• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenemeyen kadınlar nolucak yaşlanınca ??

İnanın şu hayatta bir çok şey planladığınız, tahmin ettiğiniz, sandığınız gibi olmuyor.

Evlenmemek garanti değil. 35_40_50 hatta yetmişinde evlenen var. Malum yasal bir yaş sınırı yok evlilikte

Sizin yarına çıkmaya garantiniz olmadığı gibi eşin de yok. Oh evlendim yanlız yaşlanmayacağım dersiniz bir ay sonra eş vefat eder

Her evlenenin çocuğu olmadığı gibi her çocuk yanında yakınında yaşamıyor. Tutup gidip Amerikaya yerleşiyor. Üç yılda bir üç gün görebilirsen ne ala!

Ha bu arada her çocuk vefalı olmuyor. Hasta oldukları anda seni huzur evine yerleştirelim o evi de satalım da paylaşalım diyen dünya kadar evlat var

Diyelim ki evlenildi ve birlikte yaşlanıldı. Ee genellikle eşlerden biri önce vefat etti, al sana yine yalnızlık!

Bisürü çocuğu olan insanlar futbol topu gibi ondan ona paslanıyorlar ha bire. Neymiş sırayla bakılacakmış. Gittiği evde gelin damat suratı çekip odadan çıkmaktan korkması da cabası

Ahh neler gördü bu gözler bunlar sadece bir kaç örnek. Ne yalnızlığın garantisi var ne evliliğin, ne eşin ne de çocuğun özetle.

Bana kim bakacak demiyelim de Allahım yaşadığım müddetçe bakıma muhtaç etmesin bizleri diyelim bence. Evlat olsa da Allahım muhtaç duruma düşürmesin ona da, hiç kimseye de :dua:

Evlenmissiniz ve cocuk yapmissiniz gibi varsayarak para biriktirin. Varsayimsal cocuk ozel okullarda okumus mesela ve duğununu size yaptirtmis vs. Sonra bu paralari alin ozel huzurevinde arkadaslarla okeydi etkinlikti derken güzel güzel vakit gecirin :) En kotu ihtimalle yani. Bu rahat kafa yapisina ulasirsaniz hemen kismet cikar bence :) aramayinca bulunur ya.

Her kiz kardesi olan iyi anlasamiyor ben soyleyim.. hatta bazen olmasaydi bile diyebiliyorsun.. hayat insana neler yasatir bilemezsin.. kotu evlilikte cok zor yukarda arkadasin dedigi gibi..nasip kismet bazi seyler.. hani 28-29 yasindakilerede burdakiler ne acelen var tadini cikar diyolar ama zaman cok hizli geciyor gercekten..belli bir zaman sonra gec kaldim hissi olusuyor bence.. yinede nasip kismet olandada olmayandada vardir bir hayir

Hayirlisi olsun insallah ama bence bu tarz dusunceleiniz varsa iyi huylu evlenilebilir kismetlerinizi degerlendirin. Az kusurlarini gormezden gelin. Umarim evlenir cocuk sahibi olursunuz en kisa zamanda. Bende bazen evlendim cocuk hemen oldu daha bi dursaydim. Bekarlik guzeldi diyorum zorlandigimda. Her karar her istek oturup dusununce soyle olsaydi boyle olurduyla yargilanabilir. Bilemezsiniz sizin icin guzeli hangisi. Ama bi cocugunuz olsun istiyorsaniz sirf bunun icin bile evlenmeyi mantikli buluyorum ben

O hayırlı evlatlar eskidenmiş yalnız , şu anda aileme bakacağım ileride bilincinde olan genç sayısı bir elin parmağını geçmiyor, o yüzden çocuğum olsun bana bakar yalnız kalmam düşüncesini hiç anlamıyorum ben ve maalesef artık umulduğu gibi bakan eden de olmuyor , gelin yada damat tarafından maalesef istenmiyor , o vefalı sabırlı evlatlar maalesef geçmiş devirde kaldı , hep derim evlat senin katilin bile olabilir , annesini babasını öldüren başını en olmadık işlere sokan , baş eğdiren çok evlat da var, bu işler konuşulduğunda hep hayırlı bi evlat olacak gibi düşünülüyor da tam tersi de eskisinden çok çok daha yüksek olasılık

Dogurdugumuz bütün çocuklar hayırlı olmuyor maalesef.Allah çocuktan once hayırlı çocuk versin.Siz de evlenmezseniz yıpranmazsanız yaşlanınca da dinç olursunuz ve kendinize bakabilirsiniz inşallah.Zaten bir evlenen pişman bir de evlenmeyen 😄öyle miydi söz tam bilmiyorum😅

Evlenme yaşınız gecikmiş değil, ne zaman nereden kısmetinizin çıkacağı belli olmaz.
Olumsuz düşünmeyin. Bir kaç zaman içinde hem evlenirsiniz hem de çocuklarınız olur.
Boş yere günlerinizi karartıyorsunuz.

neden kimsenin bu konu aklına gelmiyor bilmiyorum ama:

anneniz anneannenize bakmış bakabilmiş
çünkü
çoğumuzun annesi ev hanımıydı
hadi diyelim çalışıyordu 45 yaşında 50 yaşında emekli olabilmişti

hadi emekli olmuştu en kötü 3bin lira filan emekli maaşı alıyordur. benim babam emekli mesela 4 binden fazla alıyor -ama iyi dereceli memurdu ortalama 3 bin alınıyor diyelim.

güzel arkadaşım en şimdi 35 yaşındasın diyelim ki, ne zaman emekli olacaksın en erken 55 yaşında kaç lira emekli maaşı alacaksın (bugünün parasına göre, ortalama) 1800-2 bin lira. zaten sana yetmeyecek ki nasıl annene bakacaksın? emekli olup ek iş yapacaksın. varsa çocuğun sen daha çocuğuna bakıyor olacaksın. çocuğun olsa o zaten 65 yaşından önce emekli olamayacak ve (bugünün parasına göre, ortalama) 800-1000 lira gibi bir emekli maaşı alacak...o zaten aç kalacak. bilmem farkında mısın?

ülkede kimse emekli yaşlarının ve maaşlarının bundan 20 sene sonra ne olacağının farkında değil,
herkes annesi gibi 45-50 yaşında iyi maaşla emekli olup anneanneye bakabiliyor olacak zannediyor.

kimsenin çocuğu annesine bakmayacak arkadaşlar 30 sene sonra (ortalamada yani). siz kendi annenize belki bakabiliyor olacaksınız.
çünkü herkesin çocuğu zaten açlık sınırında olacak. hepiniz emekli ve üstüne çalışıyor olacaksınız. (istisnalar, yurtdışında olanlar, üst düzey olanlar hariç ortalama toplum için konuşuyorum)
sevgiler.

Evlenseniz ve bir cocugunuz olsa onun siz yaşlaninca size bakmasini istermisiniz gercekten?
Bende mi bir tuhaflik var ben hic yaslaninca kizim bana baksin indirsin kaldirsin vs demiyorum.
Gezsiz tozsun hayatini yasasin benide cok gerekirse bakim evine falan birakabilir.
Ne olacagim diye dusunmeyin bence cocugu olan herkese bakan birileri olmuyor, zaten cocuk bize niye baksin.
Bana baksin diyemi cocuk doguracagiz?

ha ayrıca bir de şöyle bir şey var
Konu sahibi burada “ çocuğum bana baksın “ cümlesinden kasıt ilerleyen yaslarımda arasın sorsun anlamında yazdığını varsayarak söylüyorum.

Evlenince illa çocuğunuz olacak diye bir kural yok
Sizin olmayabilir , eşinizin olmayabilir ya da ikinizde de sorun olmayabilir ama yine olmaz.

30 yasını geçmiş bekar kişiler de evlat edinebiliyor.
Anne olmak dürtüsü ise kasıt evlat edinme de bir doğum şekli.

Back