Evladım hasta olabilirmiş

Tavuk karası dediğiniz durum hastalık değil ki..
gece körlüğü. ve kalıtımsal bir hastalık aileden mutlaka birinde vardır bu durum; sizin hatanız diye bir şey yok. çünkü bu hastalık kalıtımsal. genlerinizde mutlaka vardır. sizin hasta diye kurduğunuz cümleler tabiki de önemli bir durum gece körlüğü ama çoğu insanın derdinden daha büyük değil.. insanların evlatları ne hastalıklar geçiriyor neler yaşıyor. ne zorluklarla ne şartlar altında doğuyor, engelli.. ölü.. daha büyük hastalıklı vs..
tabiki de Rabbim hepimize, hepimizin evladına sağlık sıhhat versin. ama henüz net birşey yok %50 denmiş. Kendinizi bu kadar harap etmeyin. Kendinizi üzüp, bebeğinize bunu yaşatmaya hakkınız yok.
Rabbim yüzünüzü güldürsün inşallah..

Lafı uzatmak istemiyorum. Cuma günü drum haberi verdi. O günden beri ruh gibiyim. Yüzde elli ihtimalle bebeğim hasta olacakmış. Tavuk karası hastalığı yaşı ilerledikçe görmesini kaybedebilir. Allah belamı versin dedim ilk öğrendiğimde benim günlerimden bu. Çok kötüyüm. Bebeğimle konuşur tekmelerini yakalamaya çalışırdım. Artık bebeğimin tekmelerine bile duyarsızlaştım. Onu böyle kabul etmemek değil. Ben zaten hastayım. Annem yaşlı babam yok. Eşimin ailesi de yaşlı. Kim nasıl bakıcak oğluma ilerde eğer öyle olursa. Eğer ki hasta olursa gerçekten dayanamam. Yoksulluk çektim babasıxlık çektim sevgililerim beni kullandı yeri geldi ama bu çok ağır bir imtihan kaldıramam. Bir dua söyleyin bişey söyleyin. Allah'ım diyorum yeter ki o sağlıklı doğsun ben doğumda olsem bile olur ama nolur ons bi zarar gelmesin
Öncelikle herşeyin başı sabır daha doğmamış bile bebek belki yanılma payı vardır.. Tıp çok ilerledi başka bi sorun olmasında çaresi bulunabilir benim yeğenimde tavuk karası 16 yasında gözlük kullanıyor şu anda bi sıkıntı yok sadece geceleri bulanık görüyor birasda ailesi pek üzerine düşmedi düşse idi bi çare olabilirdi bebekken tedavi uygulanırsa ileri derecede bi sorun olmaz,inşallah bolbol besmele çek ve ya şafi oku

Genetik geçişli hastalığınızın farkında olup hastalıgın bebeginize gecmemesi icin tedbir amaclı tedavi almadan hamile kaldıgınızda bebeginizin yuzde elli saglıksız olacagını ongoremediniz mi?
Bunu bir hekimin soylemesine gerek yok ki, genetik gecisli bir hastalık varsa bu cocuga ya gececek ya gecmeyecek. Ucuncu bir ihtimal yok ki.
Tedbir almamıs, her seyi goze almıssınız zaten burdan aglamanın luzumu yok ki. Bastan dusunmeniz gerekirdi.
Dilerim evladınız saglıklı bir sekilde dogar ancak aksi durum tamamen sizin ihmaliniz ve bosvermisliginizin eseri olur.

Anne babasında yok, anne babası akraba değil..kendisine bile böyle uzak genlerden gelmiş, eşinin ailesinde hiç YÖK...o yüzden ben şaşırmasını yadırgamadım. Bilimadamı doktor falan değilim ama doktorun söylediği yüzde fazla yüksek değil mi bunları düşününce?? Bu arada ben görme engellilerle ilgili o bilgiyi ablasının durumu için yazdım
Mutemadiyenuzgun un kendisinde görülmesine,ablasinda görülmesine sasirabiliriz ama bebeğin annesi ve teyzesinde bu tür görme kusurları varken çocukta görülmesine sasirmayiz doktorda olasılığı bu yüzden yüksek söylemiştir.Belki bir istatistik de vardır bu durum için bilemiyorum.Ben yüzde elli ihtimalle bebekte böyle bir göz kusurunun olmayabilecegine sevindim açıkçası.

Lafı uzatmak istemiyorum. Cuma günü drum haberi verdi. O günden beri ruh gibiyim. Yüzde elli ihtimalle bebeğim hasta olacakmış. Tavuk karası hastalığı yaşı ilerledikçe görmesini kaybedebilir. Allah belamı versin dedim ilk öğrendiğimde benim günlerimden bu. Çok kötüyüm. Bebeğimle konuşur tekmelerini yakalamaya çalışırdım. Artık bebeğimin tekmelerine bile duyarsızlaştım. Onu böyle kabul etmemek değil. Ben zaten hastayım. Annem yaşlı babam yok. Eşimin ailesi de yaşlı. Kim nasıl bakıcak oğluma ilerde eğer öyle olursa. Eğer ki hasta olursa gerçekten dayanamam. Yoksulluk çektim babasıxlık çektim sevgililerim beni kullandı yeri geldi ama bu çok ağır bir imtihan kaldıramam. Bir dua söyleyin bişey söyleyin. Allah'ım diyorum yeter ki o sağlıklı doğsun ben doğumda olsem bile olur ama nolur ons bi zarar gelmesin
Kalbinizi kırmak istemem ama gerçekten saçmalıyorsunuz.

Hasta olabilir demiş, hasta dememiş. Velev ki öyle oldu evladınız o sizin. Sadece nefes alması bile yeter. İmtihan falan değil ayrıca. Evlattan imtihan olunmaz bence.

Kalbinizi kırmak istemem ama gerçekten saçmalıyorsunuz.

Hasta olabilir demiş, hasta dememiş. Velev ki öyle oldu evladınız o sizin. Sadece nefes alması bile yeter. İmtihan falan değil ayrıca. Evlattan imtihan olunmaz bence.
genetik hastalık faktörüne rağmen anne bebeği dünya getiriyorsa bu ancak evladın imtihanı olur, çok üzüldüm umarım sağlıklı dünyaya gelir çünkü seçim şansı yok bebeğin...

Şuanda mantıklı düşünemediğiniz kesin. Hem hastaysa çocuğuma kim bakacak diyorsunuz hem yeterki sağlıklı doğsun ben doğumda öleyim diyorsunuz. Kimin öleceğine, yaşıyacağına Allah karar verir. Allahın emanetidir evladınız. Ona sahip çıkmaktan başka çareniz yok. Hasta olma ihtimali varsa sağlıklı olma ihtimali de var. Yaşama ve ölme ihtimallerinin %50 olması gibi...

Dua et, Rabbime sığın....

Bana da doktorlar sakat olur dediler ve kürtaj önerdiler. Hayır dedim. Dedim ama gel bana sor. Çok yıprandım. Rabbime el açtım hep dua ettim.

Sonuç doğurdum oğlumu. Turp gibi, şuan 6 yaşında.

Umarım hiç birşeyi yoktur bebişinizin.

Aynı bir hastalık arkadaşımda vardı, genetik geçişli bir hastalık olduğu için uzun süre gen araştımrası yaptırdı ve hatta tüm ailesi gen testi yaptırdı. Şuan hangi ülke olduğunu hatırlamıyorum ama yurtdışında ameliyat oldu, tüm bunlardan sonra çocuk düşündüler, normal yolla değil tüp bebekle, tüp bebekte yine bu tedavinin bir parçasıydı 6 aylık hamile.

Genetik geçişli bir hastalığınızın çocuğunuza geçme ihtimali yüksekken doktorun bunu söylemesine neden bu kadar şaşırdınız? Tedbir bizden takdir Allah'tan deyip çocuk sahibi olmalıydınız.

Yüz de yüzlük bir durum olmadığı için inşallah çocuğunuzda böyle birşey olmaz, olsa dahi bununla yaşayan bir insan olarak daha güçlü olmalısınız. Ayrıca tedavisi olan bir hastalıktan bahsediyoruz.

Hastalık olduğu kesin değil bu 1. İkincisi olsa bile hastalığı veren de Allah o öyle takdir etmiştir, sen değilsin, beddua etmen çok yanlış. Canın yanıyor olabilir ama daha ortada bir şey yok.

Siz zaten kendi ağzınızla belanın alaasını davet ediyorsunuz ki biz ne dua etsek boşş yok olursa kaldıramamm bilmem ne bunlar ne büyük laflar öyle şu mübarek günlerde konuştuklarınıza edeceğiniz dualara çok dikkat edin edin ki Allah daha başka şeylerde vermesin oturun bol bol dua edin oldu ki çocuğunuz dr dediği gibi oldu bunun okulları var bir sürü eğitimi var teknoloji ilerledi bu şekilde düşünün Allah sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin

Zaten kesin degilmis neden kendinizi böyle paraliyorsunuz. İyi seyler düsünün ve dua edin. Ayrica bir arkadasimin ailesinde pek cok kisede vardi bu hastalik. Arkadasim kamuda mufettis, ablasi kamuda üst düzey yönetici, annesi görmeden örgü falan örüyor görenden bir farki yok. Saglikli dogan bebeklerin de ömür boyu saglikli ve engelsiz yasayacaginin bir garantisi yok. Bu arada sizinki kesin degilmis ama benim cocuguma doktorlar %100 hasta diyor. Bu da bizim sinavimiz. Tedavisini doktorunu arastirip dua ediyorum. Mesajimi okuyanlardan da ricam, lütfen bizim icin dua edin.
Allahim hicbir Anneyi ve Anne adayini evladinin sagliyla sinamasin insallah, Umarim saglicakla alirsiniz kucaginiza

Kizlar, cogunuz demis ya, madem biliyordun neden tedbirini almadin neden tüpbebek yapmadin diye, mesela ben ve esim de genetik tasiyicilik var, cocugmuz ya engelli, ya tasiyici yada saglikli olabilir normal yollardan, ve ben cok korktugum icin tüpbebek yaptiralim genetik test ile dedik, ve 2 seferde bebegim düstü, yani genetigi saglikliydi ama kendisi tutunamadi bana, kalbi durdu, ve ikinci denememizde tuttu ama hemen düstü, yani simdi ben tedaviyle olsun, evladimin sebebi ben olmayim diye düsünüp bu yolldan gittim ama Allahim yine vermeyince vermiyor, ama sagliksiz olabilecek bir bebek Annesine simsiki tutunuyor, kendime soruyorum, Kaderin önüne gecmek mümkünmü diye ? Hem normal yoldan deniyemiyorum, korkuyorum, hemde Tüpbebek tedavisinde kalbi duruyor, ne düsünecegimi bilemiyorum :( :( Allahim hicbir Anne Babaya Evlat acisi vermesin, eli kolu bagli cagresiz birakmasin

Kusura bakmayın ama yemin ediyorum kullanıcı adınızın hakkını veriyorsunuz, tamam bir anne için bebeğinin tırnağının ucu hasta olsa büyük bir şeydir ama şu dünyada ne hastalıklarla savaşan el kadar bebeler var, biraz olumlu ve güzel düşünün, sürekli negatif düşünmek hayatınızı daha da kötü hale getirip olmadık dertlere davetiye çıkartır.
Halk arasında tavuk karası denen göz hastalığı diğer bir sürü hastalığı düşününce o kadar da karalar bağlanacak bir rahatsızlık değil, hala dediğimiz bir akrabamızda var, gündüzleri sorun yaşamıyorlar, hiç görmüyor da değiller görüyorlar ama puslu görüyorlar, yıllarca her işini gayet güzel yaptı halamız, net görmediğini bilmeyen anlamıyordu, evlendi çocukları oldu, çocuklarının bir tanesinde bile bu hastalık yok, şimdi boyunca torunları var, hala her işini kendi yapıyor, ayrıca göz hastalıkları tedavisinde ülkemiz ileri seviyede, tavuk karası dahil bazı retina kusurlarında kök hücre tedavisi denendi ve tedavinin başarılı olduğuna dair açıklamalar yapıldı, göz sağlığı alanındaki gelişmeler diğer sağlık alanlarındaki gelişmelerden çok hızlı ilerliyor, bu kadar umutsuz ve karamsar olmak yerine tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğu için şükredin, ki bebeğinizin bu hastalıkla doğmama ihtimali de var, doktorunuz yalnızca olabileceğini söylemiş, mutlaka olacak dememiş.

Kusura bakmayın ama yemin ediyorum kullanıcı adınızın hakkını veriyorsunuz, tamam bir anne için bebeğinin tırnağının ucu hasta olsa büyük bir şeydir ama şu dünyada ne hastalıklarla savaşan el kadar bebeler var, biraz olumlu ve güzel düşünün, sürekli negatif düşünmek hayatınızı daha da kötü hale getirip olmadık dertlere davetiye çıkartır.
Halk arasında tavuk karası denen göz hastalığı diğer bir sürü hastalığı düşününce o kadar da karalar bağlanacak bir rahatsızlık değil, hala dediğimiz bir akrabamızda var, gündüzleri sorun yaşamıyorlar, hiç görmüyor da değiller görüyorlar ama puslu görüyorlar, yıllarca her işini gayet güzel yaptı halamız, net görmediğini bilmeyen anlamıyordu, evlendi çocukları oldu, çocuklarının bir tanesinde bile bu hastalık yok, şimdi boyunca torunları var, hala her işini kendi yapıyor, ayrıca göz hastalıkları tedavisinde ülkemiz ileri seviyede, tavuk karası dahil bazı retina kusurlarında kök hücre tedavisi denendi ve tedavinin başarılı olduğuna dair açıklamalar yapıldı, göz sağlığı alanındaki gelişmeler diğer sağlık alanlarındaki gelişmelerden çok hızlı ilerliyor, bu kadar umutsuz ve karamsar olmak yerine tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğu için şükredin, ki bebeğinizin bu hastalıkla doğmama ihtimali de var, doktorunuz yalnızca olabileceğini söylemiş, mutlaka olacak dememiş.
Hala gittiğim drlar tedavisi yok diyor. Dra gidene kadar ben zaten iyiydim. Dr çok moralimi bozdu. Drlar bile bu konuda bilinçsiz eşime dönüp özürlü raporu çıkartıp kpssye girebilir dedi. Dr eşime karşı bu kelimeyi kullandı. Ayrıca çocuğumda olma olasılığının bu kadar yüksek olmaması gerekiyor çünkü tek bir genle hesaplanmıyor. O kadar basit bir hastalık değil. Bebeğim karnımda o kadar masum tekmeler atarken ona bir kötülük olsun istemiyorum. Halanızın ki belki daha az ilerleyendir. Bu hastalıkta 15 yaşında dahi tamamen görme yetisini kaybedenler var.

Hala gittiğim drlar tedavisi yok diyor. Dra gidene kadar ben zaten iyiydim. Dr çok moralimi bozdu. Drlar bile bu konuda bilinçsiz eşime dönüp özürlü raporu çıkartıp kpssye girebilir dedi. Dr eşime karşı bu kelimeyi kullandı. Ayrıca çocuğumda olma olasılığının bu kadar yüksek olmaması gerekiyor çünkü tek bir genle hesaplanmıyor. O kadar basit bir hastalık değil. Bebeğim karnımda o kadar masum tekmeler atarken ona bir kötülük olsun istemiyorum. Halanızın ki belki daha az ilerleyendir. Bu hastalıkta 15 yaşında dahi tamamen görme yetisini kaybedenler var.
Hayır halamın gece körlüğü ileri dereceydi, ailede vardı ve kalıtsaldı, hatta 2 kızkardeşler ikisinde de var bu rahatsızlık, ayrıca karalar bağlamadan önce kök hücre ameliyatını araştırın, retina ameliyatı olarak da aratabilirsiniz, sağlık bakanlığı izniyle tavuk karası hastalığı olup da kök hücre ameliyatı olanlar var.
Kaldı ki yineliyorum doktorunuz %50 demiş, olabilir de olmayabilir de, doktorlara itibar ederim, mesleklerine saygım var ama onlar da insan bazen yanılabiliyorlar, kesinlikle zihinsel engelli doğacak denilen bebek sağlıklı doğdu, ölecek denen bebekler yaşadı, kardeşime bebekken ölecek denildi yaşıyor, ben anne karnında yaşadığım sorun nedeniyle babama eşin mi bebeğin mi diye tercih yaptırılmak zorunda kalan bir çocuğum, babam haklı olarak annemi seçmiş ama bakın bugün yaşıyorum ve 47 yaşındayım.

Back
X