- 20 Ağustos 2024
- 38
- 10
- 3
- 30
- Konu Sahibi cokomellix
-
Buna laf eden insan net kötüdür. Laf edecek ne varki iki soyadınıda kullanmak istiyorsun işteÖnceleri kullanmak için dilekçe vermedim veya nikah kıymadan önce bunu bildirmedim ama soyadımı seviyorum ve bu yüzden eski soyadimi da eklemek için dilekçe yazdım. Kabul edilmiş, artık ikisi de sistemde var. Ama bu durum sizce evlilikte sorun edilecek bir şey mi? Eşime söyledim laf arasında ve sorun olmaz dedi geçti. Anladı mı emin de değilim ama neyse. Velhasıl, bunu sorun eden birisi olursa veya yadırgayan, özellikle eşimin ailesinden birisi, ne cevap vermeliyim ki hem kırılmasın hem de sınırını bilsin?
Yok tabiki eşimin soyadını da aldım, biraz uzun ama ne bileyim aileden yadigarmis gibi geldi bana sonradan. Yoksa ilk başta sadece eşimin soyadını almıştım.Tek kızlık soyadı kullanımına karşıyım ama, eş soyadı ile birlikte olduğunda eğer çokta uzun değilse hiç sorun değil bence.
Ayrıca soran olursa da, yeni
Kanun bekliyoruz, o bi gelsin oğlunuza kendi soyadımı vericem nasipse dersin,
Bazen insanlar karşıdakini kötülemek için eften puften sebep bulur ya, hani olur kocanın soyadını almadın bu nasıl evlilik vs gibi konuşan olabilir.Buna laf eden insan net kötüdür. Laf edecek ne varki iki soyadınıda kullanmak istiyorsun işte
Şu anda erkekler de alabiliyor bildiğim kadarıyla. Laf edene direkt gelecek ay kocam benim soy adıma geçecek desin de kalpten gitsinlerTek kızlık soyadı kullanımına karşıyım ama, eş soyadı ile birlikte olduğunda eğer çokta uzun değilse hiç sorun değil bence.
Ayrıca soran olursa da, yeni
Kanun bekliyoruz, o bi gelsin oğlunuza kendi soyadımı vericem nasipse dersin,
Son güncellemeden haberim yoktu, hemen gidip kocama müjdeyi vereyimŞu anda erkekler de alabiliyor bildiğim kadarıyla. Laf edene direkt gelecek ay kocam benim soy adıma geçecek desin de kalpten gitsinler
Kocama şaka yollu demiştim bunu, sen benim soyadımı alsan diye, vallahi gerçek olmuş demek sonundaŞu anda erkekler de alabiliyor bildiğim kadarıyla. Laf edene direkt gelecek ay kocam benim soy adıma geçecek desin de kalpten gitsinler
Kesinlikle katılıyorum, ama işte bazen eşinin ailesi olunca sana ne be yapraaam diyemez ya insan sırf eşi için.Bunu sorun edeni ben sorun ederdim. Kime ne ya istediğim şekilde kullanırım kimsenin haddine olmaz.
Öyle deme de nahif şeklini söyleKesinlikle katılıyorum, ama işte bazen eşinin ailesi olunca sana ne be yapraaam diyemez ya insan sırf eşi için.
Ben de kendi ailemin soyadını da kullanıyorum başta dilekçe vermiştim nikah günü alırken. Şimdi hiçbir önemi yok mesela benim için kullanmasam da olurmuş. Hoşuma gittiği için istemiştim ama ne bileyim evlendikten sonra ailem tamamen eşim oldu açıkçasıÖnceleri kullanmak için dilekçe vermedim veya nikah kıymadan önce bunu bildirmedim ama soyadımı seviyorum ve bu yüzden eski soyadimi da eklemek için dilekçe yazdım. Kabul edilmiş, artık ikisi de sistemde var. Ama bu durum sizce evlilikte sorun edilecek bir şey mi? Eşime söyledim laf arasında ve sorun olmaz dedi geçti. Anladı mı emin de değilim ama neyse. Velhasıl, bunu sorun eden birisi olursa veya yadırgayan, özellikle eşimin ailesinden birisi, ne cevap vermeliyim ki hem kırılmasın hem de sınırını bilsin?
Sorun etmedi ise ne güzel benim eski eşim burnumdan getirmişti.Nikah memurunun yanında birşey demedi.Sonra bana git kızlık soyadını dildir dedi.Önceleri kullanmak için dilekçe vermedim veya nikah kıymadan önce bunu bildirmedim ama soyadımı seviyorum ve bu yüzden eski soyadimi da eklemek için dilekçe yazdım. Kabul edilmiş, artık ikisi de sistemde var. Ama bu durum sizce evlilikte sorun edilecek bir şey mi? Eşime söyledim laf arasında ve sorun olmaz dedi geçti. Anladı mı emin de değilim ama neyse. Velhasıl, bunu sorun eden birisi olursa veya yadırgayan, özellikle eşimin ailesinden birisi, ne cevap vermeliyim ki hem kırılmasın hem de sınırını bilsin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?