Evin büyük çocuğu neden değerli olur ?

Sağlıklı ana baba ilişkilerinde evlat ayrılmaz.İki çocuğumuz var buna çok dikkat ettik her zaman.Hiç istemem ki biri diğeri için anam babam onu daha çok seviyor diye düşünsün.Dediğim gibi normal anne babalar böyle düşünür zaten.Burada bunu olumlayan öyle oluyor diyenler olabilir onlar önce kendilerini gözden geçirsinler.Sağlıklı bir durum değil .
Sizin annenin yaptıkları zaten hiç normal değil.Annelik bu değil.Ama ne bu anneyi ne bu ablayı değiştiremezsin.Onun için okuluna odaklan onu bitir iş güç sahibi ol.Ailen haksız onları bu saatten sonra adam edemezsin onlar kendilerinin o kadar haklı olduğuna inanmış ki. Vicdan sahibi insan evladına bunu yapmaz.Çok muhatap olmamaya çalışacak okuluna derslerine vereceksin kendini

Şaka yazdım deyin.

Yorumu beğenmedim ve bu yoruma şasırdım. Bence çok yanlış düşünüyorsun.

Konuya dönersek; ben her zaman ilk çocuğun kayrıldığını düşünmüyorum. Evlat ayrımı yapan çok ama kayrılan evlat her zaman ilk çocuk olmuyor.

Ataerkil ailelerde erkek çocuktur kayırılan. İster en büyük ister en küçük olsun en büyük çocuk daha değerliye ben de katılmıyorum. Kimi ailede öyledir kimi en küçüğü daha önde tutar gibi gibi.

Bizde de evin büyüğü ablam,evet annem için en kıymetli...memur olmasına rağmen,kirası da yok,annem hep, onun parası yok,zar zor geçiniyor falan der süreklibiz de durumu öyle kabul ettik artık
Bazen maddiyatı daha iyiye vah vah nasıl geçiniyor denir çok haklısınızben de yaşadım benzerini. Tartışınca da durum değişmiyor . Keyfinize bakın.

Ben şu an tek çocuk annesi olarak düşüncelerimi belirttim sadece nesini yanlış düşünüyorum onu da anlamadım valla

Çokça anlatım ama daha kötü bende anlatmıyorum artık

Bunun aslında büyüğü küçüğü yok, ailede emek veren kişinin emeği bir süre sonra onun göreviymiş gibi algılanıyor, artık yapmadığında senden kötüsü olmuyor; genelde suya sabuna dokunmayan, kendini ağırdan satan, hele uzakta olan evlât daha değerli oluyor tuhaf bir şekilde.

Son düzenleme:
Ben şu an tek çocuk annesi olarak düşüncelerimi belirttim sadece nesini yanlış düşünüyorum onu da anlamadım valla
Tek çocuk olayı başka. Biraz anlatayım kendimden. Başka çocuk olmadığından ona birşey olsa yeni çocuk sahibi olamayacağımdan biraz fazla üstüne düşüyorum. Örneğin 2 3 çocuklu arkadaşım markete gönderiyor otobüse tek bindiriyor , ben başına ya birşey gelirse diyorum beraberinde gidiyorum. Tek çocuk olduğundan madden de daha fazla harcıyorum .Servise bindi mi sorunsuz köpek mi saldırdı vs diye de 3 ay önceye kadar arardım sabahları. Yani başka çocuktan ayrım başka tek çocuk olayı bambaşka. Kaybetme korkusu olur tek çocuk anne ve babalarında

Sırf bu sebepten çok çocuğum olsun istiyordum ben ama bazı sebeplerden dolayı vazgeçtim.
Söylemek istediğimin de sanki iki çocuğum varmış da ilkini kayırıyormuşum gibi anlaşılmasını istemem

Sırf bu sebepten çok çocuğum olsun istiyordum ben ama bazı sebeplerden dolayı vazgeçtim.
Söylemek istediğimin de sanki iki çocuğum varmış da ilkini kayırıyormuşum gibi anlaşılmasını istemem
Evet yanlış anlaşıldı ilk yazdığınız. Şu an sorun yok

bizde de kucuk olan sevilir en cok yani ne kadar belli etmeselerde hayir ayrim yapmiyorum deselerde bu anlasiliyor yani şuna takildim ben nenem dedigin babaannen falanmi kime anlatiyoki ve anlatsa nolcak kucuk bir yerdemi yasiyorsun koy gibi yani
Evet kendisi biraz laf içine laf ekler yayar topluma bu yüzden sevmiyorum anlatmasını büyük bir yerde yaşıyorum en son kendisi ile 2 hafta hastanede kaldım sadece dedim bir cümlemi teyze vb herkese yayıp beni kötülüyor

Ablam benden daha da sinirli çok kırıcı lafları olur annem de üzülmesin sıkıntı ya girmesin yorulmasın....
Ben sinirliyim ama kalp kirmam kimseye zararım olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…