- 12 Aralık 2013
- 2.837
- 1.305
- 198
Herkese merhabalar sevgili dostlar. Benimle aynı durumu yaşayan ya da yaşamış birilerinden fikir almaya ihtiyacım var. 25 yıldır yani tüm hayatım boyunca İstanbul'da yaşadım. Tüm ailem, arkadaşlarım okullarım buradaydı. Şehir dışında bir aydan daha uzun kalmamışımdır. Şimdi evlenmeme az kaldı ve eşim bir kaç yıl sonra burdan daha sakin bir yere taşınmak istiyor. Büyük şehirde çok fazla zaman kaybediyoruz, çok emek harcayıp az kazanıyoruz, kısacası zaten bir kere geldiğimiz hayatta 9-7 çalışıp haftada bi gün izinle kendimizi tüketmeyelim diyor. Bu konudan bende muzdaribim çünkü mesai saatlerim çok uzun ve çok ağır tempolu bir işim olduğundan evlenince birbirimize zaman ayıramayarak yıllar geçecek. Öte yandan ailemi sevdiğim tanıdığım herkesi bırakıp bambaşka bilmediğim bir yere taşınma fikri beni çok korkutuyor. Bu durumu yaşamış olan var mı. Varsa 1-nasıl alıştınız? 2- farklı bir şehirde olmanın avantajları yada dezavantajları neler ?
evlen birkçeyıl sonra sende aynı şeyi düşüneceksin
bende doğma büyüme İstanbul evliliğimin ilk 7 senesi de İstanbul
ikimizde memuruz
sonra bir baktık ömür yolda geçiyor
para su gibi akıyor
sonra küçük bir ilçeye tayin aldık
vayy be dedim hayat burdaymış
bu insanlar biliyormuş meğer yaşamayı
aileler istanbulda yine gidip geliyoruz
İstanbul gezmek için güzel
neyse
sonrada istemesekte tayinler çıktı bursaya
3 senedir de burdayız merkezde
ve ne diyorum biliyormusun
istanbula göre çok şükür burdayım
alçaya göre de ne yazıkkı burdayım
ilk imkan da
yeniden bir kasabaya gitmek istiyorum
hayat bize kalıyor resmen
vergi dairesinde 5 dk
hastanede 10 dk harcıyor
yol da zaman harcamıyorsun
insanın ömrü uzuyor vesselam
hee birde para birikiyor
istanbulda ay sonu denk gelsin diye gezip gidemediğimiz yerlere burdan her fırsatta gidiyoruz