• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendim ama okuluma da gitmek istiyorum. suç mu?

İstediğin seyden asla vazgeçme sonra icinde kalır
Abimin eşi okuyorken evlendi ve bitirdi okulunu çalışıyor şimdi
Kolay mı kazandınız okulunuzu bu kadar kolay olmamalı kaybetmek
Konuşarak anlatmaya çalışın umarım anlar

benim yengemde evlendiği yıl ünv. kazandı ve abim okumasını istedi şuan 3. yılı bende öyle olmayı ümit etmiştim..:(

Canım bende evliyim ve evlendikten sonra devam ettim okuluma. Şimdi son sınıftayım.

Öncelikle eşin ne diyor , neden istemiyormuş? Sözlerini söylersen belki daha iyi anlarız.

Nişanlıyken sevdikleri için herşeye evet diyorlar evlenince değiştirmek istiyorlar. Ben ne yaptım biliyor musun nişanlıyken istediğim şeyler hakkında söz aldım. Hatta bazılaraını aramızda sözleşme bile yaptık. Bir evlilik kitabında okumuştum. Öyle çok işime yaradı ki...

Evlendikten sonra herşeye evet demiyorlar malesef.

Okula gidicem zaten bu konuyu konuşmuştuk diye kapattım.Gerçi bizim de konuşmadığımız konular varmış bazılarını zamanla konuşa konuşa ikna ettim, kolay değil bi anda değiştirmek.

Sen eşine güzel bir şekilde konuş sert tepki verme. Senin mutsuz olmana razı olmayacaktır eminim.

sorun sanırım başka şehire sürekli gidip gelmem canım.. tam problemi söylemiyor ama bahane bu sanırım..

bende okuma askı ıcınde kalanlardanım ama gercekten bır ınsanınesınden para ıstemesı cok acı
bugun esımle alısverıse cıktık o ayrı bır magazadydı
bızde oglumla baska bı magazada
kıyafet baktık oglum anne koy sepetımıze dedıkce ıcım cız ettı
suankı halımıze bınlerce sukur ama bır maasım olmadıgı ıcınde kendı kendıme sıtem ettım:43:

üniversitedeyken hangi bölümü okuyodun canımi. bazı erkekler eşinin okumasına yada çalışmasına karşı oysa ne hakla! hangi çağda yaşıyoruz! keşke sende tam bi söz alsaymışın tekrar devam etceğinle ilgili ozaman sözünde durmak zorunda olurdu. tam olarak okumanı istemesinin sebebi ne bana kıskançlık gibi geldi. kesinlikle onunla bu konuyu konuş yoksa ömür boyu içinde kalır

Ben de üniversitedeydim eşimle tanıştığımda okulun bitmesini bekledik ve evlendik. Ama maalesef 4 senede bitmedi, benim çok alttan dersim vardı ve hukuk zor bir bölüm çok çalışma gerektiriyordu. Bir yandan iş hayatı, ev işleri ve okula gidiyordum sınav dönemleri çok zorlu geçerdi. Ev işlerini halletsem, işte sorun oluyordu zamanı yetiremiyordum. Sonuçta vazgeçmedim çok şükür bitti okulum ama ben de bittim. Hele son sınavlarımda hiç almadığım kadar yüksek puanlar aldım kızıma daha yeni hamileydim:) Sen de kesinlikle vazgeçme derim, mesele sadece çalışmak ekonomik özgürlük meselesi değil. Onlar da çok önemli tabi ama asıl önemli olan senin ruhen doyuma ulaşman, içinde uhde kalmaması. Eşinle tatlılıkla, güzellikle, sertlikle, hırçınlıkla artık orasını sen bilirsin hangisinden anlıyorsa o dilden konuş.

Son düzenleme:
Üni hocaları genelde bu durumda sadece sınavlara gidip gelmeye kabul edebilir..
okula gidip öğrenmek lazım.belki o zaman izin verir

not:hepsini okuyamadım belkide yazılmıştır..

Son düzenleme:
sorun sanırım başka şehire sürekli gidip gelmem canım.. tam problemi söylemiyor ama bahane bu sanırım..

Başka şehire gidip gelmek çok zor olur. Hem ev işi hem de dersler yoruyor zaten yeterince. Üniversitenin hocalarıyla görüşsen belki devam zorunlu değildir belkide sana anlayışla yaklaşırlar.

Ben´de okul bitmeden evlendim. Esimle evlendigimde 3. sinifa gecmistim. Evlendikten 1 hafta sonra üniler acildi ve ben herzamanki gibi okuluma gidip gelmeye devam ettim, 1 ay önce mezun oldum.
Esim ve ailesi daha beni istemeye gelirken babamin sarti okulu bitirmemdi ve bunu acikca kayinvalidem ile kayinpederime söyledi. Yukarda Allah var esim cok destek cikti evlendikten sonra okulum konusunda.
Benim merak ettigim nokta: Aileniz esinizle hic konusmadimi bu konuyu? Bilmiyorum belki sadece benim ailem cok müdahalecidir, ama babam olsa hemen müdahale ederdi: Bu kiz ya okuyacak, ya OKUYACAK diye.

Ben´de okul bitmeden evlendim. Esimle evlendigimde 3. sinifa gecmistim. Evlendikten 1 hafta sonra üniler acildi ve ben herzamanki gibi okuluma gidip gelmeye devam ettim, 1 ay önce mezun oldum.
Esim ve ailesi daha beni istemeye gelirken babamin sarti okulu bitirmemdi ve bunu acikca kayinvalidem ile kayinpederime söyledi. Yukarda Allah var esim cok destek cikti evlendikten sonra okulum konusunda.
Benim merak ettigim nokta: Aileniz esinizle hic konusmadimi bu konuyu? Bilmiyorum belki sadece benim ailem cok müdahalecidir, ama babam olsa hemen müdahale ederdi: Bu kiz ya okuyacak, ya OKUYACAK diye.

biz de okulum bitmeden evlenmek istiyoruz ama babam okul bitmeden olmaz diyor:)
nasıl ikna ettin babanı??

biz de okulum bitmeden evlenmek istiyoruz ama babam okul bitmeden olmaz diyor:)
nasıl ikna ettin babanı??

Aynisini benimde ailem söylemisti. 1. sinifta iken nisanlanmistik, asla okul bitmeden evlenemezsin demisti babam. 2 yil nisanli kaldik. Söz verdim babama okulumu biterecegime, ben söz verdimmi tutarim baba bilirsin dedim.
Esimle´de konustu babam, o´da bana herzaman destek cikacagina söz verdi. Sonra izin verdi ailem evlenmemize. Mezun oldugumu ilk babam ögrendi,cünkü sinav günü okulun önünde bekledi beni bana destek olmak icin ve bu müjdeli haberi verdigimde aglamisti mutluluktan. Cok duygulandim bende, birde cok gururlandim verdigim sözü tutabildim diye :72:

Ama evliyken okumak gercekten´de sabir isi bunu bilmeni isterim, cünkü evlilik bu, nekadar mutlu ve iyi günün olsa´da kavga ettigin günlerde oluyor. Moralin bozuk sekilde derslere giriyorsun, sunum yapiyorsun falan. Ben okul kapisindan iceri girdigim anda sorunlarimi unutmaya gayret gösterirdim, kimsecikler moralimin bozuk oldugunu anlamazdi. Birde esine bu konu´da cok is düsüyor. Anlayisli olmasi gerekiyor, destek cikmasi gerekiyor. Sinav haftasi 1 hafta ders calismaktan yemek yapmadigimi bilirim, sabah aksam tost yerdik, evi temizlemekte´de esim yardimci olurdu.

Son düzenleme:
Aynisini benimde ailem söylemisti. 1. sinifta iken nisanlanmistik, asla okul bitmeden evlenemezsin demisti babam. 2 yil nisanli kaldik. Söz verdim babama okulumu biterecegime, ben söz verdimmi tutarim baba bilirsin dedim.
Esimle´de konustu babam, o´da bana herzaman destek cikacagina söz verdi. Sonra izin verdi ailem evlenmemize. Mezun oldugumu ilk babam ögrendi,cünkü sinav günü okulun önünde bekledi beni bana destek olmak icin ve bu müjdeli haberi verdigimde aglamisti mutluluktan. Cok duygulandim bende, birde cok gururlandim verdigim sözü tutabildim diye :72:

Ama evliyken okumak gercekten´de sabir isi bunu bilmeni isterim, cünkü evlilik bu, nekadar mutlu ve iyi günün olsa´da kavga ettigin günlerde oluyor. Moralin bozuk sekilde derslere giriyorsun, sunum yapiyorsun falan. Ben okul kapisindan iceri girdigim anda sorunlarimi unutmaya gayret gösterirdim, kimsecikler moralimin bozuk oldugunu anlamazdi. Birde esine bu konu´da cok is düsüyor. Anlayisli olmasi gerekiyor, destek cikmasi gerekiyor. Sinav haftasi 1 hafta ders calismaktan yemek yapmadigimi bilirim, sabah aksam tost yerdik, evi temizlemekte´de esim yardimci olurdu.

zaten birlikte yaşıyoruz ve çok anlayışlı,ne yemek ne temizlik konusunda tek bişey söylemedi bana üstelik hepsine yardım da eder de işte aileme açıklayamıyorum bu durumu:)

zaten birlikte yaşıyoruz ve çok anlayışlı,ne yemek ne temizlik konusunda tek bişey söylemedi bana üstelik hepsine yardım da eder de işte aileme açıklayamıyorum bu durumu:)

Biz nisanliyken babamlarin evlenmemi istememe sebebi, evlilik agir gelir, ev isi sorumluluk derken derse vakit bulamam veya esimle gezip vakit gecirmekten dersleri boslarim gibi korkulardi.
Ama siz zaten beraber yasiyorsaniz bu gibi durumlara hazirliklisinizdir büyük ihtimalle. Hangi sebepten dolayi istemiyor ailen peki evlenmenizi?

Biz nisanliyken babamlarin evlenmemi istememe sebebi, evlilik agir gelir, ev isi sorumluluk derken derse vakit bulamam veya esimle gezip vakit gecirmekten dersleri boslarim gibi korkulardi.
Ama siz zaten beraber yasiyorsaniz bu gibi durumlara hazirliklisinizdir büyük ihtimalle. Hangi sebepten dolayi istemiyor ailen peki evlenmenizi?

aynı sebeplerden dolayı istemiyorlar:)
birlikte yaşadığımızı bilmiyorlar
evlenirsem okulu boşlarım ikisini bir arada yürütemem diye korkuyorlar

canm bende aynı hatayı yaptım çok pişman oldum ve açıkögretim yazdım 2 yıllk benm amacım memur olmak o yüzden benm için bi farkı olmaz.sende sınırlarını zorla vkt kaybetmeden madem okuluna brkmıyor sende açıkögretm yaz

Back