Evlendik muradımıza erdik-2013 gelinleri sohbet yeri

sülemesi ayıp cok güzel yaparım mercimek corbasını

off canm cekti...bende azcık yapim bugün...

blendırı tencerenin dibinden karıştıracasın, yüzeye temas edecek kadar. yukarılara çıkarsa sıçrar. benim kullanma kılavuzumda yazıyordu, blendırı yüzeye tutarak çalıştırınız diye. o sebepten çalıştırmadan önce tencereye sokup sonra çalıştırıyorum ve yükseğe çıkarmıyorum.

düdüklüyle ben de yapmam, korkuyorum çünkü. eşim kullanıyor genelde düdüklüyü, üç tane düdüklümüz var

Oyam gelmiş meğeeeerrrrrrr
Oyaaaa i miss u

Dööönnnn dayanamıyoruuumm artıııkkkkkk, dööööönnn bu ne çok yalnızlııııkkkkkkkk

Solitary kuzum boşver yaaaaa
Erkekler de bazen fazla kaprisli oluyor, nerde görülmüş tüm pantolonların temiz olduğuuuu

Tencere derin diildi pek, heryer savaş alanına döndüüüü
Düdüklüde yapiiimmm bari artık bendee

Evet yaa bende dün tatlılara bayılmıştım!
Kilo almaktan korkuyorum ben ama

sülemesi ayıp cok güzel yaparım mercimek corbasını

off canm cekti...bende azcık yapim bugün...

Görmemişin oğlu olmuş çekmiş.... koparmış hesabııı
Bi çorba yaptım iyi ki herkesin canını çektirdiiimmmm

Sağol kriz tavsiyeler içiiinnnnnn

Ben daha çorba hiç yapmadım şuan hazır çorba 1 2 kere yaptım. ama dün ilk defa arpa şehriyeli pilavımı yaptııım

canım hazır çorbalar çok sağlıksız onun yerine güvendiğin birisinden toz tarhana alabilirsin :44:

krz haklı kızlar hazır çorbalara hayırrrr

yarın bi gün çocuklarınız olacak hazır çorba mı yedireceksiniz...öğrenmeye başlayın hemen...ben hazırım yardımcı olmaya....sebze çorbası dışında tarif verebilirim...sebze çorbasını sevmiyorum...

haızr corba yapmayın ya :26::26:

şehriye corbası cok basit domates corbası vs... onları yapın.. aynı vakit harcanıyor

canım hazır çorbalar çok sağlıksız onun yerine güvendiğin birisinden toz tarhana alabilirsin :44:

Doğru diyorsun aslında , işte pratiklik olsun diye. 2 kere yaptık zaten. Yazın çok fazla çorba olmuyor zaten sanırım dimi :26: bizim oralarda yufkacılarda oluyor tarhana, annem genelde oralardan alıyo. Öyle yapıyım en iyisi. Çok teşekkür ederimmmm

ince kabuklu patates gerekli o zaman buna kabukları soymamış

Geçen pazarda görmüştüm sanki taze patateslerin kabukları ince oluyor dimi sanırım ya da ben patates fırçası almıştım onunla biraz incelir dimi patateslerim? hem basit hemde hoşuma gitti görüntüsü, eşim sarımsağa bayılıyorrr

ya işin garibi benim ölçülerim göz kararrı anama çekmişim

ama sana göre ayarlamaya calıscam.
2-3 yemek kasıgı yag....bi tatlı kasıgı salca erit bunu yağda...içine 2 domates rendele rendenin ince kısmısya....az tuz pulbiber koy...biraz domates pişsin 2-3 dk kadar.sonra kaynamış olan sudan 3 su bardağı koy....karıştır iyice....içine de bi çay bardağı şehriye koy....tuzuna bak bi...arasıra şehriyeleri kontrol et piştiğini öle anlarsın....içine de bi kaç damla limon sık....eksisine sen karar ver..ben bol ekşili seviyorum..piştikten sonra sehriyeler altını kapa...üzerine kuru nane serpiştir....yiyeceğiniz zamn karıştırıp kaselere koy canım...

o ince kabuklu patates taze patates oluyo canım...ben onu kızartacaksam da soymuyorum elma dilim gibi yapıyorum...sadece iyice fırçala yada temiz bi bezle bol suda yıkaaa....sürt çamuru gitsin....kabuğuyla kullan bunu ben öle yapıorum

Öğrenci Mutfağı sitesinden alıntıdır;

Malzemeler:

2 yemek kaşığı margarin
yarım su bardağı şehriye (tel yada arpa şehriye olabilir)
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
1 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı
Domatesleri rendeliyoruz (kabukları ayrılacaktır). Tencerede yağı eritip salçayı ve ardından rendelenmiş domatesleri ekliyoruz. Sonra suyu ve tavuk suyunu ilave ediyoruz. Su kaynadıktan sonra içerisine bir miktar tuz ve şehriyelerimizikatıyoruz.Şehriyelerimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kuzum bu istediğin tarif
Dene bakalım bu akşaaammm

Bu arada patatesin tadı nasıl olacak merak ettimmm

taze değil de cins cins oluyor sanırım ve haşlamalık patatesler daha ince kabuklu oluyor galiba ve lokum gibi boyları orta boy oluyor ve yüzeyi çok açık pütür pütür oluyor. bunun gibi sanırım :44:

Çok sağollll canım ya , çok basitmişşşş korktuğum gibi değilmiş. Bu akşam yapıyorum o zaman .Nedense çorbadan çok gözüm korkuyodu, bir sürü işlem var diye çok sağolun kızlar gerçekteeen

kızlar krokan nedir ve nerelerde satılır? fındıklı bir şey mi? bir kere pastasını yemiştim ama ne olduğunu anlayamadım :44:

Çok sağol yeni geliniiim Hem patatesi hemde çorbayı yapıcam bugün.Dünden de pilav vardı zaten.Oldu bitti. yarım saatte biter tahminimce dimi patates ve çorba :26:

Geçen kardeşim ve eşim bana yemek hazırlamışlardı.Ben işten gelince hazırdı herşey Sizinle sofra resmimi paylaşıyım

korkmana gerek yok herseyin bi çözümü var

bu arada elifimin dediği gibi tavuk suyu yada isteğe göre et suyu da kullanılabiliyor bu çorbalarda...ben şehriyede ikisini de sevmiyorum diye tarife yazmak aklıma gelmedi sanırım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…