%50 ne ki? Ne olmuş, olabilir. Tek engelli senin yavrun mu olacak? Ben de engelli bir çocuk annesiyim. Evladım canım, can parçam. Hamileyken İstanbul'da doktor doktor gezdim. Bir tanesi bana bu çocuğu nasıl doğurma riskini göze alırsın %95 zihinsel engelli olacak, diye fırça bile çekti. Şuan yaşadığım şehirde iyi bir doktor buldum. Evet %90-95 ihtimalle zihinsel gerilikte olabilir ama olabilir diyorum, %10'luk %5'lik olmama ihtimali de var sen bu umuda tutunacaksın dedi. Allah razı olsun ondan. Aylarca her gece dua ettim Allah'ım sen evladımı bana bile muhtaç etme, diye. Doğuma korku, heyecan, mutluluk, acı karman çorman hislerle girdim. Gözümden akan yaşlar mutluluk mu, korku gözyaşları mı anlamadım. Bebeğim dünyaya sağlıklı geldi. Fakat hiç ummadığım yerden vuruldum. Bebeğimin bir ayağı gelişmemişti. Aylarca nasıl fark edilmedi bilmiyorum ama umurumda değil. Evladım sağlıklıydı. Şimdi proteziyle koşuyor, oynuyor, zıplıyor. Ettiğin duaya, dileğe dikkat et ve kalan %50 umuda sarıl. Karnındaki canından can.