• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlatlıktan reddediyorum.

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.605
598
Evet son raddesindeyim.
Bitiyor her şey..
Dertlerimi anlattığım kadariyla biliyorsunuz.
Ablami, annemi..
Aramizdaki sıkıntılari..
Bir önceki konumda fazlasiyla anlatmistım.
Bugün sınavım vardi. Ablamda ise gidecekti. Ayni saatte evden çıktık. Ayni saatte eve geldik. Ben okula ders calismak icin erken gittim.
Ikimizde o soguktan yorulmus bir halde geldik.
Annem her zamanki gibi sadece ablam yorulmus gibi davranıp ben bütün gün keyif sürmüşüm gibi davrandi.
Ablam ilk basta o da streslendi yorar o stres dedi.
Ablan yatacak gitme odaya falan dedi kendi odam istedigin gibi yatarim istemeyen çıkar dedim.
Ben çoğunlukta olmak üzere sofra hazirlama kurma islerini falan yaptık. Ablam bir ise kalkacakti. Annem de o yapsın bütün gün çalıştın sen dedi.
Ben de çok yoruldum deme öyle anne dedim derken de isi yaptım.
Icime batti ama farketmeden gözümden yas geldi. Koluma sildim.zaten öfkeliydim bir cok seyi biriktirdi icimde sürekli beni asagilayip ablama abartarak davranmasindan..
Sofradan kalksam kavga çıkacak diye oturdum durdum.
Babam o sırada sana sadece sabrediyoruz dedi.
Ben de hüngür hüngür ağlamaya başladım ben sabredemiyorum dedim. Kalktim ağladım odamiza gittim.
Babam iceri cagirdi aglayarak sofrada oturmak istemiyorum ben artik dedim. Babam bir sürü kizdi hakaret etti odaya gelip. Seni o cocukla evlendirmem kendin ne halt edersen et yaninda yokum gideceksin onlara da bu haltlari edeceksin dedi. Halt dedigi ne.. benim ağlayıp sofradan kalkmam. Halbuki yillarin kiskanma birikimi. Sürekli böyle yaptıklari icin.
Gecen kayinvalidemle görümcem nisanlima anlatmis. Gorumcem, abi anne ablamin cani cok sıkkın bir seye uzuluyor evde bi sorun var sanirim demis.
Kayinvalidem de sürekli ablasi icin x benim icin cok özel diyor annesi defalarca, seninkinin de sürekli eksilerini söylüyor. Halbuki eksileri olmasi normal. Ama artilari cok olan birisi bizim kiz, niye böyle yapıyor ki annesi demis.
Üstüne annem her oturdugumuzda nisanlima beni kötülüyor niyeyse.. yok görmez bakmaz umursamaz beceremez vs.. halbuki dikkat ediyorum da mesela ablam misafir geldiginde falan odasina gidip uyuyan birisi. Ben onu bir kere yanlislikla uyuyakaldigim icin yapmıştım da kiyameti koparmisti.

Diyecegim o ki ben kendim böyle kötü hissediyordum sizlere sordum acaba abartiyor muyum diye.. nisanlimin ailesi de farketmis. Ve gorumcem ciddi ciddi cok üzülüp sormus abisine annesi de anlatinca anladim simdi bu kadar mutsuzlugun sebebini demis.
Babamın söylediklerine gelince...
Sen kendi annenle gecinemiyorsun kayinvalidenle mi gecineceksin. Ben senin yaninda yokum. Evlenir misin ayrilir misin kendin bilirsin. Bosanma falan cekemem ben ben yokum git ne halt edersen et bundan sonra ailesi gelse de yokum kendi gelse de yokum ne giderim ne gelirim sen de git evimden istemiyorum ne seni ne huzursuzlugunu daha neler neler... otur koca bekle sen dedi bi de bana. Yillardir koca bekleyen kizina bakmayip! Sevgilim vardi ama bir kere de evlenecegim takintisi ile hareket etmedik. Hep ideallerimi gerceklestirdim.
Defol git evimden dedi defalarca..
En son iceri çağırdı evlatliktan reddediyorum seni dedi. Bende tamam esyalarimi topluyorum dedim.
Nisanlima mesaj attim. Gel beni arkadasima birak dedim.
O sirada annem geldi.
Ablan evlenmeden bu evden cikamazsin sen umrumda bile degilsin benim icin önemli olan ablan. Kiz kacmis diye çocuğun kismetini kapatma dedi.
Ben zaten agliyordum. Hala hic bir sey demeden devam ettim aglamaya..
Konusamiyordum aglamaktan. Hemen nisanlim aradi 10 dakika konusamayacak kadar cok agladim telefonda...

Ben geleyim ama gelip götürürsem arkadasina bile biraksam evden kacmis olacaksin dedi. Hatta gelip o cukurdan cikarmayi cok istiyorum ama yanlis yapmamak icin sakinlesip iyi düşünelim dedi. Ben anlattim aglaya aglaya.. o sirada diger odadan sesler geldi annemle ablam iceride hic bir sey olmamis gibi gülüyorlardi. Nisanlim kizdi bana kendine gel bi bak hic bir sey olmamis gibi kendine laf soylettirme ben senin yanindayim seni o evden ben adam akilli alacagim o zamana kadar sabretmek zorundayız dedi. Eğer babanin sözu uzerine gercekten gitmem en dogrusu diyorsan nikah tarihi aliriz öyle alirim seni dedi.
Biraz sakinleştirdi aile icinde bazen küçük seyler büyüyor dedi. Basit teselliler verdi ama dogru davranışı yapalım diye uğraştı. Telefonu kapatmadan düşünüp taşınalim gece 3te olsa gelir alirim sıkıntı devam ederse ben baska yerde kalirim bizde kalirsin dedi.
Iste böyle kocaman bir olay daha.
Bundan sonrasinda ben ne yapacağım bi yardımedin lütfen.
Ayri ev gibi bir durum oldugu anda yine kacmisim muamelesi gorecegim. Iki yil ayri evde kaldigimda çok huzurlu idim ama su an ayri ev demek daha farkli bur boyut demek.

Ayrı eve çıkarsan sadece çekirdek ailen kaçmış muamelesi yapacak Zeynepciğim .
O yüzden durumun varsa çık ayrı eve . Ailenden de hiç bir şey bekleme .
Öğretmenmişsin zaten kendi hayatını idame ettirecek kadar kazandığını düşünüyorum .
Hiç eyvallahın olmasın onlara . Yarın sana hiç bir şey yapmamış gibi davranacaklar emin ol .

Bir de nişanlını her şeye karıştırma . Yarın onunda ne yapacağı bir kavgada ne söz edeceği belli olmaz . İnsanoğlu çiğ süt emmiş sonuçta.

Ayrı eve çıkarsan sadece çekirdek ailen kaçmış muamelesi yapacak Zeynepciğim .
O yüzden durumun varsa çık ayrı eve . Ailenden de hiç bir şey bekleme .
Öğretmenmişsin zaten kendi hayatını idame ettirecek kadar kazandığını düşünüyorum .
Hiç eyvallahın olmasın onlara . Yarın sana hiç bir şey olmamış gibi davranacaklar emin ol .

Bilmiyorum gercekten artik sağlıklı bir ruh haline sahip degilim. sadece uyumak uyandigimda güzel bir rüyaya uyanmak istiyorum.

Konularını bilmiyorum, ilk kez buna denk geldim.
Sırf bu konuya dayanarak diyorum ki adı kaçmak olacaksa kaç. Niye çekiyorsun bunu?

Sephora bende bilmiyorum.
Beynim allak bullak.
Insanlar bunu sonradan kurduklari ailede cekiyorlar.
Ben..
Insanin kendi babasi bunu yapar mi?

Ablan eve para getiriyor diye mi yapiyorlar bunu yahu? Bana oyle geldi de..gerci ablan calismadan oncede boylemiydi ailen bilemem.
Ama nisanlina ve esin olacak kisiye bunlari yansitmasaydin iyidi. İnsanoglu herkes..gun gelir senin ailen zaten seni istemiyor vsbs diyerek seni kirabilir.
Kendi ayaklarinin uzerinde dur. Bosver kendi ailen bile olsa insanlar nefs sahibidir.

Seni düşünmeyen insanları niye düşünüyosun ki.Ayrıl evden.Prenses kızlarıyla yaşasın annenler koyniş koyniş bu nedir yahu

Ve bence üvey olma ihtimalin var onu bi araştır. Insan öz kızlarına bu kadar farklı davranmaz,mümkün değil

Ablan eve para getiriyor diye mi yapiyorlar bunu yahu? Bana oyle geldi de..gerci ablan calismadan oncede boylemiydi ailen bilemem.
Ama nisanlina ve esin olacak kisiye bunlari yansitmasaydin iyidi. İnsanoglu herkes..gun gelir senin ailen zaten seni istemiyor vsbs diyerek seni kirabilir.
Kendi ayaklarinin uzerinde dur. Bosver kendi ailen bile olsa insanlar nefs sahibidir.

Normalde ben yamsitmazdim.
Ama ciddi anlamda tek sığınak onu hissettim o durumda.
Yok ablamin para getirmesiyle ilgisi yok. Ben çalışırken de ayniydi.
Hatta küçüklugumuz de bile..
Bir önceki konumda ayrıntılı anlattım.
Simdi takatim yok tekrar :(

Abla neden ses çıkarmiyor bu duruma. O da mı sevmio seni. Evlatlık olabilir misin

Sephora bende bilmiyorum.
Beynim allak bullak.
Insanlar bunu sonradan kurduklari ailede cekiyorlar.
Ben..
Insanin kendi babasi bunu yapar mi?

Bil o zaman. Kendini topla, bir plan yap ve ona göre hareket et.
Gerekirse topla pılı pırtını ayrı eve çık bir süre. Olmazsa alın nikah günü basın nikahı kimsnin haberi olmadan tutun 1+1 küçük bir ev olsun bitsin.
Ama bunu çekme, bunları sana yapmalatına izin verme.

Seni düşünmeyen insanları niye düşünüyosun ki.Ayrıl evden.Prenses kızlarıyla yaşasın annenler koyniş koyniş bu nedir yahu

Ve bence üvey olma ihtimalin var onu bi araştır. Insan öz kızlarına bu kadar farklı davranmaz,mümkün değil

Arastirdim 18 yasima ilk girdigimde.
Zaten fiziken kopyalariyim.

Bence çık git. Buna onların tabiri ile kocaya kaçmak denmez. Senin gitmemen icin yapıyorlar. Alttan alttan gidersen kaçmış olursun vs ayağına yatıyorlar. Ama sen kocaya kaçmak yerine evindeki öz anne babanın zulmünden kaçıyorsun. Zaten baban bütün yolları kapatmis, çok da umrunda olmaması lazım senin hakkında insanların ne düşündüğünün. Bence çık git. Hiç düşünmeden..

Ha bu arada kocaya kaçmak deyimini tamamıyle onların düşündüğü şekilde yazdım. Yani ben öyle düşünmüyorum yanlış anlaşılmasın.

Onceki konularini hatirlamiyorum, kac yasindasin?
Ekonomik gucun varsa hiç vakit kaybetmeden esyali bir ev tut ve ayril o evden. Neden kacmis olasin ki vedalasir cikarsin. Cok umurlarindaysa daha duzgun davransinlar.

Back