evlendim ama okuluma da gitmek istiyorum. suç mu?

manqo

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2012
62
1
16
Konya
herkese iyi akşamlar siteyi uzun zamandır ziyaretçi olarak takip ediyordum yazmak bugüne kısmetmiş..11 aylık evliyim eşimle severek evlendik biz eşimle konuşurken o askerde ben ise ünv. yeni kazanmıştım. o askerdeyken bende bu arada birinci sınıfımı bitirdim. eşim kamuda çalışıyor bu yüzden askerliği 12 ay yaptı ve döndü daha sonra görevine başladı bense ikinci sınıfa geçmiştim fakat dönem başladı ve annemin sağlık problemleri yüzünden ilk dönem okuluma gidemedim eşimde evlenmek için ısrar ediyordu bu süre içinde ve konuştuk evliliğin okula bi engel olmadığını düşünmeye başlamıştım eşimde zar zorda olsa evlendikten sonra okuluma devam edebileceğimi söylüyordu ve ben ikna oldum evlendik. ama evlendikten sonra eşim bana okul konusunu bile açtırmıyor bu konu ne zman açılsa biz hep tartışıyoruz bu yüzden doğru düzgün bu konuyu hiç konuşamadı. ben zaman kaybetmemek için açıköğretimden bi bölüme kaydoldum bu eşim için yeterliydi mazereti nasılsa kpssye girip atanaksın diyordu. o yüzden örgün eğitime gerek olmadığını düşünüyor. ama artık yeni kayıt dönemi geliyor ve ben okuluma kaydolmak ve bitirmek istiyorum çünkü eşimde para istiyemiyorum istediğimde vermesi için ihtiyacımın çok zaruri olması gerekiyor ben bunları kaldıramıyorum çok pişmanım bu konuda çok eleştiri alacağımıda bliyorum keşke okulum bitmeden evlenmeseydim. ama inanın herşey o kadar hızlı geliştiki... bide bende pko var o yüzden çocukta düşünüyoruz nasıl yapcam ben eşimi nasıl ikna edicem okula tekrar dönmeye banada yardımcı olur musunuz okuyan herkese şimdiden teşekkürler...

bende aynı hatayı yaptığım için yazıyorum okulundan kesinlikle vazgeçme bu konuda ne kadar kararlı olduğunu göster eşine seven insan kendini geliştirmeni ister bende dinledim eşimi elimde kocama bir hiç kayıp yıllar ve tek kalemde beni silen bir eş var hiç bişey eğitiminden önemli değil hele bu durumda çocuk için çok erken önce ideallerini gerçekleştirmelisin bence

ya bu erkek milleti de cins arkadaş,madem sonunda böyle yapacaktın baştan niye tamam diyorsun.Aynı dert bende de vardı.Israr edeceksin başka çare yok.

okulunu ne olursa olsun bırakma ilerde cok ah vah dersin ....örgünle açık öğretim cok farklı eşinle aranda eğitim farkı mı olacak o yuzdenmı bu kadar kısıtlamaya ugrasıyor senı

girin birbirinize..onlar tartışma çıkararak bizleri yıldırma yoluna gidiyor.o zaman bastan kandırmasaymış

valla ne denir, nasıl ikna edilir bilmiyorum ki... neden karşı çıkıyor, bi açıklama yapsa da ona göre o yönden ikna etmeye çalışsan.. bir de sana başta evlendikten sonra da okuluna devam edebileceğini söylemiş (gerçi bunu belli ki zoraki, sırf seni ikna edebilmek için demiş), bu yönden ikna etmeye çalışsan, başta söz vermiştin filan desen...

eşiniz sizi bu konuda resmen kandırmış ne olursa olsun okuma fikrinden vazgeçme

eşin seni destekleyeceğine köstek oluyor

eşlerin okuyamazsın , çalışmazsın dayatmaları bana hiç samimi gelmiyor açıkçası

kadın okumak yada çalışmak istyorsa kimse engellememeli

Son düzenleme:

Keşke.................

Son düzenleme:
aramızda eğitim farkı olmayacak ve bu kişi öğretmen bahanesi tek başıma sürekli başka şehire gidip gelmem sorun olurmuş...

evlenmek için sizi kandırmış resmen !! Israr edin tartışın sonradan üzüleceğinize şimdi üzülün.. Ayrılırım falan derse bile ısrar edin bu sizin geleceğiniz çünküü o karar veremez !

eğer söz verdiyse yapacak,yoksa sizi kandırmış olur..hani erkek sözü diye birşey vardır ya bunu hatırlatın eşinize.sözünün arkasında dursun! eğer siz gerçekten okumak istiyorsanız önünüzde hiçbir engel duramaz..eğer bunun için kavga ediyorsanız sonuna kadar edin,ikna edin onu.bir kadının eğitim alması,maddi gücünün olması çok önemli.bunun örneklerini kk da bile görüyoruz bazen.lütfen vaz geçmeyin..

Son düzenleme:
ben onun için küçük bi kasabaya geldim yanımda kimse yok ama o benim için bu fedakarlığı yapamıyor neden böyle erkekler yaa ben tartışmadan anlatmaya çalışıyorum emeklerimi ailemin emenklerinin karşılığını diplomammı alark verebilriim diyorum ama ikna olmuyor..vicdan azabıda duyuyorum

Bencede sizi kandırmış yada en iyi ihtimalle kendizin vazgeçersiniz diye düşünmüştür.
Evlilikte keramet vardır ya:)))
Çok zaruri ihtiyaçlarım için para veriyor derken neyi kastettiniz?

çocukmu düşünüyoruz dedin sen ,,sakın sakın çocuk yapma yoksa okul hayalin suya düşer , ve sonuna kadar çabala baştan seni kandırmasaymış akıllıya bak ya

ah ben cnm yaa.. evlenmeden önce, okuluna da gidersin, ne zaman istersen annenlere de gidersin, çalışmak istersen tabiki çalışırsın derler.. evlendikten sonra, evlendin artık, evli kadın okula mı gidermiş, ne çok gidiosun annenlenlere biraz da benim aileme git, ben seni hayatta çalıştırmam, otur evinde çocuklarına bak derler... evlenmeden önce, kimseden müsade istemek zorunda kalmadan, hayallermizi gerçekleştirmemiz gerek... .. yaptın yaptın, yapamadın elin oğlu gelir, acımadan yıkar geçer...

Neden peki neden okumanı istemiyor tam olarak?

Yani bana yukarıdakiler biraz saçma geldi.

Ayrıca ona bağımlı olmanı istiyor.

evleneli yaklaşık bir yıl olmak üzere bu yüzden borçları olduğunu söylüyor en basitinden bi kıyafet almak istesem ne gerek var şu anda diyor bu ona göre gereksiz bi ihtiyaç alması için bişeyi gerçekten ihtiyacım olmalı ya borcumuz olduğu için şimdilik böyle yapıyor yada hep böyle yapacak bilmiyorum

eşin seni kıskanıyor olmasın?
ama ister neden kıskanması olsun, ister artık göndermek istemiyor olsun, sen yine de diret. mutlaka gitmelisin okula, allah korusun yarın bigün seni bıraksa ne olacak? ne yap et, istediği kadar kızsın küssün yine de kabul ettirmelisin canım

tüm arkadaşlara katılıyorum. bence de bırakmayın okulunnuzu. ben de yurt dışında mastır yapacaktım ama eşim için vazgectim. yanı üniversite bitince dedik artık evlenelim, bi kaç yıl yurt dışında zor olur diye... ama şimdi türkiyede ikinci üniversite ya da mastır düşünüyorum, işin güzel, çocuk oldu ihtiyacın mı var diyor. ama kendisi dr ve uzmanlık yapıyor. neden sen kendi hayallerinin peşinde koşuyorsun da be koşamıyorum diyorum tık yok! ama ben ne yapacağım biliyo musun arkadaşım onun dinlemeyip seneye başlayacağım. ya özel bi üniversitede ikinciyi okumaya ya da mastıra. nasıl olsa kavga oluyo öyle ya da böyle. ikna olacak nihayetinde. her şey insan için. üç beş yıl sonra her şey kötüye gitse benim onun için hayallerimden vazgeçtiğimi düşünüp de daha mı az kıracak beni! hayır. tabi ki eşimiz ters olmayalım ama neden hep biz makul oluyoruz, onlar olsun birazda:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…