Yıllarca mapülasyona uğradım sen beceremezsin diyerek... Geri plana itildim... Toplum hep böyle çenesi kuvvetli eli becerikli insanı poh poh lamaya ama sessiz sakin eli ağır insanı da aşağılamaya meyilli işte.... Her zaman aşığlanan taraf ben oldum.....Dışardaki insanlar (kok aile bile olsa) bi yere kadar huzur kacirabilir. Siz izin vermezseniz bi yerde biter. Daha erken yapsaydiniz probleminiz kalmazmiş işte. :))) Yani her şeyi başka insanlara atmamak lazim.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evlendikten sonra....
- Konu Sahibi 123gulcin
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Yemek yapmak dışında hiç bir şeye ilgim yok sorumluluk verselermiş ne yapayım.Yöneten bir aile ile değildim belki tabii ki yönetme kısımları vardı eve girme saatleri gibi hatta çalışma da dediler üniversite bitene kadar dersine bak dediler.
Yemek de yapmamı istemediler hiç biz 3 kardeşiz üçümüzden de istemediler öyle bir şey mesela.
Ama lisede fark ettim arkadaşlarım yaptığı kurabiyeyi vs anlatıyor ben gittim anneme dedim yemek yaparken bana da göstersene diye çok iyi hatırlıyorum ilk pilav yapmayı öğrendim.
Bazı aileler okusun tek dersine baksın yemeği vs sonra öğrenir diyebiliyor ki içinde varsa ilkokula geçmeden mutfağa geçiyor insan ya da başka şeye yardım ediyor
Benim içimde yoktu öyle şeyler anca 16-17 yaşımda kendim dedim ben de yapayım diye.
Siz anlatıyorsunuz ki aileniz baskılamış sonra kayınaileniz vs.
35 yaşına kadar beni baskıladılar diyorsunuz çocuğum da onlar yüzünden olmadı diyorsunuz hatta.
Değişik geldi bana
Çocukken almazsan sonra evlenince eline bile alasın gelmez.....tabiki evimi süpürüp ütümü yapıp yemek yapıyorum ama hepsini İnternet den bakarak bazısını da eşim yapıyor....
Kayın aileye gelince onlarda beklentileri yüksek becerikli gelin istiyorsa araştırsalarmış.... Ben eşime becerikli olmadığımı söyledim.... Her şeyi açık açık konuştum beni bağlamıyor sonrası....
Yönetmeseymiş başka şehirde oturuyorum gelmem gitmem olmaz yılda 1 kere gelir çalışırsa diye çalışmamı bile engelledi..... Yoksa çalışmama karşı değildi aslında kimse sırf kendilerin için bencilliklerinden...Siz de haksızsınız herşeyi başkasından bekliyorsunuz.
Kimse size ekmek vermez gidip kendiniz alacaksınız bu kadar pasif okursanız sonra beni yönetiyorlar diye hayıflanmayacaksınız.
- 23 Eylül 2023
- 3.534
- 21.816
- 228
sorumluluk verselermiş ne yapayım.
Çocukken almazsan sonra evlenince eline bile alasın gelmez.
YAzdıklarının akla mantığa sığar yanı yok. Kendine çok güzel savunma bahanesi bulmuşsun.
Ne olursa olsun hakkım yendi dediğim gibi çalışmak istedim ama 5 saat uzaklıkta ki şehire gidicem haftada 1 gün izni olan iş bulup gelmicem diye beni engellediler....27 yaşında evlenmişsiniz o yaşa kadar çalışmak istediğinizde aileniz önünüzde mi durdu?
Evlenene kadar ne yaptınız evde mesela ev işi,yemek de yaptırmamışlar öyle hatırlıyorum.
Sıkıldım kursa gideyim deyince ne yaptılar mesela veya deseniz ne yaparlardı?
Ben ne yaptığınızı anlamadım evlenene kadar veya sonrasında?
Gayet aklımda başımda kendimden de eminim iyi bir anne olabilir ama sürekli sorumluluk alarak ve sorunları üstüne kaparatarak bana haksızlık etti dış dünyayı tanıyamadım....YAzdıklarının akla mantığa sığar yanı yok. Kendine çok güzel savunma bahanesi bulmuşsun.
- 7 Ocak 2016
- 10.305
- 49.648
- 598
Konu sahibi artık ailenizi suçlamayı bir kenara bırakmanız gereken bir yaştasınız. Yaptıklarınızın/yapamadıklarınızın sorumluluğunu almalısınız. Siz ve eşiniz dışında herkes suçlu maşallah. Önce birey olmayı öğrenmeniz lazım. Birey olmadan anne olmaya çalışıyorsunuz bu da yanlış. 2.üniversitesini bitirmek üzere olan 7 yıldır evli bir kadının hala ailesinin yaptıklarında takılı kalması doğru değil. Bencd sizin çalışasınız yok. Başkalarını suçlamak kolayınıza geliyor
Herkese teşekkürler yorumlarınız için ama evlendikten sonra aile dışına cıkınca her şey zor olmaya başladı..... Bu konu benim için kapanmıştır.....Arkadaşlar merhaba Ben 7 yıllık evliyim eşim le memleketimden 4 saat uzaklıkta bir şehirde oturuyorum. Kendi ailem memleketin köyünde eşimin ailesi de şehirde ama aslen doğulu biz egeliyiz. Asıl sorun şu ki evlendikten sonra eşimle gül gibi anlaşıyorduk... Sadece tek sıkıntım şehirde arkadaşım yok sıkılıyordum. Bir de iş ararken destek kimse olmadı...
Asıl soruna gelelim eşimin ailesi bize 2 sokak öteden ev alıp bütün kışı şu anda yaşadığımız şehirde yaşamaya başladılar.... O günden sonra ne evimin ne iş bulamam
Sonra kıyaslamam ve sürekli başkalarıyla övmesi falan... Sırf beni eleştiriyor eşimle aramız bozuldu yıllarca....
Sonra kendi aileme gelince gelinden şikayet ediyorlar telefonda ondan sonra hiç bir şey yokmuş gibi akşamına yüz yüze oturup bir de yemek yiyorlar...
İnsanların ikinyüzlülüpü yüzünden ben gül gibi eşimle kavga ettim. Masum melek kalpli eşimi aptal ailesi yüzünden kalbini kırdım....
Madem eleştirdiğiniz beğenmediğiniz arkasından küfür ve beddua ettiğiniz kişilerin evinde sofrasında ne işiniz var....
Ben kaynanam beni eleştirdiğin de mesafe koyuyorum. Aramıyorum hep bir mesafem var sadece eşimin hatrına katlanıyorum...
Benim bir tavrım var duruşum var ama ne kaynanaları bir duruşu yok beni eleştirip kırıldığımı söylediğim halde 2 gün sonra evine çağırabiliyor artık....
Ben eskiden kaynanam dan şikayet ettiğim de gerçekten ciddiydim üzülüyordum ve bu soruna çözüm bulamadığum için anlatıyordum..... Onlar yüzünden ben stres den cocuğum bile olmadı....
Kendi ailem de bana hiç sorumluluk vermediği için işim olmadı... İş arayacağım onu bile başkasından bekledim kendim aradığımda bile yanımda biri istedim meğer beni öz güvensiz hissettiren ailem miş. Hayatımda çok büyük bir darbe yedim hem kendi ailemden hem de eşimin ailesinden....
Meğersem kendilerine bağımlı kalayım diye sürekli beni yönetmeye çalışmışlar....
Evlenmeden önce bana hiç iş yaptırmadılar. Evlendikten sonra da zorlanıyorum dediğim de sus deyip beni bastırdıkar. Meğersem onların tek düşündükleri şey yanındaki kişiler miş biri uzağa gitti mi umurlarında falan değil.
Benim kendi ayaklarım üstünde durmamışım. Yıllardır tüp bebek tedavisi görüyorum uzaktayım ya umurlarında değil sadece yanındaki kişiler umurunda gözüyle gördüğü umurunda tabi benciller miş.... Meğer bu hayatta kimsenin lafını ciddiye almamak ve sadece kendine güvenmek gerekiyormuş iki ailede bizim mutsuz etti. Şimdi siz olsanız ne yapardınız. Bu iki aileyi bu hayatta yaşamama izin vermediler....
Teşekkür ederim yorumunuz için...Konu sahibi artık ailenizi suçlamayı bir kenara bırakmanız gereken bir yaştasınız. Yaptıklarınızın/yapamadıklarınızın sorumluluğunu almalısınız. Siz ve eşiniz dışında herkes suçlu maşallah. Önce birey olmayı öğrenmeniz lazım. Birey olmadan anne olmaya çalışıyorsunuz bu da yanlış. 2.üniversitesini bitirmek üzere olan 7 yıldır evli bir kadının hala ailesinin yaptıklarında takılı kalması doğru değil. Bencd sizin çalışasınız yok. Başkalarını suçlamak kolayınıza geliyor
- 29 Mayıs 2021
- 13.507
- 87.606
- 548
- 36
İstediğiniz yorumlar gelmedi mi?Herkese teşekkürler yorumlarınız için ama evlendikten sonra aile dışına cıkınca her şey zor olmaya başladı..... Bu konu benim için kapanmıştır.....
Sizde konu kapanmaz.
İki güne bir ayni şeyleri yazıyorsunuz.
Sürekli ettiği suçlayın durun oturduğunuz yerde.
Kolay böylesi tabi.
- 3 Şubat 2018
- 25.512
- 109.878
- 598
Öz güvensiz yetistirilmenin dezavantaji hep cözümü de baskalarinda aramak. Bence bu iki aileyi ne yapmaniz gerektiginizden ziyade asıl sizin ne istediginizi düsünmeniz gerekir. Ailelerle mesafeli olursunuz, gerektigi yerde cevaplarini veriri oturtdurursunuz. Ama siz asıl herkesin bakis acisindan özgür kendiniz icin ne istiyorsunuz, asıl o soruya odaklanin.
En doğru yorum teşekkürler... Aynen öyle yapıcam... Yıllarca bana hep başkaları şunu yapmış şununla evlenmiş şurada işe girmiş diyerek beni başkaları önemli ama sen önemsiz bir insansın diyerek bana bu aşılandı.... Böyle oluncaya onların lafları çok kıymetsiz oluyor gözümde artık dinleniyorum bile baktım 3.kişiler se muhabbet direk kulak arkası yapıyorum...Öz güvensiz yetistirilmenin dezavantaji hep cözümü de baskalarinda aramak. Bence bu iki aileyi ne yapmaniz gerektiginizden ziyade asıl sizin ne istediginizi düsünmeniz gerekir. Ailelerle mesafeli olursunuz, gerektigi yerde cevaplarini veriri oturtdurursunuz. Ama siz asıl herkesin bakis acisindan özgür kendiniz icin ne istiyorsunuz, asıl o soruya odaklanin.
Özgüvensiz kişi çözüm yine özgüven ini eksiltenlerde araması ne kadar acı....Öz güvensiz yetistirilmenin dezavantaji hep cözümü de baskalarinda aramak. Bence bu iki aileyi ne yapmaniz gerektiginizden ziyade asıl sizin ne istediginizi düsünmeniz gerekir. Ailelerle mesafeli olursunuz, gerektigi yerde cevaplarini veriri oturtdurursunuz. Ama siz asıl herkesin bakis acisindan özgür kendiniz icin ne istiyorsunuz, asıl o soruya odaklanin.
Anlıyorum da ben bunun zamanındafarkında olsam müdahale ederim duruma ama farkında olmamamın sebebi tam tamına annem miş meğersem. Öz güvenini yerle bir eden birinden destek beklemek ne kadar acı bilemezsin....İstediğiniz yorumlar gelmedi mi?
Sizde konu kapanmaz.
İki güne bir ayni şeyleri yazıyorsunuz.
Sürekli ettiği suçlayın durun oturduğunuz yerde.
Kolay böylesi tabi.
- 30 Mart 2023
- 3.372
- 9.948
- 78
Ben seni anlıyorum. Bence eşim de ben de bağımlı kişilerdik. Onun annesi ve ablası direk şirret, benim annem de çaktırmadan çaktırmadan evliligimize dinamiti koydular. Gezdik, dolaştık ama kararlar da iki tarafın dolaylı, dolaysız saçma fikirlerine bağlıydı. Is hayati ikimizde de vardi zaten. Degistik ikimiz de. Yarın yeni hayatınızın ilk günü. Çıkın iş bulun. Eş ailesine zırt pırt gitmeyin. Kendi annenizle mesafeli olun. Eğer azimli olursanız değişiyor.
Teşekkür ederim anlayışınız için sağolun....Ben seni anlıyorum. Bence eşim de ben de bağımlı kişilerdik. Onun annesi ve ablası direk şirret, benim annem de çaktırmadan çaktırmadan evliligimize dinamiti koydular. Gezdik, dolaştık ama kararlar da iki tarafın dolaylı, dolaysız saçma fikirlerine bağlıydı. Is hayati ikimizde de vardi zaten. Degistik ikimiz de. Yarın yeni hayatınızın ilk günü. Çıkın iş bulun. Eş ailesine zırt pırt gitmeyin. Kendi annenizle mesafeli olun. Eğer azimli olursanız değişiyor.
- 2 Temmuz 2023
- 9.300
- 26.229
- 468
Ben de yapmadım doğru dürüst iş ama ev işleri mecbur yapılacak ama kendimiz ama ortak bir iki ayda alışıyorsun.Yemek yapmak dışında hiç bir şeye ilgim yok sorumluluk verselermiş ne yapayım.
Çocukken almazsan sonra evlenince eline bile alasın gelmez.....tabiki evimi süpürüp ütümü yapıp yemek yapıyorum ama hepsini İnternet den bakarak bazısını da eşim yapıyor....
Kayın aileye gelince onlarda beklentileri yüksek becerikli gelin istiyorsa araştırsalarmış.... Ben eşime becerikli olmadığımı söyledim.... Her şeyi açık açık konuştum beni bağlamıyor sonrası....
Bebeğim olana kadar bebek sorumluluğu da almamıştım mesela aa sorumluluk bilmiyorum hiç deyip köşeye mi atsaydım.
Yine diyorum etrafı bırakıp kendinize dönme zamanınız gelmiş.
- 31 Temmuz 2017
- 1.012
- 1.200
- 133
İlla birilerinin sizi iteklemesini mi beklediniz yıllarca .
23 yaşındayım zor zamanlar geçirdik .ilk yemek yapmayı annem ciddi bir ameliyat olunca öğrendim .kimse bana demedi şunu şöyle yap diye .ben akıl ettim ben yaptım .ona en sevdiği ilk çorba yaptığımı hala unutmam 19 yaşımda .
Çok rahat bir ailede mi büyüdünüz anlamadım hiç mi zorlukla karşılaşmadınız .
Üniversiteden mezun oldum ailemden para istemeye utandım .1-2 ay evde durup hemen iş buldum .yani bunları bana kimse yap demedi kiii
23 yaşındayım zor zamanlar geçirdik .ilk yemek yapmayı annem ciddi bir ameliyat olunca öğrendim .kimse bana demedi şunu şöyle yap diye .ben akıl ettim ben yaptım .ona en sevdiği ilk çorba yaptığımı hala unutmam 19 yaşımda .
Çok rahat bir ailede mi büyüdünüz anlamadım hiç mi zorlukla karşılaşmadınız .
Üniversiteden mezun oldum ailemden para istemeye utandım .1-2 ay evde durup hemen iş buldum .yani bunları bana kimse yap demedi kiii