• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlatlıktan reddediyorum.

Cahil insanlar degiller biliyor musun dışarıdan görsen...
Ici beni yakar tek beni

Aslinda cahil olmalarina da pek gerek yok. Zaten kime gore neye gore cahil diye tartisilir o ayri konu.
Sen kendini bil. Ve dimdik dur. Ailen sana oylesin boylesin diye diyince suphe etme kendinden. Psikolojik siddet uygulaniyor. Ve sen kendini bilsen zaten aglamaz gulerdin onlarin bu yaptiklarina.
Baskasi ne dusunur diyede yasama. Sen kendini bildikten sonra baskasi ne demis umrunda olmaz zaten. Arkanda kimse durmasin bosver zaten. İnsan tek basina bir agac dir. Kimsenin dalina tutunma. Kendi hayatini kur ve istedigin gibi yasa. Allahtan baskasina hesap vermek zorunda degilsin.

Önceki konularınızı bilmiyorum ama sana zerre kadar değer vermeyen insanlar((ailende olsa)) sana evlatlıktan reddediyorum diyecek sonra DA SEN NEREYE GİDERSİN NASIL yaşarsın düşünmeden ABLAN ın kısmeti kapanmasın o evlenmeden çıkamazsın deyip YİNE seni değil ablanı düşünecekse bence gitmen lazım
Okuyomusun işin varmı bilmem ama nişanlı olduğuna göre başının çaresine bakabilecek yaştasındır
Hangi şehirdesin bilmem ama Aynı şehirdeysek seni evimde ağırlamak isterim inan.
Kimse için gözyaşı dökme
Muhtemelen ya evlatlıksın yada istenmeyen çocuksun ailen bu kadar kin ve nefret doluyken onların evinde ONLARIN İYİLİĞİ için kalma derim
Umarım eşinle eşinin ailesiyle güzel bi hayatın olur

yerinde olsam yarin gider bir nikah randevusu alirim.Basvurumu yaparim.Sonra da hur elbise. Gider kaynanama otururum .Laf olmasin diorsan nisalini kovarsin. nikah -dugun yap keyfine bak .Anne baba da degerlidir ama seninkiler zivanadan cikmis bnce.

Bil o zaman. Kendini topla, bir plan yap ve ona göre hareket et.
Gerekirse topla pılı pırtını ayrı eve çık bir süre. Olmazsa alın nikah günü basın nikahı kimsnin haberi olmadan tutun 1+1 küçük bir ev olsun bitsin.
Ama bunu çekme, bunları sana yapmalatına izin verme.
+ 1500
Hiç durma hemen hazırlıklara başlayın

kaçsan ne kaybedersin ki, zaten su an yanında olan bir ailen yok, sadece sana cektirdikleri eziyet var. en azından o zaman eziyet cekmeyeceksin

Evet son raddesindeyim.
Bitiyor her şey..
Dertlerimi anlattığım kadariyla biliyorsunuz.
Ablami, annemi..
Aramizdaki sıkıntılari..
Bir önceki konumda fazlasiyla anlatmistım.
Bugün sınavım vardi. Ablamda ise gidecekti. Ayni saatte evden çıktık. Ayni saatte eve geldik. Ben okula ders calismak icin erken gittim.
Ikimizde o soguktan yorulmus bir halde geldik.
Annem her zamanki gibi sadece ablam yorulmus gibi davranıp ben bütün gün keyif sürmüşüm gibi davrandi.
Ablam ilk basta o da streslendi yorar o stres dedi.
Ablan yatacak gitme odaya falan dedi kendi odam istedigin gibi yatarim istemeyen çıkar dedim.
Ben çoğunlukta olmak üzere sofra hazirlama kurma islerini falan yaptık. Ablam bir ise kalkacakti. Annem de o yapsın bütün gün çalıştın sen dedi.
Ben de çok yoruldum deme öyle anne dedim derken de isi yaptım.
Icime batti ama farketmeden gözümden yas geldi. Koluma sildim.zaten öfkeliydim bir cok seyi biriktirdi icimde sürekli beni asagilayip ablama abartarak davranmasindan..
Sofradan kalksam kavga çıkacak diye oturdum durdum.
Babam o sırada sana sadece sabrediyoruz dedi.
Ben de hüngür hüngür ağlamaya başladım ben sabredemiyorum dedim. Kalktim ağladım odamiza gittim.
Babam iceri cagirdi aglayarak sofrada oturmak istemiyorum ben artik dedim. Babam bir sürü kizdi hakaret etti odaya gelip. Seni o cocukla evlendirmem kendin ne halt edersen et yaninda yokum gideceksin onlara da bu haltlari edeceksin dedi. Halt dedigi ne.. benim ağlayıp sofradan kalkmam. Halbuki yillarin kiskanma birikimi. Sürekli böyle yaptıklari icin.
Gecen kayinvalidemle görümcem nisanlima anlatmis. Gorumcem, abi anne ablamin cani cok sıkkın bir seye uzuluyor evde bi sorun var sanirim demis.
Kayinvalidem de sürekli ablasi icin x benim icin cok özel diyor annesi defalarca, seninkinin de sürekli eksilerini söylüyor. Halbuki eksileri olmasi normal. Ama artilari cok olan birisi bizim kiz, niye böyle yapıyor ki annesi demis.
Üstüne annem her oturdugumuzda nisanlima beni kötülüyor niyeyse.. yok görmez bakmaz umursamaz beceremez vs.. halbuki dikkat ediyorum da mesela ablam misafir geldiginde falan odasina gidip uyuyan birisi. Ben onu bir kere yanlislikla uyuyakaldigim icin yapmıştım da kiyameti koparmisti.

Diyecegim o ki ben kendim böyle kötü hissediyordum sizlere sordum acaba abartiyor muyum diye.. nisanlimin ailesi de farketmis. Ve gorumcem ciddi ciddi cok üzülüp sormus abisine annesi de anlatinca anladim simdi bu kadar mutsuzlugun sebebini demis.
Babamın söylediklerine gelince...
Sen kendi annenle gecinemiyorsun kayinvalidenle mi gecineceksin. Ben senin yaninda yokum. Evlenir misin ayrilir misin kendin bilirsin. Bosanma falan cekemem ben ben yokum git ne halt edersen et bundan sonra ailesi gelse de yokum kendi gelse de yokum ne giderim ne gelirim sen de git evimden istemiyorum ne seni ne huzursuzlugunu daha neler neler... otur koca bekle sen dedi bi de bana. Yillardir koca bekleyen kizina bakmayip! Sevgilim vardi ama bir kere de evlenecegim takintisi ile hareket etmedik. Hep ideallerimi gerceklestirdim.
Defol git evimden dedi defalarca..
En son iceri çağırdı evlatliktan reddediyorum seni dedi. Bende tamam esyalarimi topluyorum dedim.
Nisanlima mesaj attim. Gel beni arkadasima birak dedim.
O sirada annem geldi.
Ablan evlenmeden bu evden cikamazsin sen umrumda bile degilsin benim icin önemli olan ablan. Kiz kacmis diye çocuğun kismetini kapatma dedi.
Ben zaten agliyordum. Hala hic bir sey demeden devam ettim aglamaya..
Konusamiyordum aglamaktan. Hemen nisanlim aradi 10 dakika konusamayacak kadar cok agladim telefonda...

Ben geleyim ama gelip götürürsem arkadasina bile biraksam evden kacmis olacaksin dedi. Hatta gelip o cukurdan cikarmayi cok istiyorum ama yanlis yapmamak icin sakinlesip iyi düşünelim dedi. Ben anlattim aglaya aglaya.. o sirada diger odadan sesler geldi annemle ablam iceride hic bir sey olmamis gibi gülüyorlardi. Nisanlim kizdi bana kendine gel bi bak hic bir sey olmamis gibi kendine laf soylettirme ben senin yanindayim seni o evden ben adam akilli alacagim o zamana kadar sabretmek zorundayız dedi. Eğer babanin sözu uzerine gercekten gitmem en dogrusu diyorsan nikah tarihi aliriz öyle alirim seni dedi.
Biraz sakinleştirdi aile icinde bazen küçük seyler büyüyor dedi. Basit teselliler verdi ama dogru davranışı yapalım diye uğraştı. Telefonu kapatmadan düşünüp taşınalim gece 3te olsa gelir alirim sıkıntı devam ederse ben baska yerde kalirim bizde kalirsin dedi.
Iste böyle kocaman bir olay daha.
Bundan sonrasinda ben ne yapacağım bi yardımedin lütfen.
Ayri ev gibi bir durum oldugu anda yine kacmisim muamelesi gorecegim. Iki yil ayri evde kaldigimda çok huzurlu idim ama su an ayri ev demek daha farkli bur boyut demek.
Ya cidden böle bi aile olmaz olsun Yanlız evli biri olarak söyleyeceğim şey suan nisanlin arkanda seni kurtaririm vs diyor senin için uzuluo ama evlendikten sora en ufacık bi kavgada baş kakinci olacak sen ıı olsaydın ailen böle yapmazdı diyecek keşke ona hiç yansitmasaydiniz o ailen olacak kişiler çok kötü kozlar vermiş ellerine ama senin bu saatten sora yapacağım şey biran evvel toparlamak ailene git yada gitme sil yada silme ama evleneceğin kişiye lütfen koz verme yedi kat ele anlat ama onunla butur konuları paylasma

Evlatlık mısın acaba diycem ilk çocukta degilsin dna testi yaptir çünkü davranışları normal değil ailenin.....bu arada ailenle ilgili sıkıntılarını nişanlınla paylaşma ilerde tartışma durumunda sana karşı kullanır. ..sen iyi olsaydın ailen öyle davranmazdi der.....

allah yardimcin olsun umarim hersey yoluna girer.nisanlin mantikli biri sanirim en azindan seni kiskirtmamis ailene karsi.dugunu yapma sansiniz hemen yok sanirim ama ben yinede dugunune kadar sabirli olmani gerekirse odana gir cikma konusma ama orda olmani tavsiye ederim.o evden gelin cikmak senin hakkin ailen bu kadarini borclu sana.dunya hali ne olacagi belli olmaz bakarsin o cok guvendikleri ablan kocasinin sozunden cikamazken belki senin eline kalirlar.kimin ne olacagi belli olmaz, sonucta anne baban iste yapacak bisey yok eninde sonunda degerini anlayacaklardir.insallh uzun surmez bu kadarda üzme kendini umarim seni cok mutlu bir gelecek bekliyordur..

Evet son raddesindeyim.
Bitiyor her şey..
Dertlerimi anlattığım kadariyla biliyorsunuz.
Ablami, annemi..
Aramizdaki sıkıntılari..
Bir önceki konumda fazlasiyla anlatmistım.
Bugün sınavım vardi. Ablamda ise gidecekti. Ayni saatte evden çıktık. Ayni saatte eve geldik. Ben okula ders calismak icin erken gittim.
Ikimizde o soguktan yorulmus bir halde geldik.
Annem her zamanki gibi sadece ablam yorulmus gibi davranıp ben bütün gün keyif sürmüşüm gibi davrandi.
Ablam ilk basta o da streslendi yorar o stres dedi.
Ablan yatacak gitme odaya falan dedi kendi odam istedigin gibi yatarim istemeyen çıkar dedim.
Ben çoğunlukta olmak üzere sofra hazirlama kurma islerini falan yaptık. Ablam bir ise kalkacakti. Annem de o yapsın bütün gün çalıştın sen dedi.
Ben de çok yoruldum deme öyle anne dedim derken de isi yaptım.
Icime batti ama farketmeden gözümden yas geldi. Koluma sildim.zaten öfkeliydim bir cok seyi biriktirdi icimde sürekli beni asagilayip ablama abartarak davranmasindan..
Sofradan kalksam kavga çıkacak diye oturdum durdum.
Babam o sırada sana sadece sabrediyoruz dedi.
Ben de hüngür hüngür ağlamaya başladım ben sabredemiyorum dedim. Kalktim ağladım odamiza gittim.
Babam iceri cagirdi aglayarak sofrada oturmak istemiyorum ben artik dedim. Babam bir sürü kizdi hakaret etti odaya gelip. Seni o cocukla evlendirmem kendin ne halt edersen et yaninda yokum gideceksin onlara da bu haltlari edeceksin dedi. Halt dedigi ne.. benim ağlayıp sofradan kalkmam. Halbuki yillarin kiskanma birikimi. Sürekli böyle yaptıklari icin.
Gecen kayinvalidemle görümcem nisanlima anlatmis. Gorumcem, abi anne ablamin cani cok sıkkın bir seye uzuluyor evde bi sorun var sanirim demis.
Kayinvalidem de sürekli ablasi icin x benim icin cok özel diyor annesi defalarca, seninkinin de sürekli eksilerini söylüyor. Halbuki eksileri olmasi normal. Ama artilari cok olan birisi bizim kiz, niye böyle yapıyor ki annesi demis.
Üstüne annem her oturdugumuzda nisanlima beni kötülüyor niyeyse.. yok görmez bakmaz umursamaz beceremez vs.. halbuki dikkat ediyorum da mesela ablam misafir geldiginde falan odasina gidip uyuyan birisi. Ben onu bir kere yanlislikla uyuyakaldigim icin yapmıştım da kiyameti koparmisti.

Diyecegim o ki ben kendim böyle kötü hissediyordum sizlere sordum acaba abartiyor muyum diye.. nisanlimin ailesi de farketmis. Ve gorumcem ciddi ciddi cok üzülüp sormus abisine annesi de anlatinca anladim simdi bu kadar mutsuzlugun sebebini demis.
Babamın söylediklerine gelince...
Sen kendi annenle gecinemiyorsun kayinvalidenle mi gecineceksin. Ben senin yaninda yokum. Evlenir misin ayrilir misin kendin bilirsin. Bosanma falan cekemem ben ben yokum git ne halt edersen et bundan sonra ailesi gelse de yokum kendi gelse de yokum ne giderim ne gelirim sen de git evimden istemiyorum ne seni ne huzursuzlugunu daha neler neler... otur koca bekle sen dedi bi de bana. Yillardir koca bekleyen kizina bakmayip! Sevgilim vardi ama bir kere de evlenecegim takintisi ile hareket etmedik. Hep ideallerimi gerceklestirdim.
Defol git evimden dedi defalarca..
En son iceri çağırdı evlatliktan reddediyorum seni dedi. Bende tamam esyalarimi topluyorum dedim.
Nisanlima mesaj attim. Gel beni arkadasima birak dedim.
O sirada annem geldi.
Ablan evlenmeden bu evden cikamazsin sen umrumda bile degilsin benim icin önemli olan ablan. Kiz kacmis diye çocuğun kismetini kapatma dedi.
Ben zaten agliyordum. Hala hic bir sey demeden devam ettim aglamaya..
Konusamiyordum aglamaktan. Hemen nisanlim aradi 10 dakika konusamayacak kadar cok agladim telefonda...

Ben geleyim ama gelip götürürsem arkadasina bile biraksam evden kacmis olacaksin dedi. Hatta gelip o cukurdan cikarmayi cok istiyorum ama yanlis yapmamak icin sakinlesip iyi düşünelim dedi. Ben anlattim aglaya aglaya.. o sirada diger odadan sesler geldi annemle ablam iceride hic bir sey olmamis gibi gülüyorlardi. Nisanlim kizdi bana kendine gel bi bak hic bir sey olmamis gibi kendine laf soylettirme ben senin yanindayim seni o evden ben adam akilli alacagim o zamana kadar sabretmek zorundayız dedi. Eğer babanin sözu uzerine gercekten gitmem en dogrusu diyorsan nikah tarihi aliriz öyle alirim seni dedi.
Biraz sakinleştirdi aile icinde bazen küçük seyler büyüyor dedi. Basit teselliler verdi ama dogru davranışı yapalım diye uğraştı. Telefonu kapatmadan düşünüp taşınalim gece 3te olsa gelir alirim sıkıntı devam ederse ben baska yerde kalirim bizde kalirsin dedi.
Iste böyle kocaman bir olay daha.
Bundan sonrasinda ben ne yapacağım bi yardımedin lütfen.
Ayri ev gibi bir durum oldugu anda yine kacmisim muamelesi gorecegim. Iki yil ayri evde kaldigimda çok huzurlu idim ama su an ayri ev demek daha farkli bur boyut demek.
Evlenmene bak
Evlene kadar aileni ne olursa olsun karşı tarafa anlatma en ufak şeyde başına kakarlar rahat edemezsin
Ailene cevap verme boşver

Kendi sağlığın için ilk fırsatta çık git o evden. Sınavım var demişsin okuyor musun? Işte arıyormuşsun yakındır kurtulman diye düşünüyorum gidene kadar sabret sonra arkana bile bakma. Yazıklar olsun öyle aileye öz olsun üvey olsun.

Akıllı birine benziyorsun nişanlını da uzun zamandır tanıyormuşsun nikahı erkene çekin. Bu iş yağmurdan kaçıp doluya tutulmaya benzemiyor. O zamana kadar ya küçük bi ev tut ya da arkadaşının yanına git.

Zeynocum istanbuldaysan gel bende kal bu gece. Cidden uzuldum durumuna.

Yani uvey degilmissin acaba istenmeyen bir cocuk muydun yada gecmiste burda anlatmadigin cok buyuk bir hata mi yaptin? Ki bunlar bile ailenin yaptiklarini hakli cikarmaz degisik bir anne baban var.

Nisanlinla maddi sebeplerden evlenemedegini biliyorum ama bence sen bu nisanliligi daha fazla uzatma. Yakin zamanda bir tarih alip nikahtan evlenin.

Bil o zaman. Kendini topla, bir plan yap ve ona göre hareket et.
Gerekirse topla pılı pırtını ayrı eve çık bir süre. Olmazsa alın nikah günü basın nikahı kimsnin haberi olmadan tutun 1+1 küçük bir ev olsun bitsin.
Ama bunu çekme, bunları sana yapmalatına izin verme.
aynen katılıyorum
valla kimseye kaç evlen demem ama :KK51:
yerinde olsam bir an önce iş bulur sonra gider nikah yapar evlenirim
bu nedir ya ne çekiyorsun cidden yazık

git evlen diyoruz da
düşününce o da mantıklı gelmedi
erkek ailesi de normal bakmaz ki evden kaçan kıza
sen yine para kazanıp kendi ayarklarının üstünde durmaya bak...

Yazmadan edemedim. Erkek arkadasin cok mantikli birine benziyor hep yaninda.ayni sekilde anne ve kardeşide.
birbirinizin kiymetini bilin.
Umarim bir an once beraber duzgun bir karar verip ayrilirsiniz o evden.hakkinizda hayirlisi.

Eminim nişanlın ve ailesi düzgün insanlardır...bir insan her yanından kazık almaz.. sana tek tavsiyem huzurlu günlerde sakın ailenin yaptıklarını aklına getirme...
Onlara evden çıkarken iyi dileklerde bulun çek git...yanına kin öfke alma...onlarda kalsın

bu oluyor ama bazı evlerde nedense bir çocuk hep üvey gibi davranılıyor....düzelmez değişmez bu
belki evlenip evden gidince...bilmiyorum

Aynı şeyi söyleyecektim. Bazı ailelerde çocuklar arasından bir kurban seçilip suç keçisi ilan ediliyor. Olan biten her sorun o çocuğun üstüne yıkılıp kendi aralarında can ciğer kuzu sarması olunuyor.

Konu sahibi çok üzüldüm yaşadıklarına. Benzer şeyler ben de yaşadım. Sana tek diyeceğim gün geliyor Allah evlat ayırımı yapanları öyle bir perişan ediyor ki sen bile inanamıyorsun. Kaldı ki sana da az şey yaşatmamışlar. Evlilik arifesinde evden çıkıp gitmek kolay değil ama eğer maddi imkanın varsa gitmeni öneririm. Yoksa çok sabırlı olman gerekecek. Allah yardımcın olsun.

Annene diyecek cok sozum var ama suan gerek yok.
Nisanlinla nikah icin tarih alip
Evlenin bir an once.
Evlendikten sonra sil hepsini gitsin.
Ailem sonucta diyecek olursan
Kendin bilirsin.
Buradan bakinca aile degil daha cok dusman gibiler bil yani.

Zeyno ben senin yerinde olsam her şeyi araştırırdım. Sadece üvey olma durumunu değil aklına gelebilecek her ihtimali. Ailenin davranışları anormal. Ailenle olan sorunu çözmeden evlenme derim ben. Sanki ailen ablana karşı bir suçluluk duyuyor gibi. Acaba sen doğduğunda ablan bunalıma falan mı girdi ne oldu? Bunları öğrenirsen bazı şeyler daha kolay olur gibime geliyor.

Back