evlendim ama okuluma da gitmek istiyorum. suç mu?

Neden peki neden okumanı istemiyor tam olarak?

Yani bana yukarıdakiler biraz saçma geldi.

Ayrıca ona bağımlı olmanı istiyor.

bende bunu anlamıyor konuyu tam olarak konuşamıyoruz çünkü hemen tartışıyoruz yaa gerçekten ona bağımlı olmamı istiyor kendi param olunca değişecemi filan mı düşünüyor erkek milleti işte anlam veremiyorum ki bende

sırf konuya cevap verebilmek için giriş yaptım.
KESİNLİKLE NE YAP NE ET BİR ÇARESİNİ BUL OKULUNU BİTİR.
Yıllar sonra çok pişman olursun ama dönüşü olmaz.
Mesala okulu bitirmeden çocuk düşünmüyorum de.....

hepinize teşekkür edrim arkadaşlar haklısınız bende çok istiyorum ve PİŞMAN olacağımı çok iyi biliyorum kendimi tanıyorum zaten bu konuyu açmasam bile farkında olmadan başka konudan tartışma çıkarıyorum farkında olmadan bilinç altında ona kızgınız en ufak bişeyde kırılıyorum doluyum sanırım..farkında olmadan kırıyorum kırılıyorum..

okulundan kesinlikle vazgeçme, gerekirse sabah akşam kavga et ama pes etme, eğitim herkesin hakkıdır, evlendin diye kocan bu hakkını elinden alamaz

Bak şimdiden para konusunda bile seni sıkmaya başlamış okula gitmezsen eline işini ekmeğini alamazsan hep ona muhtaç kalırsın. para istemek zoruna gidiyormuş bi ömür böyle mi geçecek. sen kendi paranı kazanınca sende para harcama konusunda söz sahibi olursun. kesinlikle oku!! Böyle bi adamla bu ömür böyle gitmez çünkü

bende böyle devam edemem burcum kova özgürlükçüyüm ve para istemek beklemek bana göre değil..

kavgayla sonuca varamıyoruz arkadaşlar nasıl ikna edicem kavga ediyoruz ben gidicem ne olursa olsun diyorum ama ikna edemiyorum

gidemezsin deyip kestirip atamaz en azından bi sebep sunması lazım

sonuçta bunlar evlenmeden önce konuşulmuş ne çabuk unutmuş

Ailenizden yardim isteyin okulunuza devam edin
Gerekirse bitsin bu evlilik cunku esinizin sizi neden okulunuza gondermediginizi bence sizde cok iyi biliyosunuz
Okula gider egitimli ekonomik ozgurlugu olan biri olursaniz size izin verme hakkini kendinde bulamaz
Cocuk demissiniz o konuya hic girmek istemiyorum
Umarim yapmassiniz yaparsanizda cocugunuz insallah kiz olmaz
Boyle babalara kiz cocugu olmak cok uzucu

İstediğin seyden asla vazgeçme sonra icinde kalır
Abimin eşi okuyorken evlendi ve bitirdi okulunu çalışıyor şimdi
Kolay mı kazandınız okulunuzu bu kadar kolay olmamalı kaybetmek
Konuşarak anlatmaya çalışın umarım anlar

eşin tam anlamıyla döneklik yapmış. bu erkeklerin işine geldiği gibi davranması yok mu... seni evliliğe ikna etmek için tamam tamam diye geçiştirdi, şimdi yok okuyamazsın.. lütfen, boyun eğme. bu mantıktaki bi erkeğin ileride seni çok daha zor durumlara sokacağı belli. en azından elinde sağlam bir mesleğin olsun..

Anahtar kelime bu işte '''bağımlılık'''.Çok bencilce düşünüyor.

Şuan öğretmen maaşıyla evinizi geçindiriyor olabilir.Ama ilerde çocuklarınız olduğunda onun maaşıda yetmiycek,bu seferde bunalıma girecek.

Evet açıköğretim bir alternatif ama örgün eğitim yapan bir okul kazandıysanız neden daha azına razı olacaksınız ki?

Nasıl olsa KPSS yee gireceksin bahaneside çok komik,kolaymı hemen sınavı kazanmak.Kazanamazsanız ne olucak?Ömür boyu ona bağımlımı yaşayacaksınız?

Pardon ama eşiniz çok iyi biliyor ki,
Siz okulunuzu bitirip çalışmaya başladıgınızda
o evde sadece onun borusu ötmeyecek!
O nedenle engel olmaya çalışıyor.

Ailenizden veya bir başkasından destek isteyip mutlaka bitirin okulunuzu...

Son düzenleme:
onu bunu bilmem ama okumaya imkanı olan her kadın okumalı..mutlaka!

gidemezsin deme hakkı yok ki, neden eşinizden izin alıyorsunuz bu konuda, harekete geçin, kayıt falan yaptırın bakalım nolucak?

çok yakın bir tanıdığımın olayıyla birebir nerdeyse olayınız.onun eşide öğretmen ve arkadaşım ziraat mühendsliğnde okuyodu 1. sınıfı bitirdiğinde evlendiler aileleri razı olmasada arkadaşım ise sanıyordu ki okuluna devam edecek eşi asla dedi kesti attı konuyu..2 sene geçti aradan bebekte oldu..çok pişman oldu arkadaşım mesleğim olsaydı diyordu hep..sonra sınava tekrar girdi ve aynı bölümü kazandı eşi yine razı olmadı ki çok iyi bir kayınvaldesi vardı ona yalvarıp yakardı kadında oğlunu ikna etti ,kayınvaldesi yanında gitti çocuğa baktı arkadaşımda okulunu bitirdi şimdi devlet dairesinde memur ve eşide iyki okumuşsun diyomuş,iki maaş geçiyo elimize diyomuş...aman canım sakın pes etme gerekirse sert çık ama mesleğini al eline..bebeğinde olur pko ya çözümde var artık tıp ilerledi bebek düşünme ...hangi bölümde okuyordun daha önce ?

Canım bende evliyim ve evlendikten sonra devam ettim okuluma. Şimdi son sınıftayım.

Öncelikle eşin ne diyor , neden istemiyormuş? Sözlerini söylersen belki daha iyi anlarız.

Nişanlıyken sevdikleri için herşeye evet diyorlar evlenince değiştirmek istiyorlar. Ben ne yaptım biliyor musun nişanlıyken istediğim şeyler hakkında söz aldım. Hatta bazılaraını aramızda sözleşme bile yaptık. Bir evlilik kitabında okumuştum. Öyle çok işime yaradı ki...

Evlendikten sonra herşeye evet demiyorlar malesef.

Okula gidicem zaten bu konuyu konuşmuştuk diye kapattım.Gerçi bizim de konuşmadığımız konular varmış bazılarını zamanla konuşa konuşa ikna ettim, kolay değil bi anda değiştirmek.

Sen eşine güzel bir şekilde konuş sert tepki verme. Senin mutsuz olmana razı olmayacaktır eminim.

ankarada ilahiyat okuyordum... pko yüzünden doktora gittiğimde doktor korunma demişti bu beni tedirgin etti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…