- Konu Sahibi nurbenoule
-
Ben de severim elbette, hele ayrım yapmayı asla ama asla düşünmemİlk olması önemli değil kedi. O da doğurduğun ilk ikinci çocuğun olacak neticede. Farklı ilkleri de onunla yaşayacaksın.
Benim de tek çocuğum var ama bir çocuğum daha olsa eminim en az ilk çocuğum kadar çok severdim.
İlk yorumlari okudum sonrakileri okuyamadım,ilk yorumlarin aksine en bahtsız,tüm yükü sırtlanan genelde en büyük çocuk oluyor,ebeveynin tüm kuralları ilk çocuğa oluyor genelde bence...Kızlar merhababir konuda kararsız kaldım saçma bir konu ama yinede anlatmak isterim hem hiçbir cevap olmasa da içimde kalmasın
Annem ile aram normal kızlar gibi değil
Bende sinirli bir insanım ,tutarsız biriyim
Konu şu annem ablamı çok sever olduğundan
fazla Ablam 3 senedir okul okuyor diye ev işi yapmaz dersleri de iyi değil ama annem topluma çok över bir bak su vermez
Annem de iş yapmasın okuyor diyor.
Bende okuyorum ama bütün yük üzerimde
Ev işi yapmasam beni rezil ediyor topluma
Ben lazere gittim ondan sonra baya 4 saat dışarıda ev ihtiyaçlarını aldım çocukların okuyacağı kitabı kadar aldım.
Eve geldim bulaşıklar vardı inan baş ağrısından uyumuşum sabah kalktım
annem nenemi arıyor bu kızdan bıktım pintinin teki hiçbir iş yaramıyor
Benim ablamı övüyor durmadan o benim elim ayağım o olmasa ben bir hiçim
Ben bu sözleri duyunca daha da sinirleniyorum
Bir bardak su vermez dersleri berbat
Buradaki olay nenem e söylemesi
Birde bilerek neneme söylüyor nenem insanı rezil eder herkesi arar söyler
Bir ara hastanede 3 hafta kaldı her gün ona en baktım herşeyi ile ilgilendim bir hatamı gördü bütün herkesi arayıp rezik etti
Ablam da insanların yanında bir boka yaramıyor diyor hiçbir işe yaramıyor ona o havayı veren kişi annem
Annemin hasas noktası ablam beni onla kıyaslayor neneme söylesem nenem yayar herkese
Sizce ablami söylesem burda hatta mi etmiş olur muyum ? Yoksa haksızlık olur mu
6 7 tane olunca ayırılıyordur diye düşünüyorum. Hepsine aynı sevgi ilgi maddi destek vs imkansızBen de severim elbette, hele ayrım yapmayı asla ama asla düşünmem
Sadece ilkin yaşattığı tat var. Çok sevdiğin bir filmi tekrar izlemek gibi sanki. Filmi hâlâ seviyorsun ama ilk izleyilin kadar heyecanlı olmayabilirsin belki. Yanlış bir örnek vermiş de olabilirim.
Emekleme, yürüme, ilk kez gülme, ilk anne deme ve nice ilkler, en önemlisi de ilk kez anneliği tatmış olmanın bir kıymeti var o yüzden böyle düşünüyorum. Yoksa evlat ayırmak aklımın ucundan geçmez
2 çocuğum var asla öyle değil evet öyle olacak gibi olur,zannedilir ama asla öyle olmuyor...2.çocuğa daha ilgili olduğumu söylüyordu zamanında çevre muhtemelen bebek küçük olduğu için anneye daha muhtaçtı ama asla 2. İlki gibi sevilmiyor durumu olmuyor tam aksine daha mı fazla acaba soruları ile muhattap dahi olunabiliniyorBen de severim elbette, hele ayrım yapmayı asla ama asla düşünmem
Sadece ilkin yaşattığı tat var. Çok sevdiğin bir filmi tekrar izlemek gibi sanki. Filmi hâlâ seviyorsun ama ilk izleyilin kadar heyecanlı olmayabilirsin belki. Yanlış bir örnek vermiş de olabilirim.
Emekleme, yürüme, ilk kez gülme, ilk anne deme ve nice ilkler, en önemlisi de ilk kez anneliği tatmış olmanın bir kıymeti var o yüzden böyle düşünüyorum. Yoksa evlat ayırmak aklımın ucundan geçmez
Tecrübe etmediğim için bilmiyorum, bence kişiden kişiye de değişiyor olabilir. Ve arada yaş farkı varsa bebek olmasının da payı vardır belki:)2 çocuğum var asla öyle değil evet öyle olacak gibi olur,zannedilir ama asla öyle olmuyor...2.çocuğa daha ilgili olduğumu söylüyordu zamanında çevre muhtemelen bebek küçük olduğu için anneye daha muhtaçtı ama asla 2. İlki gibi sevilmiyor durumu olmuyor tam aksine daha mı fazla acaba soruları ile muhattap dahi olunabiliniyor
Orası bence de öyle. Çok çocukta aynı sevgi biraz zor gibi ama yine çok seviliyorlardır6 7 tane olunca ayırılıyordur diye düşünüyorum. Hepsine aynı sevgi ilgi maddi destek vs imkansız
Geçen Tv de gördüm 16 çocuk. Bunlar sofraya nasıl sığdı? Banyo nasıl yaptırıldı? İsimleri hatırlanıyor mu?Orası bence de öyle. Çok çocukta aynı sevgi biraz zor gibi ama yine çok seviliyorlardır
Maddi açıdan sıkıntılı ama aslında bir yerden sonra çok çocuk yapan ailelerin işi daha kolay oluyor büyüklere kitliyorlar ufakları. Soran olursa ben altı yedi çocuk büyüttüm oluyor
2 kız annesi olarak yazıyorum,ikisininde sevgisi bambaşka.Konuyu okumadan başlığa istinaden cevap yazıyorum.
Şu anda tek çocuğum var. İlk göz ağrım, her şeyi onunla tattım, herkesten çok ilk onu sevdim
Bu yüzden yeri doldurulamaz geliyor bana ve ilk çocuğun daha kıymetli olmasını anlayabiliyorum
Ya anneniz çok iyiNormal anne ve babalar aslında çocuklarının hepsini sever. Aklı erince kendine saygı duyanı, merhamet edeni daha çok sever.
Ben, ilk çocuğum. Bizim ev de kıza ayrı bir tolerans vardı. Mesela annem elime iş vermezdi odamı toplamak, kişisel alan vb. Şeyler harici. Çünkü tek derdi okumamdı. Senin ev işi öğrenmene gerek yok, meslek sahibi olup kendi paranı kazanınca kadın tutarsın derdi.
Toplumdaki kız evlat algısı ile iş öğretilir ya, erkek kardeşlerim bunu görüp sızlanırdı. (12-13 yaş) sızlanınca annem birini mutfağa, diğerinin eline süpürge verir yollardı
O zamanlar böyle söylemleri olurdu ama ne zaman akılları başlarına geldi ve meslek edindim, onları koruyup kolladım, anneme anlatamadıklarını benimle paylaştılar, zor anlarında ablası vardı işte o zaman bu bakış açıları değişti.
Hı bir de mesela ben motosiklete binerim. Benim bir küçüğümde binmek isterdi babam izin vermezdi. Birincisi ehliyeti yoktu, ikincisi "Ablan kaskla, korumayla biniyor sen nerdeyse donla bineceksin" derdi.Bu da çok mevzu olmuştu mesela.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama bu tarz şeyler olabiliyor. Hı bazı kötü örnek aileler var mı? Var.
Hosbulduk kedocum. Oyle bir ban ki nickime fotografima kadar silmislerZuzum hoşgeldin
Ot yiyen koala fotosu olmayınca bi tuhaf oldu
Seni yad ettim profilimde, nickini yazdım çıkmadın demek ondanmışHosbulduk kedocum. Oyle bir ban ki nickime fotografima kadar silmisler
İnşallah 2.ye üremezsiniz.Konuyu okumadan başlığa istinaden cevap yazıyorum.
Şu anda tek çocuğum var. İlk göz ağrım, her şeyi onunla tattım, herkesten çok ilk onu sevdim
Bu yüzden yeri doldurulamaz geliyor bana ve ilk çocuğun daha kıymetli olmasını anlayabiliyorum
Adap üslupta yok kadında.Bu düşünceyi anlayamıyorum
Annem de sizin gibi
Soğuttu kendin den
İki çocuğum var ikisini de aynı seviyorum ayrım yapmak asla aklıma bile gelmez
Kadın yazdığını sonradan düzeltti. Öyle demek istemediğini . Yazdıklarını tam okusanız keşke .İnşallah 2.ye üremezsiniz.
Gördüğüme yorum yazma özgürlüğüm var. Kişilerin mesajlarını mı kontrol edeyim sayfa sayfa.Kadın yazdığını sonradan düzeltti. Öyle demek istemediğini . Yazdıklarını tam okusanız keşke .
Farklı anlayabiliriz . Ben öyle anlamadım siz farklı. Saygı duyuyorumGördüğüme yorum yazma özgürlüğüm var. Kişilerin mesajlarını mı kontrol edeyim sayfa sayfa.
Ha baktım da sonrakilerinde farkı yok, hadi neyseaçık açık ilk farklı demeye devam ediyor.
Üstelik konu sahibi annesinin böyle olmasına üzülürken anneye hak veriyor neredeyse.
Madem diğer yazdıklarımı da okudunuz kaç kez evlat ayırmam yazmışım ama inatla saldırmaya yer ayırıyorsunuzGördüğüme yorum yazma özgürlüğüm var. Kişilerin mesajlarını mı kontrol edeyim sayfa sayfa.
Ha baktım da sonrakilerinde farkı yok, hadi neyseaçık açık ilk farklı demeye devam ediyor.
Üstelik konu sahibi annesinin böyle olmasına üzülürken anneye hak veriyor neredeyse.
Genellikle herkesin diğer kardeşler için aynısını düşündüğünü düşünüyorum ben. Ekstrem konular hariç ortalama bi aile için konuşuyorum tabi. Bu konular ortaya dökülünce o kadar net anlaşılıyo ki çoğu zaman. Maddi bi eşitsizlik yoksa haksızlığa uğruyor hissi herkeste oluyor yani. Çok takılmamanızı işinize geleni yapmanızı öneririm. Manevi olarak diğer kardeşlerinize sorsanız ailenizin sizi kayırdığını söylerler eminim.Kızlar merhababir konuda kararsız kaldım saçma bir konu ama yinede anlatmak isterim hem hiçbir cevap olmasa da içimde kalmasın
Annem ile aram normal kızlar gibi değil
Bende sinirli bir insanım ,tutarsız biriyim
Konu şu annem ablamı çok sever olduğundan
fazla Ablam 3 senedir okul okuyor diye ev işi yapmaz dersleri de iyi değil ama annem topluma çok över bir bak su vermez
Annem de iş yapmasın okuyor diyor.
Bende okuyorum ama bütün yük üzerimde
Ev işi yapmasam beni rezil ediyor topluma
Ben lazere gittim ondan sonra baya 4 saat dışarıda ev ihtiyaçlarını aldım çocukların okuyacağı kitabı kadar aldım.
Eve geldim bulaşıklar vardı inan baş ağrısından uyumuşum sabah kalktım
annem nenemi arıyor bu kızdan bıktım pintinin teki hiçbir iş yaramıyor
Benim ablamı övüyor durmadan o benim elim ayağım o olmasa ben bir hiçim
Ben bu sözleri duyunca daha da sinirleniyorum
Bir bardak su vermez dersleri berbat
Buradaki olay nenem e söylemesi
Birde bilerek neneme söylüyor nenem insanı rezil eder herkesi arar söyler
Bir ara hastanede 3 hafta kaldı her gün ona en baktım herşeyi ile ilgilendim bir hatamı gördü bütün herkesi arayıp rezik etti
Ablam da insanların yanında bir boka yaramıyor diyor hiçbir işe yaramıyor ona o havayı veren kişi annem
Annemin hasas noktası ablam beni onla kıyaslayor neneme söylesem nenem yayar herkese
Sizce ablami söylesem burda hatta mi etmiş olur muyum ? Yoksa haksızlık olur mu
Bu ilk çocuk son çocuk mevzusu değilki?Konuyu okumadan başlığa istinaden cevap yazıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?