Evlendikten sonra....

123gulcin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2023
1.954
839
43
35
Arkadaşlar merhaba Ben 7 yıllık evliyim eşim le memleketimden 4 saat uzaklıkta bir şehirde oturuyorum. Kendi ailem memleketin köyünde eşimin ailesi de şehirde ama aslen doğulu biz egeliyiz. Asıl sorun şu ki evlendikten sonra eşimle gül gibi anlaşıyorduk... Sadece tek sıkıntım şehirde arkadaşım yok sıkılıyordum. Bir de iş ararken destek kimse olmadı...
Asıl soruna gelelim eşimin ailesi bize 2 sokak öteden ev alıp bütün kışı şu anda yaşadığımız şehirde yaşamaya başladılar.... O günden sonra ne evimin ne iş bulamam
Sonra kıyaslamam ve sürekli başkalarıyla övmesi falan... Sırf beni eleştiriyor eşimle aramız bozuldu yıllarca....
Sonra kendi aileme gelince gelinden şikayet ediyorlar telefonda ondan sonra hiç bir şey yokmuş gibi akşamına yüz yüze oturup bir de yemek yiyorlar...
İnsanların ikinyüzlülüpü yüzünden ben gül gibi eşimle kavga ettim. Masum melek kalpli eşimi aptal ailesi yüzünden kalbini kırdım....
Madem eleştirdiğiniz beğenmediğiniz arkasından küfür ve beddua ettiğiniz kişilerin evinde sofrasında ne işiniz var....
Ben kaynanam beni eleştirdiğin de mesafe koyuyorum. Aramıyorum hep bir mesafem var sadece eşimin hatrına katlanıyorum...
Benim bir tavrım var duruşum var ama ne kaynanaları bir duruşu yok beni eleştirip kırıldığımı söylediğim halde 2 gün sonra evine çağırabiliyor artık....
Ben eskiden kaynanam dan şikayet ettiğim de gerçekten ciddiydim üzülüyordum ve bu soruna çözüm bulamadığum için anlatıyordum..... Onlar yüzünden ben stres den cocuğum bile olmadı....
Kendi ailem de bana hiç sorumluluk vermediği için işim olmadı... İş arayacağım onu bile başkasından bekledim kendim aradığımda bile yanımda biri istedim meğer beni öz güvensiz hissettiren ailem miş. Hayatımda çok büyük bir darbe yedim hem kendi ailemden hem de eşimin ailesinden....
Meğersem kendilerine bağımlı kalayım diye sürekli beni yönetmeye çalışmışlar....
Evlenmeden önce bana hiç iş yaptırmadılar. Evlendikten sonra da zorlanıyorum dediğim de sus deyip beni bastırdıkar. Meğersem onların tek düşündükleri şey yanındaki kişiler miş biri uzağa gitti mi umurlarında falan değil.
Benim kendi ayaklarım üstünde durmamışım. Yıllardır tüp bebek tedavisi görüyorum uzaktayım ya umurlarında değil sadece yanındaki kişiler umurunda gözüyle gördüğü umurunda tabi benciller miş.... Meğer bu hayatta kimsenin lafını ciddiye almamak ve sadece kendine güvenmek gerekiyormuş iki ailede bizim mutsuz etti. Şimdi siz olsanız ne yapardınız. Bu iki aileyi bu hayatta yaşamama izin vermediler....

27 yaşında evlenmişsiniz o yaşa kadar çalışmak istediğinizde aileniz önünüzde mi durdu?
Evlenene kadar ne yaptınız evde mesela ev işi,yemek de yaptırmamışlar öyle hatırlıyorum.
Sıkıldım kursa gideyim deyince ne yaptılar mesela veya deseniz ne yaparlardı?
Ben ne yaptığınızı anlamadım evlenene kadar veya sonrasında?

Yani konu sahibi, sen madem yetişkin olarak sorumluluk alacak kapasitede değilsin ne diye evlenmeye kalkıp, anne olma sorumluluğuna girmeye kalkıyorsun? Koskoca yetişkin bir insan "evlenmeden önce bana iş yaptırmadılar" diyebilir mi? Her insan kendisine yetecek kadar elinden geleni yapabilmeli. Bu hayatı bu şekilde başkalarını suçlayarak yaşamak senin hatan.

Siz bir seyleri tek yapamiyorsunuz ozguveniniz yok diye suçlusu size iş yaptirmayan aileniz.
Annesine dur diyemeyen sizi katlanmak zorunda birakan(hatir için) eşiniz masum melek ama ailesi kotu.

Siz bulmuşsunuz yolu ne olsa millete suç atiyorsunuz. iki aile kotu bir siz supersiniz.

Ya ailelerinde elbet vardir hatalari ama bu kafayla ona buna suç atip kendinize hic bakmazsaniz bir şeyi düzeltemezsiniz cozemezsiniz.

Ben de ergenken filan cok sorumluluk alan evde işleri yapan biri değildim ama her şeyi de başkasindan bekleyip, yalniz bir şey yapamayan biri olmadim. Bu da biraz istekle alakali, kayin aile sorunu da genelde biraz da kocalarla alakali oluyor.

Siz de haksızsınız herşeyi başkasından bekliyorsunuz.

Kimse size ekmek vermez gidip kendiniz alacaksınız bu kadar pasif okursanız sonra beni yönetiyorlar diye hayıflanmayacaksınız.
Kpss için elimden geleni yaptım. Üniversite okudum sadece bunun için kimse engel olmadı.... İş aramak gibi şeyleri kendim denediğim de alışkın değilim mücadele etmeye 1 ay mücadele edince bıraktım.. Ailem de sende neden böylesin deyip sorgulamadı direk aman boşver kocan baksın cocuk yap otur diyerek direk beceriksiz sıfatını yapıştırıp bana bunu inandırdılar....

Gerçekten hiç ev işini elletirmediler hatta hala öyle evlendikten sonra ev işi bile bana ağır geldi sadece yemek yapmak basit ve az vakit alıyor benim için...

Siz de haksızsınız herşeyi başkasından bekliyorsunuz.

Kimse size ekmek vermez gidip kendiniz alacaksınız bu kadar pasif okursanız sonra beni yönetiyorlar diye hayıflanmayacaksınız.
Tamam hatalıyım ama bunu fark edene kadar psikoloğa gitmeden fark edemedim....

Eğer cocuklukta beri sizi sürekli yöneten ve düşünmenize engelmolan bir anne ile büyüseydiniz benim dediğim gibi konuşmazsınız... Evlenene kadar sürekli pasifize eden bir aile ile büyüseydiniz anlarsınız..

Gerçekten hiç ev işini elletirmediler hatta hala öyle evlendikten sonra ev işi bile bana ağır geldi sadece yemek yapmak basit ve az vakit alıyor benim için...

Yav, ellerinizi tutup yapma demediler herhalde. Öyle saçma bahane mi olur? Sen tek başına eve çıksan ne yapacaktın? İnsan yatağını toplar, odasını süpürür, bir kendine bir tencere yemek yapar, çamaşırını makineye atar asar toplar. Bunları benim tek yaşayan dedem yapıyor. Bir zahmet bunları yapabilecek bir insan ol. Kimse senden evini her gün en baştan temizle süpür ütü yap diye beklemiyor. Sen yetişkin olmayı seçmemişsin aileni suçluyorsun.

Kocam çok güzel bir aile olabilirdik eşimin ailesi yüzünden izin vermediler meğersem onları hiç bir lafını zerre kadar ciddiye almamak gerekiyormuş. Denedik test ettik onları dediklerini kulak arkası edince hiç problem kalmadı...

Üniversite okuduğunuza emin misiniz? Derdinizi anlatma beceriniz yok denecek kadar az maalesef. Özne ile yüklemler asla uyumlu değil. Ne demek istediğinizi anlamak neredeyse imkansız.

Sadece her şeyden başkalarını sorumlu tuttuğunuzu anlayabildim.

Yorum yapan arkadaşları tebrik ediyorum. Leb demeden leblebiyi anlamışlar.

Onları herhalde yapıyorum onlar değil demek istediğim elin ağır beceriksiz sin ben hızlı yaparım kisvesi altında hiç bir şey yaptırmadılar.... Evlenene kadar ben hiç yemek yapmadım.... Temzilik yaptıysam bile süpürge yi çekiyorum yarıda bırakıp elimden alınıyor Du mesela o yüzden plan zaman yönetimini hiç beceremedim bugüne kadar...

2.üniversitemi bu sene bitiriyorum...

Of, hala karşı taraf suçlu. Hala kendinizdeki hatayı görmüyorsunuz pes.

Dışardaki insanlar (kok aile bile olsa) bi yere kadar huzur kacirabilir. Siz izin vermezseniz bi yerde biter. Daha erken yapsaydiniz probleminiz kalmazmiş işte. :))) Yani her şeyi başka insanlara atmamak lazim.

Okul bittikten sonra 3 sene kpss çalıştım
Müfettiş lik ve banka sınavına hazırlandım. Bazılarında mülakatta elendim bazılarına 2 veya daha az puanla kaçırdığım yerler oldu...

Yöneten bir aile ile değildim belki tabii ki yönetme kısımları vardı eve girme saatleri gibi hatta çalışma da dediler üniversite bitene kadar dersine bak dediler.
Yemek de yapmamı istemediler hiç biz 3 kardeşiz üçümüzden de istemediler öyle bir şey mesela.
Ama lisede fark ettim arkadaşlarım yaptığı kurabiyeyi vs anlatıyor ben gittim anneme dedim yemek yaparken bana da göstersene diye çok iyi hatırlıyorum ilk pilav yapmayı öğrendim.
Bazı aileler okusun tek dersine baksın yemeği vs sonra öğrenir diyebiliyor ki içinde varsa ilkokula geçmeden mutfağa geçiyor insan ya da başka şeye yardım ediyor
Benim içimde yoktu öyle şeyler anca 16-17 yaşımda kendim dedim ben de yapayım diye.
Siz anlatıyorsunuz ki aileniz baskılamış sonra kayınaileniz vs.
35 yaşına kadar beni baskıladılar diyorsunuz çocuğum da onlar yüzünden olmadı diyorsunuz hatta.
Değişik geldi bana

Sizin bir şeye inanıyor olmanız bile başkasının suçu yani.. hmm ok. Yıllarca ailenizin üstüne yıkılarak sorumsuz ve başarısız biri olmanın faturasını ailenize kesemezsiniz.

Son düzenleme:
Sürekli ama sürekli aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz. Ve hep başkaları suçlu.
27 yaşına kadar iş yok, 7 yıldır evlisiniz is yok, birilerinin elinizden tutmasını beklemek ne demek?
Hayatınızla ilgili her beceriksizliğin faturasını de ailenize kesemezsiniz. Nasil güzel kurban rolü, kolaycılık. Sürekli bunları düşüneceğinize kendinize meşgule bulun. Boşluktan hep bunlar ciddiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…