Evlendikten sonra

Tasındım esım ıcın hıc bı bilmediğim koca bı sehre geldim. Ve alısmam tam bir seneyi buldu ama simdi anneme bile gitsem evımı yasadgım yeri ozluyorum alısırsınız ama bir ay cok kısa acele etme

Merak ettim bu 1 ay içinde bu izlenimi nasıl edindiniz? Ne gibi olaylar yaşadınız ve tepkilerini, yaklaşımlarını gözlemleme fırsatı buldunuz da bu çıkarımı yaptınız? Saatlerce nerede bekletip sabrını ölçtünüz! ya da hararetli bir kavgaya ne ara tutuştunuz? Öfkesini hangi ara gözlemlediniz? kırmızı, sarı, yeşil çizgilerini hangi ara keşfettiniz? Aile ilişkilerini ne ara çözümlediniz? cimri,eli sıkı ya da bonkör olup olmadığını nereden anladınız? tembel ya da çok hırslı; rahat belki de aşırı kaygılı iş hayatını gözlemleyebildiniz mi? Maço mu? Alman usulü mü seviyor? Kadın emanet mi, kadın saçı uzun aklı kısa mı? çocuğu kim büyütür, annenin vazifesi midir? yemeği kim yapar evde çalışan kadın mı çalışan erkek mi? hiç çamaşır astı mı? çalışmayan kadın evde hangi işleri yapmalı? çalışan kadın hafta sonu ctesi gününü temizliğe ayırmalı mı? sebze mi sever et yemeği mi? sofrada kaç çeşit olmalı? çorba ve salatayı yemekten sayar mı? Kadın bakımlı full makyajlı mı olmalı yoksa salaş kadına bayılır mı? çok uyur mu hemen her sese uyanır mı? uykusunu alamazsa karnı açsa sinirli olur mu? sesli geğirmek doğal mı ayıp mı? eriyen yırtılan topuğu aşınan çoraplarını acaba annesi mi ayıklar yoksa kendisi mi? babası hiç annesine vurdu mu? ( not: bu soruların çoğu direkt sorulmaz dolaylı yoldan öğrenilir ve her biri eş adayınızın karakteri, aileye- kadına- çocuğa bakışını, sosyal hayattaki duruşunu, ön yargılarını, esnekliklerini, sınırlarını, beklentilerini ve sizin karakterinizle örtüşüp örtüşmediğini gösterir)
Yani şunu diyeceğim kendini nasıl pazarladığının önemi yok söz uçar elde gerçekler kalır. Gerçekler deneyim ve yaşanmışlıkla tekrar eden benzer olaylara verdiği tepkilerin gözlenmesiyle anlaşılabilir. Ya da polis merkezlerindeki gibi çapraz sorgulama değiştirilmiş benzer ya da zıttı sorulara verdiği cevaplardaki tutarlılık çelişkili ifadelerindeki durumla ölçülür. Samimi fikrini mi söylüyor yoksa karşı tarafta olumlu bir imajmı bırakmaya çalışıyor anlaşılır.Yani önce bir gerçekten tanıyın yaşanmışlığınız artsın ondan sonra başka ilde yaşamaya ömrünüzü geçirmeye değer mi öyle karar verin derim.
Ay dilimi eşek arısı soksaydı da 1 aydır tanışıyoruz yazmasaydım :KK70: ben hoop yarın evleniyoruz demedim ki sadece ciddi düşüneceğim biri ilerleyen zamanlarda evlilik olursa ihtimalini göz önüne alarak sordum
Verdiğiniz örnekler için çok teşekkür ederim çok doğru noktalara değinmişsiniz bunların hepsini zamanla test edeceğim eş arkadaşın üzerinde :)

Tokatta eğitim nedeniyle 4 yıl yaşadım. Ankarada büyümüş biri olarak Tokat'ta çok sıkılmıştım. Evcimen bir insanım,gezmek pek önemli değil, evimde eşimle mutlu olayım yeter dersen mutlu olursun. Ama Tokat sosyal aktivite imkanı az olan bir şehir. Ve büyük bir şehirden sonra çok küçük geliyor insana. Dön dolaş aynı yere geliyorsun. Ben 4 yıl bitse de kurtulsam diye düşündüm hep. Bu şehrin kötü olduğunda değil ben büyük bir şehirde büyüdüğüm için kapana kısılmış gibi hissediyordum kendimi. Lakin halkı sıcak kanlıdır. Akşam olunca en merkezi yerinde bile hayat biter. Hele kış akşamları ıpsıssız olur en işlek caddesi bile.
Tokattan soğudum şuann

Evliliğe karar vermiş olsaydınız bırakın şehri ülke bile değiştirirdiniz.
Eşimle zorunlu hizmette tanıştık İstanbul'u bıraktım il il onunla geziyorum gayet mutluyum. Aşık olduğun kişi yanındayken hangi ilde olduğunun bir önemi yok, bunu dert etmen bile bana garip geldi.
işimi ve çevremi kaybedicem gidersem

1 ay evlilik kararı almak için çok erken bana göre.
Anlık hissiyatlar ile böyle kesin kararlar alınmamalı.
Biraz daha değerlendirdikten sonra damat adayını zaten gidip gidemeyeceğinizi zaman gösterecektir.

X