Allah razı olsun hepimizin gönlunden geçeni versin telde yaşımizi gelir durumunu okul durumunu sordu şimdilik bende ankaradan basvurcagim inşallah onaylanir rabbim nasip ederÖncelikle hayırlı olsun. Evet çok heyecan verici ama rahat olun. İlk gün bu ön görüşme tanışma oluyor. Geliriniz eviniz sebebinin falan konuşuluyor. Size evrak listesi veriyolar . Bunları halledip tekrar giriyorsunuz. O zaman size sorular soruyor tercih ile ilgili kendisi dolduruyor... . İmzalar atılıyor o gün resmi başvurunuz gerçekleşmiş oluyor. Sonra bir gün ev ziyaretine geliyorlar uygun oda varmı bakıyorlar. Herşey tamamsa 2hafta - 1 ay içinde onay yazısı geliyor ve orada sıranız yazıyor. Geri sayım böylelikle başlıyor. Meşakatli bir okadar sevinç ve heyecanlı bir süreç. Allah gönlünüze göre hayırlısını versin. Bu anlattıklarım her ilde değişkenlik gösterebiliyor. Benim bulunduğum bölgede böyle. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Sağlık kurulu bölümü olan devlet hastanelerinden alınıyor. Randevu olmuyor bizzat sağlık kurulu bölümüne basvuruyorsunuz. Evlat edinme için deyince sizi yönlendiriyorlar, Belli bölümlere muayene olduktan sonra heyete giriyorsunuz. Heyet onay veriyor. Ayrıca bu raporun bellü bir ücreti var. 2 yıl önce ikimiz için 400 vermiştik galiba. Kolaylıklar dilerim sizeKızlar sağlık raporunu özel hasteneden mi devlet hastanesinden mi alıyoruz birde bi bölümden randovu almamiza gerek var mı yoksa hasteneye direk gittimizde işlem olabiliyor mu
Saol canım allah hepimize kolaylik versin
Amin inşallah canım siz basvuruyu yaptınız mı?
canım benim hiç bilgim yok ne yazık ki. ama şunu biliyorum buradaki süreç baya uzun...Arkadaşlar merhaba, 44 yaşındayım, tüp bebek tedavisi görüyorum. Geçenlerde tesadüfen Türkiye'den bir çiftin Etiyopya'dan evlat edindiğini okuduk eşimle. Ben daha önce bunun imkansız olduğunu düşünüp hiç araştırmamıştım ama sanırım zannettiğimiz kadar zor değilmiş. Fakat internette konuyla ilgili bilgi bulamıyorum. Aranızda bilgi sahibi olan var mı, teşekkürler.
Türkiye'den pek düşünmüyorum zaten. Sebebi de işte 40 yaş sınırı, sürecin çok uzun olması ve bizim kültürel yapımız nedeniyle ülkemizde çocuklara iyi bakılıyor olması. Afrika'da evlat edinmede en uygun ülke Etiyopya'ymış. Gerçi ABD'li ünlülerin oradan evlat edinmesiyle gereğinden fazla popüler olmuş ve bazı şirketler işi ticarete dökmüş. ABD ve Avrupa'da Etiyopya'dan çok fazla evlat edinen aile var, yalnız rakamlar uçuk seviyede. Ödenen ücret yani. İnternete girdiğinde bir sürü ajansla karşılaşıyorsun. Türkiye'de ise bu konuyla ilgili hiç bilgi yok.canım benim hiç bilgim yok ne yazık ki. ama şunu biliyorum buradaki süreç baya uzun...
yaş sınırı ne saçma anlatamam, sanki 40 yaşını geçmiş bir kadın bebeğe iyi bakamaz, hangi gerekçe ile bu yaş sınırını getirdiler anlamıyorum, acaba büyük yaştaki cocuklar da evlat edinilsinler diye mi... gerçekte öyle olmuyor ki 40 yaşından sonra ileri yaşlardaki tamamen vazgeçiyor bu şart yüzünden evlat edinmekten... yani hiçbir şey değiştirmemiş oluyorlar... ben buradan başvurdum canım, yani gelecek hafta başvurumu yapacağım. evraklar tamamlandı. 38 yaşındayım geç kalmayayım dedim...Türkiye'den pek düşünmüyorum zaten. Sebebi de işte 40 yaş sınırı, sürecin çok uzun olması ve bizim kültürel yapımız nedeniyle ülkemizde çocuklara iyi bakılıyor olması. Afrika'da evlat edinmede en uygun ülke Etiyopya'ymış. Gerçi ABD'li ünlülerin oradan evlat edinmesiyle gereğinden fazla popüler olmuş ve bazı şirketler işi ticarete dökmüş. ABD ve Avrupa'da Etiyopya'dan çok fazla evlat edinen aile var, yalnız rakamlar uçuk seviyede. Ödenen ücret yani. İnternete girdiğinde bir sürü ajansla karşılaşıyorsun. Türkiye'de ise bu konuyla ilgili hiç bilgi yok.
Hayırlı olsun:), evet tam zamanında yapmışsın, 2-3 yıl sürse zaten 40 olacaksın. Yaş sınırının sebebi, evlat edinilen çocuk ile ebeveynler arasında çok yaş farkı olursa anne-baba çok yaşlanır, çocuğa bakamaz, bakmakta zorlanır mantığı. Yani 45 yaşında 1 yaşında bir çocuk evlat edinsen çocuk 18 yaşına geldiğinde anne ya da baba 62 yaşında oluyor.yaş sınırı ne saçma anlatamam, sanki 40 yaşını geçmiş bir kadın bebeğe iyi bakamaz, hangi gerekçe ile bu yaş sınırını getirdiler anlamıyorum, acaba büyük yaştaki cocuklar da evlat edinilsinler diye mi... gerçekte öyle olmuyor ki 40 yaşından sonra ileri yaşlardaki tamamen vazgeçiyor bu şart yüzünden evlat edinmekten... yani hiçbir şey değiştirmemiş oluyorlar... ben buradan başvurdum canım, yani gelecek hafta başvurumu yapacağım. evraklar tamamlandı. 38 yaşındayım geç kalmayayım dedim...
kesinlikle katılıyorum arkadaşım... ha 40 ha 45 bence de... arada sadece 5 yıl var zaten yaşam süresi de Türkiyede de arttı... sen araştırırsan etiyopyadaki evlat edinme prosedürünü bir şekilde, buraya yazarsan belki diğer arkadaşlara da yardımcı olursun canım.Hayırlı olsun:), evet tam zamanında yapmışsın, 2-3 yıl sürse zaten 40 olacaksın. Yaş sınırının sebebi, evlat edinilen çocuk ile ebeveynler arasında çok yaş farkı olursa anne-baba çok yaşlanır, çocuğa bakamaz, bakmakta zorlanır mantığı. Yani 45 yaşında 1 yaşında bir çocuk evlat edinsen çocuk 18 yaşına geldiğinde anne ya da baba 62 yaşında oluyor.
Bence bu yaş sınırını 45 olarak güncellemeliler, çünkü artık günümüzde insan ömrü uzadı. Anne yaşları da artık 35-40-45 oldu. Biliyorsun 40 yaş üstünde tüp bebek tedavisine giden binlerce kişi var. Emeklilik yaşını 60'a, 65'e yükseltmeyi biliyorlar, burada da bir güncellemeye ihtiyaç var.
Tabi yazarım. Başka bilgisi olan varsa da yazarsa sevinirim.kesinlikle katılıyorum arkadaşım... ha 40 ha 45 bence de... arada sadece 5 yıl var zaten yaşam süresi de Türkiyede de arttı... sen araştırırsan etiyopyadaki evlat edinme prosedürünü bir şekilde, buraya yazarsan belki diğer arkadaşlara da yardımcı olursun canım.
Konuyu takipteyim. Ben de bir araştırayım.Tabi yazarım. Başka bilgisi olan varsa da yazarsa sevinirim.
Şimdi yazdım google a hemen bir site çıktı. Özet bilgiler var ama bilemiyorum ne kadar gerçeği yansıtıyor.Tabi yazarım. Başka bilgisi olan varsa da yazarsa sevinirim.
Ben de yurt dışından düşünüyorum. Benimki yaş sebebiyle değil yurt dışında yaşadığım için. Bazı ülkelere baktım ama şartlar uymuyordu. Bir şey öğrenirsem yazarım mutlaka.Tabi yazarım. Başka bilgisi olan varsa da yazarsa sevinirim.
O siteyi ben de gördüm ama o fiyat ABD gibi ulkelerden ajans aracılığıyla evlat edinenler. Türkiye'de Esra Akkaya'ydı galiba, o Etiyopya'dan evlat edinmiş, bir de başka bir çifte rastladım. Oraya gidip bulmuşlar sanırım. Bir yerlere sormak lazım. Belki Etiyopya Konsolosluğu yardımcı olabilir.Ben de yurt dışından düşünüyorum. Benimki yaş sebebiyle değil yurt dışında yaşadığım için. Bazı ülkelere baktım ama şartlar uymuyordu. Bir şey öğrenirsem yazarım mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?