• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin Anahtari kimde Kalmali ? Fikirleriniz onemli benim icin.

Bence size ev parası vermiş siz üzerini tamamlamişsiniz ve yılda 1veya 2kez gidiceksiniz vermemeniz olmaz.ben olsam verirsim ne olcak?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadasim gecmisten gelen bir guvensizlik sorunum var esimin ailesine karsi.
ben onlara fazlasi ile bonkor davrandim zamaninda, cok sustum ve gormezden geldim bize yapilan haksizliklari.
Bu konuda artik musama gosteremem.
yilda 1 veya 2 kez bile gelsem o evi ben kullanmak isterim.
Ben aanahtari veririm vermesine de arkamdan neler olur o evde dusunmek bile istemiyorum
Giren cikan belli olmaz, cunku daha once benim eski evimden bir suru esyami aldi goturduler.
gelde sen guven boyle insanlara..

sürekli içinde yaşadığınız ev olsa kesinlikle anahtarını kimseye verme derdim..
amaaaa zaten yoksunuz..
boş ev nihayetinde kalsın anahtarınız neolacak..

Ev bos olmayacak. Kaynanamin benden goturdugu beyaz esyalari yeniden alacagim..bir suru masraf yapacagim ben o evin icine.
Dolayisi ile de ben kullanmak isterim..bu benim hakkim.
daha once hic kullanamadigim ceyizlik esyalarimi aldi goturdu evine bana sormadan. ben boyle insanlara nasil guvenebilirim?
surekli icinde yasamayacagiz evet senede 3 kez gelecegiz belki ama ben cok gelemiyorum diye o evi onlar kullanma hakkina sahip degil.
kapatirim kapimi,kitlerim.. kapali da kalsa kalir.
Cunku esimin ailesi orayi cumbus yeri yaparlar adim gibi eminim. Arkasina alirlar milleti haydi tatileeee
yok oyle yagma! buna musaade edemem. Kim beni kotu bilirsede bilsin.

Son düzenleme:
Aldığınız ev sonuçta yazlık ev normal sürekli kendi kullandığın ev olsa verme derim ama yazlık evde verilmeli diye düşünüyorum.En azından arada sıra gelip kontrol ederler,hırsızı var yangını var su basması var,yada yazlık ev diye kimse yok diye senin haberin olmadan eve gidip(hırsızlar) evi kendi evleri gibi kullanabilir yiyip içip yatabilirler.Kendi annenle görüşüyormusun eğer görüşüyorsan 1 tane annene 1 tanede kayınpederine verebilirsin.Siz de kendinizce haklısınız ama işin kötü yanlarınıda düşününce vermek gerekiyor

Arkadasim gecmisten gelen bir guvensizlik sorunum var esimin ailesine karsi.
ben onlara fazlasi ile bonkor davrandim zamaninda, cok sustum ve gormezden geldim bize yapilan haksizliklari.
Bu konuda artik musama gosteremem.
yilda 1 veya 2 kez bile gelsem o evi ben kullanmak isterim.
Ben aanahtari veririm vermesine de arkamdan neler olur o evde dusunmek bile istemiyorum
Giren cikan belli olmaz, cunku daha once benim eski evimden bir suru esyami aldi goturduler.
gelde sen guven boyle insanlara..

Gerci oda doğru canım eşinle konus bi karar verin vermezsiniz o zaman.kaynanan ayıp etmiş.bide bizimkini beğenmem ben.bizimki anahtarıda versen gittmez,gitsede eksikleri giderir götürücegıne her anne böyle olmali.ama olmuyor demek

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

muhtemelen siz yokken cümbür cemaat tatil yaparlar o evde.. :20: bence eşiniz söylesin, diyemem derse bak eşyaları 2 yıl kullandı haberin oldu mu, eve giren çıkann belli olması lazım deyin ve asla yedek yaptırmayın anahtarı.. yanınızda taşıyın.. :34:

Bende oyle dusunuyorum zaten.. Yani bu Allahin emri.. Ben cok iyi taniyorum esimin ailesini.
Hep birlikte gezinirler, kizlari damatlari hatta kizlarinin gorumceleri, kizlarinin kaynanalari, yani topluca gezmeyi cok seviyorlar.
orda da oyle bir ev var hic kacirmazlar hic affetmezler. biz arkamizi doner donmez oraya damlarlar bahaneler bulup.
bende istemiyorum. zorla degil ya.. o ev bize alinmis ise Allah razi olsun sagolsun duami aldi zaten kp.. ama artik bizimse bizim istedigimiz olmali.
kendi diyor sizin eviniz benden cikti artik diye..
Ama torunlarina cok duskun. torunlari da koca cocuklar. Anahtari onlara kesin verir gidin tatil yapin diye.
o zaman isler daha da kotu olur. ben deliririm.
cunku zamaninda cokkk sustum,cok sabir ettim esimin tarafina.
artik susamam..
2 yil esyalarimi kullanmislar haberim olmadi, baska gelin olsa benim yerimde olay cikarirdi ama ben sustum.. dua etsinlerde..
Esim konusacak canim zaten.. ben konusmam. dediklerini demeyi dusunuyor zaten esimde..

Ben verilmemesinin doğru olmayacağını düşünüyorum.Adam henüz ölmemiş ama evini satıp size niyetle bir ev almış.. Yılda iki gez geleceğiniz bir ev üstelik. Anahtarıda vermem demenin doğru olmayacağını düşünüyorum .
Ama siz zaten kararınızı vermiş eşinizide buna ikna etmişsiniz zaten bizim bu saatten sonra söylediklerimizinde bir önemi yok yanıi..

Tapu kendi uzerine zaten arkadasim. Canim birak da ev alsin..
yillardir evliyiz birgun bir faydalarini gormedik. o evi satilmadan oncede kiradaydi.
birgun kirasini yemedik o evin. onlar aldi hep. ben burda cile cekerken cocuklarimla birgun demediler ki alin bu kirayi da bu ay siz yiyin.
zordasiniz demediler.
Elinde var ki aliyor ogluna. Allah razi olsun dedik zaten hep. duaci olduk..
Baska birsey de yapamam, minnet edemem kimseye.. benimde elimde olsa bende evlatlarima veririm karsilik bile beklemeden..
Yilda 1 kere bile gelsek o ev bize alinmis ise anahtari bizde olmali diye dusunuyorum.
cunku esimde cok iyi biliyor ki ailesi bizim ardimizdan o eve doldururlar herkezi.
ben esimi ikna etmedim esim zaten ailesini cok iyi biliyor. kendisi ilk basta istemiyor anahtarin orda kalmasini. benle ilgisi yok.
Ben ilk evlendigimizde yep yeni esyalarimi koymustum evime, anahtari onlara verdik yurt disina geldik.
ne oldu arkamizdan? esyalarimi hep kapismislar evine goturmus kayiinvalide.
ben bunu unutamiyorum ve bu olay guvenimi sarsti..
simdi ben yeni bir ev alinmis, icini ben yeniden dolduracagim yeni beyaz esyalar ile onlarda gelsin kullansin ohhh ne ala memleket...

istemiyorum.. kim kirilirsa da kirilabilir..
kendileri bilir canim.

K.v. ve aldiginiz ev ayni sehirdemi..e anahtari istermi...o konuyuacmadiktan sonra siz neden birakiyorsunuz kiii..alin anahtariii...birsey dersede aklima gelmedii.dersinn....

Hayir ayni sehirde degiller.. Kayinvalidenin evi farkli sehirde bu alinan ev farkli sehirde..
O konuyu acarsa zaten veremeyiz diyecegiz.. onlar anahtar mevzusunu acmadiklari surece biz zaten birakmayiz anahtari konusunuda acmayiz.
ama umarim yedek yaptirmamislardir. orasini bilemem.

bende oyle dusunuyorum zaten.. Yani bu allahin emri.. Ben cok iyi taniyorum esimin ailesini.
Hep birlikte gezinirler, kizlari damatlari hatta kizlarinin gorumceleri, kizlarinin kaynanalari, yani topluca gezmeyi cok seviyorlar.
Orda da oyle bir ev var hic kacirmazlar hic affetmezler. Biz arkamizi doner donmez oraya damlarlar bahaneler bulup.
Bende istemiyorum. Zorla degil ya.. O ev bize alinmis ise allah razi olsun sagolsun duami aldi zaten kp.. Ama artik bizimse bizim istedigimiz olmali.
Kendi diyor sizin eviniz benden cikti artik diye..
Ama torunlarina cok duskun. Torunlari da koca cocuklar. Anahtari onlara kesin verir gidin tatil yapin diye.
O zaman isler daha da kotu olur. Ben deliririm.
Cunku zamaninda cokkk sustum,cok sabir ettim esimin tarafina.
Artik susamam..
2 yil esyalarimi kullanmislar haberim olmadi, baska gelin olsa benim yerimde olay cikarirdi ama ben sustum.. Dua etsinlerde..
Esim konusacak canim zaten.. Ben konusmam. Dediklerini demeyi dusunuyor zaten esimde..

çok doğru bir karar :34:

Hayir ayni sehirde degiller.. Kayinvalidenin evi farkli sehirde bu alinan ev farkli sehirde..
O konuyu acarsa zaten veremeyiz diyecegiz.. onlar anahtar mevzusunu acmadiklari surece biz zaten birakmayiz anahtari konusunuda acmayiz.
ama umarim yedek yaptirmamislardir. orasini bilemem.

CANIM KİLİDİ DEĞİŞ ZOR DEĞİL GÜVENLİK İÇİN DEĞİŞTİRDİK dersiniz soran olursa :16:

aynen bole desin esiniz gusel.gusel baba Allah razi.olsun sayenizde evi.aldk sagolun kendinizde oyle diyosunuz bu ev bzden cikti artik.sizindir diye madem oyle siz istediginiz zaman buyurun gelin.ama baskasini istemeyiz diyin nedenlerinide anlatarak.madem butun sulale kulanacak ozamsn ortak alinsaydi herkes 3-5 payina duseni koyup.alsaydi taam siz az bi miktar koymus olabilirsiniz ama bu evde soz hakkinz olmadigi anlamina gelmez birde anahtar konusu.acilmadikca siz bunlardan bahsetmeyin bnce.ve arkadsin dedigi gbi 1tanede kendi ailenize verebilirsiniz.hem eve girip cikan oldugunda anlasilir merak etmeyin bi.iz birakirlaar

Tatil bölgesinde olan evler zaten yazlık evdir hanımefendi denize girmek tatil yapmak için kullanılır normal bir evdir zaten ayrıca zaten sizi başka evinizde varmış kaynana makinelerimi söküp kullanmış dediğinize göre orası normal ev bu alınan yazlık ev tatil yapmak için alınmış. Nasıl söküp kullandı onu da anlamadı evinde makine mi yoktu sonuçta gelip o evde kalıyorsunuz 2 sene sonra haberim oldu diyorsunuz 2 sene hiç gelmediniz mi ve yurtdışından senede 4 kere gelmeniz imkansız izinler doğrultusunda kuzenim gelemiyor çünkü. Ve ev yazlık eşinizin ailesi evi satıp size almışlar ama siz yokken onlarda hava değişikliği olsun diye gitmek isteyebilirler, deniz havası almak isteyebilirler tatil maksatlı filan yani oradan eşyalarınızı kendi evine taşıyacak değil herhalde buna eşiniz de izin vermez. Şimdi kendi sattıkları ev siz sadece kendi paranızla alsanız neyse durum böyleyken vermem demek abes kaçar.

Canim soyle anlatayim sana:

Tekrar etmek zorunda kaliyorum onceki sayfalari okumus olsaydiniz ne demek istedigimi anlardiniz..
Kayinpederin 4 tane evi var, her bir cocuguna usulen pay etmis..sozle soylemis.
bir evinide oglum bu senin diye ona vermis.
biz evlenince o eve gectik.. orda kaldik yasadik kisa bir sure.
sonra yurt disina gelince biz, o evini anahtari onlarda kalmis oldu..
daha sonra ben duydum ki kayinvalide kendi dedi, ben senin esyalarini aldim dedi..
ve bunu bana 2 yil sonra soyledi. benim nutkum tutuldu hicbirsey diyemedim. sok gecirdim.
Allah biliyor ya ne tersledim, ne soz ettim. telefonu kapattim ve icin icin agladim. cunku ben emek verdim ben aldim bekarken esyalarimi
o alip evine goturdu hadi gotursun ama benden izin almaliydi.. kim olsa zoruna giderdi. beni adam yerine koymadilar.
biz zaten Turkiyeden ayrildiktan sonra uzun bir sure gelemedik geri devlet olaylari ile ilgili sorunlardan.
kaynanam bizden sonra esyalarimi aliyor ya bana o an demiyor, cokkk sonra duyuyorum ben esyalarimi almis goturmusler.
aradan 2 yil gecmis bana yeni soyluyor.!
O esyalarimin oldugu eski evi sattirdik, yeni bir ev aldirdik cunku cocuklarim buyuyor ihtiyacimiz var eve..
almisken de cocuklarim icin yazlik bir bolgede olsun istedik.. onlarda o gelin gittigim evi sattilar bunu almak icin bize yardim etmis oldular.
bizde uzerine para koyduk .. ev alindi.

siz benim o kadar esyalarimi aldiniz kullandiniz benden izinsiz hemde. birde kaynanam diyor ki istersen al geri vereyim sana kullan yeni evinde.. saka gibi! bu kadina ne desem hak ediyor aslinda. ama ben bisey demedim yine.. bendeki sabra bak... Allaha havale ediyorum ben.
o nedenle de biraksinlarda yeni alinan evde gonlumce oturayim senede 1 kez bile gelsem benden baskasi girmesin o eve.. yeni esya alacagiz istemiyorum kimsenin kullanmasini. daha onceki esyalarimi aldilar kullandilar. bu kez istemiyorum asla! insallah gonlumdeki gibi olur.

Valla bizim yaşadığımız evin anahtarı 2 ailemizde de var. Ne lazım olursa girin kullanın dedik. Daha geçen gün alet çantası lazım olmuş. İşten çıkıp gidecek halim yok ya, girmişler almışlar. Haberimiz bile yok. :) Ama tabi bu tür şeyler karşılıklı. Herkes birbirinin yaşamına saygı duyacaksa, sizi rahatsız etmek için değil de rahat bir misafir gibi kullanacaklarsa sorun yok. Mesela kuzenimin kayınvalidesi (altlı üstlü oturuyolar.) Sabahın köründe kuzenimin yatak odasına girip bakıyomuş. Sabah da dalga geçer gibi anlatıomuş, şöyle sarılıyodunuz, böyle uyuyodunuz diye... Böyle bi durum olacaksa çirkin tabii...

Aynen oyle durumlar olabilir yani benim hoslanmayacagim durumlar... o yuzden vermek zorunda degilim.
ben cok kirildim zamaninda, kirilirsada kirilabilirler.. Dediginiz gibi hersey karsilikli.. bu isler guven olayi..Ben guveniyorsam kapimi sonuna kadar acarim yuregimide.. Ama guvenimi sarsmissa o insan asla bitmistir benim icin.

Guven cok onemli bir mevzudur.

buraya izah ettiginiz gibi durumu esinize izah ediceksiniz esiniz ailesiyle.muhattap olucak.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Üzgünüm ama anahtarı vermemek için hiçbir sebebiniz yok.

Herşeyden önce tapu sizin üstünüze değil. Siz de meblağ koymuş olabilirsiniz ama tapu kayınpederin üstüne. Yani o evin yasal sahibi o. Yarın öbür gün kafası atar, eski evi de size ben vermiştim, iyilik ettik yeni ev aldık ama bizi bu evde istemiyorsunuz, kimi kimin evinde istemiyorsunuz bu ev benim evim deyip sizi dışlayabilir bile. Hiçbir hak iddia edemezsiniz. Hele hele çilingirle anahtarı değiştirmek vs bu gerçekten çok çok ayıp. Kaldı ki adam gene bir çilingir çağırıp kilidi değiştirebilir, bu sefer asıl siz giremezsiniz. Tapuyu gösterdikten sonra o kilidi değiştirmeyecek çilingir yok.

Eşyalarınızın izinsiz kullanılmasına olan öfkenizi ve şimdiki hassasiyetinizi anlıyorum. Sakın yanlış anlamayın. Ne yaparlarsa yeridir ailedir falan dediğim yok. Ama geçmişte bu yaşandı diye şimdi de aynı şeyi yapacaklar diye bir şey yok. O zamanlar yılda bi kere gidip geldiğiniz için rahat davranmışlar. Kaldı ki yıldra bir bir bile gelmiyordunuz eşyalardan bihaber olduğunuza göre. Ama şimdi sık sık gelirsiniz, öyle bir şey yapamazlar.

Bence yatak odanızın kapısını kilitleyin. Tüm özel eşyalarınız orda dursun. Yeni gelin gibi yeni eşya düzmenizin de bir anlamı yok eve. Fazla masraf etmeyin. Anahtarı da onlara verin. Sizin özelinize müdahale edilmedği, odanıza girilmediği sürece yeğen de gelsin, kim gelirse gelsin ne olacak? 7-24 yaşadınız bir ev değil ki? Yatırımınız gibi düşünün. Veya tapulu, hisseli devremülkler oluyor öyle düşünün. Şu durumda bunu yapmanız en iyisi, Aileyi karşınıza almayın mazallah dediğim gibi yapabilirler, o zaman siz zararlı çıkarsınız.

Ha tüm bunlar hiç içinize sinmiyorsa, eminim ki maddi durumunuz kötü değildir. Para biriktirin, eşiniz de evi babanızdan satın alsın. Kafanız rahatlasın.

Maddi durumumuz iyi degil canim.. Ben zaten o evi kayinpederin almis olmasina bile uzuluyorum icten ice. Ama beni kimse anlamiyor cevremde.. ogludur tabiki ev alacak ne olmus ki diyorlar.. farkli dusunuyoruz herkezle..
iste ben bu sebeplerden dolayi dedim ki hep Allaha Allahim ne olur biz kendimiz alalim evimizi.. Ama olmadi. isyan etmek istemiyorum.
simdi paranin cogu kendilerinin diye istedikleri seyi yapmaya devam edecekler.
kendilerine yazlik bir ev almis oldular. bende para ekledim onlara cocuklarimin rizkindan vererek..

Tapuyu koz olarak kullanmazmis esim oyle diyor dun.. Benim babam o kadar da hainlik yapmaz diyor.
ev sizin artik demisse bizimdir diyor. ben soylerim diyor usulunce..merak etme diyor. valla kotuluk cikarirsa da kendi bilir, bizi kaybeder..
bir ev icin kimseyle papaz olamam ben.. Alsinlar evini derim ...

Ben sizin dusuncelerinizi anliyorum yanlis demiyorum asla. Beni anladiginiz icinde tsk.ediyorum. Esimde sizin gibi diyor o zamanlar haksizlik ettiler biz gidip gelmiyoruz nasilsa diye almislar ama artik dokunamazlar dedi.. Ama ben guvenmiyorum. Guvenmek bu .. oyle basit degil. Ben yatak odami kitlesem bence o daha ayip olur?? Geline bak odasini kitlemis sanki odasini yiyecegiz derler biliyorum.. arkamdan dedikodu kazanlarini kaynatirlar.

Ben o evin sadece yatak odasini kullanmak icin para vermedim.. Verdigimiz parada az bir miktar degildi. disimden damagimdan kestim biriktirdim ben o parayi. yatak odasina kitliyeyim esyalarimi geriye kalanida onlar gelsin kullansin.. Ben bunu asla kabul etmem.. Yatak odamida veririm kendilerine buyursun kullansinlar O evden de alirim butun esyalarimi. Adimimi da bir daha atmam..nasilsa biz senede 1 2 kez geliyoruz bize hak degil.. onlara hak.. derim..
benimde dusuncem bu iste..

O ev benim mi? onlarin mi .. onlarin ise buyursun otursunlar...
Eger bizim ise de bizim oldugunu bileyim canim ...

Son düzenleme:
İnanamıyorum gerçekten inanamıyorum..
İnsanlar zaten bir ev vermiş sana.. sen üstünü tamamlayıp yeni bir ev almışsın. Yarsından fazlası aslında onların parasıyla alınmış. Ve sen adamların gidip kalmasını istemiyorsun. Kızma ama bunun adı nankörlük.

Hic tanimadiginiz birine nankor diyebilecek kadar cesursunuz ne diyeyim size..
siz benim diger sayfalarda neler yazdigimi okumadiniz sanirim.
okumayinda zaten, sizin gibi on yargili insanlar okusada beni anlamaz..
onlar icin mi alindi o ev hanim efendi? hersey karsilikli bu dunyada.. Benim dar gunumde kapimi vurmayani ben de istemem genis gunumde.. bu boyle
ben orda iken gelsinler buyursunlar basim gozum ustune.. ben yokken arkamdan cok dolaplar donmustu eski yillarda..
guvenim yok anladiniz mi?
ayrica ben nankorluk nedir onu bile bilmem..
Beni tanimadan etmeden boyle keskin suclamalar yapmaya hakkiniz yok..
siz sizsiniz, ben benim.. ben sizin gibi dusunmuyorum diye nankor diyemezsiniz bana..
su ramazan ayinda inanilmaz kirdiniz kalbimi.

Beni kiniyorsunuz suanda siz zararli cikarsiniz.. kimse kinadigini yasamadan olmezmis..
buyrun KInayin..

Son düzenleme:
Maddi durumumuz iyi degil canim.. Ben zaten o evi kayinpederin almis olmasina bile uzuluyorum icten ice. Ama beni kimse anlamiyor cevremde.. ogludur tabiki ev alacak ne olmus ki diyorlar.. farkli dusunuyoruz herkezle..
iste ben bu sebeplerden dolayi dedim ki hep Allaha Allahim ne olur biz kendimiz alalim evimizi.. Ama olmadi. isyan etmek istemiyorum.
simdi paranin cogu kendilerinin diye istedikleri seyi yapmaya devam edecekler.
kendilerine yazlik bir ev almis oldular. bende para ekledim onlara cocuklarimin rizkindan vererek..

Tapuyu koz olarak kullanmazmis esim oyle diyor dun.. Benim babam o kadar da hainlik yapmaz diyor.
ev sizin artik demisse bizimdir diyor. ben soylerim diyor usulunce..merak etme diyor. valla kotuluk cikarirsa da kendi bilir, bizi kaybeder..
bir ev icin kimseyle papaz olamam ben.. Alsinlar evini derim ...

Ben sizin dusuncelerinizi anliyorum yanlis demiyorum asla. Beni anladiginiz icinde tsk.ediyorum. Esimde sizin gibi diyor o zamanlar haksizlik ettiler biz gidip gelmiyoruz nasilsa diye almislar ama artik dokunamazlar dedi.. Ama ben guvenmiyorum. Guvenmek bu .. oyle basit degil. Ben yatak odami kitlesem bence o daha ayip olur?? Geline bak odasini kitlemis sanki odasini yiyecegiz derler biliyorum.. arkamdan dedikodu kazanlarini kaynatirlar.

Ben o evin sadece yatak odasini kullanmak icin para vermedim.. Verdigimiz parada az bir miktar degildi. disimden damagimdan kestim biriktirdim ben o parayi. yatak odasina kitliyeyim esyalarimi geriye kalanida onlar gelsin kullansin.. Ben bunu asla kabul etmem.. Yatak odamida veririm kendilerine buyursun kullansinlar O evden de alirim butun esyalarimi. Adimimi da bir daha atmam..nasilsa biz senede 1 2 kez geliyoruz bize hak degil.. onlara hak.. derim..
benimde dusuncem bu iste..

O ev benim mi? onlarin mi .. onlarin ise buyursun otursunlar...
Eger bizim ise de bizim oldugunu bileyim canim ...

Ne kadar çelişkili bazı şeyler…
Yani maddi durumunuz iyi değilse yazlık almanız gereksiz kalmamış mı?
“oğlu tabi alacak” cümlesi kadar beni irrite eden başka bir cümle yok…
Nasıl yani koca adamı 10 yaşındaki çocuk yerine koyup “tabi yapacak” demek cahillikten başka bir şey değil.
İkinci olarak madem ev sizin demiş kpeder neden tapuyu kendisine almış. Valla ben sizin işin içinden çıkamadım.

Hic tanimadiginiz birine nankor diyebilecek kadar cesursunuz ne diyeyim size..
siz benim diger sayfalarda neler yazdigimi okumadiniz sanirim.
okumayinda zaten, sizin gibi on yargili insanlar okusada beni anlamaz..
onlar icin mi alindi o ev hanim efendi? hersey karsilikli bu dunyada.. Benim dar gunumde kapimi vurmayani ben de istemem genis gunumde.. bu boyle
ben orda iken gelsinler buyursunlar basim gozum ustune.. ben yokken arkamdan cok dolaplar donmustu eski yillarda..
guvenim yok anladiniz mi?
ayrica ben nankorluk nedir onu bile bilmem..
Beni tanimadan etmeden boyle keskin suclamalar yapmaya hakkiniz yok..
siz sizsiniz, ben benim.. ben sizin gibi dusunmuyorum diye nankor diyemezsiniz bana..
su ramazan ayinda inanilmaz kirdiniz kalbimi.

Beni kiniyorsunuz suanda siz zararli cikarsiniz.. kimse kinadigini yasamadan olmezmis..
buyrun KInayin..

Bakın iyi okumuyorsunuz hemen savunmaya geçiyorsunuz..
Size nankör mü demişim?? Nerede???
“Bunun adı nankörlük” demek olay bazında elek almak demektir, kişi bazında değil.
Bence siz de önce bir anlayın okuduğunuzu da sonra verin veriştirin.

yani anahtarı ona verseniz herkese bizim yazlık var alın kalın diyebilir demese bile isteyenler olabilir zor yani

Evet oyle diyecek bizim yazlik var diyecek.. Ben onlar yazlik kullansin diye sattirmadim o evi ve uzerinede para eklemedim.
Ben biz kullanalim diye sattirdim o evi.. cunku zaten yillarca onlar kullandi o satilan evi,..biraz da biz gorelim hayrini cocuklarim gorsun istedim..
Ben bilsem ki sozune sadik insanlar, guvenilir insanlar asla tereddut etmem veririm anahtari..
ama guvenmiyorum.. cunku meraklilar ve nerde beles oraya yerles mantigindalar..

Ay seboş kpeder bir ev parası koymuş ortaya.. kalma hakkı yok mu gerçekten?

Kalma hakki yok mu dedim ben size? nicin israrla yanlis anliyorsunuz..
Elbette kalabilir ki kaldida 1 ay once.. ama yanina insan cagiriyor. gelin gelin sizde gelin diyor.
benim evim yol gecen hani degil.. ben istemiyorum neden bu sizi sinirlendiriyor.
bunun para koymakla ne alakasi var. kendisine ben dedim "baba satma evini istersen bizim icin.." yok dedi sizin icin satiyorum
artik bu ev sizin dedi. bizim ise madem bize kullanmak duser.. bundan daha dogal ne olabilir..
biz oraya gittigimizde buyursun gelsinler bizi gormeye, basim ustune.. ben gittigimde gelsinler ben birsey mi diyorum?
ama ben yokken giderler diye endiselerim var hepsi bu..
daha onceden evimden onca esyalarim gitti aldilar tek tek bana sormadan izinsiz..
ben yeniden ev aliyorum esya dizecegim ohh onlarda gelsin kullansin ne ala...
ben buna gelemem.. kalp kirikligim var cunku onlara karsi,...

Ne kadar çelişkili bazı şeyler…
Yani maddi durumunuz iyi değilse yazlık almanız gereksiz kalmamış mı?
“oğlu tabi alacak” cümlesi kadar beni irrite eden başka bir cümle yok…
Nasıl yani koca adamı 10 yaşındaki çocuk yerine koyup “tabi yapacak” demek cahillikten başka bir şey değil.
İkinci olarak madem ev sizin demiş kpeder neden tapuyu kendisine almış. Valla ben sizin işin içinden çıkamadım.

Maddi durumum iyi degil diye yazlik almiyayim oyle mi ? ne alaka
esimin babadan kalma evi vardi onu sattik iste.. uzerinede biz ekledik.. bizim ekledigimiz mebla satilan evin parasina gore az evet..
Oglu tabi alacak diye ben demiyorum hanim efendi.. cevrem diyor
ya siz benim yazdiklarimi anlamiyorsunuz sanirim.
benim keske cebimde param olsaydida muhtac olmasaydim kp`in evine.. hic ama hic istemezdim..
Tabi yapacak... niye diyorum .?
cunku yoklugu sefilligi biz cektik benim buzdolabim yoktu suanda oturdugum evde araba garajlarini kullandim soguk nasilsa diye.
cocuklarimin yemeklerini yediklerimizi oralarda muhafaza ettim. esimin ailesi bunu bildigi halde hic orali olmadilar..
o satilan evin kirasini yiyip duruyorlardi o zamanlar.. niye demediler ogluna
oglum al bu ayki kira bu, git cocuklarina dolap al.. demediler iste arkadasim.
bende istemedim zaten.. garaji tam 6 ay buzdolabi niyetine kullandim.. kim buna dayanirdi?

Esim ev alindigi sirada burdaydi yani yurt disinda oldugumuz icin.. o nedenle gidemedi.
evi de onlar almak zorunda kaldi, yani bizim gosterdigimiz evi gidip aldilar. tapuyuda uzerime yaptim onu ilerde geciririz sana dedi kp..
Esim gitmeliydi bana kalirsa, gitmedi ama kendisi bilir.

Back
X