• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra....

Hep hatayı karşıda mı arasın böyle? İş yapamamak nedir Ya? Ev işin de ne var? 10 yaşındaki oğlum temizlikte yapar yemekte bıraksam. Bunun için aile suçlamak saçma. Kaynana kendi evinde oturuyor ona sinirlenmek saçma. İş bulamıyorsan o da senlik bir durum. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır

İlla birilerinin sizi iteklemesini mi beklediniz yıllarca .
23 yaşındayım zor zamanlar geçirdik .ilk yemek yapmayı annem ciddi bir ameliyat olunca öğrendim .kimse bana demedi şunu şöyle yap diye .ben akıl ettim ben yaptım .ona en sevdiği ilk çorba yaptığımı hala unutmam 19 yaşımda .
Çok rahat bir ailede mi büyüdünüz anlamadım hiç mi zorlukla karşılaşmadınız .
Üniversiteden mezun oldum ailemden para istemeye utandım .1-2 ay evde durup hemen iş buldum .yani bunları bana kimse yap demedi kiii
Evet fazla rahat bir ailede büyüdüm. Biraz fazla şınartıldım galiba....

Anneniz haklıymış sen yapamazsın edemezsin derken benim gördüğüm bu şu an. Kendinizde eksik gördüğünüz yanların sorumluluğunu bile kendiniz hariç herkese yıkmaya meyillisiniz. Çocuğunuzun olmaması konusında bile birilerini suçlama eğiliminiz var.

Hiç iş yapmadım genç kızlığımda. Çok takdir edildiğim de söylenemez. Ama bir şeyler başardım kendi çapımda. Annemin okul, dolayısıyla gelecekteki iş hayatımla ilgili en güzel yaptığı şey benden hiç iş beklemesiydi.. elinden gelen de buydu. Ben de elimden geldiğince hakkını vermeye çalıştım. siz hem iş yaptırmaması, hem işsizliğiniz her konuda yine kendiniz hariç annenizi suçlamışsınız. İş yaptırsaydı da bu sefer bunu diyor olacaktınız. Çok iş yaptırırdı çok kimyasal kullandm onun yüzünden çocuğum olmuyor deme potansiyeliniz bile var

Tedavi olmanız ve yetişkin olduğunuzu hatırlamanız lazım.

18 yasinda universiteye gidene kadar cay demlemeyi bile bilmiyordum. Evden ayrilirken en azindan bir sey ogreneyim diye cay demlemeyi ve pilav yapmayi ogrenmistim hic unutmam 😅

Bunun sorumluluk almayi bilmemekle bir alakasi oldugunu da dusunmuyorum ne demek 1 ay ugrastim is aramasi zor gelince biraktim... Sizin calisasiniz yokmus, baskasina suc atmayin bos yere. Eger sansli azinliktan degilseniz hicbirimize altin tepside sunulmuyor imkanlar. Tirnaklarimizla kaziyoruz. Siz bunun yerine aglanip sizlanmayi secmissiniz ve devam da ediyorsunuz anladigim kadariyla.

Arkadaşlar merhaba Ben 7 yıllık evliyim eşim le memleketimden 4 saat uzaklıkta bir şehirde oturuyorum. Kendi ailem memleketin köyünde eşimin ailesi de şehirde ama aslen doğulu biz egeliyiz. Asıl sorun şu ki evlendikten sonra eşimle gül gibi anlaşıyorduk... Sadece tek sıkıntım şehirde arkadaşım yok sıkılıyordum. Bir de iş ararken destek kimse olmadı...
Asıl soruna gelelim eşimin ailesi bize 2 sokak öteden ev alıp bütün kışı şu anda yaşadığımız şehirde yaşamaya başladılar.... O günden sonra ne evimin ne iş bulamam
Sonra kıyaslamam ve sürekli başkalarıyla övmesi falan... Sırf beni eleştiriyor eşimle aramız bozuldu yıllarca....
Sonra kendi aileme gelince gelinden şikayet ediyorlar telefonda ondan sonra hiç bir şey yokmuş gibi akşamına yüz yüze oturup bir de yemek yiyorlar...
İnsanların ikinyüzlülüpü yüzünden ben gül gibi eşimle kavga ettim. Masum melek kalpli eşimi aptal ailesi yüzünden kalbini kırdım....
Madem eleştirdiğiniz beğenmediğiniz arkasından küfür ve beddua ettiğiniz kişilerin evinde sofrasında ne işiniz var....
Ben kaynanam beni eleştirdiğin de mesafe koyuyorum. Aramıyorum hep bir mesafem var sadece eşimin hatrına katlanıyorum...
Benim bir tavrım var duruşum var ama ne kaynanaları bir duruşu yok beni eleştirip kırıldığımı söylediğim halde 2 gün sonra evine çağırabiliyor artık....
Ben eskiden kaynanam dan şikayet ettiğim de gerçekten ciddiydim üzülüyordum ve bu soruna çözüm bulamadığum için anlatıyordum..... Onlar yüzünden ben stres den cocuğum bile olmadı....
Kendi ailem de bana hiç sorumluluk vermediği için işim olmadı... İş arayacağım onu bile başkasından bekledim kendim aradığımda bile yanımda biri istedim meğer beni öz güvensiz hissettiren ailem miş. Hayatımda çok büyük bir darbe yedim hem kendi ailemden hem de eşimin ailesinden....
Meğersem kendilerine bağımlı kalayım diye sürekli beni yönetmeye çalışmışlar....
Evlenmeden önce bana hiç iş yaptırmadılar. Evlendikten sonra da zorlanıyorum dediğim de sus deyip beni bastırdıkar. Meğersem onların tek düşündükleri şey yanındaki kişiler miş biri uzağa gitti mi umurlarında falan değil.
Benim kendi ayaklarım üstünde durmamışım. Yıllardır tüp bebek tedavisi görüyorum uzaktayım ya umurlarında değil sadece yanındaki kişiler umurunda gözüyle gördüğü umurunda tabi benciller miş.... Meğer bu hayatta kimsenin lafını ciddiye almamak ve sadece kendine güvenmek gerekiyormuş iki ailede bizim mutsuz etti. Şimdi siz olsanız ne yapardınız. Bu iki aileyi bu hayatta yaşamama izin vermediler....
Süreci yönetememişsiniz. Şimdi ahlanıp vahlanıp iki aileyi de kötülüyerek kendinize hak çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Yemek yapmak dışında hiç bir şeye ilgim yok sorumluluk verselermiş ne yapayım.
Çocukken almazsan sonra evlenince eline bile alasın gelmez.....tabiki evimi süpürüp ütümü yapıp yemek yapıyorum ama hepsini İnternet den bakarak bazısını da eşim yapıyor....
Kayın aileye gelince onlarda beklentileri yüksek becerikli gelin istiyorsa araştırsalarmış.... Ben eşime becerikli olmadığımı söyledim.... Her şeyi açık açık konuştum beni bağlamıyor sonrası....
Ne var ki internetten hepimiz bakıyoruz , üniversiteyi evin dışında okumadınız mi ? Terapi süreciniz bitti mi , bu kadar çok başkalarını sucladiginizi terapistiniz biliyor mu ?

18 yasinda universiteye gidene kadar cay demlemeyi bile bilmiyordum. Evden ayrilirken en azindan bir sey ogreneyim diye cay demlemeyi ve pilav yapmayi ogrenmistim hic unutmam 😅

Bunun sorumluluk almayi bilmemekle bir alakasi oldugunu da dusunmuyorum ne demek 1 ay ugrastim is aramasi zor gelince biraktim... Sizin calisasiniz yokmus, baskasina suc atmayin bos yere. Eger sansli azinliktan degilseniz hicbirimize altin tepside sunulmuyor imkanlar. Tirnaklarimizla kaziyoruz. Siz bunun yerine aglanip sizlanmayi secmissiniz ve devam da ediyorsunuz anladigim kadariyla.
Haklısınız galiba yüzde 70 benim hatam var yüzde 30 da ailemin de hatası var....

Süreci yönetememişsiniz. Şimdi ahlanıp vahlanıp iki aileyi de kötülüyerek kendinize hak çıkarmaya çalışıyorsunuz.
Evet kafamdaki gibi süreç olsun istedim asıl sıkıntı uzağa evlenmek istemiyordum. Uzağa evlenince işler biraz istediğim gibi gitmeyince süreç zor geldi....
İşim olsun ama ailem yakın olsun
Çocuğum olsun ama ailem cocuk baksın ben çalışayım istedim.
İşim olsun ama memurluk olsun kendi memleketim de olsun istedim. Aslında kafamda bir dünya yarattım hep onun için uğraştım. Memur olayım ama kendi memleketime bu kadar kpss çalışmamın sebebi budur.
Ailem de cocuk olunca baksın.
Diğer sorumluluklar için de bir yardımcı bulurum diye düşündüm ama sadece üniversite hayalim dışında hiç biri olmadı....

Evet kafamdaki gibi süreç olsun istedim asıl sıkıntı uzağa evlenmek istemiyordum. Uzağa evlenince işler biraz istediğim gibi gitmeyince süreç zor geldi....
İşim olsun ama memurluk olsun kendi memleketim de olsun istedim. Aslında kafamda bir dünya yarattım hep onun için uğraştım. Memur olayım ama kendi memleketime bu kadar kpss çalışmamın sebebi budur.
Ailem de cocuk olunca baksın.
Diğer sorumluluklar için de bir yardımcı bulurum diye düşündüm ama sadece üniversite hayalim dışında hiç biri olmadı....

Hayalleriniz biraz fazla başkalarına bağlı sekilde, kaç memur kendi memleketinde ,kaç kişinin çocuğuna ailesi bakıyor , kaç kişi aynı memleketten evli . Bu saydıklarınizin o kadar düşük olasılık, memur olarak atanıp gitmediniz mi o kısmı anlamadım ?

İşim olsun ama memurluk olsun kendi memleketim de olsun istedim.
Döner istiyorum ama dönmesin istiyorum diye devam etseymişsiniz keşke.
Bi o eksik kaldı çünkü 🙄

Sizinki "rahat büyütülmek" değil, şımarıklık. Ben de rahat büyüdüm ama büyüdüm.
Yetişkin olduğunuzun farkına varmamışsınız henüz.

Eğer bir şeyler öğrenmek, bir adım olsun ileriye gitmek istiyorsanız ; sürekli başkalarını suçlamayı bırakın,

Kpss için elimden geleni yaptım. Üniversite okudum sadece bunun için kimse engel olmadı.... İş aramak gibi şeyleri kendim denediğim de alışkın değilim mücadele etmeye 1 ay mücadele edince bıraktım.. Ailem de sende neden böylesin deyip sorgulamadı direk aman boşver kocan baksın cocuk yap otur diyerek direk beceriksiz sıfatını yapıştırıp bana bunu inandırdılar....
sadece bi ay mı mücadele ettin...çok çabuk pes etmişsin....

20 yaşımdan 32 yaşıma kadar her kpps de yüksek puan her sınavda yüksek yazım ama mülakatta elenme ile karşı karşıya iken bile pes etmedim arada 2 çocuk doğurup büyüttüm ve 32 yaşında memur oldum. Eşim yurt dışında 2 çocuğa tek başıma bakıyorum tek başıma ayak üstündeyim kimseye değil kendine güven bi silkelen kendine gel

Kpss için elimden geleni yaptım. Üniversite okudum sadece bunun için kimse engel olmadı.... İş aramak gibi şeyleri kendim denediğim de alışkın değilim mücadele etmeye 1 ay mücadele edince bıraktım.. Ailem de sende neden böylesin deyip sorgulamadı direk aman boşver kocan baksın cocuk yap otur diyerek direk beceriksiz sıfatını yapıştırıp bana bunu inandırdılar....
en önce insanları suçlamaktan vazgeçin!
belki de çok mızmız kolay ağlayan ve saatlerce üzüntünüz geçmeyen bir tiptiniz de aileniz de teselli olsun diye
amaaan boşver kızım dediler

savunmanız bana hiç inandırıcı gelmedi kusura bakmayın

Onları herhalde yapıyorum onlar değil demek istediğim elin ağır beceriksiz sin ben hızlı yaparım kisvesi altında hiç bir şey yaptırmadılar.... Evlenene kadar ben hiç yemek yapmadım.... Temzilik yaptıysam bile süpürge yi çekiyorum yarıda bırakıp elimden alınıyor Du mesela o yüzden plan zaman yönetimini hiç beceremedim bugüne kadar...
kusura bakmayın ama birçok anne beğenmeyip eleştirir kızar
dur bi ver şunu bana klasik repliklerdir :) hiç kusura bakmayın
evlenene kadar bende hiç yemek yapmadım
ama evlenince herşeyi gayet güzel severek özenerek yaptım

tembeldim tembelim demiyorsunuz da hep annemin suçu diyorsunuz

Back