Canım valla dediğim gibi ben seni anlıyorum. Keşke imkan olsaymış da ödemeyi sadece siz yapsaymışsınız. Fakat ortada kayınpederin yaptığı bir iyilik var. Öyle ya da böyle eski evi sizin için satmış ve oğluna, torunlarına yeni bir ev almış. Yaşlılar biraz farklı bir kafada oluyorlar bu ev mal mülk mevzularında. Eğer kendi parası varsa işin içinde kendi üzerine olsun istiyor. Nasılsa ben öldükten sonra çocuklarıma kalacak gözüyle bakıyor. Daha ben hayattayken ölmüşüm gibi davranılmasın istiyorlar. Benim anneannem de öyle. Yani sizin kayınpeder de o evi sizin olacak niyetiyle almış ve öyle görüyordur zaten. Eşiniz gidebilseydi zaten onun adına olacakmış tapu kaldı ki. Adam benim üzeirme olsun diye ısrar falan da etmemiş ki. Dolayısıyla ben bir art niyet göremiyorum. Ama sonuçta tapu onun üzerine, e meblağın çoğunu zaten o vermiş. Dolayısıyla anahtarın onda olmasından doğal ne olabilir? Ayrıca eve bu kadar titizlenmenizi de anlamıyorum. Sonuçta yolda en fazla 3-4 kere gelmeyecek misiniz? İçi bakımlı olduğu, eşyalara zarar verilmediği, karıştırılmadığı sürece yeğenler gelse ne olur ne zararları var??
Önce benim çocuklarımın hakkı diyorsunuz ama çocuklarınızı bir şeyden mahrum eden yok zaten. Geldiğinizde sizin, onların evi. Adam iyilik edip ev alıyor ama siz hala kilit değiştirme derdindesiniz ve bu çok ayıp. Bu işi güzellikle halletmeye bakın, fevri olmayın. Yıllar içinde biriktirdikleriz olabilir ama onlar o zaman olmuştu. Şimdi zaman değişti. Adam size ev almış. Eşiniz tatlılıkla konuşsun, anahtarı versin ama sadece zaruri durumlarda, evde bir sorun olursa filan girebilmek üzere bıraktıklarını eklesin. Zaten anlayacaklarını anlarlar onlar. Ama yok ona göre davranmazlarsa sizin zaten yapacağınız bir şey olamaz. Olmamalı da zatenn.