• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlatlığım bilgi almak istiyorum

En iyisi kurumdan bilgi alman... Bir dilekçe yaz, ya da bulunduğun ilin Çocuk esirgeme kurumuna başvur. Sana izlemen gereken yolu söylerler, yardımcı olurlar...
Kurumun şiddet gördüğüne dair yalan söylediğini sanmıyorum. Kurum yalana gerek duymaz, neyse odur..
Ve eğer şiddet gördüysen onları hiç arama derim...

Nasıl bir rüya görüyorsun?
2 kişi inşat yerinde sandalyeye oturuyor sandalyenin etrafında bi kaç adam beni görünce insattaki merdiven boşluğuna dusuyorum ve rüzgarı yuzumde hissedip nefes alamayarak rüyadan uyaniyordum

ilk önce ailenin seni aldığı yurdu internette arat. önce oraya ulaşıp sor. eğer oraya ulaşamazsan,

http://cocukhizmetleri.aile.gov.tr/iletisim/genel-mudurluk

burayı arayıp bir yol göstermelerini isteyebilirsin. şu şehirde yurda verilmişim. yurt şuan faaliyette değil. bu yurdun arşivine nası ulaşabilirim, öz ailemi arıyorum dersin. mutlaka senin gibi ailesini merak edenler arayıp soruyordur nasıl bulacağım diye. bu işlerle ilgilenen birimlerin telefon numarasını verebilirler.

17 yaşındayım 14 yaşımda evlatlık olduğumu öğrendim .zonguldak tan antalya ya transfer olmuşum yurt aileme kız ailesinden şiddet görüyordu komşular şikayet etti bizde aldık gibisinden birşeyler söylemişler .önce bakıcı aileye vermişler beni sonra yurt bir yanlışlık oldu evlatlık olarak vermemiz lazım diyerek beni geri almış bakıcı ailem beni sevdikleri için evlatlık almak istemişler 2 yıl mahkeme ailemi aramış bulamamışlar bence bu hikaye birbiriyle uyuşmuyo eğer ailem şiddet uygulasaydı bakıcı aileye verilirdim .büyük ihtimalle tüm aile fertlerim öldü ki evlatlık olarak verildim . yani geçmişim bilinmiyor tek bildiğim bu aileye 3 yasında gelmem konuşmayı zor öğrenmem ve yara bere içinde gelmişim kalıcı olarak kafamda yüzüm de ve kalçamda dikiş izleri var .ailemin tahmini 1999 yılındaki depremde ki bir kazazede olabilirim her neyse sorum şu :
geçmişimi 18 yaşımda mı öğrencem ?
Geçmişimi öğrendiğim de eğer biyolojik ailemden miras veya borç benim üzerime mi kalır ?
borç kalmaz, mirasda soyad aynı olmadığı için bir yığııın mahkeme ...vs... ile kalabilir.
geçmişinizi öğrenmek için resmi başvurumlar 18 yaş olabilir onu tam bilemicem, yada yurtdakilerin insafına kalmış,
yalnız banada evlatlık oluncaya kadar olan hikaye sizinde dediğiniz gibi pek mantıklı gelmedi.
belge filan gördünüzmü evlatlık olduğunuzla ilgili,
müge anlı gibi biyerlere başvurma imkanınız yokmu sanırım baya duyarlılar bu konuda, heleki son 2-3 bölümü gördüyseniz, ailesini 17 yaşında bul, ki kaybolmuş ve öyle yuvada kalmış, öz aileside yıllarca aramış.
umarım şanslı bebeklerden olmuşsunuzdurda anne babanız iyi bakmıştır (yetiştiren) ve umarım biyolojik olanlarıda bulursunuz

Ben yurdun doğru söylediğine inanmıyorum bazı parçalar eksik
tv de de izledim, daha yakın bir zamanda kayıtlara geçmeden alınıp başkalarına verilen bebek bile olmuş, para alarak yada almadanda olmuş.
kayıtlara buluntu çocuk diye geçip , 2 yıl sonra evlatlık verilen olmuş ki aile yurda sadece10 dk mesafedeymiş ozaman orayada sorulmuş , nasıl güvenilecek alınan cevaplara, tutulan kayıtlara bilemiyorum , sonra 10 koca yıl sonra buluştular
belki hayal kırıklığı belki sevinç yaşarsın ama en azından soru işaretlerin gider, bırakıldınmı, kayıpmı, kazamı neyse bu sorular onlar biter,
ayrıca en baştan istenemesen bence 3 yaşa kadar beklemezlerdi bırakmak için sanırım sonradan ters giden bişeyler olmuş gibi geldi bana

2 kişi inşat yerinde sandalyeye oturuyor sandalyenin etrafında bi kaç adam beni görünce insattaki merdiven boşluğuna dusuyorum ve rüzgarı yuzumde hissedip nefes alamayarak rüyadan uyaniyordum
ooowwww yara bere izlerin bunlardanmıydı acaba, offf yaa çok etkilendim ben ayy inşallah öğrenirsiiz herşeyi,

bence bir an once hukuki acidan durumu arastir. Yoksa 18i gectiginde eger ustune bir borc kaldiysa odemek zorunda falan kalabilirsin. Ama eger ki borc yok da miras kalicaksa falan da bence al kucucukken seni o kadar dovmelerine sayarsin.

Ama ben senin bir hakkin olacagini dusunmuyorum...

Gayet mantıklı bir soru. Kalmaz diye düşünüyorum ama hukukcu arkadaşlar daha iyi bilir.

Senin ailen yasal ailen adi ustunde yasal yani biyolojik ailenden sana normal yolla miras kalmaz tabii ki. Evlatlik bi birey icin derdinin bu olmasi enteresan. Ben olsam biyolojik ailemi merak ederdim sadece
bende
biyerde de yazmış para sıkıntı diye
maddi durumu mu kötü acaba şuanki ailesinin diye düşünmeye başladım bende

17 yaşındayım 14 yaşımda evlatlık olduğumu öğrendim .zonguldak tan antalya ya transfer olmuşum yurt aileme kız ailesinden şiddet görüyordu komşular şikayet etti bizde aldık gibisinden birşeyler söylemişler .önce bakıcı aileye vermişler beni sonra yurt bir yanlışlık oldu evlatlık olarak vermemiz lazım diyerek beni geri almış bakıcı ailem beni sevdikleri için evlatlık almak istemişler 2 yıl mahkeme ailemi aramış bulamamışlar bence bu hikaye birbiriyle uyuşmuyo eğer ailem şiddet uygulasaydı bakıcı aileye verilirdim .büyük ihtimalle tüm aile fertlerim öldü ki evlatlık olarak verildim . yani geçmişim bilinmiyor tek bildiğim bu aileye 3 yasında gelmem konuşmayı zor öğrenmem ve yara bere içinde gelmişim kalıcı olarak kafamda yüzüm de ve kalçamda dikiş izleri var .ailemin tahmini 1999 yılındaki depremde ki bir kazazede olabilirim her neyse sorum şu :
Geçmişimi öğrendiğim de eğer biyolojik ailemden miras veya borç benim üzerime mi kalır ?

mirası alabilirsin ama uğraşmak gerekir, borç varsada reddi miras yaparsın o basit, seni evlatlık veren kurumdan 18 yaşına geldiğinde öğrenebilsin diye biliyorum bilgileri, ve öğrenmende de fayda var, çünkü bilemezsin gelecekte kardeşin falan varsa karşılaşabilrsin ve kardeş olduğunuz için ayrı bir çekim oluyormuş insanlar onu aşk sana biliyorlarmış,bununla ilgili şeyler duyduk,bence araştırman gayet mantıklı her konuda, borç konusunda da kafaya takmana gerek yok,hem zaten başkası üstüne kayıtlısın sorun çıkmaz

benim bildiğim kadarıyla 17 yaşında öğrenebiliosun ayrıca borç yada miras kalması için biyolojik olarak evlat olduğunu ıspatlamak dava açmaktır.

İşte gerçek ailemi öğrendiğimde gerçek yaşamını soy adımı nufusuma gore bir kayidım vardır herhalde

seni 3 yaşında yara bere içinde bakıma muhtaç halde alıp bağrına basmış evladı yapmış ailen gerçek ailen değil de şimdi nerede oldukları belli olmayan kişiler mi ailen? öğrenmek istiyorsan öğren tabi de ama bunu gerçek aileni kırmadan yaralamadan yap.. bir de o kadar sorun içinde neden borç veya miras a takıldın. yasal varisi olsan bile reddi miras yaptığın durumda hiçbir şeyden sorumlu olmazsın.

Herkez neden miras istemene takmış bilemedim. Evet mirasıda düşünebilirsin bu da en doğal hakkın olmalı bence..
Yanlız 18 yaşına gelmeden kurumlara dilekçe falan veremezsin.. Hiç nüfus kaydını aldınmı .yani evlatlık prosedüründe mahkeme kararı gereklimi bilmiyorum ama öyle ise hangı mahkeme kararı ile bu ailene evlatlık verildiiğn yazıyordur.yada nasıl bir idari işlem ise ona ilişkin tarih evrak nosu falan bir şey vardır. oradan bir şekilde o davanın yada işlemin tutanaklarına falan erişebilirsen belki ailen hakkında bir bilgiye ulaşabliirsin .Bu konuda bir şey yazmıyor ise yine yurda gidip yurttan öğrenmen gerekir.Aileni bulduğunda otomatik olarak mirasçı olamazsın gibi geliyor ,.Sanırım bir yasal süreç olması gerekir .senin onların nüfusunda görünüp görünmediğinde önemli .

neden ailenin kim olduğunu öğrenmek yerine mirasıyla ilgileniyorsun...eğer ailen ölmüş olsaydı öldü derlerdi neden yalan söylensin ki....senin çok başka niyetlerin var bence önce kendini sorgula............

Ailem nasıl peki canım memnun musun? Ben diyorum ki sen bulsan gerçek anne babanı ya başına bela olurlarsa seni dovmuşler belliki normal insanlar değiller acaba başına iş açılır mı bunuda duşun. Biraz buyu okulunu bitir evlenmeden önce bul onları Allah korusun yakınlarınla evlen ihtimalin olmasın.

sonunun mirasa çıkacağını düşünmemiştim ben de..
Asıl dert miras mı şimdi yoksa geçmişin mi?
Biyolojik ailen mi?
Tam olarak hangisini önemsiyorsun?

Back
X