Herkese merhabalar sevgili dostlar. Benimle aynı durumu yaşayan ya da yaşamış birilerinden fikir almaya ihtiyacım var. 25 yıldır yani tüm hayatım boyunca İstanbul'da yaşadım. Tüm ailem, arkadaşlarım okullarım buradaydı. Şehir dışında bir aydan daha uzun kalmamışımdır. Şimdi evlenmeme az kaldı ve eşim bir kaç yıl sonra burdan daha sakin bir yere taşınmak istiyor. Büyük şehirde çok fazla zaman kaybediyoruz, çok emek harcayıp az kazanıyoruz, kısacası zaten bir kere geldiğimiz hayatta 9-7 çalışıp haftada bi gün izinle kendimizi tüketmeyelim diyor. Bu konudan bende muzdaribim çünkü mesai saatlerim çok uzun ve çok ağır tempolu bir işim olduğundan evlenince birbirimize zaman ayıramayarak yıllar geçecek. Öte yandan ailemi sevdiğim tanıdığım herkesi bırakıp bambaşka bilmediğim bir yere taşınma fikri beni çok korkutuyor. Bu durumu yaşamış olan var mı. Varsa 1-nasıl alıştınız? 2- farklı bir şehirde olmanın avantajları yada dezavantajları neler ?
valla çok doğru düşünmüşHerkese merhabalar sevgili dostlar. Benimle aynı durumu yaşayan ya da yaşamış birilerinden fikir almaya ihtiyacım var. 25 yıldır yani tüm hayatım boyunca İstanbul'da yaşadım. Tüm ailem, arkadaşlarım okullarım buradaydı. Şehir dışında bir aydan daha uzun kalmamışımdır. Şimdi evlenmeme az kaldı ve eşim bir kaç yıl sonra burdan daha sakin bir yere taşınmak istiyor. Büyük şehirde çok fazla zaman kaybediyoruz, çok emek harcayıp az kazanıyoruz, kısacası zaten bir kere geldiğimiz hayatta 9-7 çalışıp haftada bi gün izinle kendimizi tüketmeyelim diyor. Bu konudan bende muzdaribim çünkü mesai saatlerim çok uzun ve çok ağır tempolu bir işim olduğundan evlenince birbirimize zaman ayıramayarak yıllar geçecek. Öte yandan ailemi sevdiğim tanıdığım herkesi bırakıp bambaşka bilmediğim bir yere taşınma fikri beni çok korkutuyor. Bu durumu yaşamış olan var mı. Varsa 1-nasıl alıştınız? 2- farklı bir şehirde olmanın avantajları yada dezavantajları neler ?
Ben orada kendi işimi yapacağım. Eşim de hastanede çalışacak memur olarak. İş açısından sorun olmayacaktır.
Bursa şuanda İst u aratmıyor malesefBenim memleketim Bursa.
İstanbul'da güzel bir şehir fakat buraya gelince kalabalığın beni çok fazlasıyla yorduğunu anladım. Çünkü Bursanın sakinliğine, yeşilliğine alışmışım. Kapalı çarşısına,buram buram kahve ve leblebi kokularına, Kozahana alışmışım. Bu yönden daha sakin şehirler çok ama çok huzurlu oluyor. Tek sıkıntı bir şey olduğunda hemen ailenin yanına gidememen.. Ve özlem.. Ama yakın olursa şehir, haftasonu çıkıp gidersin. Masraflı da olmuyor. :)
Bursa şuanda İst u aratmıyor malesef
Tüm istanbullular buraya doluştu
Eşim de dahil
Çekilmez derecede değil mi?Evet gittikçe kalabalıklaştı Bursa'da.
Ama trafik çekilmez derecede değil İstanbuldaki gibi. Geceleri Bursa/Heykel ve Tophane civarları çok güzel oluyor. Yazdıklarıma bakıyorum da ben galiba çok özlemişim. İstanbul boğmuş beni. Bende geri taşınırım inşaallah. Sizde Bursadasınız değil mi? :)
ben bursalıyım evetEvet gittikçe kalabalıklaştı Bursa'da.
Ama trafik çekilmez derecede değil İstanbuldaki gibi. Geceleri Bursa/Heykel ve Tophane civarları çok güzel oluyor. Yazdıklarıma bakıyorum da ben galiba çok özlemişim. İstanbul boğmuş beni. Bende geri taşınırım inşaallah. Sizde Bursadasınız değil mi? :)
Çekilmez derecede değil mi?
20 Dakikalık yolu son bir senede 1 bucuk 2 saatte almaya basladım
siz son zamanlarda gelmedınız sanırım
16 plakadan çok 34 plaka var yollarda
ben sevmıyorum heykeli falan bizim cocuklugumuzda popülerdi oralar
Herkese merhabalar sevgili dostlar. Benimle aynı durumu yaşayan ya da yaşamış birilerinden fikir almaya ihtiyacım var. 25 yıldır yani tüm hayatım boyunca İstanbul'da yaşadım. Tüm ailem, arkadaşlarım okullarım buradaydı. Şehir dışında bir aydan daha uzun kalmamışımdır. Şimdi evlenmeme az kaldı ve eşim bir kaç yıl sonra burdan daha sakin bir yere taşınmak istiyor. Büyük şehirde çok fazla zaman kaybediyoruz, çok emek harcayıp az kazanıyoruz, kısacası zaten bir kere geldiğimiz hayatta 9-7 çalışıp haftada bi gün izinle kendimizi tüketmeyelim diyor. Bu konudan bende muzdaribim çünkü mesai saatlerim çok uzun ve çok ağır tempolu bir işim olduğundan evlenince birbirimize zaman ayıramayarak yıllar geçecek. Öte yandan ailemi sevdiğim tanıdığım herkesi bırakıp bambaşka bilmediğim bir yere taşınma fikri beni çok korkutuyor. Bu durumu yaşamış olan var mı. Varsa 1-nasıl alıştınız? 2- farklı bir şehirde olmanın avantajları yada dezavantajları neler ?
Ay bence sen kemalpasaya cok haksızlık ediyorsun. Annem ikinci evlilik yapti kemalpasada oturuyor biz de arada gidip kalıyoruz bayramlarda felan çok güzel bi sehir. Senin canın sıkılıyor sa atla git kemeraltına yarım saatBen de 20 yaşında evlendim o Zamana kadar hep istanbuldaydım
Şimdi izmir Kemalpaşa da oturuyorum biraz şehrin dışında yani
Başta zor geldi tanıdık yok en yakın aile üyem 500 km uzakta başta çok zorlandım eşim işe gittiği Zaman bugün ölsem ancak akşam eşim gelince fark eder diyordum
Yolda birinin benim adımı bilip seslenmesi tanıdığım biriyle karşılaşmam imkansız
Ama alıştım bu sakinliğe şimdi seviyorum iyi ki de gelmişim İstanbul'a her geldiğimde iyi ki gitmişim Ege'ye diyorum
Eş memleketi zor olmadı mı ? Onun ailesi orda siz yapayalnız gibi. Bana ağır geldi açıkcası ki ben bekarken ailemle aynı ilde değildimbende istanbuldan başka şehre geldim, 24 yıl yaşadım üstelik istanbulda. 8 aylık evliyim mutlu muyum evet mutluyum şu an. istanbula dönmek istemiyorum belki istanbula kısa mesafeli bir yere bursa kocaeli sakarya olabilir. ama eşin haklı istanbulda çok çalışıp az kazanılıyor çok harcanıyor. hatta annemin bi lafı var dışarı adım atmak parayla istanbulda derniye metroya binsem otobüse binsem para her yer heryere yakın değil felan. neyse eşimle üniversiteden tanıştık o benden büyük olduğu için mezun oldu atandı kendi memleketine atanınca bende onun memleketine geldim. korkulacak bir şey yok bence eşin doğru ve kolay yolu seçmek istemiş.
Nasılsın peki alışabildin mi eşim oralı mı ? Orda mı kalacaksınız hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?