Herkese merhabalar sevgili dostlar. Benimle aynı durumu yaşayan ya da yaşamış birilerinden fikir almaya ihtiyacım var. 25 yıldır yani tüm hayatım boyunca İstanbul'da yaşadım. Tüm ailem, arkadaşlarım okullarım buradaydı. Şehir dışında bir aydan daha uzun kalmamışımdır. Şimdi evlenmeme az kaldı ve eşim bir kaç yıl sonra burdan daha sakin bir yere taşınmak istiyor. Büyük şehirde çok fazla zaman kaybediyoruz, çok emek harcayıp az kazanıyoruz, kısacası zaten bir kere geldiğimiz hayatta 9-7 çalışıp haftada bi gün izinle kendimizi tüketmeyelim diyor. Bu konudan bende muzdaribim çünkü mesai saatlerim çok uzun ve çok ağır tempolu bir işim olduğundan evlenince birbirimize zaman ayıramayarak yıllar geçecek. Öte yandan ailemi sevdiğim tanıdığım herkesi bırakıp bambaşka bilmediğim bir yere taşınma fikri beni çok korkutuyor. Bu durumu yaşamış olan var mı. Varsa 1-nasıl alıştınız? 2- farklı bir şehirde olmanın avantajları yada dezavantajları neler ?
Gittiğim şehirde kendi işimi yapacağımdan öyşe bir sorun olmayacak aslında böyle bi avantajım var..Başka şehirde 9-7 çalışmayacak mısınız
Yine ortalama aynı olur çalışma saatiniz
Ama trafikten yırtarsınız
Aileniz uzak olur, oraya giderken yol çekersiniz
Aile mi trafik mi deseler, aile derim dedim
Herkese merhabalar sevgili dostlar. Benimle aynı durumu yaşayan ya da yaşamış birilerinden fikir almaya ihtiyacım var. 25 yıldır yani tüm hayatım boyunca İstanbul'da yaşadım. Tüm ailem, arkadaşlarım okullarım buradaydı. Şehir dışında bir aydan daha uzun kalmamışımdır. Şimdi evlenmeme az kaldı ve eşim bir kaç yıl sonra burdan daha sakin bir yere taşınmak istiyor. Büyük şehirde çok fazla zaman kaybediyoruz, çok emek harcayıp az kazanıyoruz, kısacası zaten bir kere geldiğimiz hayatta 9-7 çalışıp haftada bi gün izinle kendimizi tüketmeyelim diyor. Bu konudan bende muzdaribim çünkü mesai saatlerim çok uzun ve çok ağır tempolu bir işim olduğundan evlenince birbirimize zaman ayıramayarak yıllar geçecek. Öte yandan ailemi sevdiğim tanıdığım herkesi bırakıp bambaşka bilmediğim bir yere taşınma fikri beni çok korkutuyor. Bu durumu yaşamış olan var mı. Varsa 1-nasıl alıştınız? 2- farklı bir şehirde olmanın avantajları yada dezavantajları neler ?
Çok haklısın ben de aynısını düşünüyorum sonra pişman olup birbirimizi suçlamaktan korkuyorumBen basta evlenecegin icin tasinacaksin sandim oyle degilmis, hele bir evlenden o zaman muhtemelen bu konu hakkindaki dusundecelerin yerine oturur, once evlen evliligini anla yasa bir kac yil ondan sonra bakarsin cocugun olur belki ikinizde uzaga tasinmak istemezsiniz belli mi olur, belkide aksine daha cok gitmek istersiniz. Bastan hayat cevre kurmak kolay degil ama 2 kisi ve sevdigin kisi yanindaysa herhalde alisilir diye dusunuyorum, ama bu 2 kisilik bir kara yani eger istemezsen kocanin zoruyla gitmemelisin bence.
Yani ikinizde is bulmadan mesela gitmeyin, kocan ise girer sen giremezsen ve yine tasinmaya kalkarsaniz direk depresyonun koynuna atlarsin bende demesi. Dikkatli olmak lazim bu durumlarda, kucuk sehirde bunalabilirsinde kisaca acele etme ve kesin sozler verme kocana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?