Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhaba arkadaşlar Ankarada olan dostlar bu ay kurumu arayan oldumu aceba sıra ne durumda çok merak ediyorum ?ben arayali 2 ay oldu onun için arayamiyorumda
merhabalar, biz bu süreci yeni dahil olmuş bir aileyiz. bugün aradığımda erkek çocuk için 57, kız çocuk için 103. sırada olduğumuzu öğrendim. sizin sıranız nedir? ve bunun istatistiği nedir? 6 ay sonra aradığımda tahminen ne kadar ilerlemiş olur?

Merhabalar Trabzondayiz biz, burada sanırım çok yoğunluk yok ama sıra az olsada yavaş ilerliyor anladığım kadarıyla. Ama olsun şuan minigimle zaman su gibi geciyor resmen dualarım hepiniz
Merhaba cevap için teşekkürler Ankara da sıra çok fazla biz 85 ile başlamıştık nerdeyse iki yıl olacak sıra yarıya bile düşmedi ama sizin gibi yavrusuna kavuşan arkadaşlar olunca içimde tekrardan umutlar yeşeriyor bebeğinizi benim yerime öpüp koklayın lütfen. Bi de anlatmak isterseniz kavuşma günü nasıldı neler yaptınız evrak veya yapmanız gereken ekstra birşey istiyorlarmi?

Merhaba hayırlı olsun siraniz bu arada aramıza hoşgeldiniz. siz ankaradan mi muracat ettiniz aceba ?ne kadar süre oldu sizin başvurunuza?Bizim ağustos ayın da sıranız 53 düşmüştü erkek bebekte şuan sıra ne durumda hiç bilmiyorum çünkü arayamiyorum 6 ayda bi arayın diyorlar sürekli .istatistigi hiç belli olmuyor bazen sıra güzel ilerliyor bazende malesef hiç ilerlemiyor

çok teşekkürler. Evet Ankara'dan müracaat ettik. Ocak ayında ilk başvurumuzu yaptık ve bugün itibariyle de sıramızı öğrendik. aslında sizin iki yılda 32 sıra aşağıya düştüğünüzü hesaplarsak istatistiki olarak pek de hızlı gelmedi bana. ne dersiniz? yolumuz uzun Allah umudumuzu diri tutsun inşallah.

Merhabalar, aslında bizimki çok hızlı ilerledi bir anda, Eylül sonunda dosyamız olaylandi. Ekimin ortalarina doğru siramizi öğrendik evlat edinmede 12 dendi. Koruyucu ailede ise baslardasiniz dendi. Bebek istemistik iki başvuru içinde ama koruyucu ailede bebek pek olmuyor denmişti o yüzde 0-2 yaş aralik secmistik. Kendimizi de 1 yaş üzeri olur diye hazirliyorduk ben hatta etkinlik kitapları almaya başlamıştımsiramizi ogrendikten 2-3 gün sonra telefon geldi koruyucu aile basvurunuza uygun olarak 45-50 günlük bir bebek var görmek istermisiniz diye. Bizde hemen olur dedik tabiki, ertesi günü gidip bebeğimizi gördük

Devam edeyim burdan gittik gördük , hep o an ağlayan annelerin videosunu izlerdim nasıl bir his derdim. Gerçekten de o an ağlamamak imkansız. Sonra kuruma geri dönüp imza atılacak evrakları hallettik 1 gün sonrada gidip kızımızı aldık. Herşey okadar kızlı oldu ki , hala ben şimdi anne mi oldum diyorum. Şuan tek korkum bir gün gitmesi, maalesef koruyucu ailelikte biyolojik ailesi şartlarını uygun seviyeye getirdiği zaman geri alma hakkına sahip. Bende birlikte geçireceğimiz günlerin keyfini çıkarıyorum şuan. Kafam biraz karışık umarım sorunuza cevap verebilmisimdir

Cok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim gözyaşları içinde okudum rabbim bebeğinizi sağlıklı huzurlu bir ömür nasip etsin inş rabbim bana ve buradaki arkadaşlarımda o günü yaşamayı nasip etsin o güzel yavrunuzu bizim yerimize de öpüp koklayın lütfen

Cok teşekkür ederim
dualarım hepinizle

Bende evlat edinilmiş biriyim . 5 aylikken kurumdan almış ailem beni . Terk edilmişim . Lütfen ama lütfen bir bebeğe , çocuğa bakacak sabrınız yoksa oyuncak niyetine almayın . Annem hevesi gecince hayatı dar etti çünkü bana . Hatırlıyorum az çok çocukken sinir hastası biriydi , ben yaramazlık yapınca beni tehdit ederdi , akıllı ol laf dinle yoksa sana öyle şeyler derim ki insan içine çıkamazsın diye konuşurdu ama anlamazdim tabi. Neyse bir iki derken 16 yaşındayken sırf Malatya'ya türbe ziyaretine gitmek istiyorum dedim diye kıyameti kopardı , sen evlatlıksın , anan baban belli değil anan delinin teki tecavüz etmişler gibi gibi sıraladı. Ben ağlamaktan harap olmuş kendimi yagmurda dışarı attım. Bidaha eve dönmedim. Ara sıra gidiyodum eve otel niyetine . Kafelerde çalışmaya başladım , çoğu gece dönmedim. Bu süreçte çok kötü ortamlarda bulundum iyiki batmadım o batağa. Uyuşturucu alkol ne varsa artık. Annem hep tepeden bakti bana , iyi oldu öğrendiğin yola geldin dedi . Yoldan çıktığımı görmedi. Ne kadar acı cektigimi görmedi . Öfke nöbetleri geçirdim . Hayata nefretle baktım . Neden terk edildim diye sorguladım . Buldum biyolojik annemi , bakım evinde kalıyor yıllardır zihinsel ve görme engelli. Babamda kendi aleminde hiç görüşmedim. Benim annemin de yıllarca çocuğu olmamış ne hevesle almış , ama işte diyorum ya sonunu güzel bitiremedik. Ben ona yıllarca kızgınlık duydum elimde olmayarak . Akrabaları beni irdeledi hep hissediyordum yabancı olduğumu. Evde olmadığım zamanlar çocuk şubeye kayıp ihbarı yapiyolardı , 18 den küçüksün bişey olsa devlete hesap veririz derdi annem . Gerçekten de öyle oldu 18 den sonra tamamen salmıştı beni , evlendirdi arkasına bakmadı . Kaç kez şiddet gördüm. Neyse annemle sonumuz nasıl oldu biliyo musunuz . Yatağa bağımlı kaldı . Babam vefat etti. Ben baktım ama nasıl . Tıpkı onun yaptığı gibi . Yüzüne vurdum . Öfke nöbetleri geçirdim. Nefretimi kustum . Ölmesini diledim . Baktım olmuyor bakım evine verdim en azından orda iyi bakarlar diye . şimdi ben kötü bir insan miyim. Bilmiyorum. Nisan ayında kaybettim onu . Bakım evine verdikten 1 ay içinde vefat etti. Mezarına gidemedim , ağlayamadım. Üzüldüm ama kimseye belli etmedim . Ara ara babamla olan resimleri paylaşıp üzüntümü dışarı vuruyorum ama onunla ilgili hiç bir şey yok . Keşke böyle olmasaydı. Bazen beni çok severdi bazen siler atardı. Sevgiye aç kaldım dışarda aradım yanlış insanlarda . Terk edilmenin acısıyla başımı sokacak yer aradım kendime adeta . Bakamayacaksanız kimsenin günahına girmeyin . Devlet iyi kötü bakıyor zaten . Keşke almasalardı beni . Babamdan yana şikayetim yok nur içinde yatsın arkamda dağ gibi durdu aslan babam . 40 tane babaya degişmem .

Merhaba arkadaşlar nasılsınız?bu aralar sıralarda ilerleme olmuş yokmu aramızda bebeğine kavuşan o güzel haberi alan ?

Merhaba arkadaşlar nasılsınız?bu aralar sıralarda ilerleme olmuş yokmu aramızda bebeğine kavuşan o güzel haberi alan ?
Merhabalar;
Bizim sıramız aynı kalmış 6.aydan beri yerleşme olmadığını söylemiş eşime uzmanımız..Hayırlısı inşallah kavuşanlar olmuştur ve inşallah kavuşacak olanlar sırası gelmiştir.Güzel haberler almak dileğiyle

Hayırlısı olsun hakkınız da malesef bazı aylar böyle olabiliyor bu süreç baya zorlayıcı oluyor umarım biran önce saramizz ilerler ve bizler yavrularımıza kavuşuruz

En zoru beklemek bizler için... Ben ocak şubat gibi arayıp güncel sıramı öğrenebilicem... Siz hangi ilden başvurmuştunuz ben istanbul

En zoru beklemek bizler için... Ben ocak şubat gibi arayıp güncel sıramı öğrenebilicem... Siz hangi ilden başvurmuştunuz ben istanbul
Evet zor ama tatlı telaşlar bekleyişler... Geleceği günü sabırsızlıkla bekliyorum inşallah Rabbim o günleri bize gösterir hayırlısıyla yavrumuzla uzun,sağlıklı,huzurlu bir ömür nasip eder inşallah ve tüm bekleyen arkadaşlara tabii Biz Uşaktan başvurmuştuk mart 2021 de

Evet dedıgıniz gibi bunlar güzel tatlı bekleyişler inşaallah en yakın zamanda en dogru güzel günde çocuklarımıza kavuşurız

Merhabalar, ben istanbulda yasiyorum. Pazartesi basvuru yapmaya gidiyorum acaba istanbulda sira dahami yavas ilerliyor ? Surec nasil ? Rica etsem beni bilgilendirirmisiniz ?

Merhabalar, ben istanbulda yasiyorum. Pazartesi basvuru yapmaya gidiyorum acaba istanbulda sira dahami yavas ilerliyor ? Surec nasil ? Rica etsem beni bilgilendirirmisiniz ?
Merhabalar... Süreciniz hayırlı olsun.. İstanbul ıçın sıra daha mı yavaş ilerler bilmiyorum çünkü ben daha sıramı geçen ay ögrendim nasıl ilerleyecek bir bilgim yok... İlk gittiğinizde size gerekli evrakların olduğu bir liste verecek yanlış hatırlamıyorsam iki ay içinde hazırlayıp kuruma evrakları teslim edeceksiniz... İstenilen evrakların içinde saglık raporları, tapu,diploma, SSK dökümü, anne ve babanın özgeçmişini anlatan yazı, 5 tane referans olacak kişinin numarası isteniyor... Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Zaten gittiğinizde size herseyı detaylı anlatıyorlar... Siz sakın olun herşey bizim tahmin ettiğimizden kolay ilerliyor emin olun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…