Evlendikten Sonra Şehir Değiştirmek

yaykizi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
5
10
3
34
Herkese merhabalar sevgili dostlar. Benimle aynı durumu yaşayan ya da yaşamış birilerinden fikir almaya ihtiyacım var. 25 yıldır yani tüm hayatım boyunca İstanbul'da yaşadım. Tüm ailem, arkadaşlarım okullarım buradaydı. Şehir dışında bir aydan daha uzun kalmamışımdır. Şimdi evlenmeme az kaldı ve eşim bir kaç yıl sonra burdan daha sakin bir yere taşınmak istiyor. Büyük şehirde çok fazla zaman kaybediyoruz, çok emek harcayıp az kazanıyoruz, kısacası zaten bir kere geldiğimiz hayatta 9-7 çalışıp haftada bi gün izinle kendimizi tüketmeyelim diyor. Bu konudan bende muzdaribim çünkü mesai saatlerim çok uzun ve çok ağır tempolu bir işim olduğundan evlenince birbirimize zaman ayıramayarak yıllar geçecek. Öte yandan ailemi sevdiğim tanıdığım herkesi bırakıp bambaşka bilmediğim bir yere taşınma fikri beni çok korkutuyor. Bu durumu yaşamış olan var mı. Varsa 1-nasıl alıştınız? 2- farklı bir şehirde olmanın avantajları yada dezavantajları neler ?

Eger guzel ve modern bir yere tasinirsaniz eksikligini aramazsiniz. Yalova bursa buralar istanbula yakin ama daha sakin.;-)

bilemiyorum bence büyükşehirden sonra başka yerde yaşamak zor.
çok radikal bi karar yani.tamam büyükşehirin bir sürü şeyi sıkıntılı ama avantajları da hayli fazla.

Benim memleketim Bursa.
İstanbul'da güzel bir şehir fakat buraya gelince kalabalığın beni çok fazlasıyla yorduğunu anladım. Çünkü Bursanın sakinliğine, yeşilliğine alışmışım. Kapalı çarşısına,buram buram kahve ve leblebi kokularına, Kozahana alışmışım. Bu yönden daha sakin şehirler çok ama çok huzurlu oluyor. Tek sıkıntı bir şey olduğunda hemen ailenin yanına gidememen.. Ve özlem.. Ama yakın olursa şehir, haftasonu çıkıp gidersin. Masraflı da olmuyor. :)

Son düzenleme:
Ben Istanbula göre daha sakin ve guzelde bir sehirden kalkip istanbula geldim. Esim dogma buyume Istanbul ama ben geldigime Pisman miyim evet. Istanbulu terk etme planimiz var esimin isine göre ve hersey bi iki ay icinde kesinlesecek uzun zamandir gitmek istiyordum. Bilmiyorum sonuc ne olacak tabi. Yerinizde olsam imkan varken kacardim. Bircok insan ailesini arkadaslarini cevresini birakiyor zaten

Şuan aynı durumdayım. Yinede İstanbul çekilecek gibi değil artık. Arkama bakmadan gideceğim.
Sende dert etme.:)

Başka şehirde 9-7 çalışmayacak mısınız
Yine ortalama aynı olur çalışma saatiniz
Ama trafikten yırtarsınız
Aileniz uzak olur, oraya giderken yol çekersiniz

Aile mi trafik mi deseler, aile derim dedim

Size bağlı biraz ailemi çok özlerim başka yerde yapamam diyorsanız gitmeyin.İstanbulun karmaşasına alıştığınız için küçük yer size sıkıcı gelecektir.

Dışarıdan gelen içinse tam tersi .Kaos, karmaşa, trafik, kalabalık, pahalılık fazla geliyor.. İnsan ne gerek var bu curcunayı çekmeye diye düşünüyor. İstanbulda herşey için 2-3 kat daha fazla yoruluyorum....Eşinizin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.

Olmadı yine İstanbulda ama sakin bir ilçesinde yaşayabilirsiniz.Şile,Beykoz,Silivri gibi.Yada Yalova gibi yakın illerde. Burada Yalovada oturupta günübirlik işe gidip gelen arkadaşlarım oldu.

Ben orada kendi işimi yapacağım. Eşim de hastanede çalışacak memur olarak. İş açısından sorun olmayacaktır.

Başka şehirde 9-7 çalışmayacak mısınız
Yine ortalama aynı olur çalışma saatiniz
Ama trafikten yırtarsınız
Aileniz uzak olur, oraya giderken yol çekersiniz

Aile mi trafik mi deseler, aile derim dedim
Gittiğim şehirde kendi işimi yapacağımdan öyşe bir sorun olmayacak aslında böyle bi avantajım var..

Ankaradan batmana gittim 5te işten çıkıyorum 5 geçe evdeyim dolmuşa bindiğim 4 senede 5i geçmez her yere yürüyerek gidebiliyorum, tantana yok, ama şöyle bi dezavantaj var sağlık sorunlarında kalkıp gene ankaraya geliyorum ya da yıllık izinlerde aileler bekliyo ki ankaraya gidelim hani bi tatile gidelim diyemedik, Ankaraya gelicez gibi bu sene, yıl içinde görüşülecegi için yıllık izinler bize kalacak ya da oğlumuzy acil bi durumda ailelere bırakabiliriz

Açıkçası ben şimdiden yapamazsak Ege'de bi yere tayin isteriz planları yapıyorum bakalım

Doğma büyüme İstanbulluydum evlendim Ispartaya geldim canım 3 yıllık evli oldum bile :)

Artık beni İstanbul boğuyor ailem dısında istanbulu aramıyorum bile
sessiz sakin hayat gibisi yok ..

Ben basta evlenecegin icin tasinacaksin sandim oyle degilmis, hele bir evlenden o zaman muhtemelen bu konu hakkindaki dusundecelerin yerine oturur, once evlen evliligini anla yasa bir kac yil ondan sonra bakarsin cocugun olur belki ikinizde uzaga tasinmak istemezsiniz belli mi olur, belkide aksine daha cok gitmek istersiniz. Bastan hayat cevre kurmak kolay degil ama 2 kisi ve sevdigin kisi yanindaysa herhalde alisilir diye dusunuyorum, ama bu 2 kisilik bir kara yani eger istemezsen kocanin zoruyla gitmemelisin bence.
Yani ikinizde is bulmadan mesela gitmeyin, kocan ise girer sen giremezsen ve yine tasinmaya kalkarsaniz direk depresyonun koynuna atlarsin bende demesi. Dikkatli olmak lazim bu durumlarda, kucuk sehirde bunalabilirsinde kisaca acele etme ve kesin sozler verme kocana

Çok haklısın ben de aynısını düşünüyorum sonra pişman olup birbirimizi suçlamaktan korkuyorum

Ben de bunu cok dusunmustum bekarken, halen daha derim ben istanbul aşığı degilim, beni burda tutan tek sey ailem. Birgun onlar vefat ederse (Allah korusun) istanbulun benim icin bir onemi kalmaz, cunku istanbulda bile evlendikten sonra hem ev hem is sorumluluklar derken cok sık gorusemiyorsun zaten ama aile faktorunu unutmamak lazim

İstanbulluyum. İstanbul da yaşadım hep evlenene kadar. Evlendikten sonra kocaeliye taşındım. Eşimin işi burada. Ben de buraya atandım.

Burası istanbul gibi değil. Trafik yok her yere arabamızla 10 15 dkda gidiyoruz. Yine deniz kıyısı şehirdeyiz. Evler daha büyük ve ev alabiliyorsunuz. Yine hafta sonları ailemizle görüşmek için istanbula gidiyoruz. Ama istanbuldan ayrılınca nasıl bie işkence içinde yaşadığımızı anladım. Gürültü trafik kalabalık. İstanbuldan bir ayrılsan bir daha dönmek istemezsin. Şimdi benim ailem de kaçış planları yapıyor istanbuldan

Off yarama bastın yaaa bizde büyük şehirdeyiz ve biz özelliklede eşim nefret ediyor iş dolayısıyla burdayız maalesef 9-6 çalışıyo ama sabah 8 e doğru evden çıkıp akşam 19:30 da evde oluyo sen düşün yani gerçekten çekilecek gibi değil hayat pahalı elektirik su bile pahalı bu şehirde sağlık pahalı en azından özel hastaneler şuan anadolunun küçücük minicik sakin bir şehrine gitmeye can atıyoruz ama olmuyor yıllardır tayinimiz çıkmıyo maalesef...

Düşünsene işten çıkıyosun 10 dkkada evdesin bu şimdi bize mucize gibi geliyo inanırmısın ömrümüz yollarda kargaşa vede pis hava içinde geçiyor malesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…