Evladım hasta olabilirmiş

Ne demek kim bakacak bu çocuğa? Elbette siz bakacaksınız. Hangimiz hamile kalmayı planladığımızda çocuğun sağlıklı olacağına emin olabiliyoruz ki? Bilerek ve isteyerek bu yola giriyoruz. Rica ediyorum kafanızı toplayıp biran önce pozitif düşünmeye başlayın. Bu ne biçim bir bakış açısıdır.
Ben de hasta olduğum için on beş yirmi sene sonra gçrmemi kaybedebilirim tamamen o yüzden çocuğa kim bakacak dedim. Yoksa ben sağlıklı olsam bu kadar kafama takmam. Benim de görmem iyi değil şu an

Ben de hasta olduğum için on beş yirmi sene sonra gçrmemi kaybedebilirim tamamen o yüzden çocuğa kim bakacak dedim. Yoksa ben sağlıklı olsam bu kadar kafama takmam. Benim de görmem iyi değil şu an
Kalıtsal bir hastalık bu anladığım kadarı ile. Bunu bile bile yapmışsınız çocuğu öyle mi? Sizin kararınız bu. O yüzden dua edin ve geleceğe olumlu bakın. Şu güzel günleri dua ile değerlendirin.

Her söylenilen kesin olacak diye birşey yok arkadaşın bebegi için yaşlılık hastalığı var vucudun altı gelişmiyor üstü gelişiyor demişlerdi çocuk şuanda 13 yaşında gayet sağlıklı

Normalde doktora gittiğimizde bile teşhisi doğru olmayabiliyor kaldı ki anne karnındaki bebeğin teşhisinde yanılma olabilir
Zaten yüzde elli ihtimal demiş belki de sağlıklı olacak bu mübarek günlerde dua edin içinizi karartmayın buralar doktorların çocuğu alalım yaşamaz veya down sendromlu veya eli yok kolu yok dediği ama sağlıklı bebek doğurduğu insanlarla dolu yanılma payı hep var
Hadi diyelim kötü ihtimal oldu belki çaresi bulunacak hem hangimizin garantisi var ki gözlerimizin yarın göreceğine

Sizde mi aynı hastalıgı tasıyorsunuz?
Insanlar bu durumda tup bebek yaptırıp , genetıklerıne baktırıyor.
Sız neden yapmadınız?

Lafı uzatmak istemiyorum. Cuma günü drum haberi verdi. O günden beri ruh gibiyim. Yüzde elli ihtimalle bebeğim hasta olacakmış. Tavuk karası hastalığı yaşı ilerledikçe görmesini kaybedebilir. Allah belamı versin dedim ilk öğrendiğimde benim günlerimden bu. Çok kötüyüm. Bebeğimle konuşur tekmelerini yakalamaya çalışırdım. Artık bebeğimin tekmelerine bile duyarsızlaştım. Onu böyle kabul etmemek değil. Ben zaten hastayım. Annem yaşlı babam yok. Eşimin ailesi de yaşlı. Kim nasıl bakıcak oğluma ilerde eğer öyle olursa. Eğer ki hasta olursa gerçekten dayanamam. Yoksulluk çektim babasıxlık çektim sevgililerim beni kullandı yeri geldi ama bu çok ağır bir imtihan kaldıramam. Bir dua söyleyin bişey söyleyin. Allah'ım diyorum yeter ki o sağlıklı doğsun ben doğumda olsem bile olur ama nolur ons bi zarar gelmesin
Ağızdan her çıkan cümle duaymış zaten. Lütfen dikkat edin, bela okumak, ben öleyim o sağlıklı olsun demek pekte güzel durmamış. Siz söylediniz %50 diye bu risk bütün bebeklerde var zaten. yarı yarıya... Gönlünüzü ferah tutun, Rabbim kaldıramayacağı yükü vermezmiş kuluna.

Lafı uzatmak istemiyorum. Cuma günü drum haberi verdi. O günden beri ruh gibiyim. Yüzde elli ihtimalle bebeğim hasta olacakmış. Tavuk karası hastalığı yaşı ilerledikçe görmesini kaybedebilir. Allah belamı versin dedim ilk öğrendiğimde benim günlerimden bu. Çok kötüyüm. Bebeğimle konuşur tekmelerini yakalamaya çalışırdım. Artık bebeğimin tekmelerine bile duyarsızlaştım. Onu böyle kabul etmemek değil. Ben zaten hastayım. Annem yaşlı babam yok. Eşimin ailesi de yaşlı. Kim nasıl bakıcak oğluma ilerde eğer öyle olursa. Eğer ki hasta olursa gerçekten dayanamam. Yoksulluk çektim babasıxlık çektim sevgililerim beni kullandı yeri geldi ama bu çok ağır bir imtihan kaldıramam. Bir dua söyleyin bişey söyleyin. Allah'ım diyorum yeter ki o sağlıklı doğsun ben doğumda olsem bile olur ama nolur ons bi zarar gelmesin
Doktorlarin herseyi bilmesi mumkun degil tabiki.sen mubarek gunler hurmetine Rabbine yalvar.O ol deyince,hersey olur.daha dogmadan bu kadar karamsar olma.olursa da o sana Rabbin emanetidir.bol bol dua et.hayirli haberlerini burdan duyariz insallah

%50 ne ki? Ne olmuş, olabilir. Tek engelli senin yavrun mu olacak? Ben de engelli bir çocuk annesiyim. Evladım canım, can parçam. Hamileyken İstanbul'da doktor doktor gezdim. Bir tanesi bana bu çocuğu nasıl doğurma riskini göze alırsın %95 zihinsel engelli olacak, diye fırça bile çekti. Şuan yaşadığım şehirde iyi bir doktor buldum. Evet %90-95 ihtimalle zihinsel gerilikte olabilir ama olabilir diyorum, %10'luk %5'lik olmama ihtimali de var sen bu umuda tutunacaksın dedi. Allah razı olsun ondan. Aylarca her gece dua ettim Allah'ım sen evladımı bana bile muhtaç etme, diye. Doğuma korku, heyecan, mutluluk, acı karman çorman hislerle girdim. Gözümden akan yaşlar mutluluk mu, korku gözyaşları mı anlamadım. Bebeğim dünyaya sağlıklı geldi. Fakat hiç ummadığım yerden vuruldum. Bebeğimin bir ayağı gelişmemişti. Aylarca nasıl fark edilmedi bilmiyorum ama umurumda değil. Evladım sağlıklıydı. Şimdi proteziyle koşuyor, oynuyor, zıplıyor. Ettiğin duaya, dileğe dikkat et ve kalan %50 umuda sarıl. Karnındaki canından can.

Ablam sanırım biraz cesaretsiz ya da kolayına öyle geldiği için kendisini zorlamadı. Hep biriyle dışarı çıkar. Mesela masanın üstünde iki diş fırçası var biri onun biri yeğenimin her gün gelir bize sorar hangi renk benimki diye halbuki çok basit bir tanesini farklı yere koymak ve ona göre almak.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama arkadaşımın erkek kardeşi görme engellilerin günlük hayatlarını kotarmalarıyla ilgili bir kursa gitmiş. Şu an İstanbul’da memur ve kendisi gibi görme engelli biriyle evli, bir de çocukları var. Bilirsiniz devlette engelli kadrosu var memurlar İçin. Memur olur veya olmaz ama günlük hayatı yürütme işi çok önemli araştırın derim

Bu hastalık bnm ailemde de var. Biri 53 diğeri 48 yaşında. İkisi de normal hayatına devam ediyor. Akşmları araç kullanmıyırlar. Herkeste aynı şekilde seyretmiyor ki. Kaldı ki yüzde 50 denmiş. Canınızı sıkmaya yer arıyorsanız doğum başlı başına komplikasyon. Tavuk karasına gelene kadar trilyon tane başka ihtimal var. Olmamış şeyler için bu mübarek günlerde kötü düşünmeyin. Şunu yaptırsaydın bunu yaptırsaydın demenin de faydası yok. Ama kök hücre çalışmaları çok iyi sonuç vermiş, bebeğinizin doğumundan önce kök hücre saklama işini araştırabilirsiniz. Belki birkaç yıla yaygınlaşır ve kullanırsınız.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama arkadaşımın erkek kardeşi görme engellilerin günlük hayatlarını kotarmalarıyla ilgili bir kursa gitmiş. Şu an İstanbul’da memur ve kendisi gibi görme engelli biriyle evli, bir de çocukları var. Bilirsiniz devlette engelli kadrosu var memurlar İçin. Memur olur veya olmaz ama günlük hayatı yürütme işi çok önemli araştırın derim
Konu sahibi arkadaşın kendisi de bu genetik gecisli hastalığı yaşayan birisi iken neden aynı durumun bebekte de görülme ihtimali karşısında şok oluyor ,kahroluyor anlamadım.Daha bebeği rahmine bile yerleşmeden bunun olabilirligini zaten biliyordu.

Konu sahibi arkadaşın kendisi de bu genetik gecisli hastalığı yaşayan birisi iken neden aynı durumun bebekte de görülme ihtimali karşısında şok oluyor ,kahroluyor anlamadım.Daha bebeği rahmine bile yerleşmeden bunun olabilirligini zaten biliyordu.
Anne babasında yok, anne babası akraba değil..kendisine bile böyle uzak genlerden gelmiş, eşinin ailesinde hiç YÖK...o yüzden ben şaşırmasını yadırgamadım. Bilimadamı doktor falan değilim ama doktorun söylediği yüzde fazla yüksek değil mi bunları düşününce?? Bu arada ben görme engellilerle ilgili o bilgiyi ablasının durumu için yazdım

Back
X