Acaba diyorum psikolojik destek mi alsaniz bu yasananlar normal değil..
Bu durum sürekli tekrarlandigi icinmismis.. aglatmayin dedim. Her defasinda boğazımda mi dizilsin lokmalar dedim.
Evde her zaman en kıymetli ablam oldu.
Erkek kardesim pek alakadar değildir onunla da bi kavga bi iyi devam ederler.
Küçük zaten daha 4 yasinda. Onu da bi cok simartirlar bi cok kisitlarlar. En küçükle benim aram cok iyi. Eskiden herseye ragmen ablamla iyiydik ama sonradan degisik bir ruh haline büründü o da..
Yok herkese söyler zaten anneme ablamin yerinin bambaska oldugunu..
Burada yazmistim. Icim o kadar acimisti ki.
Bir arkadas oracikta aglayiverirdim annem öyle deseydi dedi. Halbuki ben hep duydum hep.. duydukca ofkelendim.
Acaba diyorum babannene benzediğin için mi tüm bunlar? Allah ıslah etsin. Merak etme kimsenin yaptığı yanına kalmıyor.
+1Annen kaynanasına sövüyor ama kendisi sanki melek. Çok enteresan ya, bir kere desene sen babanneme laf ediyorsun, o gelinine yapmış ne yaptıysa sen kendi öz kızına yapıyorsun, bence sen ondan daha kötüsün de apışıp kalsın ışığa tutulmuş tavşan gibi. Ayyy sinirleniyorum şöyle kadınlara, psikolojik şiddet resmen. Bir de çok iyi anaymış gibi doğurdukça doğurmuş.
Konunuzu günlerdir okuyorum ve adınıza çok üzülüyorum. Dayanamayıp yazmak istedim en sonunda.
Öncelikle inanmayanalara, evlatlık mısın diyenlere bakmayın. Zaten başımıza ne gelirse bu anneleri çok kutsal görmekten, konduramamaktan, suçlu onlarken acaba ben mi abartıyorum diye paranoya yapmaktan geliyor.
Anneler de insandır ve bazı insanlar hastadır. Şöyle bir söz var duymuşsunuzdur. ''Gerçek Hastalar Psikiyatriste Gitmezler; Gerçek Hastaların Hasta Ettikleri Kişiler Gider"
Bu hikayedeki hasta maalesef anneniz, ve yalnız değilsiniz. Anneniz toksik bir anne ve bunlardan etrafta çok var.
Çocukluğunuzdan beri sizi zehirlemiş ve annelik vs gibi değerlere sığınıp üste çıkmış hep.
Annenizi değiştiremezsiniz, lütfen onu umursamamayı öğrenin. Aslında acınacak durumda olanın o olduğunun farkına varın. Ona bir şey anlatmaya çalışmayın, anlamayacaktır. Asla ve asla sizi anlamayacak ve yaptığını kabul etmeyecek. Bu işin peşini bırakın.
Biliyorum çok ağır çok zor, hayatta herkes bizi sevmek biricik görmek bize değer vermek zorunda değil, ama annemiz zorunda, bu insana en çok koyan. Eğer bunu yapamıyorsa, aksine sizi inatla değersizleştirmeye çalışıyorsa o kişiden uzaklaşmak dışında yol yok. Annenizi affedin ve unutun. İnanın yalnız değilsiniz.
Hassas ruhlar maalesef bu tip hastaların elinde oyuncak oluyorlar. Kendinizi onun elinden kurtarın. Lütfen biraz güçlü olun. Anneyse anne, başlarım böyle anneye diyip geçin.
Canım bana kalırsa öncelikle kesinlikle güçlü ve bencil olmalısın. Sen ne yaparsan yap bu insanların aklı başına gelmez. Onlara ders vermeye çalışırsan üzülen yine sen olursun. Domuzla güreşilmez çünkü üstün çamur olur, daha da kötüsü domuzun hoşuna gider. Bu kadın zaten ablandan daha iyi durumda olduğun için ( ondan önce evleneceğin için) çıldırışa geçmiş. Senin ağlaman, kaçman vs sadece onun hoşuna gider çünkü senin "şöyle böyle" olduğunu ispatlamış olur kendince, o zaten deli der. Yaptıklarını iyice haklı görür, deli olan senmişsin de sana tahammül ediyormuş moduna iyice girer.Cok tesekkur ederim. Aciklamalariniz teselli gibi geldi gercekten.
Su an en dogru davranis ne bilemiyorum. Kisa yada uzun bir süre daha buradayim.
Eger musaadeniz olursa akil danismak isterim.
Canım bana kalırsa öncelikle kesinlikle güçlü ve bencil olmalısın. Sen ne yaparsan yap bu insanların aklı başına gelmez. Onlara ders vermeye çalışırsan üzülen yine sen olursun. Domuzla güreşilmez çünkü üstün çamur olur, daha da kötüsü domuzun hoşuna gider. Bu kadın zaten ablandan daha iyi durumda olduğun için ( ondan önce evleneceğin için) çıldırışa geçmiş. Senin ağlaman, kaçman vs sadece onun hoşuna gider çünkü senin "şöyle böyle" olduğunu ispatlamış olur kendince, o zaten deli der. Yaptıklarını iyice haklı görür, deli olan senmişsin de sana tahammül ediyormuş moduna iyice girer.
Biliyorum çok zor ama kendi kabuğuna çekil, elinden geldiğince muhattap olma, ama kırgınlıkla değil, umursamazca yap bunu. Nasıl, neden sorularını kendine sorma artık. O da öyle bir insan işte. Bunu kabullen, senin annen de afedersin ama böyle bir manyak çıkmış işte, kaderinmiş bu senin. Çok yıkıcı ama bu gerçek değişmeyecek hiç bir zaman. Sana bu davranışının altında bir çok değişik sebep olabilir, senin görevin ne bunları tespit etmek ne de tedavi etmek. Düşünme nedenleri hiç.
Bencil ol, evinden telin duvağınla çık. Onlar saçmalasın, bırak onlar rezil olsun. Herkes sana çok iyi dedikçe bırak kudursunlar. Amaçları zaten kendilerinin sana yaptığı manyakça şeyleri haklı çıkarmak için senin deli olduğuna herkesi ikna etmek. Yani onlar kötü olur mu hiç, acaip olan sensin.
Gülümse ve kendini toparla, annesinden bu şekilde şiddet gören sadece sen değilsin. Allah da seni başka yerden güldürür eminim :)
Tek duam o.. Allah bizi sevdiğim insanla ayirmasin birbirimize iyi es, birbirimize yuva olabilelim.
Annem bugüne kadar psikolojik olarak gerçekten cok yipratti ama babamin söyledikleri... soyledigini yapar da. Bitti benimle iliskisi babamin. Icimdeki sesi inanilmaz derece topla esyalarini git diyor. Ama elim kolum kalkmiyor. Sali gününden beri hic bir sey yemedim Cantamdaki kraker ve cikolatadan baska... kendimi güçsüz hissediyorum. Evde kimse yoktu aslinda ama gidip yemek bile gelmedi icimden. Midemi bulandirdilar. Babam evlatliktan reddediyorum seni dedikten sonra diyecek bir sey kalmadi da aslinda.
Su anda eminim arkamdan annem sunu diyordur. Evlenseler kendilerini gecindiremezler kaynanasi kabul etmez evlenmelerini ondan duruyorlar böyle diye. Eminim böyle düşündüğünden.
Zeyno yemek yememezlik yapma lütfen. O ne demek, evlenicek olgunlukta kızsn yakışıyor mu hic? Hem bak senin cok iyi olman lazım, ayaklarının üstünde dimdik durman gerek. Bırak bosver ne olduysa oldu. Sen kendine iyi bak sağlığına iyi bak. Senin de nisanlanın da en cok ihtiyacı olan sey sağlıklı bir vücut
Felix hic bir sey istemiyorum. Sirf tansiyonum sekerim bi kendine gelsin diye yedim yediklerimi de. Hic agzimin tadi yok.
Ayni yerde duruyorum. Oturuyorum. Uyuyorum. Telefona bilgisayara bakiyorum. Kitap okuyorum. Ama hic birini tam yapamıyorum. Kendimi cok kotu hissediyorum. Tarifsiz kötü hissediyorum.
Savunmasız. Dayanaksız.
Bir tek insana güveniyorum hayatimda su an. Insan ailesine güvenir ya güvenemiyorum. Nisanlim israrla yemeğe götüreyim seni dedi ama evden çıktığımda da sorun olacak. Böyle yok gibiyim. Kimseyle karsilasmiyorum. Lavobaya bile herkes çıkınca evden gittim. Görmek istemiyorum yüzlerini...
Sorunu niye bu kadar büyüttüklerini de ogrendim iyice dellendim yalniz.
Felix hic bir sey istemiyorum. Sirf tansiyonum sekerim bi kendine gelsin diye yedim yediklerimi de. Hic agzimin tadi yok.
Ayni yerde duruyorum. Oturuyorum. Uyuyorum. Telefona bilgisayara bakiyorum. Kitap okuyorum. Ama hic birini tam yapamıyorum. Kendimi cok kotu hissediyorum. Tarifsiz kötü hissediyorum.
Savunmasız. Dayanaksız.
Bir tek insana güveniyorum hayatimda su an. Insan ailesine güvenir ya güvenemiyorum. Nisanlim israrla yemeğe götüreyim seni dedi ama evden çıktığımda da sorun olacak. Böyle yok gibiyim. Kimseyle karsilasmiyorum. Lavobaya bile herkes çıkınca evden gittim. Görmek istemiyorum yüzlerini...
Sorunu niye bu kadar büyüttüklerini de ogrendim iyice dellendim yalniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?