• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlatlığım bilgi almak istiyorum

Zonguldak tan antalya ya transfer oldum ama beni aldıkları yurt yıkılmış mı taşınmışmı öyle birşeyler olmuş

Yıkılmamıştır :KK64:bilgiler saklı tutulur merak etme Hoppadevlette acayip arşivcilik vardır hele ki çocuk esirgemede ama dediğim gibi bilgileri istediğiniz gibi sayıp dökmezler. Dilekçe yazın kurumdan geri dönerler muhakkak

Evlatlık verilmen için ailenin ölmesi gerekmiyor, onu kim söyledi bilmiyorum. Ailen izin vermişse evlatlık verilirsin, ailen sen yuvada iken hiç arayıp sormamış sahip çıkmamışsa ve kötü muamelede bulunmşsa "rızanın alınmaması" kararı alınıp gene kurum seni evlatlık verilebilir. Yani her iki şekilde de seni istemeyen bir aileyi bulup ne yapacasın ki?
Miras olayına gelince, evet alabilirsin ama biolojik ailen seni daha önce kütüğünü geçirmişse, eğer sana kimlik çıkarmamışlarsa ve hayatta değilseler malesef alamazsın. İspat etmen lazım.
Benim amacım geçmişimi öğrenmek ve kazazedelerimin nerden geldiği nereli olduğum gerçek doğum tarihim ailem yaşıyorsa tanışmak ama onun dışında su anki ailemden Ayrılmam

bizim yasalarımıza göre evlatlık verilen çocuğun kendi ana babasına mirasçılığı devam eder. yani onlardan sana miras da, borç da kalır. fakat bunun için evlatlık ilişkisi kurulmadan önce seninle soybağı ilişkisi kurmuş olmaları lazım. zamanında doğumun nufusa bildirilmiş mi? yoksa çocuk esirgeme kurumuna kimsesiz çocuk girişi mi yapılmış? eğer hastanede doğduysan annen ile soybağın vardır. baban ile soybağın olması içinse ya evlilik birliği içinde doğmuş olman ya da babanın doğumundan sonra tanıma yapması lazım. genellikle çocuk esirgeme kurumuna bırakılan çocukların herhangi bir soybağı ilişkisi yoktur. zaten bu sayede kolaylıkla evlatlık verilirler. çünkü eğer anne baba ile soybağı ilişkisi varsa anne babanın evlatlık ilişkisine rıza göstermesi gerekir. öğrenmek istiyorsan, evlatlık ilişkisi nasıl kurulmuş? mahkemede gerçek anne baban dinlenmiş mi? bunu öğren. dinlendilerse ad soyadları ve ikametgah bilgileri mahkeme tutanaklarına geçmiştir. ama büyük ihtimalle biyolojik anne babanla soybağı ilişkin yoktur. o zaman da gerçekten anne baban olduklarından emin olsan bile mirasçıları olamazsın. senden borç ödemeni de isteyemezler.

bizim yasalarımıza göre evlatlık verilen çocuğun kendi ana babasına mirasçılığı devam eder. yani onlardan sana miras da, borç da kalır. fakat bunun için evlatlık ilişkisi kurulmadan önce seninle soybağı ilişkisi kurmuş olmaları lazım. zamanında doğumun nufusa bildirilmiş mi? yoksa çocuk esirgeme kurumuna kimsesiz çocuk girişi mi yapılmış? eğer hastanede doğduysan annen ile soybağın vardır. baban ile soybağın olması içinse ya evlilik birliği içinde doğmuş olman ya da babanın doğumundan sonra tanıma yapması lazım. genellikle çocuk esirgeme kurumuna bırakılan çocukların herhangi bir soybağı ilişkisi yoktur. zaten bu sayede kolaylıkla evlatlık verilirler. çünkü eğer anne baba ile soybağı ilişkisi varsa anne babanın evlatlık ilişkisine rıza göstermesi gerekir. öğrenmek istiyorsan, evlatlık ilişkisi nasıl kurulmuş? mahkemede gerçek anne baban dinlenmiş mi? bunu öğren. dinlendilerse ad soyadları ve ikametgah bilgileri mahkeme tutanaklarına geçmiştir. ama büyük ihtimalle biyolojik anne babanla soybağı ilişkin yoktur. o zaman da gerçekten anne baban olduklarından emin olsan bile mirasçıları olamazsın. senden borç ödemeni de isteyemezler.
Yurdun dediğine gore ailem siddet uyguluyormus komsular sikkayet etmis ve yurt beni almis 2 yıl mahkeme ailemi aramış ve bulamamışlar ve su an ki ailem 2 yıl icinde beni zor almış

Borc asla kalmaz, reddi miras diye bir sey var.

2 yıl mahkeme ailemi aramış ve bulamamışlar ve su an ki ailem 2 yıl icinde beni zor almış
evet ama mahkeme tutanaklarına ailenin seni bırakırken verdiği bilgilerin geçmiş olması lazım. rızasını almak için aileni aradıkları dönemde mahkemede yurt yetkililerini dinlemiş olmalılar, onların ifadesi tutanakta olur.

17 yaşındayım 14 yaşımda evlatlık olduğumu öğrendim .zonguldak tan antalya ya transfer olmuşum yurt aileme kız ailesinden şiddet görüyordu komşular şikayet etti bizde aldık gibisinden birşeyler söylemişler .önce bakıcı aileye vermişler beni sonra yurt bir yanlışlık oldu evlatlık olarak vermemiz lazım diyerek beni geri almış bakıcı ailem beni sevdikleri için evlatlık almak istemişler 2 yıl mahkeme ailemi aramış bulamamışlar bence bu hikaye birbiriyle uyuşmuyo eğer ailem şiddet uygulasaydı bakıcı aileye verilirdim .büyük ihtimalle tüm aile fertlerim öldü ki evlatlık olarak verildim . yani geçmişim bilinmiyor tek bildiğim bu aileye 3 yasında gelmem konuşmayı zor öğrenmem ve yara bere içinde gelmişim kalıcı olarak kafamda yüzüm de ve kalçamda dikiş izleri var .ailemin tahmini 1999 yılındaki depremde ki bir kazazede olabilirim her neyse sorum şu :
geçmişimi 18 yaşımda mı öğrencem ?
Geçmişimi öğrendiğim de eğer biyolojik ailemden miras veya borç benim üzerime mi kalır ?

Miras için de borç için de hukuki olarak reddimiras yapabilirsin. bu şekilde borç üzerine kalmaz.
Kalıcı izler varsa, ailenin sana şiddet uyguladığı açık bence, hem de 3 yaşındayken yaptılarsa bunu şu an hayattalarsa çok sağlıklı ilişki kurulabileceğine sanmıyorum.

Miras için de borç için de hukuki olarak reddimiras yapabilirsin. bu şekilde borç üzerine kalmaz.
Kalıcı izler varsa, ailenin sana şiddet uyguladığı açık bence, hem de 3 yaşındayken yaptılarsa bunu şu an hayattalarsa çok sağlıklı ilişki kurulabileceğine sanmıyorum.
Ben yurdun doğru söylediğine inanmıyorum bazı parçalar eksik

yurt bilerek yalan söylemiyordur bence, hatırlamıyorlardır. benim de yurtlu çok arkadaşım var, çoğu ailesini buldu ama genelde çocuklar değil aile bulmak için çabaladı. bence yanında erkek sert biriyle yurtla görüşmeye git, bilgileri tekrar iste, belge falan iste.

Senin miras gibi bir hakkın olsa zaten seni bulurlardı sanmıyorum olsun. Sen istersen gerçek ailenin bilgisi verilir ve o bilgiler yer yerde aynıdır. Ama ben olsam beni istemeyen birilerini aramam miras derdine düşmem. zaten miras verecek kdr iyi bir durumu olsa seni yurda vermezdi herhalde ailen depremde ölmüşse kaç sene oldu hiç bişey alamazsın gerçek yaşamın şu an yaşadığın eğer yurtta dedikleri gibi şiddet görmüşsen ne yapacaksın? benim eniştemde çok aradı bulduda ama annesi benim öyle bir oğlum yok demiş kapamış telefonu yeniden evlenmiş falan istemedi sonra hayal kırıklığına uğramanı istemem. ailen istemişki evlatlık verilmişsin

borç da kalsa miras da kalsa reddedebilirsin. yani bakarsın borç mu var miras mı ona göre kabul veya red edersin. başına borç kalmaz merak etme.
onun dışında bence geçmişi kurcalama. çünkü kim bilir neler yaşadın. belki ailenden gerçekten şiddet gördün. depremde kaybetmiş olsan zaten bulman bir şey ifade etmez. eğer gerçekten sana şiddet uygulandıysa hiç tanımaman daha iyi değil mi geleceğin için?

ben nedense borcu değilde mirası merak ediyosun gibi düşündüm
Bu senin düşüncen ben bisey yapamam daha çok buraya nasıl geldiğimi merak ediyorum bir insan 3 4 yaşından 10 yaşına kadar her gece ayni rüyayı gorurmu belki de bilincim bi şeyleri kaydetti ben stres hastası olan biriyim nefes darlığı yaşayarak morariyorum ve bu benim yaşadığım şeyler yüzünden birazida geçmişimi bilmemem ve kafamda ki sorular

borç da kalsa miras da kalsa reddedebilirsin. yani bakarsın borç mu var miras mı ona göre kabul veya red edersin. başına borç kalmaz merak etme.
onun dışında bence geçmişi kurcalama. çünkü kim bilir neler yaşadın. belki ailenden gerçekten şiddet gördün. depremde kaybetmiş olsan zaten bulman bir şey ifade etmez. eğer gerçekten sana şiddet uygulandıysa hiç tanımaman daha iyi değil mi geleceğin için?
Hafıza kaybı gibi düşün geçmişini bilmek istemezmiydin

Bu senin düşüncen ben bisey yapamam daha çok buraya nasıl geldiğimi merak ediyorum bir insan 3 4 yaşından 10 yaşına kadar her gece ayni rüyayı gorurmu belki de bilincim bi şeyleri kaydetti ben stres hastası olan biriyim nefes darlığı yaşayarak morariyorum ve bu benim yaşadığım şeyler yüzünden birazida geçmişimi bilmemem ve kafamda ki sorular

En iyisi kurumdan bilgi alman... Bir dilekçe yaz, ya da bulunduğun ilin Çocuk esirgeme kurumuna başvur. Sana izlemen gereken yolu söylerler, yardımcı olurlar...
Kurumun şiddet gördüğüne dair yalan söylediğini sanmıyorum. Kurum yalana gerek duymaz, neyse odur..
Ve eğer şiddet gördüysen onları hiç arama derim...

Nasıl bir rüya görüyorsun?

Back
X