• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten Sonra Şehir Değiştirmek

Herkese merhabalar sevgili dostlar. Benimle aynı durumu yaşayan ya da yaşamış birilerinden fikir almaya ihtiyacım var. 25 yıldır yani tüm hayatım boyunca İstanbul'da yaşadım. Tüm ailem, arkadaşlarım okullarım buradaydı. Şehir dışında bir aydan daha uzun kalmamışımdır. Şimdi evlenmeme az kaldı ve eşim bir kaç yıl sonra burdan daha sakin bir yere taşınmak istiyor. Büyük şehirde çok fazla zaman kaybediyoruz, çok emek harcayıp az kazanıyoruz, kısacası zaten bir kere geldiğimiz hayatta 9-7 çalışıp haftada bi gün izinle kendimizi tüketmeyelim diyor. Bu konudan bende muzdaribim çünkü mesai saatlerim çok uzun ve çok ağır tempolu bir işim olduğundan evlenince birbirimize zaman ayıramayarak yıllar geçecek. Öte yandan ailemi sevdiğim tanıdığım herkesi bırakıp bambaşka bilmediğim bir yere taşınma fikri beni çok korkutuyor. Bu durumu yaşamış olan var mı. Varsa 1-nasıl alıştınız? 2- farklı bir şehirde olmanın avantajları yada dezavantajları neler ?

evlen birkçeyıl sonra sende aynı şeyi düşüneceksin
bende doğma büyüme İstanbul evliliğimin ilk 7 senesi de İstanbul
ikimizde memuruz
sonra bir baktık ömür yolda geçiyor
para su gibi akıyor
sonra küçük bir ilçeye tayin aldık
vayy be dedim hayat burdaymış
bu insanlar biliyormuş meğer yaşamayı
aileler istanbulda yine gidip geliyoruz
İstanbul gezmek için güzel
neyse
sonrada istemesekte tayinler çıktı bursaya
3 senedir de burdayız merkezde
ve ne diyorum biliyormusun
istanbula göre çok şükür burdayım
alçaya göre de ne yazıkkı burdayım
ilk imkan da
yeniden bir kasabaya gitmek istiyorum
hayat bize kalıyor resmen
vergi dairesinde 5 dk
hastanede 10 dk harcıyor
yol da zaman harcamıyorsun
insanın ömrü uzuyor vesselam
hee birde para birikiyor
istanbulda ay sonu denk gelsin diye gezip gidemediğimiz yerlere burdan her fırsatta gidiyoruz

Herkese merhabalar sevgili dostlar. Benimle aynı durumu yaşayan ya da yaşamış birilerinden fikir almaya ihtiyacım var. 25 yıldır yani tüm hayatım boyunca İstanbul'da yaşadım. Tüm ailem, arkadaşlarım okullarım buradaydı. Şehir dışında bir aydan daha uzun kalmamışımdır. Şimdi evlenmeme az kaldı ve eşim bir kaç yıl sonra burdan daha sakin bir yere taşınmak istiyor. Büyük şehirde çok fazla zaman kaybediyoruz, çok emek harcayıp az kazanıyoruz, kısacası zaten bir kere geldiğimiz hayatta 9-7 çalışıp haftada bi gün izinle kendimizi tüketmeyelim diyor. Bu konudan bende muzdaribim çünkü mesai saatlerim çok uzun ve çok ağır tempolu bir işim olduğundan evlenince birbirimize zaman ayıramayarak yıllar geçecek. Öte yandan ailemi sevdiğim tanıdığım herkesi bırakıp bambaşka bilmediğim bir yere taşınma fikri beni çok korkutuyor. Bu durumu yaşamış olan var mı. Varsa 1-nasıl alıştınız? 2- farklı bir şehirde olmanın avantajları yada dezavantajları neler ?
valla çok doğru düşünmüş
bravo

Benim memleketim Bursa.
İstanbul'da güzel bir şehir fakat buraya gelince kalabalığın beni çok fazlasıyla yorduğunu anladım. Çünkü Bursanın sakinliğine, yeşilliğine alışmışım. Kapalı çarşısına,buram buram kahve ve leblebi kokularına, Kozahana alışmışım. Bu yönden daha sakin şehirler çok ama çok huzurlu oluyor. Tek sıkıntı bir şey olduğunda hemen ailenin yanına gidememen.. Ve özlem.. Ama yakın olursa şehir, haftasonu çıkıp gidersin. Masraflı da olmuyor. :)
Bursa şuanda İst u aratmıyor malesef
Tüm istanbullular buraya doluştu
Eşim de dahil:KK70:

Bursa şuanda İst u aratmıyor malesef
Tüm istanbullular buraya doluştu
Eşim de dahil:KK70:

Evet gittikçe kalabalıklaştı Bursa'da.
Ama trafik çekilmez derecede değil İstanbuldaki gibi. Geceleri Bursa/Heykel ve Tophane civarları çok güzel oluyor. Yazdıklarıma bakıyorum da ben galiba çok özlemişim. İstanbul boğmuş beni. Bende geri taşınırım inşaallah. Sizde Bursadasınız değil mi? :)

bende istanbuldan başka şehre geldim, 24 yıl yaşadım üstelik istanbulda. 8 aylık evliyim mutlu muyum evet mutluyum şu an. istanbula dönmek istemiyorum belki istanbula kısa mesafeli bir yere bursa kocaeli sakarya olabilir. ama eşin haklı istanbulda çok çalışıp az kazanılıyor çok harcanıyor. hatta annemin bi lafı var dışarı adım atmak parayla istanbulda der :KK51: niye metroya binsem otobüse binsem para her yer heryere yakın değil felan. neyse eşimle üniversiteden tanıştık o benden büyük olduğu için mezun oldu atandı kendi memleketine atanınca bende onun memleketine geldim. korkulacak bir şey yok bence eşin doğru ve kolay yolu seçmek istemiş.

Ama trafik çekilmez derecede değil İstanbuldaki gibi. Geceleri Bursa/Heykel ve Tophane civarları çok güzel oluyor. Yazdıklarıma bakıyorum da ben galiba çok özlemişim. İstanbul boğmuş beni. Bende geri taşınırım inşaallah. Sizde Bursadasınız değil mi? :)
Çekilmez derecede değil mi?
20 Dakikalık yolu son bir senede 1 bucuk 2 saatte almaya basladım
siz son zamanlarda gelmedınız sanırım
16 plakadan çok 34 plaka var yollarda

ben sevmıyorum heykeli falan bizim cocuklugumuzda popülerdi oralar

ben bursalıyım evet
umarım tasınırsınız geri:)

Çekilmez derecede değil mi?
20 Dakikalık yolu son bir senede 1 bucuk 2 saatte almaya basladım
siz son zamanlarda gelmedınız sanırım
16 plakadan çok 34 plaka var yollarda

ben sevmıyorum heykeli falan bizim cocuklugumuzda popülerdi oralar

Ayda bir iki kere geliyorum. En son 1 hafta önce geldim. İstanbullular epey var haklısınız. Benim yol sıkıntım hiç olmuyor. Oturduğunuz semtle mi alakalı acaba? Heykele bir otobüsle 15 dakika gibi bir sürede gidiyorum. Mudanya'ya dahi servislerle 10 dakika.. Ki ben 24 yıldır Bursadaydım. gidince de özleniyor işte. :)

Ben yapamazdim. Küçük şehirde birsure sonra Istanbula dönmek istiyorum. Dön dolas sıkılıyorum küçük yerde. İmkanlar çok fazla burda. Hastanesi sineması Tiyatrosu hersey ulaşılabilir. İşimle evimde yürüyerek 5 dk. Yol derdim yok yani. 5 te çıkıyorum 6 da yemegimi yapmış yemiş oluyorum. Haftasonu atla metrobuse gez. Ailem burda , bişi olsa uzakta olsa atlayıp gidebilirim aklım kalmaz. Hastalığı iyi günü kötü gün.. .ne bilim her açıdan göze almazdim

kişiye göre değişir ama doğma büyüme büyüme istanbulluyum. iş dolayısıyla küçük bi şehre geldik. bugün beni istanbula gönderseler uçağa gerek yok kendim uçarak giderim o derece..
bana göre değil aileden uzak kalmak, istanbul gibi bi yere alıştıktan sonra küçük bi yerde yaşamak.

Bende doğma büyüme İstanbul luyum. Evlendikten sonra, daha sakin bir şehre yerleştik.. Evlenmeden önce de eşimle bu kararı almıştık. Küçük sakin, sahili olan bir kıyı yeri. Malesef sahile 100km kadar uzaktayız. Aileler İstanbulda..
4 yıldır evliyim. Yaşadığım yeri seviyorum. Eşimin çalıştığı yer, eve yürüme mesafesinde. Benim ise minibüsle 15 dakika uzaklıkta.. Eşimle birbirimize bol bol vakit ayırıyoruz. Aileleri özlediğimizde de yanlarına gidiyoruz.. Arada özlem olunca, daha kıymetli oluyorsun..

Nerde yaşayacağınıza göre değişir, ben büyükşehirde de küçük yerde de yaşadım, küçük yerin doğası havası ne kadar güzel olursa olsun insanının kafa yapısı kötüyse cehenneme çeviriyor yaşanılan yeri. Çok yer gezdim, çok az yerde nefes alabildim, birbirimizi rahat bırakabilsek küçük yer daha iyi tabi.

Ben de 20 yaşında evlendim o Zamana kadar hep istanbuldaydım
Şimdi izmir Kemalpaşa da oturuyorum biraz şehrin dışında yani
Başta zor geldi tanıdık yok en yakın aile üyem 500 km uzakta başta çok zorlandım eşim işe gittiği Zaman bugün ölsem ancak akşam eşim gelince fark eder diyordum
Yolda birinin benim adımı bilip seslenmesi tanıdığım biriyle karşılaşmam imkansız
Ama alıştım bu sakinliğe şimdi seviyorum iyi ki de gelmişim İstanbul'a her geldiğimde iyi ki gitmişim Ege'ye diyorum

Git git ama başka şehre kv yanına gitme eğer esinle yalnız kendinize ait bir hayat kuracaksanız arkana bakmadan git.en çok istediğim şeydi bana nasip olmadı sana olur inşallah.

Ben de 20 yaşında evlendim o Zamana kadar hep istanbuldaydım
Şimdi izmir Kemalpaşa da oturuyorum biraz şehrin dışında yani
Başta zor geldi tanıdık yok en yakın aile üyem 500 km uzakta başta çok zorlandım eşim işe gittiği Zaman bugün ölsem ancak akşam eşim gelince fark eder diyordum
Yolda birinin benim adımı bilip seslenmesi tanıdığım biriyle karşılaşmam imkansız
Ama alıştım bu sakinliğe şimdi seviyorum iyi ki de gelmişim İstanbul'a her geldiğimde iyi ki gitmişim Ege'ye diyorum
Ay bence sen kemalpasaya cok haksızlık ediyorsun. Annem ikinci evlilik yapti kemalpasada oturuyor biz de arada gidip kalıyoruz bayramlarda felan çok güzel bi sehir. Senin canın sıkılıyor sa atla git kemeraltına yarım saat

Eşinin kendi memleketi mi gideceğiniz yer? Eğer öyleyse büyük konuşmayayım ama asla gitmem. Kendimi çok yabancı hissederim, ailemi bırakıp onların yanına gitsem...

Ben tam bir İstanbul aşığıyım. Kolay kolay kopamam. 7 kuşak İstanbulluyuz... Bana çok zor gelir...

Ama bu saydıklarım sende yoksa, olabilir. Örneğin Ayvalık bizim için çok özeldir. O tarz bir yerde yapabilirim belki. Hatta emekli olunca eşimle o taraflardan ev almayı düşünüyoruz, İstanbul'daki düzeni bozmadan tabi ki. Ama şu an zor. İş güç, aile. Çocuk olacak, iyi bir eğitim. Bu kriterler daha önemli bence...

bende istanbuldan başka şehre geldim, 24 yıl yaşadım üstelik istanbulda. 8 aylık evliyim mutlu muyum evet mutluyum şu an. istanbula dönmek istemiyorum belki istanbula kısa mesafeli bir yere bursa kocaeli sakarya olabilir. ama eşin haklı istanbulda çok çalışıp az kazanılıyor çok harcanıyor. hatta annemin bi lafı var dışarı adım atmak parayla istanbulda der :KK51: niye metroya binsem otobüse binsem para her yer heryere yakın değil felan. neyse eşimle üniversiteden tanıştık o benden büyük olduğu için mezun oldu atandı kendi memleketine atanınca bende onun memleketine geldim. korkulacak bir şey yok bence eşin doğru ve kolay yolu seçmek istemiş.
Eş memleketi zor olmadı mı ? Onun ailesi orda siz yapayalnız gibi. Bana ağır geldi açıkcası ki ben bekarken ailemle aynı ilde değildim

Nasılsın peki alışabildin mi eşim oralı mı ? Orda mı kalacaksınız hep

alıştım canım ya insanoğlu nelere alışmıyo ki güzelbi şehir sevdim temiz sessiz sakin istanubulla tabiki kıyaslanamaz ama ne yapalım idare ediyorum. eşim destek olmasa belkide mutlu olmazdım onun sayesinde :)
eşin neresinden buranın?
ve evet şimdilik şehir değiştirme gibi bi durum söz konusu değil

Back