Bir erkek kardeşim ve iki ablam var. Derdim annemin yaptığı evlat ayrımı. Ortanca ablam ve beni her zaman hor gördü. Erkek kardeşim ve en büyük ablam hep bir tanesiydi. Örnek vermem gerekirse, erkek kardeşim evlenirken ona kredi çekti (büyük ablam hariç bize söylememiş), emekli maaşından çok büyük bir kısmını ödüyor. Erkek kardeşim okumadı ve çalışmıyor da, eşi çalışıyor öyle geçiniyorlar. Sen kredi çek ben öderim demiş ama 3 senedir tabii ki tek bir taksit bile ödemedi. Buna rağmen annem her sıkıştığında beni ve ablamı arıyor para istemek için. Erkek kardeşimden iste bende yok dediğimde 'Oğlumu üzemem!' diye bir cevap alıyorum. Helal olsun ona çektiğim kredi diyor. En son bir banka işi için mail adresi gerekiyordu annemin onu istedim, bir baktım kredi kartı ekstresi (annemin kredi kartı yoktu kontrollü harcayamıyor diye seneler önce iptal ettirmiştik). Bu ne diye sordum, önce inkar etti sonra itiraf etti büyük ablama kredi kartı göndermiş! İnceledim ablam da sadece asgarisini ödüyor. İhtiyacı vardı ne yapayım dedi. Anne nasıl ödeyeceksin ablam ödemezse bu parayı diyorum, biraz senden biraz ablandan (ortanca ablamı kast ediyor) alırım diyor. Zaten ben yaşlanıyorum (hastanede yattı gripten geçen ay), ben iyileşmem artık, hepiniz bana aylık para gönderirsiniz ben rahat ederim dedi. Gerçekten dayanamadım anne dedim, paranı yiyenlerden almayı denesene parayı, ablanın iki çocuğu var erkek kardeşin de çalışmıyor laf getiremem çocuklarıma dedi. Ben 18 yaşından beri evden ayrıyım ve çalışıyorum, annem eve gittiğimde yazları kyk kredi bankamatik kartımı alırdı, tek kuruş para vermezdi. Ciddi manada beni ve ortanca ablamı sadece maddi olarak ihtiyacı olduğunda arıyor, sanki üvey evlatmışız gibi davranıyor. Şimdi daha büyük bir eve taşınmak istiyor, ama kredi borcu olduğu için kiraya yardım edilmesi gerekiyor(muş). Erkek kardeşimi arayıp söylememiş çünkü anneme neden böyle yaptınız diye kızarmış, arayıp bize çatarmış anneme neden yardım etmiyorsunuz diye!! Dedim kim ki o, sen onun borcunu ödüyorsun o yüzden daha yüksek kiralı bir eve çıkamıyorsun diye arayıp bize çatacak.
Şimdi tekrar doktora gitmesi gerekiyormuş az önce aradı, ben bu ay yollayamam para demiştim geçen hafta, erkek kardeşimi ya da ablamı ara demiştim. Aradın mı anne onlar da mı sıkışıkmış dedim, yok aramadım kimsenin huzurunu bozamam!! dedi, anne peki ben? dedim, tamam kapatalım bu konuyu dedi. 5 dk sonra büyük ablamdan mesaj geldi: 'Anneme doktor parasını yolla!'. Gerçekten daha anlatamadığım çok şey var, çok doluyum artık bu ayrımcılığa dayanamıyorum.