• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin en büyük kızı olmak

beyhanyrjkg

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2022
103
102
23
26
Üç kardeşiz ben en büyükleriyim ortanca kardeşim 17 küçük 10 ben 23 yaşındayım annem babam çalışıyor normalde hafta içi her gün sabahtan kalkıp ev işlerine başlıyorum bugün pazar diye yapmak istemedim hemen annem kardeşim surat yapıyor bugün yatmak istedim normal zamanda it gibi çalışıyorum yetmiyor galiba

Üç kardeşiz ben en büyükleriyim ortanca kardeşim 17 küçük 10 ben 23 yaşındayım annem babam çalışıyor normalde hafta içi her gün sabahtan kalkıp ev işlerine başlıyorum bugün pazar diye yapmak istemedim hemen annem kardeşim surat yapıyor bugün yatmak istedim normal zamanda it gibi çalışıyorum yetmiyor galiba

Ev işi derken konu sahibi? Hergün kalkıp ne iş yapıyorsun? Annen hiç ev işi yapmıyor mu?

Kardeşin ve annen de yardımcı oluyor mu? Sürekli tek yaptığın için bu işler sana kalmış sanırım. İş bölümü yapmaya çalış

Ev işi derken sıralayayim
-ilk iş oturma odasını süpürmek akşamdan çay çekirdek yenildiği için her yere dökülüyor
  • mutfağı temizliyorum dünden kalan bulaşıklar yere dökülen ekmek kırıntıları vs
  • çamaşırları topluyorum katılıyorum yenisini asıyorum
-tuvalet ve banyoya su tutuyorum yıkıyorum
- iki kedimiz var onlarin tuvaletleri tüyleri
Yemek yapıyorum ve odama geçip ders çalışıyorum zaten akşam oluyor

Kardeşin ve annen de yardımcı oluyor mu? Sürekli tek yaptığın için bu işler sana kalmış sanırım. İş bölümü yapmaya çalış
Kardeşim asla yardım etmez binde bir yapar evde sürekli sorun çıkardığı için kimse insan iş beklemez anneme üzülüyorum çalışıyor sonuçta ben zorla yapmıyorum ama insan bir teşekkür eder bugün yapmak istemedim zorundaymisim gibi davranıyor

En büyük olmak hep sorumluluk sahibi olmaktır.Ben 7 yaşımda da büyüktüm.25 yaşımda da 😒Hep yapılan iyilik sonradan görev gibi geliyor ya karşındakine sizin durum öyle olmuş

Hiç birini yapma. Ya da iş bölümü yap kullandırtma kendini. Benim ablam ben olunca hiç bir iş yapmazdı. Ben yoksam her şeyi daha iyi ve daha güzel yapardı.

İkimizde evlendik. Annem ablamın evine sürpriz bir şekilde gitti. Evini rezalet içinde gördü. Temizlik yaptı geri geldi diyebilirim. Bu yaptıklarınız ilerde sizin hayrınıza ama yine de kardeşiniz yapmıyor ise sizde yapmayın. Benim annem hastaydı. Hem de üzülüyordu. O yüzden ben hep yapmak zorundaydım. Sizin galiba anneniz de yapmıyor. Yapan olursa hiç kimse karışmaz.

Birde surat mi yapıyorlar ? Sizde surat yapmanın alasını öğrenin. Her dakik suratsız suratsız gezin.

Hiç birini yapma. Ya da iş bölümü yap kullandırtma kendini. Benim ablam ben olunca hiç bir iş yapmazdı. Ben yoksam her şeyi daha iyi ve daha güzel yapardı.

İkimizde evlendik. Annem ablamın evine sürpriz bir şekilde gitti. Evini rezalet içinde gördü. Temizlik yaptı geri geldi diyebilirim. Bu yaptıklarınız ilerde sizin hayrınıza ama yine de kardeşiniz yapmıyor ise sizde yapmayın. Benim annem hastaydı. Hem de üzülüyordu. O yüzden ben hep yapmak zorundaydım. Sizin galiba anneniz de yapmıyor. Yapan olursa hiç kimse karışmaz.

Birde surat mi yapıyorlar ? Sizde surat yapmanın alasını öğrenin. Her dakik suratsız suratsız gezin.

Kardeşinin de yaşı küçük değil sonuçta 17 yaşında eli ayağı tutan bir birey.
O kadar yaptığın şeyleri görmeyip bir gün yapmak istemediğinde surat asıyorlarsa tek başına yetemediğini, yorulduğunu ve kardeşinden yardım beklediğini açıkca söyle.

Akşamdan kalan çekirdek çöplerini topluyorum demişsin de bu insanlar her gün evi mi dağıtıyor böyle? Sizin emeğinize saygıları yok alıştırmışsınız nasıl olsa arkamızdan toplayan var diye düşünüyorlar. Ben de ev temizliği yaparım ama ailemden birinin bir çöpünü görürsem çöpe atmasını söylüyorum valla kimse kusura bakmasın uşak değilim dağıtıyorlarsa toplamayı da bilecekler erkek kardeşim bile kendi odasını kendi toplar yaşadığı alanın özenli olması için.

Ev işi derken sıralayayim
-ilk iş oturma odasını süpürmek akşamdan çay çekirdek yenildiği için her yere dökülüyor
  • mutfağı temizliyorum dünden kalan bulaşıklar yere dökülen ekmek kırıntıları vs
  • çamaşırları topluyorum katılıyorum yenisini asıyorum
-tuvalet ve banyoya su tutuyorum yıkıyorum
- iki kedimiz var onlarin tuvaletleri tüyleri
Yemek yapıyorum ve odama geçip ders çalışıyorum zaten akşam oluyor

Bu çok fazla. Normal değil. Evde yetişkin insanlar var. Baban bile kediyle ilgilenebilir. İş bölümü yapacaksınız böyle olmaz. Ne bu sen bu evin hizmetçisi misin? Annen baban kalkıp, tuvalete su tutabilirler, beş dakika bile sürmez. Çamaşır suyu dökecek, bir fırça, sonra sifona basacaklar.

Annem işten geldiğinde hepsi yapılmış oluyor zaten her geldiğinde de söyler evim çiçek gibi canım kızım yapmış diye ama sürekli yaptığım mecburum sanıyor evdekiler

Annene söyle eve ya hizmetçi tutsun ya da sana ev işi için ek harçlık versinler.

Artık kendimi hizmetçi gibi hissediyorum bende

😂 Zaten ben iki tane burs alıyorum yazları da çalışıyorum para istemesem de veriliyor sadece bu benim görevim değil içimden geliyor ama abarttilar

İçinden gelmesi ile hergün bunların yapılması ayrı şeyler. Hergün içinden gelerek yapılmaz.

Bugün gençsin, yarın iş hayatın olacak, belki çok güzel arkadaş ortamın olacak ev işleri aksauacak bu sefer sen suçlu kötü evlat olacaksın. Akıllı davran kendini harcatma

İlk çocuklar hep yapmak zorundadır hiçbirseye hakları olmaz…..

Back