- Konu Sahibi nurbenoule
-
Bir de üslup dersi veriyor önce yazılanları okumayı öğrenAdap üslupta yok kadında.
Konu sahibinin üzüldüğü konuya gelmiş hıhhh ben de ilkini ayırırım diyor açık açık.
Garip bir karakter.
Konu evlat ayırımı. Biz neler konuşuyoruzBu ilk çocuk son çocuk mevzusu değilki?
Sadece başlığa yorum yaptığımı belirtmişim farkındaysanızBu ilk çocuk son çocuk mevzusu değilki?
Şermin Yaşar - Söyleme Bilmesinler kitabını okumanızı öneririm hatta. Aile içinde herkesin kabuğu ve içi o kadar farklı olabiliyo ki herkesin gözünden anlatmış. Kardeşler arasında anne evlat arasında bambaşka denklemler olabildiğini çok iyi gözler önüne sermiş. En yakınınızdaki insanları bile bazen tanımıyosunuz istemsiz.Genellikle herkesin diğer kardeşler için aynısını düşündüğünü düşünüyorum ben. Ekstrem konular hariç ortalama bi aile için konuşuyorum tabi. Bu konular ortaya dökülünce o kadar net anlaşılıyo ki çoğu zaman. Maddi bi eşitsizlik yoksa haksızlığa uğruyor hissi herkeste oluyor yani. Çok takılmamanızı işinize geleni yapmanızı öneririm. Manevi olarak diğer kardeşlerinize sorsanız ailenizin sizi kayırdığını söylerler eminim.
Tek çocuk olayı başka. Biraz anlatayım kendimden. Başka çocuk olmadığından ona birşey olsa yeni çocuk sahibi olamayacağımdan biraz fazla üstüne düşüyorum. Örneğin 2 3 çocuklu arkadaşım markete gönderiyor otobüse tek bindiriyor , ben başına ya birşey gelirse diyorum beraberinde gidiyorum. Tek çocuk olduğundan madden de daha fazla harcıyorum .Servise bindi mi sorunsuz köpek mi saldırdı vs diye de 3 ay önceye kadar arardım sabahları. Yani başka çocuktan ayrım başka tek çocuk olayı bambaşka. Kaybetme korkusu olur tek çocuk anne ve babalarında
Elbette öyle . Hepsi kıymetlidir gözünüzde. Ben kendi etrafımdan örneklemiştim. Tepki gördüm otobüse tek bindirmiyorsun diye markete ya da. Büyük şehirde 13 yaşındaki çocuğu otobüse tek bindirmem. Bindirene de karışmam demek istedim. Sevgiler3 çocuğum var. Kızım 10 yaşında hiç markete, fırına gitmedi. Maksimum sitenin bahçesine iner. Onda da camdan kontrol ederim. Binada başka bir komşum kızını fırına, markete yolluyor. Aynı yastalar. Market 5-6 bina var.
İkizlerim 7 oldular onlar sitenin bahçesine bile inmiyor tek başlarına.
Bunun çocuk sayısından ailenin yetiştirme tarzı ile ilgili. Sizin tek çocuğa verdiğiniz sevgiyi biz 3 e bölüp aralarında paylaştırmıyorum. Sizin tek çocuğa verdiniz sevgiyi hepsine tek tek vermeye çalışıyorum.
Sizin yaşadığınız kaybetme korkusu 1 kişi benim üç. Yani sizin yaşadığınız korkunuz en az 3 katını yaşıyorum. Kızımın hastalığıni da sayarsak (kanser atlattı) ben kaybetme korkusunu çok yükseklerde yaşıyorum.
Elbette öyle . Hepsi kıymetlidir gözünüzde. Ben kendi etrafımdan örneklemiştim. Tepki gördüm otobüse tek bindirmiyorsun diye markete ya da. Büyük şehirde 13 yaşındaki çocuğu otobüse tek bindirmem. Bindirene de karışmam demek istedim. Sevgiler
Haklısınız . Çocuğunuza şifa diliyorumBüyük şehirde otobüse binmek için küçük bir yaş bencede. Benim çevremde var böyle insanlar. Ama bu onların kaybetme korkusu olmadığı anlamına gelmiyor. Ya imkanlar buna el veriyor yada bunun için onun daha sağlıklı olduğunu düşünüyor. Bunu yapma nedenleri çocuklarını sevmemek yada kaybetmekten korkmamak değil.
Nene bunamışsa ya? Önce nene bi teste sokulmalıBen olsam neneye soylerim.
Işte soylesin herkese dogru yayilirsa bunamamiştir.Nene bunamışsa ya? Önce nene bi teste sokulmalı
Bende bu yüzden ikinci çocukta tedirginim. Sanki haksızlık yapıcakmışım gibi. Yinede yapmayız ya her evlat candır. Konu sahibi annenizle bu konuyu konuşun. Rahatsız olduğunuzu dile getirin.Konuyu okumadan başlığa istinaden cevap yazıyorum.
Şu anda tek çocuğum var. İlk göz ağrım, her şeyi onunla tattım, herkesten çok ilk onu sevdim
Bu yüzden yeri doldurulamaz geliyor bana ve ilk çocuğun daha kıymetli olmasını anlayabiliyorum
Ben iki çocuklu, benimle çok yakın zamanda doğum yapan arkadaşıma sormuştum, ikisini de gerçekten eşit şekilde sevdiğini söyledi.Bende bu yüzden ikinci çocukta tedirginim. Sanki haksızlık yapıcakmışım gibi. Yinede yapmayız ya her evlat candır. Konu sahibi annenizle bu konuyu konuşun. Rahatsız olduğunuzu dile getirin.
Konuyu okumadan başlığa istinaden cevap yazıyorum.
Şu anda tek çocuğum var. İlk göz ağrım, her şeyi onunla tattım, herkesten çok ilk onu sevdim
Bu yüzden yeri doldurulamaz geliyor bana ve ilk çocuğun daha kıymetli olmasını anlayabiliyorum
Bende 2 çocuk var birinin bazı huylarını daha çok seviyorum birinin bazıİlk olması önemli değil kedi. O da doğurduğun ilk ikinci çocuğun olacak neticede. Farklı ilkleri de onunla yaşayacaksın.
Benim de tek çocuğum var ama bir çocuğum daha olsa eminim en az ilk çocuğum kadar çok severdim.
oklar yine sana dönüp acısı senden çıkarılabilirSizce ablami söylesem burda hatta mi etmiş olur muyum ?
Bak başta sen de öyle düşünmüşsün :)İkinci hamilelik haberinde ikiz olduğunu öğrenince " kızım çok üzülecek iki kardeşle ne yapacak" diye ağlamıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?