdım asla susma, inan tavrin sebebiyle böyleler yoksa evlensen de susmaz bu sefer kocani elestirirler, mutlaka konuşmaya başla.

Konunuz kv ile aramda geçen konuşmayı hatırlattı, kendisi evlatların yaşlanınca kendilerine bakması icin yaptığını söylemişti, ben kızımı bunun için dogurmadim dediğimde" ya ne için? " diye şaşırarak sormuştu, bende onu sevmek için, evlat duygusunu tatmak için demiştim daha da şaşırmıştı.
Kendisini anlıyorum eskiden yaşlılara evlatlar bakardı, ama artık zaman değişti birçok seçenek var.
Şahsi emeklilik ve yaşlılık hayallerimde hiç kızımın bana saçını süpürge ettiği bir resim yok, daha ziyade sakin sessiz bir bahçeli müstakil evim, çevresinde kedi tavuk köpek bil umum hayvanların ve sebze bahçemin olduğu huzurlu bir yuva, hatta içinde eşim bile yok zira onun planları başka bence bu konuda.
El ayak tutmayınca da bakımevi.
Tabi öncesinde dünyadaki gunlerim tamamlanmaz ise..

Ben de bekarım. 37 yaşındayım. Anlıyorum sizi. İnsanız yalnızlık Allah a mahsus. İnşallah çıkar kalbinize göre biri. Ama annemin arkadaşı var mesela 4 çocuğu var. Biri bile bakmadı. Kadıncağız yalnız başına burda. Koahı var bir şey olsa hepsi yurt dışında. Ayrı bir evde birin bari yanına gideyim demiş istememiş. Babadan ayrılınca tek büyütmüş oysa çocuklarını. 2 si evlatlık 2 si kendi çocuğu. Hepsini okutup iş güç sahibi yapmış. Her işini kendi hallediyor. Bakom evine geçecekti pandemiden vazgeçti. yani eş çocuk hiçbiri baki değil.

Son düzenleme:
Lütfen bu ruh halinden çık...Ben de tek kız çocuğuyum.2 erkek kardeşim de benden önce evlendiler.Hatta teyzem size bisey olursa, bu kız ne olacak diye üzülürmüş annemle.
Ben de düşünürdüm bunu.Ama bana göre en kötüsü "Yalnız kalmak değil; sana kendini yalnız hissettiren insanlarla yaşamaktır."
33 yaşımda eşimle hiç ummadığım bi anda tanıştım 1 yıl içinde evlendim 34 yaşımda.(Burda çok okurdum bu tarz konuları, inanılmaz gelirdi)
İnan kısmetin bi yerlerde seni bekliyordur bol bol dua etmeni ve olumlu düşünmeni tavsiye ederim.
Umutsuzluğa kapılma sakın.En kısa zamanda gönlüne göre biri olur umarım🙏

4 kardeşiz ve 2'sinin benden zerre haberi yok. Umurlarında değilim.
Annem ve abim üst katımda oturuyor, geçen aylarda 4,5 yaşındaki oğlum hastalandı, 1 gece hastanede kaldık. Giderken abim gördü, el gibi geçmiş olsun dedi evine girdi. Sonra ne oldu, çocuk nasıl diye kapımı bir kere çalmadı. Hem annem, hem abim.
Eşim 10 ay işsiz kaldı, kendi annesi, babası ve iki kardeşi ne aradılar, ne sordular. Kısacası ölsek kalsak kimsenin ruhu duymaz, umrumda da olmaz.
Yani demem o ki, hayatta çoğu şey istediğimiz gibi olmuyor.

O yüzden hayırlısını iste.
Umarım hayırlısı ile Rabbim istediğin eşi de, yuvayı da verir sana.

Bu lafları o kadar çok duyuyorum ki. Çok şükür evden çalışıyoruz da el alemden kurtuldum. Neler dıydum neler. Laf söylesen kıskanıyor derler laf demesen hep söylerler. Valla bekar arkadaşım bile bana laf söyledi. Kendide aynı durumda. O yüzden artık asosyal yaşıyorum. Bunaltıcı valla ama işte yapcak bir şey yok. Toplum baskısı olmasa daha rahat edeceğiz ancak yapcak bir şey yok. kendimiz takmamayı öğrencez.

Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum düştü bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gün bir sürü 30 yaşını geçkin kadın evlenemedik diye üzgün konular açıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma çıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına çıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.

Kızlar benim ananem var erken evlenmiş yıllarca çocuğu olmamış stresle üzüntüyle yaşamış. Annemi 38 yaşında doğurmuş ve havalara uçmuş. Anneannem 90 yaşına yakın en son 2 defa kalçası kırıldı bir de pandemi dönemi, yalnız olsa perişan olurdu. Annem olmasa perişan olurdu. Ama annem baktı ilgilendi ve ben de yardım ettim ve anneannem günde 150-200 defa hep şunları söyledi:

"Kızımmm yavrum iyi ki seni doğurdum, iyi ki evlatsız kalmadım"
"Şükürler olsun evladım var bana bakıyor ya evlatsız olsaydım?"
"Sen iyi ki doğdun yoksa napardım ben iyi ki doğurdum şükürler olsun doğurdum"
"İyi ki evladım var iyi ki olmuş Rabbim evlatsızların yardımcısı olsun"

Her gün aynı lafları yüzlerce kez söyledi bu şekildeki lafları sanırım biraz da bu etkiledi: ben nolucam yaşlanınca düşüncesi belirdi kızlar Kaygı içindeyim ben.

Bir diğer konu da, benim kızkardeşim ablam Yok. Evlenememekten daha kötü birşey de kızkardeş olmaması. İşyeribde bir teyze vardı emekli oldu, 60 yaşındaydı be ömrü boyunca hiç ama hiç evlenmemişti, bir kere dahi evlenmemişti . Ama yalnızlık çekmiyordu çünkü 3 kızkardeşi vardı ve onlarla gezip Bodrum'da tatil yapmıştı. Yeğenleri vardı " ben doğuramasam da yeğenlerim bana analığı tattırdı benim Harika hayatım var" diyordu. İşte bende kızkardeş yok. 2 abim var biri evli, zaten bilirsiniz erkekler evlenince yarı el olur. Diğeri 35 yaşında bekar kendi havasında. Yani evlenemezsem yaşlanınca bana omuz verecek ablam Yok kızkardeşim yok.

Böyle işte kızlar. Dertleşmek istedim sizinle.
Allah herkesin karşısına hayırlı bir eş çıkarsın insallah. Benimde ablam bekar ondan önce evlendim ve onun için çok endişe ediyorum . Allah sizinde ablamında karşısına hayırlı bir eş çıkarsın inşallah..

Son düzenleme:
Bu lafları o kadar çok duyuyorum ki. Çok şükür evden çalışıyoruz da el alemden kurtuldum. Neler dıydum neler. Laf söylesen kıskanıyor derler laf demesen hep söylerler. Valla bekar arkadaşım bile bana laf söyledi. Kendide aynı durumda. O yüzden artık asosyal yaşıyorum. Bunaltıcı valla ama işte yapcak bir şey yok. Toplum baskısı olmasa daha rahat edeceğiz ancak yapcak bir şey yok. kendimiz takmamayı öğrencez.

Aynen şu baskı yok mu. Takmamak lazım o da zor oluyor nasıl başarmalı.

İnsan yaşlanınca özellikle çevremden görüyorum çocukları eş dost kardeş kim varsa arasın sorsun istiyor.
Çocuk ilerde bakılsın diye yapılmaz ama bir hal hatır sorsun kim istemez ki
Şuan benim annem babam yaşlı kimseleri yok biz üç kızlarindan başka.
Arayınca gidip gelince aşırı mutlu oluyorlar.
Bu mutluluk para vs ile ölçülmez.
O yüzden Allah hakkınızda hayırlı evlilik nasip eyler insaAllah.
Yalnızlık zor imtihandır bilirim .
Herkes evine çekiliyor belli süre sonra.
Gezmeye de insan birini arıyor.
Milletin arta kalan zamanından ortam yaratmak çok zor ; hepsini yaşadım.
Kotu evlilik de bu dünyadaki en zor şey.
O yüzden kismetlerinizi değerlendirin bir oturup çay için.
Zaten insanin 35 yaşından sonra mantık devreye giriyor makul insanları degerlendirebilirsiniz.
İlla aşık olup demek çok sağlıklı değil kuru aşk da kuru mantık da ise yaramaz.
Firsatlarinizi iyi degerlendirin.

Back