• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlatlığım bilgi almak istiyorum

neden ailenin kim olduğunu öğrenmek yerine mirasıyla ilgileniyorsun...eğer ailen ölmüş olsaydı öldü derlerdi neden yalan söylensin ki....senin çok başka niyetlerin var bence önce kendini sorgula............
sonunun mirasa çıkacağını düşünmemiştim ben de..
Asıl dert miras mı şimdi yoksa geçmişin mi?
Biyolojik ailen mi?
Tam olarak hangisini önemsiyorsun?
Başka arkadaşlarda konunun başlarında aynı sizin gibi yorum yapmış,
Oda cewap wermiş demiş ki;
Farkındaysanız sadece miras'tan bahsetmedim borçtan da bahsettim demiş :KK51:

aa ciddi mi???????
bu gerçeği öğrenen birinden ilk kez duyuyorum böyle bir şey.
İnsanlar bunalıma giriyor, ailesini merak ediyor, arıyor vs.
Bunun derdi bir tek para demek ki.

canım medeni kanunu çok bilmiyorum ama artık senin velayetin şuanki ailende miras ve borç konusunda sana herhengi birşey düşmez diye biliyorum. eğer anlatıldığı gibi gerçek ailen sana bunları yaptıysa bence hiç arama sağlam ayakkabı değilller. hem kendini hem de şimdiki aileni üzersin. ;) zordur elbet ama huzurunu bozma ;)

Zonguldak tan antalya ya transfer oldum ama beni aldıkları yurt yıkılmış mı taşınmışmı öyle birşeyler olmuş

O her şeyin kağıt üstünde olduğu zamanlardı. Şimdi her şey sistemde kayıtlı.
Kaldı ki kurum taşınsa veya yıkılsa bile evrakları bırakacak değiller. Nereye taşındığını bulursun.
İnternette adı adresi bellidir.

Ama soyadın nedeniyle sana bir miras veya borç kalacağını sanmıyorum. Evlatlık olduğunu ispat etmen gerekli.

Gölcük depreminde çok çocuk kayboldu.Çok ana baba halen evladını arıyor.Böyle bişey olabilir mi?Depremde 1 yaşında falan mı oluyorsunuz.Enkazda kızını kaybetmiş bir tanıdığım var ama onun kızı daha büyük olacaktı.Dikişlerden dolayı ya ağır eziyet gördünüz ya da öyle bişey. Tv programlarında öz ailelerinin ayaklarına kapananlara çok kızıyorum.Bir anne ne olursa olsun evladını terkedemez. Deprem kayıplarını bi kenara koyuyorum.O insanlar yıllardır her gördüğü çocuğa benim mi diye umutla bakıyor ama gerisi boş.Sizi sarıp sarmalayan seven büyüten ailenize sarılın.Yaralı bir çocuksun kardeşim, yaranı daha fazla deşme.Altıdan kötü şeyler çıkarsa kaldırabilecek yaşta değilsin.Bir çocuğun kafasında yüzünde kalçasında dikiş izi kolay kolay olmaz.Beynin kendini korumuş, hatırlamıyorsun.Hiç olmamış say

valla ailesini bulmak yerine ona kalcak olan mirası yada borcu düşünmesi çok yanlış bence...ailesini bulmak istemesi çok doğal..ama borcu mirası düşünmesi hata..........

Miras meselesine takılanlar.Biliyorum hiçbiriniz 17yaşında ergen, toy genç kız olmadınız.Hepiniz aklı başında yetişkin, mantıklı bireyler olarak dünyaya geldiniz.Biliyorum herkesi yargılamaya hakkınız da var sizin.Çünkü birer klavye sahibisiniz.Ama yapmayın bence.Gün olur canınız acır.

Miras meselesine takılanlar.Biliyorum hiçbiriniz 17yaşında ergen, toy genç kız olmadınız.Hepiniz aklı başında yetişkin, mantıklı bireyler olarak dünyaya geldiniz.Biliyorum herkesi yargılamaya hakkınız da var sizin.Çünkü birer klavye sahibisiniz.Ama yapmayın bence.Gün olur canınız acır.

Doğru herkes 17 yaşından geçti. Ancak bu yaşlardan insanlar benim bildiğim daha duygusal olur, olaylara acitasyon katar. Hele ki böyle bir gerçeği öğrenmek 17 yaş gibi kritik bir yaşta değil 3-5-10-30-50 yaşında bile insanları sarsar. Sorgular, geçmişi merak eder, fiziki yapısının kime benzediğini merak eder, gerçek ailesine kızar, sonra affeder, sonra yine merak eder, sonra ağlar, sonra aramak ister.. Hep dalgalı bir ruh halindedir. Aynı şeyi şu an kendinin öğrendiğini düşün? Aklına ilk miras ve borç mu gelir?

Artı klavye artistliği de kk nın yeni repliklerinden biri oldu artık.

mirasa takılanlar 17 yaşında gencecik kız hayalleri var ,belki hayatı türk filmi tadında yaşıyor belki parayı seviyor belki merak ediyor neyi isteyip merak edeceğinide mi siz belirleyeceksiniz.
geçmişi kocaman bir sır belliki o onu dövüp yurda verilmesine sebep olan bir aile yerine o hayat benimdeki gibi zengin kızını bişekilde kaybetmiş bir aile hayal ediyor.
yasal süreç nasıldır hakların ne bilmiyorum kardedşim ama seni büyüten ailenle beraber hareket et büyük hayallerde kurma.

mirasa takılanlar 17 yaşında gencecik kız hayalleri var ,belki hayatı türk filmi tadında yaşıyor belki parayı seviyor belki merak ediyor neyi isteyip merak edeceğinide mi siz belirleyeceksiniz.
geçmişi kocaman bir sır belliki o onu dövüp yurda verilmesine sebep olan bir aile yerine o hayat benimdeki gibi zengin kızını bişekilde kaybetmiş bir aile hayal ediyor.
yasal süreç nasıldır hakların ne bilmiyorum kardedşim ama seni büyüten ailenle beraber hareket et büyük hayallerde kurma.

Evet sen de haklısın para hayatımızın merkezi oldu..

Zenginler bir tek hayal kurabilir.

Zenginlerin bir tek güzel hedefleri olabilir. Bunun da tek yolu hayali bir mirasla olur ancak. Allah’ın verdiği aklı kullanmak işe yaramaz.

Mirasda borçta sana kalmaz canım, çünkü sen onların nüfusunda değilsinki. Bence bunları çok düşünme, sen seni büyüten kol kanat açan ailene teşekkür et, sev. Kafan karışır canım, bazen, bazı şeyleri bilmemek daha hayırlı.

Evet sen de haklısın para hayatımızın merkezi oldu..

Zenginler bir tek hayal kurabilir.

Zenginlerin bir tek güzel hedefleri olabilir. Bunun da tek yolu hayali bir mirasla olur ancak. Allah’ın verdiği aklı kullanmak işe yaramaz.

okuduğunu anlamamak böyle bişey heralde.
bu dünyada milyarlarca insanın parmak izi hatta yüzü bile farklı iken herkesin olaylar karşısında aynı duygusal tepkiyi vermesini bekleyen birinden kendiyle alakalı olmayan bir yorumdan alıntı yapıp böyle bir cevap vermesi çok mantıklı tabi.
bende diyordum neden kk kavgalar çıkıyor işte böyle tahrikelr sonucu demek ki.

Valla derdini pek anlamadım açıkçası amacın gerçek aileni bulmak mı yoksa onlardan bişey kalmış mıdırın peşine düşmek mi bilemedim. Ama bu kadar dert etmeni gerektirecek bir durum yok. Miras kaldıysa doya doya yersin, borç kaldıysa reddi miras yapar çekilirsin :KK53:

okuduğunu anlamamak böyle bişey heralde.
bu dünyada milyarlarca insanın parmak izi hatta yüzü bile farklı iken herkesin olaylar karşısında aynı duygusal tepkiyi vermesini bekleyen birinden kendiyle alakalı olmayan bir yorumdan alıntı yapıp böyle bir cevap vermesi çok mantıklı tabi.
bende diyordum neden kk kavgalar çıkıyor işte böyle tahrikelr sonucu demek ki.

Okuduğumu anladığım kesin de bir de kk da şu olay psikologları olmasa yorumlar eksik kalacak cidden.

Olaya bakıyorsun evet kız 17 yaşında ve hiç tanımamış ailesini, yeni öğreniyor. İlk aklına gelen miras ve borç kalıp kalmayacağı. Doğru insanların psikolojileri değişken fabrikadan makinadan çıkış olmuyor. Ama şöyle bir durumda miras ve borç düşünen bir psikolojiyi de genç kızlık hayalleriyle bağdaştırmak takdire şayan.

yorumları okumadım.
ama ben hep keşke evlatlık olmuş olsam gerçek ailem çok zengin soylu bi aile olmuş olsa. ben de gayri meşru bir beraberlikten dünyaya geldiğim için beni vermiş olsalar. ailem bi şekilde beni bulsa, ben de bunca yılın bedeli olarak yüklü bir tazminat istesem diye düşünürdüm.
gerçi hala düşünüyorum :)

konu sahibi arkadaşım, senin bak her yerinde yara bere varmış.
demek gerçekten eziyet ediliyormuş sana.
bence o aileyi hiç arama bile.

Okuduğumu anladığım kesin de bir de kk da şu olay psikologları olmasa yorumlar eksik kalacak cidden.

Olaya bakıyorsun evet kız 17 yaşında ve hiç tanımamış ailesini, yeni öğreniyor. İlk aklına gelen miras ve borç kalıp kalmayacağı. Doğru insanların psikolojileri değişken fabrikadan makinadan çıkış olmuyor. Ama şöyle bir durumda miras ve borç düşünen bir psikolojiyi de genç kızlık hayalleriyle bağdaştırmak takdire şayan.
kk da şu moda kk şu şöyle bilmem ne genelleme sizin her satırınızda var psikolg diye ithamlarda bulunup psikolojik analiz yapan size ne deyim ben sevgiler diyorum.
(Doğru insanların psikolojileri değişken fabrikadan makinadan çıkış olmuyor) burayıda bana bi izah ederseniz ??

kk da şu moda kk şu şöyle bilmem ne genelleme sizin her satırınızda var psikolg diye ithamlarda bulunup psikolojik analiz yapan size ne deyim ben sevgiler diyorum.
(Doğru insanların psikolojileri değişken fabrikadan makinadan çıkış olmuyor) burayıda bana bi izah ederseniz ??
Evet kk da moda olan akımlar çok tutuyor yerine başkası gelene kadar.
Neyse bu başka konu da. Senin olaya bakışınla benimkinin farklı olması bu kadar mesele mi? Sen öyle düşünürsün ben de böyle.. Konuşuyoruz illa bir haklı mı gerekli?
İstediğin cümlenin açıklamasını gerçekten istiyor musun yoksa iğneleme mi yapıyorsun bana:KK30:

Back
X